Προκαλείς και δεν είναι αυτός ο ρόλος σου.
Η άποψή μου όσο πιο συνοπτικά μπορώ.Αν θες να θεωρηθεί πολιτικό για να τα βάλουμε από την πίσω πόρτα σου λέω κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Κοινωνικό σκέτο και δη παράδειγμα ηλιθιότητας είναι.
Μπορούμε να τα διαχωρίζουμε νομίζω είμαστε επαρκώς ικανοί αν θελουμε
,
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Η άποψή μου όσο πιο συνοπτικά μπορώ.
Τα κοινωνικά φαινόμενα είναι οπωσδήποτε και πολιτικά. Με την Αριστοτελική σημασία, όπως αυτή έχει δοθεί εδώ και 23 αιώνες.
Αντιθέτως, πολιτικά γεγονότα, ειδήσεις, δηλώσεις και αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορα από κοινωνική άποψη.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν θέλεις, ότι η διαφορά είναι δυσδιάκριτη και η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή. Σε ότι με αφορά -απαντώντας στα περί "πίσω πόρτας"- θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να τα ξεχωρίζω. .
Τα κοινωνικά φαινόμενα είναι οπωσδήποτε και πολιτικά. Με την Αριστοτελική σημασία, όπως αυτή έχει δοθεί εδώ και 23 αιώνες.
Αντιθέτως, πολιτικά γεγονότα, ειδήσεις, δηλώσεις και αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορα από κοινωνική άποψη.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν θέλεις, ότι η διαφορά είναι δυσδιάκριτη και η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή. Σε ότι με αφορά -απαντώντας στα περί "πίσω πόρτας"- θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να τα ξεχωρίζω. Η διαχωριστική γραμμή πάντως παραμένει πολύ λεπτή.
Στο προκείμενο.
Το φαινόμενο Harrods, ας το ονομάσουμε έτσι, μπορούμε άραγε να το αποδώσουμε μόνο στη βλακεία και στην ηλιθιότητα; Εάν επρόκειτο για μεμονωμένο ή τοπικό περιστατικό θα μπορούσα να συμφωνήσω. Αλλά παρατηρούμε ότι πρόκειται για φαινόμενο επαναλαμβανόμενο μαζικά με τη μία ή την άλλη μορφή σε παγκόσμια κλίμακα. Αν αύριο ξαφνικά άνοιγαν τα Mall στην Αθήνα, έτσι για τα Χριστούγεννα, μήπως θα συνέβαινε κάτι άλλο, διαφορετικό;
Εμπρός σ' ένα τέτοιο φαινόμενο, μία ομοιόμορφη, παγκόσμια, μαζική συμπεριφορά, μία ερμηνεία βασισμένη απλά και μόνο στη βλακεία και την ηλιθιότητα είναι πολύ απλοϊκή. Και εντελώς ανεπαρκής.
Εδώ παρατηρούμε συμπεριφορές αντίθετες με το ίδιο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης!
Η βλακεία και η ηλιθιότητα δεν έλειψαν ποτέ από την ανθρωπότητα. Όμως εδώ παρουσιάζονται συγκεντρωμένες. Όχι σαν ατομικές, αλλά σαν συλλογικές, μαζικές συμπεριφορές. Αυτό κανει τη μεγάλη διαφορά. Ποιό είναι το κοινό στοιχείο; Μπορούμε να δώσουμε ερμηνείες χωρίς να υπολογίσουμε το πλήθος από τους κοινωνικούς, πολιτικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που κρύβονται πίσω;
Να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για φαινόμενο, για το οποίο θα γράφονται βιβλία πολλά χρόνια μετά το τέλος της πανδημίας!
Βλακεία? ρηχότητα?
Ποια είναι η ανάγκη που καλύπτουν τρέχοντας να στιβαχθούν εν μέσω πανδημίας, χωρίς μάσκα, στα Harrods?
Tι είναι αυτό που πρέπει να αγοράσουν στο κάτω κάτω και δεν μπορούν να το κάνουν δικτυακό?
Όλα όσα περιγράφεις Billy, την βλακεία έχουν στον πυρήνα τους..
Eικαζω οτι 30 Δεκεμβριου μεχρι 2 Ιανουαριου (περιπου 4 μερες) ΟΛΟΙ στους δρομους θα ναι.
Καμια αστυνομια (σε οποιαδηποτε χωρα) δεν θα μπορεσει να μαζεψει οποιονδηποτε.
Αυτο δειχνει τραγικη ανωριμοτητα ... αλλα δειχνει και κατι αλλο, πολυ βαθυτερο.
Ο κοσμος ξερει οτι ΔΕΝ οριζει τα της μοιρας του (δηλαδη τα μεγαλα και σημαντικα)
οποτε ... δωστου πανηγυρι στα μικρα και ασημαντα .... μεχρι να χαθουν ολα !
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ .... θεατης ειναι.
Για καποιο λογο (ισως επειδη παντοτε ειχα μια φυσικη ροπη στο αθεατο) σε ολο αυτο
το πανηγυρακι στα Harrods, δεν μπορω να βρω αποκλειστικο φταιξιμο στους καγκουρες.
Αλλα και σ'αυτους που επετρεψαν "αγαθη τη προαιρεση" την αρση του lockdown.
Επιδημιολογικη ομαδα να τους συμβουλεψει, δεν εχουν ? ΕΧΟΥΝ !
Τι τους ειπαν ? Ανοιξτε και περιμεντε τα γιδια να ακροβολιστουν ?
Στο αθεατο πρεπει να ειναι ΠΑΝΤΑ στραμμενη η προσοχη μας (δηλαδη, τους εντολεις)
και οχι στο προφανες (το ορμονικο ξεφαντωμα). Ολο αυτο το γιδομανι, μονο του ξεχυθηκε ?
Ολες τις προηγουμενες μερες, βοσκος δεν υπηρχε ? Που βρισκονταν τοτε και γιατι υπακουαν ?
Αρα ....
Ναι αλλά αν περιορίσεις όλο αυτό το γιδομάνι, θα αρχίσουν να σου λένε για περιορισμό της ελευθερίας.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν θέλεις, ότι η διαφορά είναι δυσδιάκριτη και η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή. Σε ότι με αφορά -απαντώντας στα περί "πίσω πόρτας"- θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να τα ξεχωρίζω. Η διαχωριστική γραμμή πάντως παραμένει πολύ λεπτή.
Πολύ καλά λοιπόν. Πιστεύώ ότι η διαφορά είναι δυσδιάκριτη και η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή. Όντως αυτή είναι η άποψη μου.Eγω δεν εγραψα ομως οτι η διαφορά είναι δυσδιάκριτη και η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή .Ισα ισα που εχω εντελως αλλη αποψη.
Αυτο το λες εσυ και ειναι η γνωμη σου. Μην προσπαθεις ομως να παρασυρεις στην πλευρα της αποψης σου και εμενα πλαγιως γιατι με ξερεις πολυ καλα οτι θα στο επισημανω....:ADFADF1:
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν θέλεις, ότι η διαφορά είναι δυσδιάκριτη και η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή.
Ίσως και να ανέβει και ο μέσος όρος IQ του πλανήτη στην τελική.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.