Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
το παραβολο βρηκα που το αγοραζω στο ταξις.το χαρτοσημο δεν βρισκω πως το αγοραζουμε!υποψιν θελω να αΛλαξω την αδεια απλα.ΔΕΝ την εχω χασει!μηπως δεν χρειαζεται χαρτοσημο για αντιγραφο αδειας οδηγησης που λεει στην αιτηση?(ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ)

Όπως μου είπαν στο ΚΕΠ, το χαρτόσημο αυτό το πληρώνεις σε περίπτωση απώλειας και όχι απλής αντικατάστασης. Κι εγώ δεν το ήξερα και μου το εκτύπωσαν στα ΚΕΠ (και πετάχτηκα στην τράπεζα να το πληρώσω). Είναι μαζί με τα υπόλοιπα παράβολα στο taxis.

Κύριοι, θα σας στεναχωρήσω και πάλι:

Η 1η άδεια μου βγήκε το 1978 και ίσχυε μέχρι το 2024.

Αντικαταστάθηκε μία φορά το 1992 (δίφυλλη ρόζ -πλαστικοποιημένη - και κόστος τότε περίπου 10 ευρώ) και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι το 2024.

Καμμία ειδοποίηση ακόμα για αλλαγή.

Ένας καλός φίλος έχασε το προρτοφόλι του (και το δίπλωμα του) και μέσα σε 1 εβδομάδα του έστειλαν το νέο δίπλωμα στο σπίτι του.

Και όλα αυτά στη Δανία.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σκετα; Στιφαδο για να γλιστραει!

Εχουμε και κατι τετοια...ειδικό στιφάδο εδω που το λέμε Ντομπ.
Κοβουμε το κρεας και το βάζουμε σε ενα μεγαλο δοχειο με κοκινο κρασι βαζουμε μεσα λιγο μικρα κρεμμύδια δενδρολιβανο ριγανη διαφορα αρωματικά αλλα ολα βουτηγμένα μεσα στο κόκινο κρασί. Κλεινουμε το δοχειο μαι αφηνουμε να οριμασει μέσα ενα εικοσιτετραωρο. Την επώμενη το βαζουμε σε κατσαρόλα εαν δυνατό απο χυτοσιδηρο σε σιγανή φωτιά με μικροκομένες πατάτες, μπορει και ρυζι...(αλλα οχι πιλαφι :smash: )

ενα θαυμα αλλα θελει ωρα...οποτε σκετο ειναι πιο συχνο...και ειναι και πολυ καλο...ειδικά ψητό στη σουβλα...αλλο πραμα.

SR71B... Δοκιμασε το ριζοτο, το γνησιο, το ιταλικό...ημουν Ιταλια τις τελευταιες μέρες, στη χωρα του ριζιου, και ετρωγα ριζωτο καθε μέρα σαν εισαγωγη πάντα.... με μανιτάρια, με γαριδες, με λαρδι και ζαμπον, με χταπόδι και σκορδο...με με με...ειχα χασει 4-5 κιλά πριν... τα ξαναπηρα.

Φοβερό πρέπει να είναι! Παραγγελία θα δώσω για αγριογουρουνο στιφαδο..... Όταν πέσει κάπως η θερμοκρασία, μην αρχίσω να προσκυνώ με τη ζέστη και να αναφωνω: τι το θελα το αγριογουρουνο; με φαγε δεν το φαγα κλπ.

Εγω βασικα ..... Spyro Gyra (μπριζοπιλαφο) :p
Μπουρτζοβλαχακι και ξενερακι, always .... :proud:

Νομιζω οτι το ρυζοτο εχει αρακα και καλαμποκι μεσα !
Καλα τα λεω ? ......

Όχι απαραίτητα. "Ριζότο" είναι ο τρόπος μαγειρέματος ενός συγκεκριμένου είδους ρυζιού του "αρμπόριο" και μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις π.χ μανιτάρια, παρμεζάνα, καλαμπόκι, καρότα κ.ο.κ.

ΥΓ: Ας αλλάξουμε κουβέντα γιατί με βλέπω για νυχτερινή καταδρομική επίθεση! :eating:

Ριζότο είναι αυτή η λάσπη για στοκάρισμα σε διάφορα χρώματα.
Να βάλουμε τη συνταγή στη κατηγορία των εργαλείων για αρμόστοκο!

XAXAXAXAXAXAXAXA ...

Laugh-out-loud_1427.gif

(ωχ ... το στομαχι μου .... :laugh:)

Τζίμη υπερβάλλεις. Αρμόστοκος το ριζότο με γαρίδες; Απαπαπα! Πιπέρι στο στόμα (και στο πιάτο!) :ridinghorse:

Ριζότο είναι αυτή η λάσπη για στοκάρισμα σε διάφορα χρώματα.
Να βάλουμε τη συνταγή στη κατηγορία των εργαλείων για αρμόστοκο!

Αρμοστοκος το ριζότο ??? Βλασφημια προς την τεχνη !!!

RisoAmaro4.jpg

riz-amer.jpg

d500e79756fcc0d0a0eac883615d5fac.jpg

Ιn color ... (the armostokos)

cf81ceb9ceb6cebfcf84cebf.jpg

Βεβαια η εστιαση (φωτο) ειναι απαραδεκτη για AVclub standards.
Θα μας δειρουν .... :slapface:

Aσχετο ....... παρμεζανα παει πανω απο αυτο το "πραγμα" ?
H σκεπαζονται ολες οι υπολοιπες γευσεις ? :chinscratch:

Last edited:

Εχουμε και κατι τετοια...ειδικό στιφάδο εδω που το λέμε Ντομπ.
Κοβουμε το κρεας και το βάζουμε σε ενα μεγαλο δοχειο με κοκινο κρασι βαζουμε μεσα λιγο μικρα κρεμμύδια δενδρολιβανο ριγανη διαφορα αρωματικά αλλα ολα βουτηγμένα μεσα στο κόκινο κρασί. Κλεινουμε το δοχειο μαι αφηνουμε να οριμασει μέσα ενα εικοσιτετραωρο. Την επώμενη το βαζουμε σε κατσαρόλα εαν δυνατό απο χυτοσιδηρο σε σιγανή φωτιά με μικροκομένες πατάτες, μπορει και ρυζι...(αλλα οχι πιλαφι :smash: )

ενα θαυμα αλλα θελει ωρα...οποτε σκετο ειναι πιο συχνο...και ειναι και πολυ καλο...ειδικά ψητό στη σουβλα...αλλο πραμα.

Το αγριογούρουνο, αφού το μαρινάρεις το βράζεις μαζί με τα μυρωδικά και το κρασί ή χωρίς;

Το αγριογούρουνο, αφού το μαρινάρεις το βράζεις μαζί με τα μυρωδικά και το κρασί ή χωρίς;

Με το κρασί έτσι αποτελει και τη σαλτσα του.
Με πατατουλες ειναι υπεροχο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ιn color ... (the armostokos)

cf81ceb9ceb6cebfcf84cebf.jpg

Βεβαια η εστιαση (φωτο) ειναι απαραδεκτη για AVclub standards.
Θα μας δειρουν .... :slapface:

Aσχετο ....... παρμεζανα παει πανω απο αυτο το "πραγμα" ?
H σκεπαζονται ολες οι υπολοιπες γευσεις ? :chinscratch:

Αυτη φωτογραφια ειναι πολυ καλυτερη απο την προηγουμενη που ειναι σαν λαπας.
Να διευκρινησω οτι το συγκεκριμένο ρυζι ειναι μαλακό αλλα οχι ποτέ λαπάς, και δεν βγαζει σαλια οπως το αλλο.
Στην πολη Βερτσελι βρισκεται το διεθνές χηρματηστηριο του ρυζιου και ειναι το πθι εξεζητημένο.
Να προσθέσω οτι οσο και να φας δεν προκειται να γινεις σχιστομάτης (ειναι στρογγυλο ρυζι...λεσ να εχει σχεση ; )
Ο Παβαροτι ετρωγε πολυ τετοιο...
Τι αλλο να βρω σαν επιχειρημα...πρέπει να το δοκιμασετε φτιαγμενο απο Ιταλους
Η Παρμεζανα παει (εμένα μου αρέσει) αλλα οι Πιουριστες δεν το δεχονται.
Η βαση του ριζώτου στο μαγειρεμα; ειναι πάντα το (ψιλο καλυτερα) κρεμυδι...
Πρωτα τσιγαριζουμε το κρεμυδακι στο Γουόκ...μετα βάζουμε το ρυζι μα το γυρναμε...προσοχη πρωτα το αφηνουμε να πάρει λιγο καυση και χρωμα λιγο τσιγαρισμα πριν βαλουμε νερο, ετσι δεν γινεται λαπας, και το νερο το προσθετουμε λιγο λιγο γυριζοντας και η ποσοτητα παει με το ματι (για τους έμπειρους) η τη δοκιμη. Και ταν ειναι οπως πρεπει στοπ.
Προτεινω προσθηκη λευκου κρασιου για οτι έχει σχεση με θαλασινα σαν γευση (μυδια, αχιβαδες, γαριδες χταποδι, ψάρι κλπ)
Στην Ιταλια ετρωγα κάθε μέρα πριν το κυριο πιατο συνηθως, αλλα μερικες φορες τοσο που δεν επερνα υστερα δευτερο πιατο.
(Συχνα σερβιρεται a volonte )
Αποψε θα φτιαξω κανα ριζωτο μου φαινεται, εχω φέρει τα υλικά που πρέπει ;)

Kαπου εχουμε ενα νημα για μαγειρικες ρε σεις.

Ψαξτε βαλτε τα εκει να μαθαινουμε και τιποτα :D

Με τόσες χιλιάδες εκπομπές μαγειρικής; Ότι ώρα και να ανοίξεις την τηλεόραση, τουλάχιστον σε ένα κανάλι μαγειρεύουν.

Φτιάχνουν πάπια στη γάστρα με μους μελιτζάνας, σως από φραγκοστάφυλο, ντιπ μαρμελάδας, φελάφελ σε πολτό από παστουρμα και το θεωρούν απλό καθημερινό πιάτο! :slapface:

Μπα εσχατως το εχουν γυρισε σε πιο γηινα μαγειρεματα γαιτι τα ειχε σιχαθει ο κοσμος και δεν καταλαβαινε γρι.

Τωρα η μοδα ειναι μαγειρεμα με οτι εχει το σπιτι σου.

Α, τακτικούς θαμώνες βλέπω. :flipout:
Εγώ δεν ξέρω τι μαγειρεύουν, γιατί μου ανοίγουν την όρεξη και δεν έχω περιθώρια... :eating:

Status
Not open for further replies.