Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Χρόνια Πολλά!
Μία καλύτερη Χρονιά για όλους εύχομαι και ελπίζω!

Του χρόνου να'μαστε μία μεγάλη Παρέα!
Τώρα, παρακαλώ δυναμώστε το στερεοφωνικό στο τέρμα, βάλτε ένα ποτάκι και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος!

click-click-click

Καλή Διασκέδαση!

Κλασσικά για μικρούς και μεγάλους!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έ, ναι! Τα πυροτεχνήματα μας αρέσουν, τι να κάνουμε;

Αμφιβάλλει μήπως κανείς, ότι τα πυροτεχνήματα τα εφηύραν οι Κινέζοι;

Πριν μερικες ωρες , στην παραλια Θεσσαλονικης, διπλα στον Λευκο Πυργο (εγω βρισκομουν ενα χιλιομετρο παραπερα) ...

BB1cp4VP.img

Δεν μπορω να γινω καταπελτης (στο θεμα της αποστασης) ... γιατι ο κοσμος εχει ΠΛΑΝΤΑΞΕΙ μετα απο δυο μηνες μεσα.
Εαν εισαι μονος (και φορας μασκουλα) ... μπορεις να κρατησεις αποσταση (και να μην κολλησεις τιποτα). Φαινεται γιατι !
Ομως η χαλαρωση συμβαινει εκει που η παρεα γινεται μεγαλη (> 2 ατομων). Εκει ... δυο λαλλουν και τρεις χορευουν.

@SR71B
Δεν βλέπω κάτι επιλήψιμο ή ανησυχητικό.
Και οι παρέες που βλέπω στη φωτογραφία, οικογένειες μου φαίνονται οι περισσότερες. Η ζευγάρια. Αν φυσάει και λίγο αεράκι ακόμα καλύτερα, αφού όλοι φορούν μάσκα.

Μήπως έχουμε αρχίσει να διϋλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο;
Και να αφήνουμε ασχολίαστα αλλά πολύ σοβαρότερα;

Αν το πάρεις αναλογικά σε τμ είναι καλά είναι και σε ανοιχτό χώρο
Χθες πχ στο σούπερ μάρκετ που πήγα όπου είναι και κλειστός χώρος γινόταν της πουτ... κακομοίρας

Αν το πάρεις αναλογικά σε τμ είναι καλά είναι και σε ανοιχτό χώρο
Χθες πχ στο σούπερ μάρκετ που πήγα όπου είναι και κλειστός χώρος γινόταν της πουτ... κακομοίρας

...δεν φτάνει που ήταν κακομοίρα ήταν και πουτ... :flipout:

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

@SR71B
Δεν βλέπω κάτι επιλήψιμο ή ανησυχητικό.
Και οι παρέες που βλέπω στη φωτογραφία, οικογένειες μου φαίνονται οι περισσότερες. Η ζευγάρια. Αν φυσάει και λίγο αεράκι ακόμα καλύτερα, αφού όλοι φορούν μάσκα.

Μήπως έχουμε αρχίσει να διϋλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο;
Και να αφήνουμε ασχολίαστα αλλά πολύ σοβαρότερα;

Ακομα και γω, που δεν κατεχω απο ζουμαρισμα φακων, γνωριζω οτι ο κοσμος ηταν πολυ πιο αραια διασκορπισμενος
απο οσο δειχνει η φωτογραφια. Γιατι γνωριζω την αποσταση απο τα μαρμαρα (αριστερα) μεχρι τον τελευταιο στυλο.
Περιπου 150 μετρα. Αρα δεν υφισταται θεμα.

Ομως ....

ολη η παραλια, δεν ειναι εκεινο το κομματι. Εγω περπατουσα κοντα στο Μακεδονια Παλλας (δεν φαινεται στην φωτο).
ΕΚΕΙ ... οι παρεες ηταν πιο μεγαλες, πιο νεανικες .... και πιο ΠΥΚΝΕΣ ! Υπαρχει μια τετραγωνη πλατια προκυμαια
ακριβως μπροστα απο το Μακεδονια Παλλας, στην οποια (στις 4 το απογευμα) καθονταν, ουτε λιγο ουτε πολυ,
περιπου 80+ ατομα (στην περιμετρο). Μεγαλες παρεες, νεανικες, των 10+ ατομων. Τι social distancing τηρουνταν εκει ?
Eπισης, το ιδιο συνεβαινε και στην υπολοιπη παραλια (μεχρι τον Ιστιοπλοικο Ομιλο). Μαλλον, μπροστα στον Λευκο Πυργο,
ηταν πολυ κεντρικα για να ΜΗΝ περιπολουν αστυνομικοι και τηρηθηκαν τα προσχηματα. Μαλλον ....

Η μερα της μαρμοτας.

τα ειχαμε αναλυσει ολα αυτα στην προηγουμενη φωτογραφια εκεινου του εξυπνου στο πρωτο lockdown

Καλή χρονιά σε όλους! Μακάρι να'ναι καλύτερη απ'αυτή που πέρασε, αν μη τι άλλο...

Σχετικά με το παραπάνω. Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να πάψει να κοινωνικοποιείται. Το καλό (και η διαφορά σε σχέση με τις ΗΠΑ των 200 χιλιάδων κρουσμάτων τη μέρα) είναι ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει η απειλή του βούρδουλα. Οπότε ο καθένας το ξανασκέφτεται πριν κάνει του κεφαλιού του και -υποθέτω- κάπου οι μισοί απ'αυτούς κάνουν πίσω. Με άλλα λόγια, νομίζω το κράτος ξέρει καλά ότι οι κανόνες που έχει θέσει δε θα μηδενίσουν ποτέ τα κρούσματα, όμως ενεργεί (και ορθώς) βάσει της λογικής ότι τα 1000 την ημέρα είναι καλύτερα από τα 10000 τη μέρα.

Προσωπικά προσπερνάω τις υστερικές κραυγές περί δήθεν χουντοποίησης και άλλων στοχευμένων, προσωπικά με φοβίζει όμως πολύ το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό. Το να εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός λόγω είτε ιδεολογικών αντιρρήσεων, είτε ημιμάθειας (συχνά αμφότερα), είναι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά κυρίως επικίνδυνο. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν την παλεύω πια να ζω σα ζόμπι, θέλω αυτή η κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, και όχι να την τραβήξουμε για πάντα.

Και δε θα τελειώσει ποτέ χωρίς μαζικό εμβολιασμό.

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν την παλεύω πια να ζω σα ζόμπι, θέλω αυτή η κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, και όχι να την τραβήξουμε για πάντα.

Ιασωνα και να θελουμε δεν θα γινει αμεσα.

Ακομα εχουμε μηνες μεχρι να εμβολιαστει εστω και ο μισος πληθυσμος. Μετα θα αρχισουν αλλα.....ταξιδια ελεγχομενα κοκ.....

Ξυπναμε σε νεο κοσμο. Ο παλιος ειναι ακομα μακρυα για αυτο κουραγιο.

Ιασωνα και να θελουμε δεν θα γινει αμεσα.

Ακομα εχουμε μηνες μεχρι να εμβολιαστει εστω και ο μισος πληθυσμος. Μετα θα αρχισουν αλλα.....ταξιδια ελεγχομενα κοκ.....

Ξυπναμε σε νεο κοσμο. Ο παλιος ειναι ακομα μακρυα για αυτο κουραγιο.

Το συντομότερο δυνατόν είπα, όχι σήμερα. Άμεσα δε θα γίνει, αλλά ο στόχος του 2021 είναι θεωρητικά εφικτός. Ειδικά με όλο και περισσότερα εμβόλια να εγκρίνονται όσο περνούν οι μήνες. Το θέμα είναι να μην κολλήσουμε σε άλλα θέματα, πέρα από αυτά της διαθεσιμότητας.

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν την παλεύω πια να ζω σα ζόμπι, θέλω αυτή η κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, και όχι να την τραβήξουμε για πάντα.

Same here...

Μάλιστα, μέχρι πολύ προσφτατα θεωρούσα (πιθανόν, σωστά) ότι δεν με είχε επηρεάσει η όλη κατάσταση (τουλάχιστον όχι όσο άλλους - σε πρακτικό επίπεδο / καθημερινότητας).

Τις τελευταίες μέρες πάντως αρχίζω να μην την παλεύω κι εγώ....

προσωπικά με φοβίζει όμως πολύ το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό. Το να εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός λόγω είτε ιδεολογικών αντιρρήσεων, είτε ημιμάθειας (συχνά αμφότερα), είναι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά κυρίως επικίνδυνο. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν την παλεύω πια να ζω σα ζόμπι, θέλω αυτή η κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, και όχι να την τραβήξουμε για πάντα.

Μεγάλο θέμα / πρόβλημα.

Όταν βλέπεις ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή / δουλευουν στον τομέα υγείας να σου λένε ''δεν θα κάνω το εμβόλιο'' (για διάφορους λόγους) - έχω 2 - 3 προσωπικά παραδείγματα - δεν τα λες καθόλου καλά τα πράγματα...

Αληθεύει ότι
"δόθηκαν οδηγίες προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Νομοσχέδιο δυνάμει του οποίου μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου, οι συμμετέχοντες σε διαδήλωση οφείλουν να φέρουν μαζί τους μαζί με το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας και πρόσφατο, όχι προγενέστερο των έξη μηνών, πιστοποιητικό εμβολιασμού;

funny-cartoon-phone-for-april-fools-call-prank-vector-id518407228

:happynewyearblue:​

Όταν βλέπεις ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή / δουλευουν στον τομέα υγείας να σου λένε ''δεν θα κάνω το εμβόλιο'' (για διάφορους λόγους) - έχω 2 - 3 προσωπικά παραδείγματα - δεν τα λες καθόλου καλά τα πράγματα...

Οι ανθρωποι αυτοι εκπαιδευτηκαν για να παρεχουν υπηρεσιες υγειας.

Αυτο δεν τους καθιστα ολους αυτους ειδικους λοιμωξιολογους ομως .

Και παντα υπαρχει ο αντιλογος : Aν δεν εμβολιασεις τον γενικο πληθυσμο ακομα και προχειρα (μεχρι να προχωρησουν κι αλλο οι ερευνες για θεραπεια και πιο μακρα δοκιμασμενα εμβολια ) τι κανεις ? Απλα σκαβεις ταφους να χωρεσουν περισσοτεροι ?

Και ναι είμαστε για άλλη μια φορά πάτος. :award:

https://www.news247.gr/kosmos/emvol...po-israil-poy-vrisketai-i-ellada.9097817.html

Αφού υποτίθεται ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πήραν αντίστοιχα τις ίδιες ποσότητες αναλόγως τον πληθυσμό πως η Γερμανία είναι στο 0.16;

Καλά αν γίνει πυρηνικός πόλεμος μόνο οι Ισραηλινοί και οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο εμφάνιζονται στο άρθρο.

Η Γερμανία εκτός από τα εμβόλια που παίρνει από την ΕΕ, έκανε και δική της συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Το Μπαχραίν έκανε εμβολιασμούς με το Κινέζικο εμβόλιο. Πόσοι εδώ θα το έκαναν?
Κ.λπ.

Δημοσιογραφία των εύκολων εντυπώσεων. :p

Δείχνει για παράδειγμα την Κροατία ότι μέχρι την 30-12-20 είχε λάβει εμβόλια για το 0,16% του πληθυσμού ενώ η Ελλάδα το 0,02%.

Δεν λέει όμως ότι οι δόσεις που πήρε συνολικά η Κροατία ήταν 9.750
Η Ελλάδα παρέλαβε 83.850.
Είναι παράξενα τα στοιχεία:

Η Ελλάδα πήρε 83.850 (δόσεις)/10.816.286 (πληθυσμός) = 0,0077 %

Η Κροατία πήρε 9.750 (δόσεις)/4290612 (πληθυσμός) = 0,0023 %

Παρόλα αυτά στον πίνακα φαίνεται ότι η Κροατία έχει λάβει δόσεις για το 0,19% του πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα το 0,02%...

Doesn't add up.

Ahem...

Status
Not open for further replies.