Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τα κοίταξα αυτά, έκανα μικροαλλαγές αλλά δεν. 5Ghz δεν είχε το ρούτερ μου, μιλάμε για μηχάνημα που είχα από το 2015 και βγάλε, όπου έπιανα με το ζόρι 10mbit επίσημα.

Η λύση τελικά ήρθε με το Huawei Wifi6 router. Πλέον όλα μου τα devices πιάνουν γύρω στα 150, μιλάμε αισθάνομαι σχεδόν την ικανοποίηση που είχα όταν πρώτη φορά έβαλα DSL :BDGBGDB55:

Ε λογικό είναι βρε να έχεις χαμηλές ταχύτητες στα 2.4 ghz! Και που να βάλεις κανένα βαρβάτο 5ghz router! Εγώ με το Fritz 7590 + repeater έχω τουλάχιστον 400 mbit/s σε όλο το σπίτι.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ε λογικό είναι βρε να έχεις χαμηλές ταχύτητες στα 2.4 ghz! Και που να βάλεις κανένα βαρβάτο 5ghz router! Εγώ με το Fritz 7590 + repeater έχω τουλάχιστον 400 mbit/s σε όλο το σπίτι.

Μα ναι, το καινούριο είναι 5άρι, γι'αυτό μάλλον έστρωσαν όλα. Προσωπικά τα 150 με υπερκαλύπτουν (όταν λειτουργούν). Με μέγιστο streaming bitrate τα 35-40 δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανέβω παραπάνω. Εξάλλου οι εδώ πάροχοι, το upload το κρατάνε στα 10 ακόμα και στο 500άρι πακέτο, και το ανεβάζουν στα 35 (up) στο 1Gbit. Πεταμένα λεφτά, για τη χρήση που κάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μα ναι, το καινούριο είναι 5άρι, γι'αυτό μάλλον έστρωσαν όλα. Προσωπικά τα 150 με υπερκαλύπτουν (όταν λειτουργούν). Με μέγιστο streaming bitrate τα 35-40 δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανέβω παραπάνω. Εξάλλου οι εδώ πάροχοι, το upload το κρατάνε στα 10 ακόμα και στο 500άρι πακέτο, και το ανεβάζουν στα 35 (up) στο 1Gbit. Πεταμένα λεφτά, για τη χρήση που κάνω.

Ναι, ουσιαστικά μόνο αν κανεις μεταφορά αρχείων εντός του ασυρμάτου δικτύου του σπιτιού θα δεις διαφορά. Βέβαια και όσο καλύτερο ρουτερ, τόσο καλύτερο «σερβίρισμα» κάνει, ειδικά αν έχεις πολλές συσκευές που να λειτουργούν ταυτόχρονα στο ασύρματο δίκτυο.

Να τα λες όλα.

Παραπάνω έχεις αλλά δεν τα πιάνει το Iphone :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Να τα λες όλα.

Παραπάνω έχεις αλλά δεν τα πιάνει το Iphone :flipout:

Τα πιάνει τα πιάνει. Τουλάχιστον έγραψα

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τάκη, υπάρχουν 400αρες γραμμές στην Ελλάδα? Ή μιλάς για το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιου?

Για το εσωτερικό δίκτυο μιλάω. Υπάρχουν όμως και gigabit γραμμές, θα σου πει ο Ανδρέας

Καλά εσωτερικά υποτίθεται και αυτό το μαραφέτι που αγόρασα τώρα πιάνει τα 3Gbps. Πρακτικά δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα το ψάξω.

Υπολογίζεις για αρχή 50% performance penalty από το advertised στο ασύρματο.

Για το εσωτερικό δίκτυο μιλάω. Υπάρχουν όμως και gigabit γραμμές, θα σου πει ο Ανδρέας

Για το εσωτερικό δίκτυο βέβαια :flipout:

Φυσικά και υπάρχουν μεγάλες γραμμές αρκεί κάποιος να είναι διατεθειμένος να τις πληρώσει, αρκετά ακριβότερα από τα εμπορικά πακέτα.

Μια και πιάσαμε αυτή την κουβέντα, το καινούριο router έχει τρεις σκάλες για το signal strength. Το διαμέρισμα είναι τις πλάκας (<65 τμ, στην ουσία ένα σαλόνι κι ένα δωμάτιο), οπότε σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι στο extra (που ήταν το default). Πράγματι, στη χαμηλότερη σκάλα φαίνεται η ένδειξη σε κινητά και laptop να'ναι είτε 3/3 είτε 2/3 στα πιο απομακρυσμένα σημεία, ενώ το speed test δίνει σταθερά 150+.

Ωστόσο, επιλέγοντας το low, το ρούτερ σου δίνει ένα disclaimer που λέει ότι 'Select extra strength mode for better coverage and smoother internet. Other modes may be less stable'

Πιστεύετε ότι αυτό ισχύει και σε τόσο μικρούς χώρους, άρα χάνω κάτι σε αξιοπιστία αν το κρατήσω έτσι;

Ιάσωνα, κατέβασε μια εφαρμογή να σου δείχνει στάθμη σήματος σε dB. Κάτω από -60dBm αυξάνεται η ισχύς εκπομπής από τις συσκευές -μεγαλύτερη χρήση μπαταρίας- ενώ σε οριακές στάθμες θα έχεις retransmissions, υψηλό BLER κλπ.

Υπολογίζεις για αρχή 50% performance penalty από το advertised στο ασύρματο.

Mια που σας βρήκα .. ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές για wifi κινητών που μπορούμε να βρούμε ?.

Εχω το Xiaomi Μι Νote 10 και το μόνο spec που βρίσκω είναι οτι έχει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, (dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot ) .. χωρίς να αναφέρει το ACxxxx rating

Σε απόσταση πολύ κοντινή με το Speedport plus που έχει rating AC1200 (max 300Mbps @ 2.4 GHz- 867Mbps @ 5.0 GHz) πιάνει σύνδεση @ 5.0GHz .. 433Mbps ονομαστικά ..
είναι αυτό το max του κινητού ή μπορώ να ρυθμίσω κάτι για να πιάσω τα 867 ??

Ιάσωνα, κατέβασε μια εφαρμογή να σου δείχνει στάθμη σήματος σε dB. Κάτω από -60dBm αυξάνεται η ισχύς εκπομπής από τις συσκευές -μεγαλύτερη χρήση μπαταρίας- ενώ σε οριακές στάθμες θα έχεις retransmissions, υψηλό BLER κλπ.

Easier said than done, τα πρώτα 3-4 apps που κατέβασα με τίτλο wifi signal strength δε δίνουν dB. Θα ψαχτώ περαιτέρω.

Edit: τα περισσότερα apps παίζουν με ping, όπου γενικά φαίνεται στη χειρότερη (πιο απομακρυσμένη) περίπτωση να'μαι γύρω στα 15ms.

Last edited:
Δες αν υπάρχει το Wifi Analyzer για iOS. Δείχνει στάθμες σε db και είναι πολύ χρήσιμο για επιλογή καναλιών, να δεις αν έχεις θέμα σε κάποια σημεία κλπ

Τι ταχύτητες έχεις Ιάσωνα?

Πάντως το ακριβότερο ίντερνετ στην Ευρώπη το έχουμε εμείς.

Όσο για την "καλή σύνδεση"... άμα είσαι από τους τυχερούς.

Στους υπόλοιπους, είναι η DSL με "ταχύτητες έως 25 mbps" που σημαίνει από 1,5 έως 5,5.

Την εβδομαδα που περασε ενεργοποιήθηκε η αλλαγη στο γραφείο, απο απλο adsl σε vdsl50. Εγινε λιγο μανουρα γιατι η τηλεφωνια εγινε διχως να ενημερωθουμε voip (και για καποιον λογο δεν ειχε ενεργοποιηθει ως υπηρεσια και ψαχνομουν τι κανω λαθος και τελικα ηρθε τεχνικός), αλλά ιντερνετ κλειδωνει στα 56mbps. Ειναι απο αυτα που παει οπτικη μεχτι το καφαο και απο εκει το κοινο καλωδιο και μπορουν να δωσουν μεχρι και 200mbps.
28 ευρω το μηνα για 24μηνο, σε νεα συνδεση δινουν και παρακατω. Παντως παει σφαιρα.

Σπιτι εχω απο παροχο ασυρματου (δεν εχω τηλεφωνο), 25mpbs up 3 down, 90 ευρω το 6μηνο.

Vdsl θέλω και εγω Τάσο αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο απομακρυσμένο σημείο που ζω...

Ειναι τεραστια η διαφορά απο πριν, το "μεχρι 24" που κλειδωνε στα 12 και ουτε. 4+ φορες πανω. Δεν ειναι μονο η ταχυτητα, αλλα και το ping. Αλλα και στο σπιτι με 25 πραγματικα mbps δεν εχω παραπονο.

Ειπα μπας και βγηκε σοβαρη εταιρεια που προσφερει καλο upload :drool:

A ρε Inalan......κουνησου λιγο ....μας εχουν στοιχειωσει εκεινα τα screenshots του ΔημΔημ με τα 200αρια DL/UL

Status
Not open for further replies.