Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Μεταξύ του να πεθάνω από πεινά και δυστυχία η από κορωνοϊό προτιμώ να ρισκάρω και να προτιμήσω κορωνοϊό.
Αλλωστε δε μίλησα για ολικό άνοιγμα. Μιλάω για τα γνωστά "έξυπνα μετρά" που αποσύρονται. Να κυκλοφορεί ο κόσμος έξω ανοιχτά με μέτρα και μάσκες και μαγαζιά με μέτρα και μάσκες.

Αυτά που λες στην πράξη δεν έχουν τηρηθεί στο παρελθόν.. Ποιες μάσκες και αποστάσεις όταν ο ένας είναι δίπλα στον άλλο σε μαγαζιά κτλ..
Προτιμώ να φεσωθω σε εφορίες και ταμεία παρά να κινδυνευσω να κολλήσω και να έχω πιθανότητα να καταλήξω..
Αν ένας μαγαζάτορας πχ που αδημονεί για άνοιγμα την πατήσει τι θα πουνε πήγε στο καθήκον;
Εν παση περίπτωση επιλογές είναι αυτές, και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και αναλαμβάνω το ρίσκο της απόφασης μου να δουλεύω η όχι.. Κάποιος άλλος ας κάνει το ίδιο για τον εαυτό του
Επειδή όμως όλοι ζούμε σε μια κοινωνία οφείλει το κράτος να διατηρήσει μια κοινή γραμμή που για μένα είναι η υγεία γιατί χωρίς αυτήν δεν κανει κανείς τίποτα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Κώστα δεν είναι επιτρεπτό να τίθενται έτσι διλήμματα. Από κανένα. Ένθεν κακείθεν. Ή κορωνοϊός ή πείνα. Είναι ανάγκη να βρεθούν και να εφαρμοστούν τρόποι, ώστε να ικανοποιηθούν και οι δύο συνθήκες.
Κατά τη γνώμη μου μπορούν να υπάρξουν.
Πολύ απλά αν δεν γίνει κατορθωτό, θα επέλθει αμοιβαία καταστροφή.
Υπάρχουν βεβαίως δυνάμεις μέσα στις κοινωνίες -όχι μόνο στη δική μας- που έχουν συμφέρον να κινηθούν μονόπλευρα.

Μιχάλη να με συγχωρείς, αλλά το δίλημμα το έθεσε ο Miras, όχι εγώ.

Excuse me?? Αυτό θα έπρεπε να μας τιμά και καλά;
Ελπίζω τουλάχιστον να κλείσουν το νερό!
https://www.newsit.gr/kosmos/eyzonas-tha-ntythei-to-diasimo-agalma-Manneken-Pis-stis-vrykselles-gia-tin-25i-martiou/3243444/

Αυτό δεν είναι τίποτα..Αν δεις το πρωτοσέλιδο του BHMAGAZINO θα πέσεις από την καρέκλα από τα γέλια. :)

.....
Επειδή όμως όλοι ζούμε σε μια κοινωνία οφείλει το κράτος να διατηρήσει μια κοινή γραμμή που για μένα είναι η υγεία γιατί χωρίς αυτήν δεν κανει κανείς τίποτα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

H υγεια εχει πολυ ευρυ φασμα δεν εξαντλειται στον κορονοϊο, και η ψυχωση, και η καταθλιψη και οι καρδιακες κακωσεις προερχομενες απο τετιες καταστασεις, και η αποκοινωνικοποιση, και το παστωμα στο σπιτι και αλλα πολλα που συνεπαγονται ολα αυτα υγεα ειναι. Και τα εκκατομμυρια που περασαν το κατωφλι της φτωχιας (εναμαμισυ εκκατομυριο στην χωρα μου σιφραρισμενο) εξ αιτιας αυτων... Ενταξει και τα ζομπι ισως δεν εχουν κορονοϊο.

Εγω οχι. Θελω μια ζωη και μια κοινωνια ανθρωπινη, και οχι με νεα "συμβολαια", (α... ο Μασκ προτεινει και τσιπ κατευθειαν ενσωματωμενα στον εγκεφαλο που σου δημιουργουν και ευχαριστες αισθησεις ακομα και ψευτικες αναμνησεις που δε ειχες ποτε, το βαλαν και σε μια γουρουνα, δε θυμαμαι το ονομα της και φινεται πολυ ευχαριστημενη).
Δεν ξερω, μπορει να ειναι πολυ ωραια ολα αυτα αλλα εγω προτιμαω να παω απο ενα μικροβιο. Απλα και σταθερα. Και οχι να γινω δυστοπικο ζομπι στους δρομους γιατι "η ζωη πανω απόλα"...

LOL

Τωρα κατ αλλο που ακουγεται γενικα και οχι απο τον Ικαρο.
Αυτο το " διλημα δεν πρεπει να τιθενται και το ενα και το αλλο" "το κρατος να κοψει το λαιμο του να..."... συγνωμη αλλα τετοιοι συλλογισμοι εμενα μου φαινονται μωρουδιστικοι, τερτιπια κακομαθημενων παιδιων. Σκεψου να ειχε πεσει και κανας εσωτερικος-εξωτερικος πολεμος και να διαβαινες πτωματα στο δρομο...πραμνα που δεν ειναι τοσο μακρυνο ο πατερας μου το εζησε και δεν ειναι καθολου σεναριο τηλεσειρας (και για το μελλον)
Η λυση: "Το κρατος να βρει μια λυση"
Παιδιαρισματα.

Καταλαβαιτε οτι εν πασει περιπτωσει ειμαστε θνητοι, και ενα τετοιο σεναριο που ζουμε εχει προβλεφθει ηδη, απλα το ζουμε.
Δε θα μας πιασει και χεσιμο καθε μερα.
Και οχι δε θα γινουμε ζομπι και κλεισιμο επ αει.... ενω οι "αλλοι" ειναι ανοιχτοι και με βιτρινα στη πιατσα.

Ελεος. Ας συνελθουμε λιγο. Ανθρωποι θα πεθανουν ; Ναι και γω που τα λεω μπορει να πεθανω... Και ;

.........................................................................................

διακοσια χρονια μετα απο αυτο το μοναδικο κοσμοϊστορικο γεγονος, στην Ιστορια της ανθρωποτητας, μολις διακοσια χρονια μετα, οπου ο Εντγκαρ Κινε σαν περιηγητης περιγραφει ενα νεαρο Ελληνα που διαβαζει πλαγιασμενος σε ενα καμπονοπου τριγυρω το πρασινο ξεθωριαζει κατα μερη απο κατι γκρι, ασπρισμενο, που ειναι ανθρωπινα κοκκαλα, απομειναρια απο τους νεκρους της μακρυχρονης επαναστασης

Φαντάσου τι θα γινόταν εδώ αν αποφάσιζε η κυβέρνηση να κάνει εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από διεθνείς οργανισμούς; Εδώ κόντεψε να γίνει πόλεμος που -ευτυχώς και για πολλοστή φορά σ'αυτή την πανδημία - φανήκαμε πιο σοβαροί από τους Ευρωπαίους και δεν αρχίσαμε τις υστερίες με το Astra.

Πλακα-πλακα, ισως χρειαζεται μια αποσταση απο την ΕΕ... Δεν μας στηριζει και σε πολλα (βλεπε θεματα με Τουρκια, χρεος κ βιωσιμότητα, τραπεζικο συστημα, μονοπωλιακες πρακτικες απο την πλειοψηφια των μεγαλων εταιρειων) και δειχνουμε ιδιαιτερα προσκολλημενοι στις αποφασεις της γενικα. Ακομα και νεες χωρες μελη οπως η Πολωνια και αλλες του πρωην μπλοκ εχουν υψωσει αναστημα και δεν ακολουθουν κατα γραμμα. Αναρρωτιεμαι γιατι εμεις ειμαστε εντελως εξαρτωμενοι ακομα κ σε θεματα που μπορουμε να παρουμε αποφασεις και μονοι μας. Φοβομαστε να παρουμε αποφασεις ως ανεξαρτητη χωρα, ή ειναι η ιδεα μου? Και ΔΕΝ μιλαω κομματικα. Ειναι διαχρονικο το θεμα

Ναι όντως θα είχε πλάκα να δανειζομαστε με 15% επιτόκιο σαν χώρα σε χρόνια πανδημίας.

Πλακα-πλακα, ισως χρειαζεται μια αποσταση απο την ΕΕ... Δεν μας στηριζει και σε πολλα (βλεπε θεματα με Τουρκια, χρεος κ βιωσιμότητα, τραπεζικο συστημα, μονοπωλιακες πρακτικες απο την πλειοψηφια των μεγαλων εταιρειων) και δειχνουμε ιδιαιτερα προσκολλημενοι στις αποφασεις της γενικα. Ακομα και νεες χωρες μελη οπως η Πολωνια και αλλες του πρωην μπλοκ εχουν υψωσει αναστημα και δεν ακολουθουν κατα γραμμα. Αναρρωτιεμαι γιατι εμεις ειμαστε εντελως εξαρτωμενοι ακομα κ σε θεματα που μπορουμε να παρουμε αποφασεις και μονοι μας. Φοβομαστε να παρουμε αποφασεις ως ανεξαρτητη χωρα, ή ειναι η ιδεα μου? Και ΔΕΝ μιλαω κομματικα. Ειναι διαχρονικο το θεμα

Οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα της ΕΕ ιεραρχικά ως κανόνες δικαίου είναι είτε ανώτερα είτε ίσα με τον συνταγματικό νόμο κάθε χώρας (οι συνταγματολόγοι έχουν αντικρουόμενες απόψεις στο θέμα) και σε περίπτωση παραβίασης αυτών, έχουν όλα τα κράτη μέλη αποδεχθεί ως δικαιοδοτικό όργανο το Ευρωπαικό δικαστήριο. Συνεπώς, εάν σηκώσεις μπαϊράκι στυλ Ουγγαρία, η επιτροπή έχει τη δυνατότητα να σε παραπέμψει -και το κάνει. Δεδομένου του ότι έχουμε δε και σχέση εξάρτισης από την άποψη του ότι η συμμετοχή μας στον προϋπολογισμό είναι σημαντικά χαμηλότερη των οφελειών, μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο να πας κόντρα.

Ε ναι.
Ποιος να πάει κόντρα; Η ψωροκώσταινα; χαχαχαχαχαχα
Ειδικα τώρα που είμαστε χρεωμένοι για κάτι δεκαετίες μπροστά;

Πάλι καλά να λέμε γιατί αν δεν ήμασταν στην ΕΕ θα μας την είχαν πέσει οι Τούρκοι εδώ και χρόνια.

Ας μπει κι εδώ η παρακάτω είδηση

https://www.cnn.gr/ellada/story/258...-apo-to-xariseio-girokomeio-ti-leei-to-idryma

Πέθανε την Πέμπτη στο νοσοκομείο*ΑΧΕΠΑ*της*Θεσσαλονίκης*85χρονη τρόφιμος του*Χαρίσειου Γηροκομείου, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον*κορωνοϊό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, η γηροκομούμενη διαγνώσθηκε θετική στον έλεγχο που πραγματοποίησε ο*ΕΟΔΥ*στις 2 Μαρτίου.

Η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ, σημειώνεται και προστίθεται πως εισήχθη σε κλινική covid και μέχρι τον θάνατό της, σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ.

"Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς ο γιος της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπεύθυνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Χαρίσειο Γηροκομείο."

Κι αυτή εδώ:

https://www.iefimerida.gr/ellada/nosokomeio-metaxa-kroysmata-prosopiko-kai-astheneis

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκοκομείου Χαράλαμπο Τουμπέκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με συνέπεια να κλείσουν κλινικές του νοσοκομείου. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τουμπέκη στο νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί και 9 ασθενείς.

Δεν είχαν εμβολιαστεί;
Απαράδεκτο για τους επαγγελματίες υγείας. Εάν είχαν εμβολιαστεί με τον προγραμματισμό, θα είχε περάσει περίπου ένας μήνας από τη 2η τους δόση και δεν θα υπήρχε δείγμα τέτοιων συμβάντων δεδομένης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της pfizer που ήταν τότε διαθέσιμο.

Απορω πως την αφησαν στο γηροκομειο χωρις εμβολιο. Κανονικα εφοσον ο κανακαρης της αρνηθηκε εμβολιασμο επρεπε να του την στειλουν σπιτι του τουλαχιστον να μην κινδυνευουν οι υπολοιποι.

Status
Not open for further replies.