Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Με αυτή την απόφαση διαφωνούν πολλοί στη Γερμανία, όπως ο βουλευτής των Σοσιαλιστών και επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ. Θεωρεί ότι λόγω της σπανιότητας των περιστατικών θα μπορούσε η έρευνα να γίνει παράλληλα με την περαιτέρω χρήση τους.

Επίσης, δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά να υπενθυμίσω ότι το εμβόλιο της Astra-Zeneca είναι αυτό που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η πατέντα παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο με τον όρο η εταιρεία να το πουλάει σε τιμή κόστους για όλη τη διάρκεια της Πανδημίας. Συνεπώς είναι το φτηνότερο από όλα με μεγάλη διαφορά.

Κώστα υπονοείς πως ο ντόρος έχει οικονομικό υπόβαθρο;; Εκπλήσσομαι, συνήθως όσοι έχουν τέτοιες απόψεις εδώ μέσα χαρακτηρίζονται ως οπαδοί θεωριών συνομωσίας.

Να βάλουμε και μια ακόμη παράμετρο εδώ πέρα, ότι εδώ και 2 μήνες παρακολουθούμε έναν διπλωματικό πόλεμο μεταξύ της εταιρίας και της ΕΕ. Δεν μου αρέσουν οι συνομωσίες, οπότε δε βγάζω συμπεράσματα, απλά το βάζω και αυτό στην εξίσωση ως καταγεγραμμένο γεγονός, που πιθανότατα μπορεί -και αυτό- να έχει σχέση με τις μάλλον πρωτοφανούς αυστηρότητας (με δεδομένο τον αριθμό καταγεγραμμένων παρενεργειών) απαγορεύσεις.

Οσο η ΑστραΖενεκα δεν ειναι συνεπης στις παραδοσεις και βγαζει ανακοινωσεις οτι δεν θα καταφερει να τιμησει τα συμβολαια της τοτε λογικο ειναι ολο αυτο .

Οι μεν προτιμουν να εφοδιαζουν αλλες αγορες χωρις τοσους περιορισμους ( ο πλανητης διψαει για εμβολια)
Οι δε δεν δισταζουν να δυσφημησουν πλεον το εμβολιο με τις απανωτες απαγορευσεις μιας και στην εξισωση μπαινουν τα μεγαθηρια τυπου J&J

Η ίδια συμφωνεί μαζί μου Χρήστο, και μάλιστα αυτή μου άνοιξε κουβέντα. Ξέρεις, ένας λογικός και μορφωμένος άνθρωπος βασίζεται σε γεγονότα, και αυτά προς το παρόν λένε πως υπάρχει πρόβλημα με το σκεύασμα σε 17 χώρες, μεταξύ των οποίων 3 μέλη της G8 και οι οποίες στσματούν το πρόγραμμα, προφανώς μετά από εισηγήσεις των επιτροπών υγείας τους. Το να λέμε ότι αυτό είναι δε συνιστά συναγερμό και ότι τα δεκάδες κρούσματα είναι "στατιστική", αυτό δεν είναο λογικό.

Όπως είπα πρέπει να καθίσετε και να σκεφτείτε και να αποφασίσετε.

Κάθε απόφαση έχει το ρίσκο της και τις ανάλογες συνέπειες.

Δεν έχεις καμία ανάγκη την συμβουλή μου.

Την ευχή μου να πάνε όλα καλά, οτιδήποτε και να αποφασίσετε την έχεις από την καρδιά μου!

Όπως είπα πρέπει να καθίσετε και να σκεφτείτε και να αποφασίσετε.

Κάθε απόφαση έχει το ρίσκο της και τις ανάλογες συνέπειες.

Δεν έχεις καμία ανάγκη την συμβουλή μου.

Την ευχή μου να πάνε όλα καλά, οτιδήποτε και να αποφασίσετε την έχεις από την καρδιά μου!

Βεβαίως και θέλω την άποψη και τη συμβουλή των φίλων μου, αλοίμονο.

Δεν εχει να κανει με προσωπικη αποφαση του καθενος, αν υπαρχει κινδυνος θα σταματησει.

Μιλαμε για 6 περιπτωσεις διαβαζω στα κοντα 1.600.000 στη Γερμανια, που και παλι δε ξερουν αν συνδεονται, καλως το ψαχνουν κατα την γνωμη μου, αλλα οι περιπτωσεις προς το παρον ειναι εξαιρετικα λιγες για να αλλαξει καποια πολιτικη.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σωστά και εγώ αυτή την οπτική έχω.

Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν ξέρω όταν μιλάμε για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο.

Αν για παράδειγμα λόγω άλλων παθήσεων έχει τάση για θρομβώσεις.

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω την ώρα να το κάνω.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Με την ευκαιρία: Φίλος τεχνικός, ο οποίος εμβολιάστηκε με Astra Zeneca, ταλαιπωρήθηκε πολύ μετά τον εμβολιασμό. Δύο ημέρες με πυρετό. Ευτυχώς τώρα είναι καλά. Πιθανόν τούτο να σημαίνει κάτι, πιθανόν όχι. Το αναφέρω προς ενημέρωση και μόνο.

Έχω καταμετρήσει πάνω από 10 άτομα γνωστών μου που ανέβασαν πολύ υψηλό πυρετό (όχι μόνο δέκατα) για μια ή και δυο μέρες. Είναι μέσα στις πιθανές παρενέργειες και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όσοι πρόκειται να το κάνουν.

Το θέμα είναι Χρήστο πως το αν κάποιος έχει τάση θρόμβωσης δε φαίνεται σε καθιερωμένα τσεκ απ, μπορεί δηλαδή να μην το γνωρίζει.

Κοίταξε, αυτό είναι ένα *θέμα Άννα το συζητήσει με τον παθολόγο της,

Για παράδειγμα τι άλλα φάρμακα παίρνει.

*μπορεί για παράδειγμα να της δώσει αντιθρομβωτικά και να της πει "προχώρα".

Σε συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε νοσοκομείο και είναι Φούλερ αλλεργική πριν κάνει το εμβόλιο (pfizer) της έκαναν αγωγή με αντισταμινικά για τρεις μέρες.

..............
Επίσης, δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά να υπενθυμίσω ότι το εμβόλιο της Astra-Zeneca είναι αυτό που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η πατέντα παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο με τον όρο η εταιρεία να το πουλάει σε τιμή κόστους για όλη τη διάρκεια της Πανδημίας. Συνεπώς είναι το φτηνότερο από όλα με μεγάλη διαφορά.
Κώστα η απόφαση για να εμβολιαστώ είναι προσωπική και προϋποθέτει πρώτα από όλα πάνω ένα πράγμα: Εμπιστοσύνη.

Δεν είμαστε ειδικοί, ιολόγοι, λοιμωξιολόγοι, τεχνικοί της φαρμακολογίας, βιοχημικοί ή δεν ξέρω τι άλλο. Δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε το φάκελο με τα στοιχεία και να κρίνουμε, αν το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι κατάλληλο ή όχι. Αυτή είναι η δουλειά των Ρυθμιστικών Αρχών. Και εμείς καλούμαστε να παράσχουμε την εμπιστοσύνη μας. Επειδή εμπιστευόμαστε πρώτα απ' όλα τις Ρυθμιστικές Αρχές. Τις Ρυθμιστικές Αρχές και όχι τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Το εμβόλιο της Astra Zeneca ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όντως αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είχε το καλύτερο όνομα.
(Σαν να λέγαμε για τη Luxman στο Δικάναλο!) :D
Και όποιος θυμάται τις συζητήσεις εδώ μέσα, όλοι το περιμέναμε πώς και πώς.

Μετά όμως άρχισε να προκύπτει το ένα γεγονός μετά το άλλο.

-Από τα εμβόλια που κυκλοφορούν σήμερα αυτό αναφέρεται να έχει τη μικρότερη αποτελεσματικότητα (60-65% σε σύγκριση με τα 90-95% των άλλων εμβολίων). Και το δίάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην 1η και 2η δόση είναι υπερβολικά μεγάλο (12 εβδομάδες = 3 μήνες, σε σύγκριση με τον 1 μήνα τον άλλων εμβολίων!)

-Της Astra Zeneca ήταν οι συμφωνίες με την Ε.Ε. που οι ευρωβουλευτές δεν επιτρεπόταν να διαβάσουν και σε όσους επιτράπηκε, μόνο κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο χωρίς δυνατότητα να κρατάνε σημειώσεις (ούτε χαρτί, ούτε στυλό).

-Της Astra Zeneca ήταν οι συμβάσεις που όταν δημοσιεύτηκαν τελικά μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ήταν καλυμένα τα κρισιμότερα σημεία (ποσότητες, ημερομηνίες παράδοσης, τιμές!, κλπ). Τα οποία παρέμειναν άγνωστα.

-Είναι η Astra Zeneca που καθυστέρησε προγραμματισμένες παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

-Είναι η Astra Zeneca που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι και οι αναμενόμενες ποσότητες παραδόσεων θα είναι μειωμένες.

-Και επιτέλους μπορεί το εμβόλιο να αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη και η Astra Zeneca να είναι βρετανοσουηδική, το εμβόλιο όμως όπως λένε
παρασκευάζεται στον “γίγαντα” παρασκευής εμβολίων, το Ινστιτούτο Serum, στο Πούνε της δυτικής Ινδίας,》(βλ. σχετικά εδώ.) Μπορεί να μη λέει και πολλά πράγματα αυτή η λεπτομέρεια, αλλά πως να το κάνουμε, εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες παραγωγής, τον έλεγχο ποιότητας, κλπ. Ίσως να μη μας περνούσαν κάν από το νου τέτοιου είδους ερωτήσεις, αλλά λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω η καχυποψία δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη ενισχύεται...

Μετά από όλα αυτά πως να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο εμβόλιο;

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κι όσοι το έκαναν τι θα γίνει;

Τι θες να γινει ?

χρονομηχανη δεν υπαρχει.

Οποιος το εκανε το εκανε αν δεν ειχε συνεπειες ολα καλα μιας και την δουλεια του την κανει.

Το εμβόλιο της Astra Zeneca ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όντως αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είχε το καλύτερο όνομα.
(Σαν να λέγαμε για τη Luxman στο Δικάναλο!)
Και όποιος θυμάται τις συζητήσεις εδώ μέσα, όλοι το περιμέναμε πώς και πώς.

Δεν νομιζω οτι θυμασαι καλα.

Το εμβολιο αυτο πριν παρει εγκριση ειχε σταματησει τις δοκιμες του τουλαχιστον δυο φορες.......γιατι ειχε παρουσιασει καποια πολυ ακραια περιστατικα.

Ηταν με διαφορα το πιο προβληματικο εμβολιο απο ολα τα γνωστα του δυτικου κοσμου με διαφανεις διαδικασιες (προφανως δεν βαζω μεσα κινεζικα και ρωσικα που ενω προηγουνταν η διαδικασια εγκριση τους ηταν χρονοβορα απο τον δυτικο κοσμο)

Και απο το γεγονος αυτο το πως κρινουμε ενα εμβολιο αρχιζω και πιστευω οτι οντως κοσμος ειτε (αν μπορουσε ) επιλεγει με κριτηρια πολιτικα ( ρωσικο σου λεει αρα θαναι μαματο) ειτε με κριτηριο τεχνολογια (απεταξαμην την νεα τεχνολογια) ειτε με ονομα.....

Θου κυριε δηλαδη.

Kαι ποιος είσαι εσύ που θα τους κρινεις; Μήπως κάποιος βολεμένος που δε σε πολυνοιαζει;;
Ο κόσμος θέλει να ζήσει, πάρτε το χαμπάρι έχει κουραστεί,μέρα που τελειώνει δεν ξαναγυρνα..
Αν είχαμε να κάνουμε με έναν τοοοοσο επικυνδινο ιό, ο κοσμος θα έτρεχε να κρυφτεί από μόνος του,δε θα χρειαζόμασταν έναν χαρδαλια να μας λέει πως θα ζήσουμε..
Εντωμεταξύ έχουν καταλάβει το φιάσκο με το λοκνταουν κι άρχισαν τα όργανα στον Σκαι σιγά σιγά πως θα κάνουν αλλαγές χωρίς να εκτεθούν ..

Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μήπως καποιος που απλα φοβαται για τον εαυτο του ή για τους κοντινους του? Και εσυ ποιος εισαι που θα τον κρινεις? Θα μας αρχισεις και τα "ξερεις ποιος ειμαι εγω" τωρα?

Oι γονείς μου έκαναν και τις 2 δόσεις του εμβολίου της Pfizer (Biontech γράφει η βεβαίωση εμβολιασμού) και δεν παρουσίασαν το παραμικρό.
Η μητέρα μου λίγο πόνο στο σημείο για 2 ημέρες ενώ ο πατέρας μου καθόλου (παίρνει αντιπηκτικά)
Ο αδερφός μου έκανε την 1η δόση της A.Zeneca και παρουσίασε δέκατα την πρώτη μέρα, μετά τίποτα.

Έχω μια απορία: Γιατί ισχύει ο κατ οίκον περιορισμός για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, τη στιγμή που εξακολουθούν να λαμβάνουν μέτρα προστασίας;
Διασπείρουν τον ιό ενώ δεν νοσούν;

Βασίλη είναι και αυτή μια πρωτοτυπία της covid era.. Εννοείται πως μέχρι αυτήν, οι εμβολιαζόμενοι δεν διέσπειραν τη νόσο. Μέχρι και τα σχολικά βινλία το τονίζουν.. Ε τώρα μάθαμε πως με τον συγκεκριμένο ιό πρέπει να ξαναγραφτούν.

Status
Not open for further replies.