Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Επ' αυτού αντιλαμβάνομαι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, στο ιατρείο που θα προσέλθεις γιά τον εμβολιασμό θα υπάρχει ένα είδος εμβολίου. Αν όμως υπάρχουν περισσότερα είναι τελείως ακατανόητο το να μην μπορείς να διαλέξεις......

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ.

Εχει ξεκαθαριστει σε καθε τονο οτι ενα ειναι το εμβολιο που θα κανεις χωρις επιλογη.

Οτι δινει το κρατος.

Το ερώτημα το έθεσα κάπου παραπάνω, αλλά απάντηση δεν πήρα, ακόμη! Τί πιστεύετε τελικά "ή Pfizer ή τίποτα" ; Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό θα έρθει (...ίσως και μόνο αυτό).
Ούτε καν ακούστηκε αν θα έρθουν διάφορες παρτίδες διαφορετικών τύπων, ενώ θα θυμάστε, φυσικά, ότι ο Κικίλιας γιά κάθε καινούργιο, που αναγγελόταν έλεγε θα το πάρουμε....μέσω κομισσιόν κλπ...

δεν πάει έτσι
η Pfizer έχει έτοιμα περισσότερα εμβόλια γιατί (πιθανολογώ) έχει υποδομές να φτάξει περισσότερα.
Η Moderna πόσα εμβόλια μπορεί να παραδώσει?

Οι υπόλοιποι δεν έχουν αδειοδοτηθεί ακόμα.
Η Astra-Zeneka που βρίσκεται? ακόμα ψάχνονται να δούνε τι φταιει με τη δοσολογία. Όπου ναναι θα τα βρούνε πιστεύω και θα κάνουν αίτηση
Οι ρώσοι (και όλοι οι άλλοι) αντί να κάνουν ανακοινώσεις στον τύπο, θα πρέπει να μαζέψουν τα data που έχουν, να τα δημοσιεύσουν σε περιοδικά
και μετά να κάνουν τις αιτήσεις τους κανονικά.
Μόνο έτσι θα δούμε και αυτά να έρχονται

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ.

Εχει ξεκαθαριστει σε καθε τονο οτι ενα ειναι το εμβολιο που θα κανεις χωρις επιλογη.

Οτι δινει το κρατος.

Ενας λογος για τον οποιο δε θα δεχομουν με τιποτα εαν ημουν πολιτης ενος τετοιου κρατους.

Ακου "υπαρχουν αλλα δεν εχεις δικαιωμα"... Και τι αλλο ακομα ;

Αντρέα τό άνέφερε ό Χρήστος πιό πάνω τό έμβόλιο τής όξφόρδης είναι κλασικό...

Και συνεργαζεται με το Σπουτνικ. Θυμηθειτε τι ειχα γραψει πριν καποιες βδομαδες επειτα απο μια επισκεψη ειδικου δημοσιογραφου στα Ρωσσικα εργαστηρια οταν η Οξφορδη ειχε εκφρασει την απογοητευση της οτι δεν ανταπαοκρινεται το εμβολιο οσο ηθελαν. Και τι ειπαν οι Ρωσσοι.

ΘΑ συνεργαστούν.

Ανακοινώσανε ότι ΘΑ...

Ηδη...
Δεν μιλαω για το ποστ του Kosh.
Μιλαω για το τι "μυνησαν" τα εργαστηρια του Σπουτνικ στους της Οξφορδης. Ετειναν χειρα βοηθειας.
Βδομαδες πριν...το εχω γραψει εδω. Γιατι οι Αγγλοι δεν εφταναν σε "αποτελεσμα"
Πραγμα που απανταει και στις (ευλογες) ερωτησεις, παραπανω, γιατι το Σπουτνικ κλπ...

Τι απαντάει?

Δεν δημοσιεύτηκε τίποτε σχετικά με το sputnik.

Η ανακοίνωση συνεργασίας δεν σημαίνει τίποτε από μόνη της για το ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση θα υπάρξει όταν δωθούν οι πληροφορίες στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Όταν και άμα γίνει, το ξανασυζητάμε.

Μέχρι τότε μη δείχνεις και τόση εμπιστοσύνη.

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εδώ όμως "μάθαμε" τη λογική "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το, Ρώσικο λέει με πιασάρικο όνομα" κτλ. Η αγένεια πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή νομίζω.

Η αγένεια να σταματήσει, συμφωνώ. Αλλά όταν εσύ Νίκο μου ανεβάζεις το εξής ποστ:
Βλέπω μια τυφλή εμπιστοσύνη στις εταιριάρες τις Ευρωπαϊκές που θέλουν win-win κατάσταση, και το προϊόν τούμπανο και καλοπουλημένο, και τα πελατάκια ευχαριστημένα. Υπέροχα. Μην ξαναδιαβάσω όμως πως έχετε θέμα με το Roundap της εταιριάρας Monsanto! Tόσα χρόνια χρησιμοποιείται σε όλον τον δυτικό κόσμο με υπέροχα αποτελέσματα, φίλος του αγρότη που βγάζει πράμα και του καταναλωτή που το αγοράζει φτηνά. Α, και κάτι ανεξάρτητες ερευνούλες για καρκίνους και στειρότητες κάτι ψεκασμένοι τις έβγαλαν, ορίστε μας που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την αυθεντία της Bayer-Monsanto.
το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από οξείς και ειρηνικούς χαρακτηρισμούς, πως έχεις την απαίτηση από τους συνομιλητές σου να σου απευθύνονται με το 'σείς και με το σας; Εσύ πρώτος χαρακτηρίζεις αυτούς που εμπιστεύονται το εμβόλιο περίπου πρόβατα, και μετά ζητάς και τα ρέστα;

Θέλεις ευγένεια; Μαζί σου. Ξεκίνα δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Από όσο κατάλαβα θα έρχεται μια παρτίδα σε ένα κέντρο.
Θα κάνεις από αυτή.

Σε άλλο κέντρο μπορεί να υπάρχει παρτίδα από άλλο εμβόλιο.

Από τη σιγμή που κλείσεις ραντεβού, δεν νομίζω να μην πας στο ραντεβού σου και να τρέχεις αλλού,

Αν διαβασατε το λινκ που εβαλα δειχνει οτι αναλογα την εποχη θα ειναι οι παρτιδες μαλλον.

Πρωτα αυτο της pfizer κοκ.

Μπορει οταν ερθει η ωρα μας να κανουμε και Οξφορδης (που εγω ναμαι ειλικρινης δεν θαθελα μιας και φοβαμαι λογω ηλικιας να βαλω τον ιο μεσα μου ακομα και εξασθενημενο )

Η αγένεια να σταματήσει, συμφωνώ. Αλλά όταν εσύ Νίκο μου ανεβάζεις το εξής ποστ:

το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από οξείς και ειρηνικούς χαρακτηρισμούς, πως έχεις την απαίτηση από τους συνομιλητές σου να σου απευθύνονται με το 'σείς και με το σας; Εσύ πρώτος χαρακτηρίζεις αυτούς που εμπιστεύονται το εμβόλιο περίπου πρόβατα, και μετά ζητάς και τα ρέστα;

Θέλεις ευγένεια; Μαζί σου. Ξεκίνα δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Μάλλον σου διέφυγε Κώστα πως αυτό το ποστ υπήρξε απάντηση στην ειρωνεία. Με εκπλήσσει που ξανά σε εμένα απευθύνεις "παρατηρήσεις", μόνο. Όχι αγαπητέ, οι προκλήσεις μένουν αναπάντητες μόνο από θύματα, και δε θεωρώ εαυτόν τέτοιο. Και εν πάσει περιπτώσει, ας πράξει ο κάθε ένας ότι νομίζει χωρίς να προσπαθεί να πατρονάρει τους άλλους. Άντε, και καλή τύχη μάγκες που έλεγε και ο αείμνηστος.

Ενας λογος για τον οποιο δε θα δεχομουν με τιποτα εαν ημουν πολιτης ενος τετοιου κρατους.

Ακου "υπαρχουν αλλα δεν εχεις δικαιωμα"... Και τι αλλο ακομα ;

Δεν ειναι super market η φαση παντως. Εννοω να εχεις το δικαιωμα επιλογης.

Αυτο οχι γιατι ειναι κακοι. Αλλα δεν υπαρχουν διαθεσιμες ικανες ποσοτητες για ολο τον πλανητη. Ολοι παιρνουν οτι βρισκουν προς το παρον απο αυτα που θεωρουν λιγοτερο επικινδυνα βασει ενημερωσης.

Σε ενα χρονο μπορει οντως να εχουμε επιλογη και σιγουρα θα εχουμε καλυτερη ενημερωση.

Εννοω οτι το ταδε εμβολιο που δοκιμαστηκε σε 200 μυρια πολιτες ειχε τοση αποτελεσματικοτητα κοκ.

Ομως τοτε και οι κυβερνησεις θα στραφουν στα πιο πετυχημενα . Μπορει και το κινεζικο ναναι αλλα αυτο ειναι μακρυα ακομα .

Ηδη...
Δεν μιλαω για το ποστ του Kosh.
Μιλαω για το τι "μυνησαν" τα εργαστηρια του Σπουτνικ στους της Οξφορδης. Ετειναν χειρα βοηθειας.
Βδομαδες πριν...το εχω γραψει εδω. Γιατι οι Αγγλοι δεν εφταναν σε "αποτελεσμα"
Πραγμα που απανταει και στις (ευλογες) ερωτησεις, παραπανω, γιατι το Σπουτνικ κλπ...

Καλα τωρα αυτα μπορει ναναι και πολιτικα παιχνιδια που δεν ειναι θεμα της κουβεντας μας εδω.

Ας μεινουμε στα γεγονοτα.
Οταν και αν συνεργαστουν εδω ειμαστε να το δουμε.

Μάλλον σου διέφυγε Κώστα πως αυτό το ποστ υπήρξε απάντηση στην ειρωνεία. Με εκπλήσσει που ξανά σε εμένα απευθύνεις "παρατηρήσεις", μόνο. Όχι αγαπητέ, οι προκλήσεις μένουν αναπάντητες μόνο από θύματα, και δε θεωρώ εαυτόν τέτοιο. Και εν πάσει περιπτώσει, ας πράξει ο κάθε ένας ότι νομίζει χωρίς να προσπαθεί να πατρονάρει τους άλλους. Άντε, και καλή τύχη μάγκες που έλεγε και ο αείμνηστος.

Δηλαδή σε ειρωνεύτηκε κάποιος; Εσένα προσωπικά; Μπορείς να μου δείξεις το συγκεκριμένο ποστ;

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εδώ όμως "μάθαμε" τη λογική "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το, Ρώσικο λέει με πιασάρικο όνομα" κτλ. Η αγένεια πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή νομίζω.

Έστω πως κάποιος είναι βιολόγος και έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη κατά των mRNA εμβολίων -που δεν λένε οι επιστήμωνες με κύρος στον χώρο κάτι τέτοιο αλλά ας έχει, συνεπώς και θέλει να κάνει κάποιο εξασθενιμένου ιού. Αυτή τη περίοδο, ρυθμιστικά, πρακτικά τα εμβόλια δεν ελέγχονται, ή, πιο ορθά, ελέγχονται βάσει δεδομένων που παρέχουν οι εταιρίες παραγωγής τους αποτέλεσμα κλινικών δοκιμών.

Ειλικρινής ερώτηση. Έχεις λοιπόν από τη μια, ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε και παράγεται από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, εκ των πραγμάτων από τα καλύτερα του κόσμου και από την άλλη έχεις κάτι αντίστοιχο από την Ρωσία. Σε αυτή τη περίοδο λοιπόν, με ποιά λογική μπορεί κάποιος να προτιμήσει το Ρωσικό a priori; Υπάρχουν αντίστοιχα δείγματα διαφάνειας και κράτους δικαίου στη Ρωσία; Με καμία διάθεση αγένειας, ωστόσο είμαι πεπεισμένος πως για το εθνικό της πρεστίζ ανεξαρτήτως κλινικών αποτελεσμάτων θα συνέχιζε.

Εάν αναλάμβανε τις κλινικές τους δοκιμές, Ευρωπαϊκός οργανισμός και επαληθευόταν το αποτέλεσμα, δεν θα είχα καμία επιφύλαξη.

1. Ανδρέα, η αγένεια, όπως την αντιλαμβάνομαι, αφορά συμπεριφορές και δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε γνώμη ή κρίτική πάνω στο θέμα των εμβολίων.

2. α) Δεν κυκλοφορεί εμβόλιο χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις αρμόδιες εθνικές και υπερεθνικές αρχές, που κρίνουν ότι πληρούνται τεκμηριωμένα όλες οι επιστημονικές προϋποθέσεις ασφαλειας κλπ. (Συζήτηση αποκλειστικά μεταξύ ειδικών). Τα εμβόλια που θα αδειοδοτηθούν στην Ε.Ε. (και στη χώρα μας) θα κυκλοφορήσουν με το καθεστώς της προσωρινής έγκρισης, που κρίνεται επαρκής.

β) Εφ' όσον έτσι λάβουν άδεια και κυκλοφορήσουν περισσότερα από ένα εμβόλια (εθνική προέλευση, τεχνική παρασκευής αδιάφορο), τότε θα τεθεί και ερώτημα επιλογής. Τότε και μόνο τότε θα έχει νόημα η σχετική συζήτηση.
Η ενημέρωση γι' αυτά όμως μέχρι τότε είναι χρήσιμη.

3. Μιλώντας προσωπικά.
Θα κάνω το εμβόλιο. Το ταχύτερο δυνατόν.
Θα συνεννοηθώ πρώτα με το γιατρό μου και θα κάνω το εμβόλιο.
Εάν τυχόν τότε υπάρχει ερώτημα επιλογής, πάλι θα συμβουλευτώ το γιατρό μου. Θα συζητήσουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε λύσης και θα αποφασίσω.
Τόσο απλά.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

3. Μιλώντας προσωπικά.
Θα κάνω το εμβόλιο. Το ταχύτερο δυνατόν.
Θα συνεννοηθώ πρώτα με το γιατρό μου και θα κάνω το εμβόλιο.
Εάν τυχόν τότε υπάρχει ερώτημα επιλογής, πάλι θα συμβουλευτώ το γιατρό μου. Θα συζητήσουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε λύσης και θα αποφασίσω.
Τόσο απλά.

Μιχάλη... Make up your mind...
Τι τόσο απλά; Με μπέρδεψες.
Θα το κάνεις "το ταχύτερο δυνατόν" ή θα συζητήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα "και θα αποφασίσεις;" -bye-

Σε 3 μηνες απο σημερα ... το τοπιο με τα τρια εμβολια (και τις οποιες παρενεργειες)
θα χει ξεκαθαρισει τοσο πολυ ... που ΟΛΑ οσα συζηταμε σημερα θα ειναι obsolete.

Το ερωτημα ειναι ...

μηπως τεραστια μεριδα του πλυθησμου (καθε χωρας) αποφυγει να εμβολιαστει
ωστε να χει πρωτα το feedback απο τις (τυχον) παρενεργειες ?

Τοτε ... το πλεονεκτημα εξανεμιζεται.

Εκ των πραγμάτων δεν φτάνουν οι δόσεις και ιδίως οι εγκαταστάσεις και τα μέσα για να εμβολιαστούν ταυτόχρονα όλοι, και ομοίως εκ των πραγμάτων οι ανήκοντες σε δεύτερης προτεραιότητας για εμβολιασμό ομάδας, θα έχουν μια κάποια χρονική πολυτέλεια -αν μη τι άλλο ολίγων μηνών- να δουν τις τυχόν σοβαρές παρενέργειες σε όσους θα εμβολιαστούν πρώτοι. Όσοι πάλι δεν επιθυμούν να σπεύσουν, καλώς, αφού όπως προαναφέρθηκε δεν φτάνουν τα μέσα για να εμβολιαστούμε όλοι ταυτόχρονα. Θα κάνουν και χώρο για όσους το επιθυμούν. Ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστούν, κάποιος λόγος υπάρχει για να θεωρούνται πρώτης προτεραιότητας εμβολιασμού.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ποιό πλεονέκτημα;...........

Της επιλογης (του λιγοτερο προβληματικου εμβολιου).

Ομως ... ακομα και μετα απο 3 μηνες ...
ειναι σιγουρο οτι θα ΜΠΟΡΟΥΝ να επιλεξουν.

Χμμμμ ....

Μιχάλη... Make up your mind...
Τι τόσο απλά; Με μπέρδεψες.
Θα το κάνεις "το ταχύτερο δυνατόν" ή θα συζητήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα "και θα αποφασίσεις;" -bye-
Μάνο, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις; :hmmmm:

Είπα ότι θα κάνω το εμβόλιο το ταχύτερο δυνατόν, αφού προηγουμένως συμβουλευτώ το γιατρό μου. Και σε περίπτωση που κυκλοφορούν περισσότερα είδη εμβολίων, πάλι και αυτό το θέμα με το γιατρό μου θα το συζητήσω.

Απαραίτητη προϋπόθεση δηλαδή, να συζητήσω πρώτα με το γιατρό μου. Και αφού συνεννοηθώ μαζί του, όσο εξαρτάται από εμένα δεν θα το καθυστερήσω.
Πιο απλό δε γίνεται! :nounder:

Να το πάρουμε αλλιώς;
Εσύ τι έχεις αποφασίσει να κάνεις;
Αν δεν είμαι αδιάκριτος, βέβαια... :blush:

Status
Not open for further replies.