Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Αν όμως γινότανε αυτά θα μιλάγανε για χούντα.

Ήδη το έχουν πει δηλαδή εδώ και μήνες.

Η ουσία είναι πως αν ο κόσμος δεν το αντιληφθεί και να το σεβαστεί μόνος του δεν γίνεται τίποτε.

Εκτός αν γίνουμε Κίνα που τους μπουζουριάζουν (να λείπει).

Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλες τις δημοκρατικές χώρες βλέπεις τον κόσμο -που δικαίως κουράστηκε (αν και θα έπρεπε να κάνει και άλλη υπομονή)- να κάνει μλκιες.

Το lockdown έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά δεν γίνονται έλεγχοι και όταν γίνονται πάντα υπάρχει δικαιολογία..
Ακόμη και στα διόδια που υποτίθεται είναι και εύκολο για ελέγχους το τελευταίο διάστημα έχει ατονίσει.
Βλέπουν ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται πως γίνεται να μπλοκάρει η Αθηνών-Λαμίας και η κηφισιας, έπρεπε αιφνιδιάστηκα κάθε μέρα να κόβουν στα 2 την πρόσβαση με ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα σε όλους όσους κινούνται άσκοπα
Στις εταιρείες γίνεται χαμός. Εκεί ήθελε εφόδους από σεπε με συνδρομή της αστυνομίας και κλείσιμο όσων παρανομούν
Τέλος όλη η φημολογία για άρση κτλ δεν βοηθάει αντίθετα η προσμονή δημιουργεί χαλαρωση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει χρονικός ορίζοντας και να απαγορεύεται να γίνονται συζητήσεις επ αυτού για όσο διάστημα χρειαστεί..
Η μετακίνηση σε άλλους δήμους με sms 6, «άθληση» με καφέ στο χέρι και βόλτες σε παγκάκια και πλατείες έπρεπε να απαγορευτούν δια ροπάλου

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τοχω πει πολλες φορες, η μετακινηση σε αλλους δημους με το 6 ειναι το μεγαλυτερο ανεκδοτο και ο λογος να μην υπαρχει καν σμσ πλεον.

Λοκνταουν το ανεβαζετε λοκνταουν το κατεβαζετε...δε εχει ονοματακι η πρακτικη αυτη στο Ελλαντα ; Η ειναι ενας νεοτερισμος που μας ηρθε απο τα ξενα τυπου Τζην, Ροκ κλπ...
Η ολοι ειναι θειοι απο το Αμερικα εδω. Ακου "λοκνταουν". Παλι εκνευριστηκα. :twoguns:

Αν όμως γινότανε αυτά θα μιλάγανε για χούντα.

Ήδη το έχουν πει δηλαδή εδώ και μήνες.

Η ουσία είναι πως αν ο κόσμος δεν το αντιληφθεί και να το σεβαστεί μόνος του δεν γίνεται τίποτε.

Εκτός αν γίνουμε Κίνα που τους μπουζουριάζουν (να λείπει).

Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλες τις δημοκρατικές χώρες βλέπεις τον κόσμο -που δικαίως κουράστηκε (αν και θα έπρεπε να κάνει και άλλη υπομονή)- να κάνει μλκιες.

Δεν πρόκειται να το αντιληφθεί ο κόσμος πάει τελείωσε αυτό.. Υπάρχει μια μερίδα που δεν υπάρχει στον αιώνα τον απαντά περίπτωση να αλλάξει στάση.. Τι κάνουμε λοιπόν για αυτό;
Πέραν από τις συστάσεις (επαναλαμβανόμενες σε σημείο ανέκδοτου) το επόμενο στάδιο είναι η καταστολή. Μόνο με τέτοια μέτρα (ναι με συλλήψεις) βάζεις μυαλό σε κάποιους και απομακρύνεις το φαινόμενο μιμητών..
Το να μπουκάρουν επίσης έλεγχοι (νομιμότατο) σε εταιρείες που γίνεται ο κακός χαμός δεν είναι παράλογο. Απλά δεν υπάρχει θέληση για τίποτα
Συζητάμε μετά για νέους κωδικούς για λιανεμπόριο και πως θα λειτουργεί.. Που κανονικά με τέτοια κρούσματα θα έπρεπε μέχρι Πάσχα να είναι τα πάντα κλειστά

Συζητάμε μετά για νέους κωδικούς για λιανεμπόριο και πως θα λειτουργεί.. Που κανονικά με τέτοια κρούσματα θα έπρεπε μέχρι Πάσχα να είναι τα πάντα κλειστά

Δεν εχουμε ακομα αποδεχθει την παγια πολιτικη χειρισμου των μαζων νομιζω.

Καμια κυβερνηση δεν θα βγει να πει , κυριοι θα μεινετε μεσα 2 μηνες τουλαχιστον.

Καμια .

Ειναι θεμα ψυχολογιας των μαζων αυτο.

Ξεραμε απο οταν ξεκινουσε το τριτο κυμα οτι μεσα μαρτιου θα επερθει η κορυφωση. (δεν ξερω αν ο χιονιας τους εκανε να πιστεψουν οτι θα βοηθουσε ο αναγκαστικος εγκλεισμος λογω καιρου)

Ε η κορυφωση που προεβλεπαν συμπιπτει με την καθαρα δευτερα για αρχη. Φανταστειτε να αμολουσαν ολους μας εξω να αμολησουμε αετο.....

Σιγα σιγα θα ανακοινωνονται οι περιορισμοι για να ελαχιστοποιηθουν και οι αντιδρασεις απο τους αμυαλους που το μυαλο το εχουν για κομβο διαμεταγωγης και οχι επεξεργασιας.

Και να δουμε και για το Πασχα που ειναι αρχη μαιου....

Στα χαρτιά μπορεί να υπάρχουν πολλές θεωρίες η πρακτικές χειραγώγησης μαζών.. Στην πράξη δεν νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε. Προφανώς και όσοι καλούνται να διαχειριστούν την πανδημία στην προηγούμενη της ανθρωπότητας δεν ήταν στη ζωή.
Επίσης στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι συγκεκριμένες τακτικής τόνωσης ψυχολογίας έχουν αποτύχει. Ποιος έχει ξεχάσει περί τα τέλη Μαΐου τις αμέτρητες βόλτες και τος συγκεντρώσεις σε πλατείες;
Το ίδιο γίνεται και τώρα σε χειρότερο βαθμό. Δεν είναι δυνατόν την ίδια μέρα που ανακοινώνεται ο εγκλεισμός (ίσως ακούγεται και πιο σκληρό από lockdown), στο καπάκι τα ΜΜΕ να αναρωτιόνται ποτέ θα αρθούν τα μέτρα, τι θα γίνει με εστίαση-λιανεμπόριο.. Ποιοι; οι ίδιοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή εκφράζαν με αγωνία τι θα γίνει με την αύξηση κρουσμάτων.. Έκτοτε και κάθε μέρα τι θα γίνει με τα μέτρα.. και οι ΜΕΘ να γεμίζουν.. Παράνοια!!! Μόνο στην Ελλάδα πρέπει να γίνονται αυτά

Το έχω ξαναπεί.. κάποτε περάσανε παγκόσμιους πολέμους που διήρκησαν χρόνια. Τώρα σε καταστάσεις που συμβαίνουν 1/100 χρόνια, το ταβάνι σχεδιασμού ενός κράτους είναι 2-3 μήνες με κάποιες δραστηριότητες κλειστές και παρέλυσαν τα πάντα;

εγω δεν μιλησα για χειραγωγηση αλλα για χειρισμο.

Εχει μια διαφορα.

Ως κυβερνητης εχεις μια ευθυνη η οποια απορρεει απο το Συνταγμα.

Ουτε θελουν να ειναι μεσα κλεισμενος ο κοσμος και να μην παραγει (αν το δεις εντελως κυνικα) ουτε να ειναι δυσαρεστημενος (αν το δεις πολιτικα)

Αλλα οταν ο κοσμος πεθαινει σαν τις μυγες απο κατι πρωτογνωρο κατι πρεπει να γινει. Σωστο, λαθος θα το δειξει η ιστορια.

Λοκνταουν το ανεβαζετε λοκνταουν το κατεβαζετε...δε εχει ονοματακι η πρακτικη αυτη στο Ελλαντα ; Η ειναι ενας νεοτερισμος που μας ηρθε απο τα ξενα τυπου Τζην, Ροκ κλπ...
Η ολοι ειναι θειοι απο το Αμερικα εδω. Ακου "λοκνταουν". Παλι εκνευριστηκα. :twoguns:

Στάθμευσα τον γεωργικό ελκυστήρα και διάβηκα τη θύρα του καταλύματος μου. Η γάστρα μου διαμαρτυρόταν εδώ και ώρα. Δεν υπήρχε τίποτα στο ψυγείο, όμως τα ταχυφαγεία να είναι καλά., και μάλιστα η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν αποτελεί πρόβλημα όταν υπάρχει η δυνατότητα τροφοδιανομής κατ οίκον.

Θα μπορούσα να παραλάβω στο δρόμο της επιστροφής τρόφιμα για το σπίτι, αλλά βλέπεις επέστρεφα με τον γεωργικό μου ελκυστήρα όπως έχω ήδη αναφέρει και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πρακτικό.

Τώρα που το σκέφτομαι θα πρέπει να χρησιμοποιώ λιγότερο συχνά τον ανελκυστήρα. Έχω πάρει λίγο βάρος τελευταία και καλό θα μου έκανε λίγη παραπάνω άσκηση θαρρώ, αλλά τι να περιμένεις όταν περνάς τόσες ώρες της ημέρας σε διαδικτυακούς χώρους συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων. :flipout:

Το lockdown έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά δεν γίνονται έλεγχοι και όταν γίνονται πάντα υπάρχει δικαιολογία.
Ακόμη και στα διόδια που υποτίθεται είναι και εύκολο για ελέγχους το τελευταίο διάστημα έχει ατονίσει.
Βλέπουν ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται πως γίνεται να μπλοκάρει η Αθηνών-Λαμίας και η κηφισιας, έπρεπε αιφνιδιάστηκα κάθε μέρα να κόβουν στα 2 την πρόσβαση με ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα σε όλους όσους κινούνται άσκοπα
Στις εταιρείες γίνεται χαμός. Εκεί ήθελε εφόδους από σεπε με συνδρομή της αστυνομίας και κλείσιμο όσων παρανομούν
Τέλος όλη η φημολογία για άρση κτλ δεν βοηθάει αντίθετα η προσμονή δημιουργεί χαλαρωση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει χρονικός ορίζοντας και να απαγορεύεται να γίνονται συζητήσεις επ αυτού για όσο διάστημα χρειαστεί..
Η μετακίνηση σε άλλους δήμους με sms 6, «άθληση» με καφέ στο χέρι και βόλτες σε παγκάκια και πλατείες έπρεπε να απαγορευτούν δια ροπάλου

Τι να συζητήσουμε, τι να πούμε και τι να αφήσουμε...

Όμως αυτή η φράση

"Δεν θα έπρεπε να υπάρχει χρονικός ορίζοντας και να απαγορεύεται να γίνονται συζητήσεις επ αυτού για όσο διάστημα χρειαστεί.. "

με ξεπερνάει!
Δηλαδή δεν μας φτάνει ο εγκλεισμός μας, οι απαγορεύσεις, η μία πάνω στην άλλη, πρέπει να απαγορευτεί και να μιλάμε;(!)

Δηλαδή δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε, εάν τα μέτρα που επιβάλλονται είναι σωστά ή λάθος;

Αν είναι αποτελεσματικά;
Αν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, καλύτερο;

Αφήνω κατά μέρος όλα τα υπόλοιπα που αφορούν μία πολύ σκληρή, σκληρότατη καταστολή. Αλλά και το δικαίωμα στην ομιλία; Το δικαίωμα στη σκέψη;
Αυτό θέλεις;

Να επιβληθεί λογοκρισία παντού;
Να κλείσουμε μήπως και τούτο και όλα τα νήματα και να μιλάμε μόνοι μας, με τον καθρέπτη!

Τι να πω; Δεν μπορώ καν να διανοηθώ, ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι!

Πολυ υπερβολη χωρις λογο Μιχαλη.

Ουτε αυτα που καθ´υπερβολη λες ειπε ο Ικαρος ουτε τα σκεφτεται κανεις.

Οταν επιχειρηματολογουμε δεν εχει νοημα να φερνουμε την καταστροφη λες και γραφουμε σεναριο ταινιας. Μπορουμε να συζηταμε για τις πραγματικες συνθηκες και ποσο δυσκολες ειναι χωρις να εμπλεκουμε στοιχεια δραματος επιστημονικης φαντασιας.

εδω ρε παιδια υπαρχουν εταιριες που εχουν τον κοσμο τους σε αναστολη κ δουλευει κανονικα ΚΑΙ με υποχρεωτικη παρουσια στο χωρο εργασιας. Τι να συζηταμε τωρα.. Στις ΗΠΑ αυτο θα διωκοταν ως απατη εναντι του Δημοσιου και κατι τυποι σαν αυτους θα πηγαιναν φυλακη (χωρις αναστολες κλπ). Να σας πω για την ανηψια μου, που ουσα εγχειρισμενη της ζητουσαν επιμονα να παει στο γραφειο ενω ηταν σε αναστολη? Για αλλες δυο περιπτωσεις που ενω η δουλεια μπορει να γινει κανονικοτατα απο το σπιτι (τηλεφωνικο κεντρο) ζηταν υποχρεωτικη παρουσια ενω οι εργαζομενοι ζουν με ανθρωπους στην κατηγορια υψηλοτατου κινδυνου (ΧΑΠ, καρδιακα κλπ) και η εταιρειες το ξερουν με γραπτη επικοινωνια?

Κακα τα ψεματα...Ο "κουρασμενος" κοσμος δεν το εχει παρει στα σοβαρα το θεμα, και δεν συνειδητοποιεί πως οι απωλειες ειναι σαν να πεφτει ενα αεροπλανο καθε εβδομαδα σε αριθμο νεκρων. Οι δε εταιρειες βρηκαν ευκαιρια να εχουν κοσμο να τους δουλευει τσαμπα και αυτοδικαιολογουνται λογω των συνθηκων

Πολυ υπερβολη χωρις λογο Μιχαλη.

Ουτε αυτα που καθ´υπερβολη λες ειπε ο Ικαρος ουτε τα σκεφτεται κανεις.

Οταν επιχειρηματολογουμε δεν εχει νοημα να φερνουμε την καταστροφη λες και γραφουμε σεναριο ταινιας. Μπορουμε να συζηταμε για τις πραγματικες συνθηκες και ποσο δυσκολες ειναι χωρις να εμπλεκουμε στοιχεια δραματος επιστημονικης φαντασιας.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν τα εννοούσε.
Αλλά όταν ζητάει κανείς, να απαγορευτούν οι συζητήσεις, τι εννοεί;

Η απαγόρευση συζητήσεων στην ελληνική γλώσσα έχει συγκεκριμένο νόημα, δεν είναι σχήμα λόγου.

Αν εννοεί κάτι άλλο, ας το πει ο ίδιος.

Υ.Γ. Αυτά που μου αποδίδεις ως "στοιχεία δράματος επιστημονικής φαντασίας" δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προέκταση μίας σκέψης, ή μίας άποψης, ως την τελευταία λογική της συνέπεια προκειμένου να καταδειχτεί το βάσιμο ή το αβάσιμο της. Εργαλείο της κριτικής σκέψης.
Και όχι, δεν φέρνω την καταστροφή. Ούτε το θέλω, βέβαια! :D

Η απαγόρευση συζητήσεων στην ελληνική γλώσσα έχει συγκεκριμένο νόημα, δεν είναι σχήμα λόγου.

Υ.Γ. Αυτά που μου αποδίδεις ως "στοιχεία δράματος επιστημονικής φαντασίας" δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προέκταση μίας σκέψης, ή μίας άποψης, ως την τελευταία λογική της συνέπεια προκειμένου να καταδειχτεί το βάσιμο ή το αβάσιμο της. Εργαλείο της κριτικής σκέψης.

Σαν 1δεσμητης δεν τα πήγαινα ποτέ καλά στο γραπτό λόγο. Πολύ απλά εννοώ Ότι δεν θα πρέπει να δίνεται ένας χρονικός ορίζοντας άρσης των μέτρων, Καταιγισμός σεναρίων από τα ΜΜΕ και διαφόρων ειδικών (πιο πολύ αναφέρομαι στους πολιτικούς) Την στιγμή που και στο παρελθόν σχεδόν όλες τις φορές ο όποιος προγραμματισμός η σενάριο έπεσε έξω. (Για να μην ξεχάσουμε δηλώσεις, δεν πάμε σε τρίτο γενικό κλείσιμο-και τελικά έγινε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η Αττική και την άλλη μέρα έκλεισε)
Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια ψευδή συναίσθηση των πραγμάτων απώλεια εμπιστοσύνης χλευασμό από τους πολίτες (Με όποια σειρά θέλετε τα παραπάνω). Πχ Το ότι στην προκειμένη με την ξαφνική έκρηξη φημολογείται παράταση μίας εβδομάδας αντιλαμβάνεστε πόσο λάθος εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει αυτό.
Στα των ελέγχων τώρα, επιμένω (και εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία) ότι το ποσοστό τηλεκπαίδευσης Όχι μόνο δεν είναι στα επιθυμητά ποσοστά αλλά σε εκείνα προ κορονοϊού εποχής. Το ίδιο έχω διασταυρώσει και από άλλους συναδέλφους-φίλους
Και ρωτώ θελουμε να έχουμε περιοριστικά μέτρα για τους τύπους; βρίσκοντας την εύκολη λύση της εστίασης και του λιανεμπορίου η να κάνουμε κάτι ουσιώδες;
Γιατί στην τελική αποδεικνύεται ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται και το φιλότιμο του δεν επαρκεί

Σαν 1δεσμητης δεν τα πήγαινα ποτέ καλά στο γραπτό λόγο. Πολύ απλά εννοώ Ότι δεν θα πρέπει να δίνεται ένας χρονικός ορίζοντας άρσης των μέτρων, Καταιγισμός σεναρίων από τα ΜΜΕ και διαφόρων ειδικών (πιο πολύ αναφέρομαι στους πολιτικούς) Την στιγμή που και στο παρελθόν σχεδόν όλες τις φορές ο όποιος προγραμματισμός η σενάριο έπεσε έξω. (Για να μην ξεχάσουμε δηλώσεις, δεν πάμε σε τρίτο γενικό κλείσιμο-και τελικά έγινε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η Αττική και την άλλη μέρα έκλεισε)
Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια ψευδή συναίσθηση των πραγμάτων απώλεια εμπιστοσύνης χλευασμό από τους πολίτες (Με όποια σειρά θέλετε τα παραπάνω). Πχ Το ότι στην προκειμένη με την ξαφνική έκρηξη φημολογείται παράταση μίας εβδομάδας αντιλαμβάνεστε πόσο λάθος εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει αυτό.
Στα των ελέγχων τώρα, επιμένω (και εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία) ότι το ποσοστό τηλεκπαίδευσης Όχι μόνο δεν είναι στα επιθυμητά ποσοστά αλλά σε εκείνα προ κορονοϊού εποχής. Το ίδιο έχω διασταυρώσει και από άλλους συναδέλφους-φίλους
Και ρωτώ θελουμε να έχουμε περιοριστικά μέτρα για τους τύπους; βρίσκοντας την εύκολη λύση της εστίασης και του λιανεμπορίου η να κάνουμε κάτι ουσιώδες;
Γιατί στην τελική αποδεικνύεται ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται και το φιλότιμο του δεν επαρκεί

Λοιπόν, μια χαρά τα λες. Και ως προς τα γεγονότα που απαριθμείς στη σειρά, συμφωνούμε ότι έτσι είναι.

Συμφωνούμε επίσης ότι βλάπτουν οι αλλεπάλληλες, αντιφατικές, συνεχείς δηλώσεις διαφόρων αρμοδίων και μη που σήμερα δηλώνουν έτσι και αύριο διαψεύδονται και εφαρμόζουν τα ανάποδα. Διότι καταστρέφουν την εμπιστοσύνη.

Αν εννοείς αυτό, -διόρθωσε με αν κάνω λάθος,- λέγοντας να σταματήσουν οι συζητήσεις, τότε συμφωνούμε. Δηλαδή να σταματήσουν οι δηλώσεις που συνεχώς διαψεύδονται και να σοβαρευτούν οι υπεύθυνοι, σε αυτό συμφωνούμε.

Αν ομως εννοούσες να σταματήσουν οι συζητήσεις και ο κόσμος να υπακούει στα μέτρα χωρίς να κρίνει και χωρίς να διαμαρτύρεται, αυτό με τίποτα.

Αλλά όπως καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου, εννοούσες το πρώτο, όπου συμφωνούμε. Αλλά η διατύπωση ήταν λάθος. Και προκάλεσε εντελώς λανθασμένες εντυπώσεις.

Τελειώνοντας, αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που γράφεις, κρίνεις τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα ως μη αποτελεσματικά. Ότι δεν εφαρμόζονται εκεί που θα έπρεπε, ενώ την πληρώνουν στο σύνολο τους κάποιοι κλάδοι που είναι η "εύκολη λύση", χωρίς να γίνεται κάτι ουσιαστικό.
Σε αυτό θα συμφωνήσουμε.

Ελπίζω να συμφωνήσεις κι' εσύ μαζί μου ότι πρέπει να πάψει η προχειρότητα που λαμβάνονται κάθε φορά μέτρα. Βλέποντας και κάνοντας. Και επιλέγεται κάθε φορά η εύκολη λύση. Χωρίς πρόβλεψη με εναλλακτικά σενάρια: "Τι θα κάνουμε, εάν..."
Τούτο μου φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα.

Υ.Γ. Το πληκτρολόγιο δυσκολεύει την κατανόηση των απόψεων μας και μπορεί να οδηγήσει σε λαθος εντυπώσεις. Με καλή θέληση όλα λύνονται. :smile:

Παίζει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περίοδο λοκ νταουν, παρά απ' όταν όλα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

Παίζει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περίοδο λοκ νταουν, παρά απ' όταν όλα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

Εγραψες. :flipout:

λοκντάουν με μποτιλιάρισμα απλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ουτε τους αστυνομικούς, ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα κοροϊδεύουμε. ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Ευχήθηκα καλή χρονιά αρχές Φεβρουαρίου σε έναν γνωστό μου στο Χονγκ Κονγκ και συζητάγαμε για την πανδημία και του έλεγα τι γίνεται εδώ για την φάση με τα sms. Νομίζω ακόμα γελάει. :flipout:

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγραψες. :flipout:

λοκντάουν με μποτιλιάρισμα απλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ουτε τους αστυνομικούς, ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα κοροϊδεύουμε. ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Ευχήθηκα καλή χρονιά αρχές Φεβρουαρίου σε έναν γνωστό μου στο Χονγκ Κονγκ και συζητάγαμε για την πανδημία και του έλεγα τι γίνεται εδώ για την φάση με τα sms. Νομίζω ακόμα γελάει. :flipout:

Δεν ξέρω αν το μποτιλιάρισμα είναι ενδεικτικό (4 εκατομμύρια άνθρωποι μένουν στην Αθήνα, το 10% να πάει σούπερμαρκετ,θα μπουκώσει, ακόμα κι αν δε βγαίνουν για ψύλλου πήδημα.)

Βέβαια έχουμε και κάθε λίγο και λιγάκι τις καθιερωμένες παρελάσεις στο κέντρο "με όλα τα μέτρα προστασίας" (γελάει ο κόσμος), έχουμε τον νεοέλληνα με τη μάσκα στο σαγόνι, και ό,τι άλλο συμβαίνει πίσω από τη μύτη της όποιας δήθεν επιβολής του νόμου σε γραφεία κλπ

Από την άλλη πλευρά, το ότι έχουμε από τους μικρότερους δείκτες θετικότητας στην Ευρώπη, δείχνει ότι καλώς συνεχίζει έστω και αυτό το κωμικοτραγικό lockdown, αφού έτσι σώζονται ζωές.

Αν κρίνω από τον εαυτό μου, πλέον και αυτοί που μένανε σπίτι κυκλοφορούν κανονικά.
Άλλο να πιστεύεις πως θα κρατήσει δύο-τρεις μήνες και άλλο να βλέπεις πως με την τακτική αυτή θα πάρει ένα χρόνο ( μπορεί και παραπάνω).

Status
Not open for further replies.