Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Ειναι η εποχη του ιντερνετ οπου ολοι νιωθουν οτι εχουν φωνη που χρηζει ακροαης.

Μην τους χαλας το ονειρο.

Δεν ξέρω αλλά τέτοιο κύμα.... αστροπελεκοσύνης είναι πρωτοφανές (στα δικά μου μάτια).

Έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν για τα εμβόλια που μέχρι πριν 2 μήνες ΟΛΟΙ προσεύχονταν να βγούνε και τώρα όχι μόνο ρίχνουν ανάθεμα που βγήκαν και η ευρωπαϊκή επιτροπή έσπευσε να μας τα εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν (ναι! ΔΕΝ τα πληρώνει η Ελλάδα για εμάς) αλλά ακούς και πολλούς να λένε ότι προτιμούν το sputnik!!!!

Δηλαδή απορρίπτουν εμβόλια που γίνανε με ανοιχτές διαδικασίες ερευνών (δημοσιευμένες), με ανοιχτές διαδικασίες κλινικών δοκιμών και προτιμούν εμβόλιο για το οποίο όχι μόνο δεν έχουν δωθεί στοιχεία στην διεθνή κοινότητα αλλά που και η ίδια η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες της να μην πιουν για 2 μήνες και να μην τεκνοποιήσουν για τους επόμενους 6 μετά τον εμβολιασμό.

Ε λοιπόν όποιος φοβάται να κάνει εμβόλιο να μην το κάνει. Και όποιος θέλει βουτιά στο άγνωστο ας κάνει το sputnik.

Για εμάς τους υπόλοιπους καλύτερα θα είναι.

Χοντρό αυτό που λέω αλλά μέσα στα τεράστια κύματα του ωκεανού της κοτσάνας που αντιμετωπίζουμε... εκεί καταλήγω.

:p

Και όποιος θέλει βουτιά στο άγνωστο ας κάνει το sputnik.

Ειναι πιο πιασιαρικο το ονομα παντως παραδεξου το. Αν ειχε και ενα ωραιο συμβολο στο μπουκαλακι θαταν ηδη αντικειμενο ποθου για μεταγιον :BDBDG54:

Και κυριως δεν ειναι προιον πολυεθνικης.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Aαα ζουλευω :drool1: ... σελω και γω (τετραγωνακια) :rolleyes:
Γιατί ζηλεύεις καλέ; :D
Δεν είναι κανένα κατόρθωμα! :computer:
Η πλατφόρμα του AVClub τα προσφέρει και έίναι διαθέσιμα ανέκαθεν. Αρκεί να τη χρησιμοποιούμε. :grandpa:
Το κόλπο είναι οι πίνακες, my dear! :cool: :lehrer: :eviltongue:

Χρήστο έχω την εντύπωση ότι με την υπογραφή η ευθύνη μεταφέρεται στο κράτος ή στην Ευρωπαική Ένωση. Δηλαδή αγωγή αποζημίωσης θα κάνει το θύμα στο Ελληνικό κράτος ή στο όργανο της Ευρώπης που ανέλαβε την πρωτοβουλία.
Να ένας ωραίος όρος που θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ μίας φαρμακευτικής πολυεθνικής και κυβερνήσεων! :laugh:

Δεν ξέρω αλλά τέτοιο κύμα.... αστροπελεκοσύνης είναι πρωτοφανές (στα δικά μου μάτια).

Έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν για τα εμβόλια που μέχρι πριν 2 μήνες ΟΛΟΙ προσεύχονταν να βγούνε και τώρα όχι μόνο ρίχνουν ανάθεμα που βγήκαν και η ευρωπαϊκή επιτροπή έσπευσε να μας τα εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν (ναι! ΔΕΝ τα πληρώνει η Ελλάδα για εμάς) αλλά ακούς και πολλούς να λένε ότι προτιμούν το sputnik!!!!

Δηλαδή απορρίπτουν εμβόλια που γίνανε με ανοιχτές διαδικασίες ερευνών (δημοσιευμένες), με ανοιχτές διαδικασίες κλινικών δοκιμών και προτιμούν εμβόλιο για το οποίο όχι μόνο δεν έχουν δωθεί στοιχεία στην διεθνή κοινότητα αλλά που και η ίδια η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες της να μην πιουν για 2 μήνες και να μην τεκνοποιήσουν για τους επόμενους 6 μετά τον εμβολιασμό.

Ε λοιπόν όποιος φοβάται να κάνει εμβόλιο να μην το κάνει. Και όποιος θέλει βουτιά στο άγνωστο ας κάνει το sputnik.

Για εμάς τους υπόλοιπους καλύτερα θα είναι.

Χοντρό αυτό που λέω αλλά μέσα στα τεράστια κύματα του ωκεανού της κοτσάνας που αντιμετωπίζουμε... εκεί καταλήγω.

Μην ξεχνάμε δε ότι τα εμβόλια αυτά είναι έτοιμα πολλούς μήνες πριν. Και ο λόγος που περιμέναμε μέχρι σήμερα, με 300 χιλιάδες νεκρούς (στις ΗΠΑ μόνο) είναι ακριβώς για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές ασφαλείας όπως προβλέπονται.

Αλλά τι να ξέρουν όλοι αυτοί;

Βλέπω μια τυφλή εμπιστοσύνη στις εταιριάρες τις Ευρωπαϊκές που θέλουν win-win κατάσταση, και το προϊόν τούμπανο και καλοπουλημένο, και τα πελατάκια ευχαριστημένα. Υπέροχα. Μην ξαναδιαβάσω όμως πως έχετε θέμα με το Roundap της εταιριάρας Monsanto! Tόσα χρόνια χρησιμοποιείται σε όλον τον δυτικό κόσμο με υπέροχα αποτελέσματα, φίλος του αγρότη που βγάζει πράμα και του καταναλωτή που το αγοράζει φτηνά. Α, και κάτι ανεξάρτητες ερευνούλες για καρκίνους και στειρότητες κάτι ψεκασμένοι τις έβγαλαν, ορίστε μας που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την αυθεντία της Bayer-Monsanto.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι οι Κινέζοι επίσης εμβολιάζουν από το καλοκαίρι, και οι Ρώσοι λίγο πιο μετά. Δηλαδή οκ, αυτοί πήραν ένα μεγάλο στοίχημα, και μάλλον τους βγήκε. Εμείς όμως ακολουθήσαμε τη συντηρητική λογική.

Βλέπω μια τυφλή εμπιστοσύνη στις εταιριάρες τις Ευρωπαϊκές που θέλουν win-win κατάσταση, και το προϊόν τούμπανο και καλοπουλημένο, και τα πελατάκια ευχαριστημένα. Υπέροχα. Μην ξαναδιαβάσω όμως πως έχετε θέμα με το Roundap της εταιριάρας Monsanto! Tόσα χρόνια χρησιμοποιείται σε όλον τον δυτικό κόσμο με υπέροχα αποτελέσματα, φίλος του αγρότη που βγάζει πράμα και του καταναλωτή που το αγοράζει φτηνά. Α, και κάτι ανεξάρτητες ερευνούλες για καρκίνους και στειρότητες κάτι ψεκασμένοι τις έβγαλαν, ορίστε μας που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την αυθεντία της Bayer-Monsanto.

Δεν καταλαβαίνω που κολλάει τώρα ένα φυτοφάρμακο με ένα εμβόλιο. Επίσης, κατά τη γνώμη σου πότε έπρεπε να αδειοδοτηθεί το εμβόλιο; Το 2040, για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα είχαμε στις αρχές του 20ου αιώνα (χωρίς υπόλογιστές, χωρίς Machine Learning, κλπ); Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει που δεν έγινε κατά τη γνώμη σου;

Ιάσονα μάλλον δεν κατάλαβες πως έγινε πάλι πέσιμο σε όσους από εμάς είπαμε πως θα προτιμούσαμε εμβόλιο εξασθενημένου αντιγόνου αντί για mrna εμβόλιο. Kαι μάλλον κάποιοι νομίζουν πως η Ρωσία είναι ακόμα κομμουνιστική Σοβιετία και μυγιάστηκαν με όσους προτιμούν το εν λόγω εμβόλιο που έτυχε να φτιαχτεί εκεί. Αντανακλαστικά δεκαετιών.

Εαν δεν κανω τοσο λαθος
θα μεσολαβησουν Μ-Η-Ν-Ε-Σ μεχρι να εμβολιασθουμε ολοι (στο Γιουνανισταν).
Δεν θα προλαβουν να φανουν οι οποιες παρενεργειες (του οποιου εμβολιου) μεχρι τοτε ?
Το οποιο φυσικα .... ειναι οτι πιο ΑΝΗΘΙΚΟ (και δεν βλεπω να συζητειτε καθολου).
ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ... γνωριζοντας οτι δεν δουλευουμε ως υγειονομικοι αλλα ουτε
ανηκουμε στους ανω των 80 ετων ... ετοιμαζομαστε να κανουμε ενα εμβολιο ...
που <<ΑΝ>> προκυψουν παρενεργειες ..

.... ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (*) ΠΟΤΕ ! (τσιριμπιμπλομ, τσιριμπιμπλομ, τσιριμπιμπλομ)

Γιατι θα χει βγει η μιση ανθρωποτητα στα καγκελα. Απο τα side effects !
Αληθεια, ποσο πιο υποκριτες και ανηθικοι μπορουμε να μαστε ?
Ιδιως αν υπολογισουμε οτι υπαρχουν συνανθρωποι μας που ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ
να κανουν το οποιο εμβολιο, με τις οποιες παρενεργειες, αφου εχουν ηδη
περασει τα 80 και εχουν χρονια προβληματα απο την ληψη φαρμακων που
ΔΕΝ τους ειπτρεπουν να κανουν ουτε τα απλουστερα (και πιο fail-safe) εμβολια.
Και δεν ειναι μονο η μητερα μου μεσα σ'αυτους (ουτε μονο οι ανω των 80).

Αυτοι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κουβαλουν κακαλα .... ειναι οι πρωτοι και πρωτες
που ηδη εκαναν το εμβολιο (νομιζω της Pfizer) στο UK αλλα και USA.
OXI EMEIΣ ... εδω μεσα και οπου αλλου ... που θα εμβολιασθουμε καλο Μαρτη.

Φιλε Χρηστο,
οταν συνδιαλεγεσαι για τοσο λεπτα και επιστημονικα θεματα οπου ο περισσοτερος
κοσμος δεν γνωριζει το 1/1000 των οσων γνωριζεις εσυ ... κανε μου μια χαρη ...
αφηνε λιγο χρονο στον αλλον να το επεξεργαστει μεσα του. Απο το λιγο που σε
γνωριζω (και πραγματικα λιγο σε γνωριζω) δινεις κατι δεκατα δευτερολεπτου
απο την στιγμη που σκεφτεις και σιγουρευτεις για κατι ... στον αδαη.

ΜΠΕΣ ... ΛΙΓΟ ... ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ... ΤΟΥ ΑΔΑΟΥΣ ... !

Και θα αντιληφθεις το ψυχολογικο χαος που προκυπτει απο αμαθεια, ημιμαθεια
η ακομα και αδυναμια πειθαρχημενης σκεψης σε καιρους κρισης.

* = προσωπικα, νομιζω οτι μια τετοια πιθανοτητα ανηκει στο 0.1% των σεναριων.
Αλλα εσεις οι επιστημονες δεν λετε "η περισκεψη δεν εβλαψε ποτε κανεναν" ?

Κλασικη κουβεντα καφενειου δηλαδη.

:ernaehrung004:
..............................

Μα καφενείου είναι η συζήτηση, τι άλλο! :D
Θέλει και ρώτημα;
Γύρω στα 100-120 άτομα σε κλειστή κατηγορία αθέατη στον πολύ κόσμο συζητάμε χαλαρά, νομίζω, έτσι απλά, για να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε...
Ειδικά αυτή την περίοδο το έχουμε περισσότερη ανάγκη! :smile:
Έ, καμμιά φορά λέμε και κάτι πιο σοβαρό, αλλά δεν το παρακάνουμε! :cool: :laugh: -bye-

Νίκο έγώ δήλωσα άπό τούς πρώτους ότι θά τό κάνω καί μιλάω μέ διδάκτωρα πού ήταν ύπεύθυνος γιά τά άποτελέσματα στά καρκινικά δείγματα πού τού έστελναν όλα τά νοσοκομεία καί μού είπε νά περιμένω έάν τό άποφασίσω καί όχι μέ τό στανιό.
Η Επιστήμη δέν βιάζεται ΠΟΤΕ.
Οταν κάποιοι βιάζονται Δέν πράττουν σύμφωνα πρός τήν Επιστήμη.
Καί προπαντώς ή έπιστήμη ΔΕΝ έκβιάζει άλλά πείθει.
Τό σπουτνικ δέν είναι τό μόνο συμβατό έμβόλιο ύπάρχουνε καί άλλα άπό τήν Δύση πού σύντομα θά άνακοινωθούν καί στή Δημοκρατία ύπάρχει τό δικαίωμα τής έπιλογής.
Προσωπικά έχω πρόβλημα καί μέ τούς δύο τύπους έμβολίων καί θά πρέπει νά συμβουλευτώ τούς Γιατρούς μου καί όχι έναν άλλά όπως συμβούλεψε ό Νάθ τόν Ικαρο άλλά περισσότερους γιατί ύπάρχουνε δυστυχώς πολλοί κομπογιαννίτες..

Νίκο έγώ δήλωσα άπό τούς πρώτους ότι θά τό κάνω καί μιλάω μέ διδάκτωρα πού ήραν ύπεύθυνος γιά τά άποτελέσματα στά καρκινικά δείγματα πού τού έστελναν όλα τά νοσοκομεία καί μού είπε νά περιμένω έάν τό άποφασίσω καί όχι μέ τό στανιό.
Η Επιστήμη δέν βιάζεται ΠΟΤΕ.
Οταν κάποιοι βιάζονται Δέν πράττουν σύμφωνα πρός τήν Επιστήμη.
Καί προπαντώς ή έπιστήμη ΔΕΝ έκβιάζει άλλά πείθει.
Τό σπουτνικ δέν είναι τό μόνο συμβατό έμβόλιο ύοάρχουν καί άλλα άπό τήν Δύση πού σύντομα θά άνακοινωθούν καί στή Δημοκρατία ύπάρχει τό δικαίωμα τής έπιλογής.
Προσωπικά έχω πρόβκηνα καί μέ τούς δύο τύπους έμβολείιυ καί θά πρέπει νά συμβουλευτώ τούς Γιατρούς μιυ ξαί όχι έναν άλλά όπως είπε ό Νάθ στόν Ικαρο άλλά περισσότερους γθατί ύπάρχουνε δυστυχώς πολλοί κομπογιαννίτε...

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εδώ όμως "μάθαμε" τη λογική "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το, Ρώσικο λέει με πιασάρικο όνομα" κτλ. Η αγένεια πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή νομίζω.

Και κατι σχετικα με το εμβολιο ...

το τριτο πανδημικο κυμα .... ΔΕΝ το γλιτωνουμε !
Παραμονη και Πρωτοχρονια θα γινει προσκυνημα στους δρομους.

Μα καλα, τι σχεση εχει αυτο με το εμβολιο ?

ΔΕΝ εχει ! Εχει ομως σχεση με το οτι αυτος ο λαος (και εγω μεσα)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.

Και ειναι τοσο μα τοσο λυπηρο αυτο ....

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εδώ όμως "μάθαμε" τη λογική "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το, Ρώσικο λέει με πιασάρικο όνομα"

Ειπα να μην σου απαντω απο εδω και περα προσωπικα αλλα αφου πιανεις τα λογια μου εδω ειμαστε.

Εχει το ρωσικο αυτην την στιγμη καποιο πλεονεκτημα εναντι των αλλων εκτος του οτι το παραγει η Ρωσια με εντελως αδιαφανη τροπο χωρις να παρεχει σε κανεναν συναδελφο τους μεχρι τωρα τα στοιχεια που πρεπει ?

Ακριβως οτι κανουν και οι κινεζοι ? Ε πως να μην τους παρουμε στην πλακα δηλαδη ?

Ξεχασαμε οτι οι ρωσοι εβγαλαν το εμβολιο τους στην πιατσα πριν ακομα ολοκληρωθει η δευτερη φαση ? Στην ουσια εκαναν την τριτη φαση πανω στον πληθυσμο τους.

Εχει ωραιο ονομα τι να κανουμε ? να μην το πουμε ? Και στον γιο μου αν τον ρωτησεις απο ολα αυτα αυτο θα διαλεξει.

τα υπολοιπα ουτε που τα εξεταζει.

Ιάσονα μάλλον δεν κατάλαβες πως έγινε πάλι πέσιμο σε όσους από εμάς είπαμε πως θα προτιμούσαμε εμβόλιο εξασθενημένου αντιγόνου αντί για mrna εμβόλιο. Kαι μάλλον κάποιοι νομίζουν πως η Ρωσία είναι ακόμα κομμουνιστική Σοβιετία και μυγιάστηκαν με όσους προτιμούν το εν λόγω εμβόλιο που έτυχε να φτιαχτεί εκεί. Αντανακλαστικά δεκαετιών.

Δεν έχουν και τα 3 εμβόλια mRNA Νίκο.

Αν θέλεις κάνεις της Οξφόρδης που είναι παραδοσιακό.

Το Ρωσικό και το Κινεζικό γνωρίζεις τι έχουν μέσα?

Χρήστο έχω την εντύπωση ότι με την υπογραφή η ευθύνη μεταφέρεται στο κράτος ή στην Ευρωπαική Ένωση. Δηλαδή αγωγή αποζημίωσης θα κάνει το θύμα στο Ελληνικό κράτος ή στο όργανο της Ευρώπης που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Να ένας ωραίος όρος που θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ μίας φαρμακευτικής πολυεθνικής και κυβερνήσεων! :laugh:

Δεν γίνεται με τίποτε αυτό, για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Σκεφτείτε το λίγο βρε παιδιά....

Κάνω μήνυση και αγωγή στην Pfizer.

Το δικαστήριο με δικαιώνει και διαττάσει να με πληρώσει η Pfizer ένα Χ ποσό.

Δεν θα μου τα δώσει η Pfizer αλλά το Ελληνικό κράτος?

Με ποιο τρόπο?

Αλλά ας υποθέσουμεε ότι αυτό συμβαίνει και με πληρώνει η χώρα μου ή η Ε.Ε. την αποζημίωση.

Η απόφαση τυ δικαστηρίου όμως αφορά την Pfizer (εναντίον αυτής έγινε η δίκη).

Θα μείνει ανεκτέλεστη? Φυσικά όχι!

Είπαμε το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει σε εκτελεστέα απόφαση δικαστηρίου.

Οπότε θα τα πάρω και από αυτή ακόμη και με διαδικασία κατάσχεσης.

Τζίφος η "συμφωνία" λοιπόν.

Που το διάβασες αυτό για τη κορτιζόνη;

Έχει και ο πατέρας μου θέμα και με διαφέρει πολύ....

Μια από τις παραπομπές στον μη εμβολιασμό σε ασθενείς που κάνουν χρήση κορτιζόνης

https://www.ethnos.gr/ellada/137349...boliastoyn-osoi-kanoyn-therapeia-me-kortizoni

Προσωπικά κλείνω στο να μην το κάνω θα περιμένω έτσι και αλλιώς να δω αν βγάλει τίποτα παρενέργειες στους πρώτους και βλέπουμε αλλά δύσκολα με κόβω να εμβολιαστώ

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Status
Not open for further replies.