Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν είχαν εμβολιαστεί αυτοί;
Όχι βέβαια. Οι γιατροί όλοι εμβολιασμενοι, οι νοσοκόμες το απέφευγαν. Οι νοσοκόμες του σντικαρκινικού κόλλησαν η μία την άλλη και τους ασθενείς. Ασθενείς με καρκίνο κόλλησαν από τις νοσοκόμες που τους "φρόντιζαν".
Τι να πει κανείς...

Μιχάλη να με συγχωρείς, αλλά το δίλημμα το έθεσε ο Miras, όχι εγώ.
Η απάντηση μου δεν ήταν προσωπική, απευθυνόταν προς όλους.
Ασχέτως "Τις ήρξατο χειρών αδίκων" όταν τίθενται τέτοιου είδους διλήμματα, η κατάληξη είναι να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου. Από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν μέσα σε όλα τα κακά που συμβαίνουν γύρω.

Ζητούμενο είναι οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία. Δηλαδή το πιο δύσκολο.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κι αυτή εδώ:

https://www.iefimerida.gr/ellada/nosokomeio-metaxa-kroysmata-prosopiko-kai-astheneis

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκοκομείου Χαράλαμπο Τουμπέκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με συνέπεια να κλείσουν κλινικές του νοσοκομείου. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τουμπέκη στο νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί και 9 ασθενείς.

απαράδεκτη ανευθυνότητα εκ μέρους των υγειονομικών γενικά
αλλά ειδικά για το Μεταξα, τραγικό, έγκλημα θα έλεγα

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Όχι βέβαια. Οι γιατροί όλοι εμβολιασμενοι, οι νοσοκόμες το απέφευγαν. Οι νοσοκόμες του σντικαρκινικού κόλλησαν η μία την άλλη και τους ασθενείς. Ασθενείς με καρκίνο κόλλησαν από τις νοσοκόμες που τους "φρόντιζαν".
Τι να πει κανείς...

Τραγικο... Δεν μ' αρεσει να δειχνω με το δαχτυλο, αλλα μηπως ανθρωποι που αρνουνται τα εμβολια δεν κανουν για υγειονομικοι? Εντελως αντιεπαγγελματικο (αν μη τι αλλο) να μην εμβολιαζεσαι και να φροντιζεις ανθρωπους, ειδικα απο τη στιγμη που εχεις προτεραιοτητα. Λιγη επαγγελματικη υπευθυνοτητα ρε γαμωτο...

Ρε παίδες .. just a moment .. έχει διαπιστωθεί με εγκυρότητα οτι ο εμβολιασμός καταστέλλει την μετάδοση του covid-19 ? για δώστε κανένα λινκ ..

Εγώ ξέρω οτι υπήρξαν
- απο τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας των εμβολίων, υποθέσεις/θεωρίες οτι θα την καταστέλλει κατα 50-65% επειδή μειώνει το ιικό φορτίο ..

- κατι δηλώσεις υπευθύνων του Ισραήλ οτι όντως την καταστέλλει περίπου 50% προερχόμενες απο πρώιμα δεδομένα του εμβολιασμού στο Ισραηλ ..
μονο που .. μετά απο 6 εβδομάδες εμβολιασμών και 2 εβδομάδες λοκνταουν το Ισραήλ έγραφε ρεκορ 10000 κρουσμάτων με δείκτη θετικότητας 10% (τέλη Ιανουαρίου)
Μετά σε μελέτη των δεδομένων του Ισραήλ (αρχές μαρτίου) φάνηκε να αυξάνονται στο διπλάσιο και τα κρούσματα των εμβολιασμένων την 1η εβδομάδα μετα τον εμβολιασμό .. κατι που βέβαια αποδόθηκε στο ξεσάλωμα των εμβολιασμένων

- Δήλωση οτι "δεν ξέρουμε ακόμη" απο τον Μπουρλα ..

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ρε παίδες .. just a moment .. έχει διαπιστωθεί με εγκυρότητα οτι ο εμβολιασμός καταστέλλει την μετάδοση του covid-19 ? για δώστε κανένα λινκ ..

Εγώ ξέρω οτι υπήρξαν
- απο τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας των εμβολίων, υποθέσεις/θεωρίες οτι θα την καταστέλλει κατα 50-65% επειδή μειώνει το ιικό φορτίο ..

- κατι δηλώσεις υπευθύνων του Ισραήλ οτι όντως την καταστέλλει περίπου 50% προερχόμενες απο πρώιμα δεδομένα του εμβολιασμού στο Ισραηλ ..
μονο που .. μετά απο 6 εβδομάδες εμβολιασμών και 2 εβδομάδες λοκνταουν το Ισραήλ έγραφε ρεκορ 10000 κρουσμάτων με δείκτη θετικότητας 10% (τέλη Ιανουαρίου)
Μετά σε μελέτη των δεδομένων του Ισραήλ (αρχές μαρτίου) φάνηκε να αυξάνονται στο διπλάσιο και τα κρούσματα των εμβολιασμένων την 1η εβδομάδα μετα τον εμβολιασμό .. κατι που βέβαια αποδόθηκε στο ξεσάλωμα των εμβολιασμένων

- Δήλωση οτι "δεν ξέρουμε ακόμη" απο τον Μπουρλα ..

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00448-7/fulltext
https://www.bbc.com/news/uk-scotland-56373252

Εισαι βρε τομαρι νοσηλευτης -γιατρος στο ογκολογικο σε ενα χωρο που ασθενεις και συγγενεις δινουν μαχες με οτι πιο υπουλο και χειροτερο εχθρο μπορει να αντιμετωπισει ενας ασθενης και μου εισαι ανεμβολιαστος και ανεμελος yolo και πανω τουρλα μετα μας φταινε οι Παρνηθες,τα βαφτίσια,οι Ικαριες και τα ρισκα των πορειών
Ομως αν ειχαν γινει απολυσεις θα ηταν παλι ολοι στις πλατειες και στα καγκελα για την επαρατη Χουντα των απολυσεων

Εμβολιασμένο το 55% του προσωπικού του ΜΕΤΑΞΑ

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Μεταξά», μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ.

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κοροναϊό 24 εργαζόμενοι και εννέα ασθενείς. «Οι ασθενείς που νοσούν με κοροναϊό είναι ογκολογικοί, είναι 9 και το γνωρίζαμε εξ αρχής και γι’αυτό τους νοσηλεύουμε σε ειδικό θάλαμο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαρώφ, το πρωί της Παρασκευής (19/3).

Εξήγησε δε ότι, «οι τρεις εξ αυτών μπήκαν αρνητικοί και βρέθηκαν μετά θετικοί», ενώ οι υπόλοιποι έξι εισήχθησαν θετικοί στο νοσοκομείο.

Σχετικά με το αν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο, ο κ. Σαρώφ δήλωσε πως «55% εμβολιασμένοι και με τις νέες αναμονές θα φτάσουμε το 65%», σημειώνοντας πως θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι.

Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την είσοδο των συνοδών στο νοσοκομείο, δήλωσε πως «για να μπει συνοδός πρέπει να έχει κάνει rapid και μοριακό τεστ και να έχει και βεβαίωση του διευθυντή κλινικής». Ωστόσο, συνοδός δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν ζητείτο τεστ, αλλά μόνο θερμομέτρηση, μέχρι πριν από λίγα 24ώρα. Σήμερα όμως η ίδια συνοδός είπε πως μπήκε μόνο ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής παραδέχθηκε πως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, καθώς από δύο κρούσματα ξεπεράστηκαν τα 30 μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον γιατρό, έχουν γίνει 411 τεστ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: newsit.gr

Κάτσε περίμενε.....τώρα έρχονται τα γλέντια που θα πάνε οι κατίνες να φτιάξουν τις μπούκλες τους και να πουν τον πόνο τους να "ξεσκάσουν" από την "καταπίεση" και την άσπρη ρίζα! Ξέρεις τι είναι να βλέπεις άσπρη ρίζα;; Μιλάμε ο ορισμός της κατάθλιψης. :flipout::flipout::flipout:

Απορω πως την αφησαν στο γηροκομειο χωρις εμβολιο. Κανονικα εφοσον ο κανακαρης της αρνηθηκε εμβολιασμο επρεπε να του την στειλουν σπιτι του τουλαχιστον να μην κινδυνευουν οι υπολοιποι.

Σας κανει εντυπωση ;

Εδω το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που αρνουνται να κανουν εμβολιο ειναι τροφιμοι τετοιων εγκαταστασεων υπεριληκων.
"Δε γουσταρουμε" λενε.
Και φυσικα εχουν ευτυχως ακομα το ελευθερο της προσωπικης τους επιλογης θεωρουμενοι ακομα εως ανθρωποι και πολιτες.
Για να αποδειξουν οι κανακαρηδες οτι δεν εχουν τα μεσα να κρινουν, η υποθεση παει αλλου, και διαχειρηση περιουσιων, και ελεγχος τραπεζικων λογαριασμων και και, οποτε η πολιτεια εχει προβλεψει να μην δινεται καμμια "κηδεμονια" χωρις ιατρικο - ψυχιατρικο ελεγχο...και ευτυχως !

Εγω παντως απο την εμπειρια μου σε δημοσιο τετοιο ξενωνα δεν ρωτησαν ΚΑΝ.

Τους εβαλαν ολους μαζι σε πουλμαν και σουμπιτους για εμβολιο.

Ε δεν ειμαστε καλα δηλαδη......που θα ρισκαρουν ολη την δομη για τον καθε ξεροκεφαλο.

Κανονικά όσοι δουλεύουν σε τέτοιες δομές η νοσοκομεία και δεν εμβολιάζονται πρέπει να απολύονται με την μια! Ελεύθερο της επιλογής αλλά δεν κάνουν για τις συγκεκριμένες θέσεις. Μπορούν να εργαστούν όπου θέλουν χωρίς εμβόλιο αλλά εκεί διακοπή σύμβασης

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τωρα με τις ελλειψεις που υπαρχουν σε προσωπικο δεν παιρνει κανεναν για τετοιες πρακτικες. Αυτα λειτουργουν οταν εχουμε εναλλακτικες.

Εδω ακομα και ετσι συζηταμε για επιταξεις ιατρων τωρα....

αυτα τα ρυθμιζεις εκτος κρισης. Κυριοι θα ειστε μη μονιμοι με αυτες τις συνθηκες και υποχρεωσεις και βαζετε την υπογραφη σας εδω οτι υποχρεουστε αυτο και αυτο.

Κάτσε περίμενε.....τώρα έρχονται τα γλέντια που θα πάνε οι κατίνες να φτιάξουν τις μπούκλες τους και να πουν τον πόνο τους να "ξεσκάσουν" από την "καταπίεση" και την άσπρη ρίζα! Ξέρεις τι είναι να βλέπεις άσπρη ρίζα;; Μιλάμε ο ορισμός της κατάθλιψης. :flipout::flipout::flipout:
Ένα κουρεματάκι πάντως θα το κάνω. Έχω να κουρευτώ από τα μέσα Δεκεμβριού. Με βλέπω στον καθρέπτη κι έχω το μαύρο μου τα χάλι. Πόσο ήθελα να μου τριμάρει λίγο ο μπαρμπέρης το μούσι. Ειδικά το μουστάκι θέλει καλή μηχανή, που δεν έχω. Θα πρέπει να περιμένω μάλλον μέχρι το Σεπτέμβριο για αυτό.

Μίλαγα με μια γνωστή από τη δουλειά. Ο μπαμπάς της έχει νεφρική ανεπάρκεια. Του είχε έρθει μήνυμα να εμβολιαστεί αλλά επειδή η απόσταση ήταν μεγάλη από το σπίτι του, άλλαξε την τοποθεσία με αποτέλεσμα να καθυστερήσει.
Ο άνθρωπος είναι σε ΜΕΘ για Covid-19 με πολύ άσχημη πρόγνωση.

Nα απολειονται οι γιατροι και οι νοσηλευτες που δεν εμβολιαζονται... μαλιστα... Πριν λιγο καιρο ηταν αυτοι που ο κοσμος εβγαινε στις 8 το βραδυ και χειροκρωτουσε η τραγουδουσε, που εκοβαν τρελλες υπερωριες μεχρι καταπτωσης (και συχνα πυκνα χωρις τις αναλογες αποδωσεις)
Οι ηρωες !
Τωρα να απολυθουν. Ωραια και να πανε αυτοι που λενε να απολυθουν να δουλεψουν τις εντατικες...

Απο την αλλη βλεπω (εδω και καιρο) σχολια για κομμωριες και "νυχουδες" (ναι ετσι τις ελεγε καποιος χλευζοντας και αυτες τι εργαζομενες αλλα και τους πελατες τους).
Εχει καθισει να σκεφτει κανεις οτι αυτες οι γυναικες νεες η λιγοτερο νεες, ειναι η κυρια μαζα εργαζομενων κοριτσιων που βρισκουν εργασια και μαλιστα ειδικευμενη μην εχοντα κανει ανωτατες σπουδες ; Οτι καποιες απο αυτες μεγαλωνουν παιδια μονες τους ;

Προς τι ο χλευασμος και η κριτικη, προς το τι ειναι ουσιατικο και πρωτευον για τον καθενα ; Για καποιον μπορει να ειναι το κομμωτηριο περισσοτερο απο τη μπριζολα του και να ειναι αυτο σημαντικο στη ζωη του. Για αλλον να ειναι το μουσειο για αλλον το θεατρο για αλλον να βρεθει με τους συμφοιτητες του.

Τελος παντων να γνωριζετε οτι στην Ιταλια στους εχοντες πρωταιρεοτητα του εμβολιασμου διπλα στην Πολιτικη προστασια τους γιατρους και τους αστυνομους ειναι ΚΑΙ οι κομμωτριες. Σας φαινεται περιεργο ε ;

Ρε τι κανει ενα μικροβιο.... μεταβαλει τους παντες (σχεδον) σε κριτες του τι πρεπει να ειναι σημαντικο για τον καθενα και τι οχι. Αντε να κρατησει μερικα χρονια ακομα να δουμε καταστασεις που μονο σε φιλμ.

Το να επικροτείς και να υποκλίνεσαι στους επαγγελματίες υγείας μπορεί να αποτελέσει άλοθι για τον εμβολιασμό τους; Έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες καθημερινά, η ελάχιστη υποχρέωση τους είναι να τους προστατέψουν από τον covid. Δεν μπορεί ένας πολίτης να πηγαίνει σε νοσοκομείο για άσχετο νόσημα με τον covid και να κολλάει εντός του νοσοκομείου. Πόσο μάλλον να καταλήγει από μετάδοση νοσηλευτή.

Βρε Γιώργο...Αυτοι που βρεθηκαν θετικοι στον ιο ειναι ανθρωποι που φροντιζουν γεροντες στα γηροκομεια, οι οποιοι συνειδητα αρνηθηκαν να κανουν το εμβολιο, ποιος ξερει γιατι. Να πω για τη μανα μου με σοβαρα προβληματα υγειας που το φοβοταν και την καταλαβαινω (χρειαστηκε να ψαξω λιγακι για να την καθυσηχασω), αλλα το εκανε. Αυτοι ομως που δουλευουν σε οικους ευγηριας θα επρεπε να υποχρεώνονται κανονικα να το κανουν, οπως οι εργαζομενοι στην εστιαση υποχρεωτικα κανουν τεστ μαντου (ή καπως ετσι, πανε τοσα χρονια απο τοτε που το εκανα που δεν θυμαμαι). Ο λογος ειναι πως αυτοι μπορει να ασυμπτωματικοι και να μην κινδυνεψουν, οι ανθρωποι που φροντιζουν ομως ειναι ευαλωτοι και κινδυνευουν.

Οι γιατροι στα νοσοκομεια ειναι σχεδον ολοι εμβολιασμενοι. Απο οτι εχω δει εδω κι εκει, οι διοικητικοι ειναι που εχουν υψηλο ποσοστο μη εμβολιασμου. Δεν μπορω να φανταστω γιατρο, ή προσωπικο εντατικης που δεν εχει κανει το εμβολιο, οταν αυτοι ειδικα παιζουν τη ζωη τους καθημερινα

Status
Not open for further replies.