Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Chat room......

Και μια ερώτηση προς φυσικομαθηματικοαστρονόμους:

Είναι επιτυχής ή όχι η παρομοίωση ότι η γη στο σύμπαν είναι σαν έναν κόκκο άμμου σε ολόκληρη την επιφάνειά της?

Μπορείτε να δώσετε μια τάξη μεγέθους της γης στο σύμπαν, μ' ένα απλό παράδειγμα που θα το καταλάβουμε και 'μεις οι άσχετοι?

:smile::smile:-bye-

Γιατί, ξέρει κανείς την μάζα του σύμπαντος;
Δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν τέτοιες "εκτιμήσεις"...

Re: Chat room......

Φαντάζομαι θα φέρει κατοίκους από άλλη χωρά, και σιγά σιγά θα τους αλλάζει με Έλληνες, που θα τους στέλνει έξω;
Γιατί τέτοιες προτάσεις σκευτόταν και για την σχολή: να βάζει φοιτητές με δίδακτρα, οι οποίοι θα έπαιρναν την θέση φοιτητών χωρίς δίδακτρα, αν ήταν "καλοί"...
Έμαθε κανείς η κόρη με τι βαθμό αποφοίτησε; Με 11/10; :flipout:

Κοίτα συστατική του Λευτέρη είναι εισητήριο για οποιοδήποτε πανεπιστήμιο παγκοσμίως ποσο μάλλον το όνομα του....
Η Σοφία είναι Καλιφόρνια και προσέχει αρκετα χρόνια μονη τον εαυτό της.
Περισσότερο με χαλασαν κατι παιδακια που περναγαν μαθηματα από τη γραμματεία
και να ξερεις κατι γιατι τη μικρή την ξέρω πολύ πριν ερθει στη σχολή απο αλητείες...μας ζηλευε γιατι μπορουσαμε να γραψουμε και 5 και 6, εκεινη δεν μπορουσε να μην εκθεσει τον πατερα της.

Και μια ερώτηση προς φυσικομαθηματικοαστρονόμους:

Είναι επιτυχής ή όχι η παρομοίωση ότι η γη στο σύμπαν είναι σαν έναν κόκκο άμμου σε ολόκληρη την επιφάνειά της?

Μπορείτε να δώσετε μια τάξη μεγέθους της γης στο σύμπαν, μ' ένα απλό παράδειγμα που θα το καταλάβουμε και 'μεις οι άσχετοι?

:smile::smile:-bye-

Γιάννη με προσέχεις???

Μπορώ να σου δώσω απάντηση μόνο για το ορατό μας σύμπαν.
Ο μακρινότερος γαλαξίας απέχει 13,2 δις ετη φωτός από εμάς http://www.inews.gr/1/O-makrinoteros-gnostos-galaxias-gennithike-stis-aparches-tou-chronou.htm

Θα θεωρήσουμε μία σφαίρα τον χωρό με ακτίνα την απόσταση του γαλαξία από εμάς.
Να δουμε ποσο απέχει σε χιλιομετρα.

13,2 δις ετη φωτος....
ετος 60*60*24*365=31.536.000sec
Αρα 13.200.000.000*31.536.000*300.000Km/sec= ~1,25*10^23 km η αποσταση μας από τον μακρινότερο γαλαξία.

Η μέση ακτινα της γης είναι 6500km
Eνας κόκος αμμου ~0,1 χιλιοστα ακτινα ....10^-7km

Rσυμπαντος/Rγης= ~1,9*10^19
Rγης/Rκοκου=6,5*10^10

Φιλε πέσαμε 9 ταξεις μεγέθους εξω:flipout::flipout:
Για να δούμε με τον Ηλιο
Ακτίνα Ηλιου ~700.000km
Rηλιου/Rκοκου= 7*10^12...είμαστε ακόμα μακριά

Πιστευω οτι δεν υπάρχει ουράνιο σώμα να μπορεις να αντιστοιχίσεις ενα πολύ μικρό κοκο αμμου για να προσδιορίσεις το μεγεθος του συμπαντος σε σχεση με τη Γη
και αν υπάρχει είναι ~10.000.000 μεγαλύτερο σε ακτίνα από το Ήλιο :BDGBGDB55:

Last edited:

Φαντάζομαι θα φέρει κατοίκους από άλλη χωρά, και σιγά σιγά θα τους αλλάζει με Έλληνες, που θα τους στέλνει έξω;
Γιατί τέτοιες προτάσεις σκευτόταν και για την σχολή: να βάζει φοιτητές με δίδακτρα, οι οποίοι θα έπαιρναν την θέση φοιτητών χωρίς δίδακτρα, αν ήταν "καλοί"...
Έμαθε κανείς η κόρη με τι βαθμό αποφοίτησε; Με 11/10; :flipout:
Το Σοφακι μας;μη γινεσαι πικροχολος βρε συναδερφε!!:flipout:παντως ηταν πλασμα!!!

Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου Γιάννη μου...είναι ατυχής η παρομοίωση που αναφέρεις :flipout::flipout:

Κοίτα συστατική του Λευτέρη είναι εισητήριο για οποιοδήποτε πανεπιστήμιο παγκοσμίως ποσο μάλλον το όνομα του....
Η Σοφία είναι Καλιφόρνια και προσέχει αρκετα χρόνια μονη τον εαυτό της.
Περισσότερο με χαλασαν κατι παιδακια που περναγαν μαθηματα από τη γραμματεία
και να ξερεις κατι γιατι τη μικρή την ξέρω πολύ πριν ερθει στη σχολή απο αλητείες...μας ζηλευε γιατι μπορουσαμε να γραψουμε και 5 και 6, εκεινη δεν μπορουσε να μην εκθεσει τον πατερα της.
Νικο,σωστος.Τα τυπακια που λες μου καθονται ακομα στο λαιμο μετα απο τοσα χρονια.Και ναι,η Σοφια ηταν πλασμα.

Γιάννη με προσέχεις???

Ο μακρινότερος γαλαξίας απέχει 13,2 δις ετη φωτός από εμάς http://www.inews.gr/1/O-makrinoteros-gnostos-galaxias-gennithike-stis-aparches-tou-chronou.htm

Θα θεωρήσουμε μία σφαίρα τον χωρό με ακτίνα την απόσταση του γαλαξία από εμάς.
Να δουμε ποσο απέχει σε χιλιομετρα.

13,2 δις ετη φωτος....
ετος 60*60*24*365=31.536.000sec
Αρα 13.200.000.000*31.536.000*300.000Km/sec= ~1,25*10^23 km η αποσταση μας από τον μακρινότερο γαλαξία.

Η μέση ακτινα της γης είναι 6500km
Eνας κόκος αμμου ~0,1 χιλιοστα ακτινα ....10^-7km

Rσυμπαντος/Rγης= ~1,9*10^19
Rγης/Rκοκου=6,5*10^10

Φιλε πέσαμε 9 ταξεις μεγέθους εξω:flipout::flipout:
Για να δούμε με τον Ηλιο
Ακτίνα Ηλιου ~700.000km
Rηλιου/Rκοκου= 7*10^12...είμαστε ακόμα μακριά

Πιστευω οτι δεν υπάρχει ουράνιο σώμα να μπορεις να αντιστοιχίσεις ενα πολύ μικρό κοκο αμμου για να προσδιορίσεις το μεγεθος του συμπαντος σε σχεση με τη Γη
και αν υπάρχει είναι ~10.000.000 μεγαλύτερο σε ακτίνα από το Ήλιο :BDGBGDB55:
:grinning-smiley-043Τελικα ο Στεφανος την εκανε τελεια τη δουλεια του!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Chat room......

Γιάννη δεν κανει τίποτα αλλά μην λένε και οτι θέλουν:BDGBGDB55:

Καλά τότε.....

θα λέω ότι είναι σαν ένα μόριο στην επιφάνεια της γης!!!:flipout::flipout:

ΥΓ

Αν μου το βγάλεις και αυτό off θα φτάσω μέχρι πυρήνα...:D

Ναι σου λέω δεν εχασα μάθημα
και μπήκα μονο σε αλλους τρεις
Γιάννη δεν κανει τίποτα αλλά μην λένε και οτι θέλουν:BDGBGDB55:
Τραχανας,Οικονομου,Παπανικολαου.ακαβαντο-θερμο-ηλεκτρο.Εγω εκει ημουν απικο,φαντασου οτι εφευγα απο το κυλικειο και παρατουσα τη δουλεια για να μπω για κβαντο..Μα δεν ηταν κ@υλ@;;Λοιπον παιδια,παιζει να παω συντομα CERN,με ενα φιλο συναδερφο λυκειαρχη.:firstprize:

Να το κανουμε ατομο να δούμε?

Ατομο ακτινα ~10^-10m=10^-13km
Rήλιου/Rατόμου=7*10^18 BINGO!!!!!

Για να δούμε ακόμα ακτίνα πυρήνα ~10^-18km
Rγης/Rπυρήνα=6,5*10^21 Τζακ Ποτ!!!!!

Αν σε πάει εεε!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Chat room......

Καλά τότε.....

θα λέω ότι είναι σαν ένα μόριο στην επιφάνεια της γης!!!:flipout::flipout:

ΥΓ

Αν μου το βγάλεις και αυτό off θα φτάσω μέχρι πυρήνα...:D
Γιαννη,η μεση διαμετρος ενος μοριου ειναι της ταξης του Angstrom(10^-10m)
αρα ακτινα γης/ακτινα ατομου=6,4*10^16,αρα μολις τρεις ταξεις μεγεθους(1000 φορες) κοντυτερα στην πραγματικοτητα!:firstprize:

Απάντηση: Re: Chat room......

Να το κανουμε ατομο να δούμε?

Ατομο ακτινα ~10^-10m=10^-13km
Rήλιου/Rατόμου=7*10^18 BINGO!!!!!

Για να δούμε ακόμα ακτίνα πυρήνα ~10^-18km
Rγης/Rπυρήνα=6,5*10^21 Τζακ Ποτ!!!!!

Αν σε πάει εεε!!!!

Εδώ τρόμαξα να καταλάβω τα θετικά, μου κοτσάρεις και αρνητικά τώρα???:flipout::flipout:

Τέλος πάντων, αν κερδίσαμε.......κάνω πάρτυ!!!

:party:
:party:

Nαι έκλεισε Ηλιος - ατομο vs ορατό συμπαν - γη :smash:
απλά φαντασου τον Ηλιο διπλό για να εχεις μεγαλύτερη ακρίβεια :captain:

:grinning-smiley-043Τελικα ο Στεφανος την εκανε τελεια τη δουλεια του!

Ναι άλλα μπορείς να εφαρμόζεις την "μέθοδο" σε όλα τα προβλήματα;

Για παράδειγμα, πάρθηκε η "απόσταση" του μακρινότερου αντικειμένου, στα 13 εκ. έτη φωτός. Αυτή είναι τωρινή απόσταση, ή η απόσταση όταν εκπέφτηκε το φως από το αντικείμενο; Γιατί η εκτίμηση που δίνει η wikipedia (και αυτή εκτίμηση είναι...) είναι ακτίνα 46 εκ. έτη φωτός από τα όρια του ορατού σύμπαντος...
Χώρια που οι υποθέσεις πάνε σύννεφο. Ρυθμός εξάπλωσης του σύμπαντος, σχετικά επίπεδος χώρος (για να βγάλουμε την μάζα εκτός που επίσης δεν ξέρουμε)... Είναι το σύμπαν σφαιρικό; Ξέρει κανείς πώς πτυχώνεται ο χώρος μέσα του; Για να μην ρωτήσω: έχει το σύμπαν όρια ή είναι άπειρο; :flipout:

Εν ολίγοις, υπάρχει μια εκτίμηση για 93 εκ. έτη φωτός "διάμετρο", με βάση του πως ερμηνεύουμε σήμερα τις μετρήσεις που έχουμε από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, και πετώντας την μάζα εκτός... :BDGBGDB55:

Το Σοφακι μας;μη γινεσαι πικροχολος βρε συναδερφε!!:flipout:παντως ηταν πλασμα!!!

Εγώ δεν γίνομαι πικρόχολος. Βαθμό πτυχίου ζήτησα, δεν μαθεύτηκε; :flipout:
(Εγώ αποφοίτησα πριν...)
Πικρόχολη ήταν η φοιτήτρια που έλεγε ότι έδωσε πανελλήνιες στην θέση της, όχι εγώ... :flipout: Εγώ μόνο 2-3 φορές την είχα δει να περιφέρεται, και άκουγα φήμες για απανωτά δεκάρια (που κανείς από τους υπόλοιπους δεν έβλεπε συχνά...). Για αυτό ρωτάω, επειδή δεν ξέρω. Αν και δεν με απασχολεί κιόλας... :flipout:

Τραχανας,Οικονομου,Παπανικολαου.ακαβαντο-θερμο-ηλεκτρο.Εγω εκει ημουν απικο,φαντασου οτι εφευγα απο το κυλικειο και παρατουσα τη δουλεια για να μπω για κβαντο..Μα δεν ηταν κ@υλ@;;Λοιπον παιδια,παιζει να παω συντομα CERN,με ενα φιλο συναδερφο λυκειαρχη.:firstprize:

Αυτό το θυμάμαι και εγώ, οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλές παραδόσεις... Όταν π.χ. μετά τον Τραχανά πήγαινες στον Τζούρο, ήταν σαν να σου χάλαγε η κούρο, και να την άλλαζες με φίλιπς σειρά 3000... :flipout:

Οπως βλέπεις δεν χρειαζεται να μπεις σε παραπάνω διαδικασία για να δωσεις μια ταξη μεγεθους στην ερωτηση του Γιαννη.
Τη μαζα τι την αναφέρεις? Δεν διαφοροποιείται η απόσταση.
Σε αυτό που εχεις δίκιο είναι οτι η σημερινή θεση του γαλαξία είναι διαφορετική και άγνωστη, αλλά...προσεγγιση κανουμε, αναφέρω στη πρώτη πρόταση τις παραδοχές μου που αφορουν το ορατό συμπαν που περικλύει χρόνο και χώρο.
Και στη τελική να μας πλησιαζει αποκλείεται...αρα το συμπερασμα που βγαλαμε είναι και συντηρητικό.

Last edited:

Αυτό το θυμάμαι και εγώ, οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλές παραδόσεις... Όταν π.χ. μετά τον Τραχανά πήγαινες στον Τζούρο, ήταν σαν να σου χάλαγε η κούρο, και να την άλλαζες με φίλιπς σειρά 3000... :flipout:

Ναι αλλά ο Τζουρος είναι καλός στο σερφ:flipout::flipout:

Status
Not open for further replies.