Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

..
ο Νετανιάχου έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς. Έκανε συμφωνία απ' τους πρώτους και δεν άρχισε να διαπραγματεύεται τιμές. Πόσο έχει; Τόσο, πάρτα, γεια σας.

Όταν λοιπόν το εμβόλιο παρασκευάζεται από ιδιωτικές εταιρίες, πάρε εσύ πρώτος που τα δίνεις, και οι υπόλοιποι ας μπουν στην ουρά.
Λεφτά υπάρχουν, που πάνε είναι άλλου παππά.

Eβραίος να μην διαπραγματεύθηκε !! .. το διάβασα σε δήλωσή του και ετοιμάστηκα να το βάλω στα ανέκδοτα ..

Το οτι διαπραγματεύθηκε το θεωρώ σίγουρο .. για το είδος της διαπραγμάτευσης θέλει ψάξιμο ..

Δεν θα εκπλαγώ αν η διαπραγμάτευση ήταν "έχω το πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας με την καλύτερη μηχανοργάνωση .. και την μεγαλύτερη διάθεση - ετοιμότητα να πολεμήσει τον covid .. τι δίνεις για μερικά εκατομμύρια αξιόπιστα δεδομένα για πριν - κατα την διάρκεια - και μετά τους εμβολιασμούς .. ολα αυτά με ρυθμούς 3 εκατομμυρια τον μήνα .." ;) ;)

Πάντως το υπ.υγείας του Ισραήλ οταν ρωτήθηκε για διευκρινήσεις επι της συμφωνίας κόστος κλπ ... απλά είπε χαμογελώντας .. οτι η συμφωνία ήταν win-win-win

Nαι αλλα ....
ο Νετανιαχου ΔΕΝ επενδυσε ΔΙΣ (οπως τουλαχιστον διατεινεται η Κομισιον οτι εδωσε) στον χρονο προπαρασκευης και ερευνας.
Οποτε μηπως ..... "παιδες, βαλτε ολοι ρεφενε ... πηδαω πρωτος εγω ... και σας ενημερωνω !" ..... η οχι ?

Και κερατας και δαρμενος ?

ΟΧΙ ..

Το Ισραήλ επένδυσε με να οργανώσει ενα απο τα καλύτερα συστήματα υγείας .. με κορυφαία αποτελεσματικότητα και κορυφαία μηχανογράφηση .. καί πέραν απο αυτά έχει για τα δύσκολα και έξτρα βοήθειες απο τους εφέδρους στρατού - πολιτοφυλακής.

https://en.wikipedia.org/wiki/Healthcare_in_Israel

https://www.timesofisrael.com/israe...f-world-beating-coronavirus-vaccination-push/

https://www.timesofisrael.com/israels-data-for-vaccines-deal-with-pfizer-raises-privacy-concerns/

Θες και μια θεωρία συνομωσίας ?? .. ποιός λες να παίρνει 1ος τα αποτελέσματα των τέστ, αναφορές παρενεργειών κλπ ?. ;)

To "κερατας και δαρμενος" παει ΣΕ ΜΑΣ ... τους ευρωπαιους !
Επρεπε να γραψω "και κεραταδες και δαρμενοι" και πολλα ακομα !
Δηλαδη, και πληρωσαμε (σε ερευνα) και δεν παιρνουμε (πρωτοι).

Συστημα υγειας (πολυ καλο) εχει και η Γερμανια.
Οπως και συστημα διανομης και οργανωσης και μηχανογραφησης.
Ομως, ποσοι (ανα 100 πολιτες) εχουν ηδη εμβολιασθει ?
45 ανα 100 ? (.... οπως Ισραηλ ?) ... ε ? ε ? ε ? ...

Περα απο αλλα αυτα ... υπαρχει και ενα (ισως) αριθμητικο παραδοξο.
Εστω οτι η Γερμανωπη πετυχε το Χ ποσοστο εκπτωσης (σε τιμη αγορας εμβολιου).
Επομενως ... με 250 εκατομμυρια πλυθησμο (x 2 δοσεις = 500 εκατομμυρια) ....
το Ισραηλ επρεπε να παρει προτεραιοτητα ? Τι ποσοστο κερδους εξαγεται απο
9 εκατομμυρια ισραηλινους ? ..... και τι απο 250 εκατομμυρια ευρωπαιους ?

Nα ηταν οι ΗΠΑ να πω "αντε, μας εφαγαν πολυπληθεστεροι παιχτες" ...
Το Ισραηλ .... ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ συγκριτικο πλεονεκτημα ειχε ?

Από την άνοιξη το σκεφτόμουν, αλλά έως πρόσφατα μία ή καμία φορά άκουσα σχετικά με το θέμα της παραγωγής όποιων εμβολίων προκύψουν και από άλλες εταιρίες με άδεια, δεδομένης της πρωτοφανούς κατάστασης. Κατεύθυνση προς την οποία θα έπρεπε να κινηθούν από την πρώτη μέρα όλοι οι ΠΟΥ/ ΜΟΥ /ΔΟΥ.

Αλλά όπως φαίνεται έως τώρα δεν έγινε τίποτα και ξαφνικά αρχίσαμε τα κλάματα.
Το παραπάνω κάνει και για καλή θεωρία συνωμοσίας...

Kαμια θεωρια συνομωσιας ...

Η Γερμανωπη εχει μαθει (εδω και καιρο) να κατεβαινει με θωρια δεκαπεντε καρδιναλιων
και να θετει ΑΥΤΗ τους ορους .... και ο κοσμος (φαρμακευτικες) στραβωσαν ασχημα.
Γιατι ειναι και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ (.... βεβαιως βεβαιως).

Και τωρα που τους κουνα το δαχτυλο η πως-την-λενε .... αντε κυρα μου να μαθεις
ποιος εχει αναγκη ποιον ! Τι θα τους κανει ? Θα τους παει δικαστηρια ?
Με 250 εκατομμυρια λαου να ψαφανε για μιση δοση ?

Πολυ φοβαμαι οτι η κυρα Κομισιον εκανε κατι αλλο (παρασκηνιακοτερο) και τις σκυλιασε.
Μολις ειδε να στραβωνουν οι παραγγελιες ... απαιτησε ΠΑΤΕΝΤΕΣ ... αλλα δεν εχω τροπο
να αποδειξω κατι τετοιο. Take it with a grain of salt !

- Η Γερμανία έχει 10Χ πληθυσμό και ανάγκες δόσεων .. =10Χ πιο δύσκολο να καλυφθεί. Οι διαθέσιμες δόσεις είναι πεπερασμένες.
Αρα δεν θα μπορούσε να δώσει δεδομένα πλήρους φάσματος ... πιθανότατα να έχει και περισσότερους περιορισμούς στην διάθεση τέτοιων δεδομένων λόγω πολιτικού συστήματος.

- Την αποτελεσματικότητα του Γερμανικού συστήματος θα την δούμε οταν θα είναι άφθονες οι δόσεις .. πάντως εγώ στην κόντρα Γερμανίας - Ισραήλ παίρνω το διπλό.

κλπ κλπ ..

Eαν δεν ειχε αερα καπεταν-μαμαω .... ΤΩΡΑ θα ειχε ολες τις (συμφωνηθεισες) δοσεις.
Με ακριβοτερο κοστος ... αλλα θα τις ειχε ! Υπαρχει καμια αμφιβολια πανω σ'αυτο ?

Οι φαρμακευτικες ειναι επιφορτισμενες με το shipment ... oχι το distribution.
Τους φεραν τα εμβολια ? .... εξοφληστε και φυγαμε !
Σιγα μην καθονται να δουν τι θα τα κανουν και πως θα τα διανειμουν !

Βραχυπροθεσμα .... ΝΑΙ !

Αλλα αν κατι εχει αποδειξει η γερμανικη τακτικη
ειναι οτι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ το παραμικρο .... χιλια χρονια να περασουν.
Το κραταει μανιατικο ... ακομα και αν ολοι μετακομισουμε στον Αρη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Eβραίος να μην διαπραγματεύθηκε !! .. το διάβασα σε δήλωσή του και ετοιμάστηκα να το βάλω στα ανέκδοτα ..

Το οτι διαπραγματεύθηκε το θεωρώ σίγουρο .. για το είδος της διαπραγμάτευσης θέλει ψάξιμο ..

Δεν θα εκπλαγώ αν η διαπραγμάτευση ήταν "έχω το πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας με την καλύτερη μηχανοργάνωση .. και την μεγαλύτερη διάθεση - ετοιμότητα να πολεμήσει τον covid .. τι δίνεις για μερικά εκατομμύρια αξιόπιστα δεδομένα για πριν - κατα την διάρκεια - και μετά τους εμβολιασμούς .. ολα αυτά με ρυθμούς 3 εκατομμυρια τον μήνα .." ;) ;)

Πάντως το υπ.υγείας του Ισραήλ οταν ρωτήθηκε για διευκρινήσεις επι της συμφωνίας κόστος κλπ ... απλά είπε χαμογελώντας .. οτι η συμφωνία ήταν win-win-win

Διαπραγματεύτηκε ή όχι η ουσία είναι πως εμβολίασε το μισό πληθυσμό και οι άλλοι οργανώνουν ...γιούροbeergroup.
έχει σοβαρές συμβάσεις η φορ(αδο) λάινεν πως τη λένε... γελάει και το τελευταίο κατσίκι.
Όμως την ανικανότητά τους την πληρώνουμε εμείς και αυτοί συνεχίζουν να παίρνουν τα χιλιάδες ευρώ μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

Το Ισραήλ είναι χρόνια μπροστά σε πολλούς τομείς - πέραν οτι κυβερνά τον κόσμο - οι εδώ το καταλάβαμε λίγο αργά και αρχίζουμε σιγά σιγά να αγοράζουμε κι απ' αυτούς.
Τι να πουλήσουμε δεν έχουμε, καθώς τον ήλιο και τον αέρα πουλάγαμε τόσα χρόνια, τώρα κλειστά όλα.

Η πλάκα είναι πως όσοι χλεύαζαν το (φτου φτου φτου) Ρώσικο εμβόλιο, τώρα θα το λαχταρούν όπως ο ναυαγός το νερό. Έτσι πάει, ότι κοροϊδεύεις το λούζεσαι. Αλλά κλασικά, οι Γερμανοί θα κάνουν Σπούτνικ σε λίγο και στη χώρα των λωτοφάγων θα περιμένουμε να πράξουμε τα... συμφωνηθέντα.

Γεγονότα είναι, όχι πολιτική συζήτηση. Στο μυαλό του ο καθένας μπορεί να τα συνδυάσει με την πολιτική, όμως είναι καθαρά γεγονότα που εν τέλει επηρεάζουν κάποιους ανθρώπους, πολλούς ή λιγότερους. Θα πούμε και γεια σου τι κάνεις αλλά περισσότερο μας ενδιαφέρει και πως βλέπουν οι άλλοι κάποια γεγονότα μείζονος ενδιαφέροντος.

Me αυτα που βλεπουμε τις τελευταιες μερες (γυρω απο μυνησεις και αγωγες ηθοποιων-γυναικων)
μηπως κρινεται σκοπιμο να διαγραφθει το (αγαπημενο μου) νημα περι ... Γυναικων ηθοποιων που αγαπησαμε ως γυναικες.
Και μονο ο τιτλος ... θα εβγαζε την Χιλαρυ (και την Μαργκαρετ) στα καγκελα. Λογικα, μονο το πνευμα των γυναικων ωφειλει
να μας αρεσει. Ολα τα αλλα .... πιθανες αγωγες ! Εγω συγκεκριμενα εχω ποσταρει σχολια και για ελληνιδες ηθοποιους
και γνωριζα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποια φανηκε ενοχλημενη (ειδοποιηθηκα απο φιλο και γνωστο του φορουμ ! :rolleyes:).
Βεβαια, πρεπει να ρωτηθει και ο νηματοθετης (νομιζω ο Babis K) ... αλλα .... εφοσον το νημα δεν προκειται να ξανανοιξει

.... γιατι να αποτελει βραδυφλεγη ναρκη ?

Μεθ'εκτιμησεως :proud: .... ο ανακατωστρας του φορουμ :joker: Ες Αρ ντε Μπλακμπερντιε ! :ridinghorse:

Για λίγες εβδομάδες θα κινδυνεύεις, μετά θα παρουσιαστεί κάτι άλλο στην επικαιρότητα.
Η εξουσία πάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν, καμιά φορά είναι λεπτή η γραμμή, αλλά και όταν δεν μιλαει το θύμα απ´την αρχή, να το ξεκόψει με τρόπο, όχι κατ' ανάγκη να βριστούν, ο άλλος παίρνει θάρρος σκεπτόμενος οκ αυτή δε λέει τίποτα άρα της αρέσει. Θεωρείες!

Ο άντρας δεν θα πει τίποτα (γιατί συμβαίνει και το αντίθετο) γιατί μάλλον θα του αρέσει, κανένας "διαφορετικός" μόνο!

Σιγά μη φοβόμαστε να πούμε πως μια γυναίκα είναι όμορφη μήπως βρούμε το μπελά μας.

Toν μπελα σου δε ξερω αν θα βρεις αλλα οπως εχουν γινει τα πραγματα αρκει να πεσει συρμα απο καποια οργανωση συνδικατο οτι θελεις πες, και μετα οι δικηγοροι καλοθεληταδες που πανε μαζι με ολα αυτα. Πακετο...

Το πολυ πολυ να σου ζητανε να πουλησεις κανα σπιτι για να τους αποζημειωσεις... δεν σημαινει οτι θα δικαιωθουν, εξαρταται τον δικαστη η την διαστινα (κυριως)... εκει παει το πραγμα οπως μαζι με ολα τα αλλα διπλα και παρεα. Υπαρχει μια τεραστεια πλεον μπιζνα στον πλανητη "τυπου ΜΚΟ"

...Όπου τα όρια της έκφρασης θαυμασμού ή ακόμα και του φλερτ συγχέονται με την παρενόχληση τί περιμένετε να γίνει;

Και δεν υπονοώ ότι οι όποιες καταγγελίες είναι ψεύτικες...

Aν ειναι να σκεφτω ποσες φορες ακουσα (οχι μονο εγω) ..... "κοριτσαρες, αστε τα αυτα και δουλεψτε λιγο"
τωρα θα πρεπε να χω στεφθει νυφουλα ! :laugh: .... Συγχηστηκα ποτε ? NEVER ! Απαιτησα εξηγησεις ? NEVER !

Αλλα βεβαια ... εγω ειμαι κοπρος (δηλαδη αντρας) ... και εχω τον (γεννετησιο) χλευασμο ενσωματωμενο στα κοκκαλα μου.
Οπως ενας σκυλος (που δεν καταλαβαινει και πολλα πολλα). Ομως εικαζω οτι οι περισσοτερες απο αυτες που βγαινουν και
κανουν τις καταγγελιες ... δεν μασανε ΜΙΑ απο το τι εχουμε (η δεν εχουμε) υποστει εμεις. Με δεδομενο οτι ο νομικος πολιτισμος
μπορει να ζητησει εξηγησεις απο τον δημιουργο του συμπαντος ΓΙΑΤΙ εδεσε σε τροχιες τα ηλεκτρονια γυρω απο τα πρωτονια (!!!)
δεν θα μου προξενησει εκπληξη να θυμηθει καποια οτι "α ναι, ας τραβηξω μια μυνηση και δω μεσα ... μπας και βγαλω κανα φραγκο".

ΕΤΣΙ .... ΑΠΛΑ !

Τα γεγονοτα σαν αυτον τον κοσμο συμβαινουν ... επειδη ΑΠΛΑ καποιος εχει την δυνατοτητα ... ΟΧΙ επειδη αξιζει η πρεπει !
Αλλα για να δουμε τι θα μας πει και η διοικηση ... :ears:

Status
Not open for further replies.