Μπααα... για το καλο μου ;
Χτες μιλησα στο τηλεφωνο για ευχες με ενα φιλο που ειναι στελεχος σε μια μεγαλη φαρμακευτικη εταιρια, Αμερικανικη.
Ειναι απο αυτον που ειχα πληροφοριες για Κινα και Ινδια γιατι μεσα στις υποχρεωσεις του ηταν ενα η δυο ταξιδια το μηνα, κυριως σε αυτες τις χωρες, και γνωριζει αυτες τις καταστασεις παραγωγης αλλα και κοινωνιας σαν την καλπικη λιρα. Βεβαια απο τοτε που εγινε ο εγκλεισμος δεν εχει ξαναπαει, μονο τηλεκονφερανς
Τον ρωτησα, τι αλλο, την κυρια ερωτηση... "Εμπιστευεσαι το καινουριο εμβολιο mRNA ?"
"Οχι με τιποτα" μου απανταει στην ψυχρα. Μετα απο λιγη συζητηση,
"Σε τετοιες νεες τεχνολογιες πρεπει να περιμενεις 5 με 10 χρονια", μου λεει, για να δεις αντιδρασεις "και αποθαρυνω και τους δικους μου να το κανουν".
Του λεω "εμενα μου κανει εντυπωση γιατι εφοσον ειναι σαν μια φωτοτυπια που απλα μπαινει στη βιβλιοθηκη για ενημερωση του οργανισμου...γιατι προκαλει αλλεργειες "
Γελασε... Θα δουμε λεει αλλα δεν ειναι αυτο που ανησυχει. Θα περιμενω τουλαχιστον κανα χρονο και θα δω καποιο απο τα κλασσικα εμβολια.
Η τεχνολογία του συνδυασμένου RNA αναπτύσσεται εδώ και 30 χρόνια. Δεν τη λες και νέα. Επι τη ευκαιρία, ο μηχανισμός του εμβολίου της Pfizer είναι μίμηση του μηχανισμού αναπαραγωγής των Ιών. Όλοι οι Ιοί εισάγουν το RNA τους στα κύτταρά μας και τα αναγκάζουν να δημιουργήσουν αντίγραφά τους, είναι ο τρόπος που αναπαράγονται...