Έχουμε την οικογενειακή γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Το θέμα είναι ότι δε μας ξέρει, ευτυχώς δηλαδή. Την οικογενειακή γιατρό τη βλέπω κάθε τρίμηνο, για να μου γράψει τα φάρμακα για τη χοληστερίνη. Η γυναίκα μου πήγε μια φορά για γενικό έλεγχο, αλλά τίποτε άλλο.Ο γιατρός μας, ο οικογενειακός μας γιατρός, που μας ξέρει, τον ξέρουμε και τον εμπιστευόμαστε, είναι από τους σπουδαιότερους θεσμούς. Αν λειτουργούσε η Πρωτοβάθμια περίθαλψη, αν υπήρχε η δυνατότητα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας ανά πάσα στιγμή, πολλοί συνάνθρωποί μας δεν θα είχαν καταλήξει.
Κι ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι θέμα κοινωνικό και οικονομικό. Κυρίως. Καλώς ή κακώς.
QUIZ
Βρείτε το λάθος!
..
Το σποτάκι αυτό περιέχει ένα λάθος. Το οποίο μπορεί να προκαλέσει παρανοήσεις και να δώσει εντελώς λάθος μηνύματα σχετικά με τον εμβολιασμό, ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους.
Μπορείτε να το εντοπίσετε;
Υ.Γ. Δεν κάνω τον έξυπνο, από αλλού το έμαθα κι' εγώ!![]()
Η φράση "Ο γιατρός μας" υπονοεί τον οικογενειακό μας γιατρό, που μας γνωρίζει προσωπικά και οικογενειακά και έχει υπόψη του όλο το ιστορικό μας. Η προσωπική σχέση είναι απολύτως απαραίτητη. Θα μπορούσε, θα έπρεπε να είναι ο ορισμένος από τον ΕΟΠΥΥ. Αλλά καλώς-κακώς δεν είναι.Έχουμε την οικογενειακή γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Το θέμα είναι ότι δε μας ξέρει, ευτυχώς δηλαδή. Την οικογενειακή γιατρό τη βλέπω κάθε τρίμηνο, για να μου γράψει τα φάρμακα για τη χοληστερίνη. Η γυναίκα μου πήγε μια φορά για γενικό έλεγχο, αλλά τίποτε άλλο.
Μας γράφει τις εξετάσεις, τα φάρμακα κλπ, αλλά δεν έχουμε κάτι που να δικαιολογεί συχνές επισκέψεις για να μας μάθει και να τη μάθουμε όπως μάθαμε πχ τον παιδίατρο ή εγώ τον ορθοπεδικό ή την οφθαλμίατρο.
Έχω την εντύπωση ότι η φράση ο "γιατρός σου", είναι εφαρμόσιμη κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν παθήσεις που δικαιολογούν τακτικές επισκέψεις στο γιατρό.
Σχετικό άσχετο.. Πως μπορεί να αποκτήσει κάποιος οικογενειακό γιατρό; Δεν έχω κανέναν. Θυμάμαι κάποτε που ήθελα να ρωτήσω κάτι για γαστρεντερίτιδα πήρα τηλ έναν παθολόγο στη γειτονιά (δεν τον ήξερα) για συμβουλές, μου λέει με έναν απότομο τρόπο, μόνο από γραφείο και το έκλεισε..
Οι γονείς μου επίσης έχουν έναν απλά για να τους γράφει κανα φάρμακο που είναι και στην άλλη άκρη..
Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Ναι αλλάζει από την εφαρμογή. Στη γειτονιά μου ήταν 5 ή 6 γιατροί. Ο καθένας έχει και τη φήμη του (γειτονιά είμαστε, ρωτάς και το φαρμακοποιό και σου λέει τη γνώμη του).Ναι αυτό το είχα δει.. Βέβαια πας λίγο στην τύχη και ευελπιστείς αυτός που θα σου βγάλει το σύστημα να είναι καλός όχι μόνο να γράφει συνταγές...
Ελπιζω να μπορεί να αλλάξει αν κάτι δεν πάει καλά έτσι δεν είναι;
Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Στέλιο τα ξέρω αυτά. Τα δικά μου σχόλια ήταν για την ουσία, όχι για τη διαδικασία. Η εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρου στον ΕΟΠΥΥ επί της αρχής είναι σωστή. Στην πράξη δεν κατάφεραν να το λειτουργήσουν οπως θα έπρεπε. Χρειάζονται κίνητρα και οι γιατροί, αν είναι να συμμετάσχουν οι πιο άξιοι και οι πιο ικανοί. Και η σχέση μεταξύ γιατρού και ασθενούς να είναι ουσιαστική, όχι τυπική.@Sonus Naturalis, ο οικογενειακός γιατρός προκύπτει από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια της ΠΦΥ
Ιδιώτης γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Ειδικότητες Παθολόγος ή Γενικός Γιατρός ή Παιδίατρος
Στην ίδια εφαρμογή έχει δυνατότητα ραντεβού με ιατρεία covid.
![]()
Για την παταγώδη αποτυχία του νέου λοκντάουν μέσα στο προηγούμενο λοκντάουν που δεν περιόρισε την μετάδοση σε παραγωγικούς χώρους εργασίας και μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουμε κάτι να πούμε;
Όταν θα γίνει λοκνταουν, θα πούμε.Για την παταγώδη αποτυχία του νέου λοκντάουν μέσα στο προηγούμενο λοκντάουν που δεν περιόρισε την μετάδοση σε παραγωγικούς χώρους εργασίας και μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουμε κάτι να πούμε;
Όταν θα γίνει λοκνταουν, θα πούμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.