Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Χτες εκει που ψωνιζω οπωρικα και φρουτα ειδα καρπουζια. Φετες περιπου 1/4 σε περιβλημα σελοφαν. Οι τιμες 1 ευρο το κιλο το κανονικο καρπουζι, 1,99 ευρο το καρπουζι χωρις κουκουτσια.
Να πω την αληθεια δεν μου κανε ορεξη ...Ιδιως το χωρις κουκουτσια που προτιμαει η σύζυγος...

Βρε παιδιά, τα θυμάστε εκείνα τα πραγματικά καρπούζια, τα ολοστρόγγυλα, που ήταν πολύ σκούρο-πράσινο/μαύρο σχεδόν απ' έξω και κατακόκκινα από μέσα?
Είχαν εντελώς άλλη γεύση από τα σημερινά...
Που μπορεί να βρει κανείς άραγε?

11-003060.jpg

Θα πάρω σπόρο μου φαίνεται...

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy: x 10000
:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy: x 1000000000
:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy: x 100000000000000
:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy: x 10000000000000000000

Αααααααχχχχχχχ .... ξεσηκωστρα Chris .... :smash:

Μια χαρα ειχαμε ξεχαστει με τα αγγουροκαρπουζα :icon15:

Προβοκατερ ... ε προβοκατερ ...

Αυτά τα "παλιά" καρπούζια τα βρισκω στην Παρο, από κάτι ντόπιους καλλιεργητές. Από γεύση είναι μάπα. Τότε που είμαστε παιδιά όλα ήταν πιο νόστιμα, μην το ψάχνεται. Θυμάμαι τη χαρά μου με το καραμελέ παγωτό, το ΚΑΝΚΑΝ, το νοτσιόλα. Ακόμα στο μυαλό μου είναι τα πιο νόστιμα παγωτά που έχω φάει.

Life Pro Tip
1. Το μεγάλο μυστικό στο καρπούζι είναι το κοτσάνι του να είναι χλωρό. Να το πιάνεις και να είναι ελαστικό και μαλακό. Αν δεν έχει κοτσάνι ή το κοτσάνι είναι ξερό και μπεζ δεν το πλησιάζουμε.
2. Έντονα χρώματα με έντονη διάφορα στις ρίγες.
3. Πάνω από 8 κιλά.
4. Ο κούφιος ήχος.

Το #1 είναι απαραίτητο.
Με τα παραπάνω 4 κριτήρια, καλό καρπούζι πιθανότητα 95%+.

Για τους Αθηναίους του thread
Παγωτό φιστίκι σικελίας και λεμόνι από το Solo Gelato στο Χαλάνδρι.
Σχεδόν τόσο κολο όσο το καραμελέ που έτρωγα 5 χρονών.

Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι*

Last edited:
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τι θερμοκρασία έχετε τώρα εκεί ? Εμείς εδώ είμαστε για κρύα γεμιστά και παγωμένες μπύρες.

Βρε παιδιά, τα θυμάστε εκείνα τα πραγματικά καρπούζια, τα ολοστρόγγυλα, που ήταν πολύ σκούρο-πράσινο/μαύρο σχεδόν απ' έξω και κατακόκκινα από μέσα?

11-003060.jpg

ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ..........:drool1:

Και εκει τα χασατε πλεον ; Παει η Ελλαδα.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

11-003060.jpg

Το nickname μου, υποδηλώνει και την ηλικία μου.

Θυμάμαι αρχές δεκαετίες 90', κανά 2 χρονιές κατέβαινε ένας θείος μου στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ηλείας για μεροκάματο, στο μάζεμα καρπουζιών και όποτε ανέβαινε......μπουκιά και συχώριο τα καρπούζια που τρώγαμε!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραία τα καρπούζια, πάρτε όμως και κάτι σε λίγο πιο σαρκοφάγο..
2ab248d9b2cf11c98c40eb1520bb83cb.jpg

Όπως πολύ σωστά λέει κι ο stel67, στην Ελλάδα αντενδείκνυται, ελέω ζέστης. Προχθές ψήσαμε με ένα φίλο μου κάτι πανσέτες και λουκάνικα, μα το μετανιώσαμε, αν και ξεκινήσαμε 9.30 το βράδυ. Από Σεπτέμβρη πάλι! :2thumb22sup:

Χτες το απογευμα κατά τις 6 έπεσε στους 25. Την νύχτα φυσικά πιο κάτω (κοιμήθηκα μετά από 1 εβδομάδα)

Τώρα βλέπω 28

Μιας και πιάσαμε τα φρούτα, μου έχουν πει οτι τα καλα αχλάδια πρεπει να κιτρινιζουν και οτι στο μήλο προσεχείς το πρασινο κοτσάνι. Ισχύουν; any more tips;

24 βαθμοί ειναι παράδεισος. Εδώ άστα βράστα..
Πφφ θέλω διακοπές.

Status
Not open for further replies.