Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Μεγάλη συζήτηση, αλλά νομίζω για ορισμένες καταστάσεις θα έπρεπε η νομοθεσία (με τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας) να ήταν πιο "ευέλικτη" στο να τερματίζει κάποιος την ζωή του...

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχει κάνει κάποιος εγχείρηση καταρράκτη με διόρθωση μυωπίας μαζί?

Τί σε προβληματίζει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τί σε προβληματίζει;
Πώς πήγε η εγχείρηση, αν βλέπετε καλύτερα τωρα, αν υπήρχαν προβλήματα κοκ.
Η οφθαλμίατρος μου είπε ότι θα μπορούσα να την κάνω τώρα ή αργότερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πώς πήγε η εγχείρηση, αν βλέπετε καλύτερα τωρα, αν υπήρχαν προβλήματα κοκ.
Η οφθαλμίατρος μου είπε ότι θα μπορούσα να την κάνω τώρα ή αργότερα.

Τυπικά, όταν κάνεις επέμβαση καταρράκτη, υπάρχει πάντα η δυνατότητα διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών, ακόμα και του αστιγματισμού...

Κατά κανόνα, θέλουμε να κάνουμε τους ασθενείς εμμέτρωπες μετά την επέμβαση (δλδ να βλέπουν μακριά χωρίς γυαλιά και να χρειάζονται γυαλί μόνο για κοντά), αλλά αυτό εξαρτάται εν μέρει από τον βαθμό της διαθλαστικής ανωμαλίας/συνυπάρχουσες παθήσεις όσο και από την επιθυμία του ασθενούς (π.χ. μερικοί μύωπες που δεν χρειάζονταν γυαλί για κοντά, επιθυμούν να διατηρήσουν αυτό το status και μετά την επέμβαση).

Το αποτέλεσμα επιτυχίας/ικανοποίησης του ασθενούς, εξαρτάται πρωτίστως από την ποιότητα του προεγχειρητικού ελέγχου και δευτερευόντως από την διεγχειρητική ποιότητα/πιθανές επιπλοκές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

... προεγχειρητικού ελέγχου και δευτερευόντως από την διεγχειρητική ποιότητα/πιθανές επιπλοκές.
Για να γίνει σωστός προεγχειρητικός ελεγχος, πόσες ημέρες πρέπει κάποιος να μη φοράει φακούς επαφής?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Για να γίνει σωστός προεγχειρητικός ελεγχος, πόσες ημέρες πρέπει κάποιος να μη φοράει φακούς επαφής?

Κανονικά, 2-4 εβδομάδες (για μαλακούς φακούς), αλλά δεν τηρείται από όλους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κανονικά, 2-4 εβδομάδες (για μαλακούς φακούς), αλλά δεν τηρείται από όλους...
Υπάρχουν καθόλου στοιχεία για ποσοστά αποτυχίας ή είναι γενικά μια ασφαλής κίνηση?
Η γιατρός μου είπε ότι μπορώ να περιμένω μερικά χρόνια ακόμα κι οτι μετά την επέμβαση δεν θα μπορώ χωρίς γυαλιά πρεσβυωπίας, αλλά και τώρα έτσι είμαι με τους φακούς.
Μάλλον θα πάω για προεγχειρητικό. Σιχάθηκα να ξυπνάω το πρωί και νά ψάχνω τα γυαλιά.

Μικρός δεν είσαι εσύ για να έχεις καταρράκτη; Αν σκέφτεσαι να μπεις σε αυτή τη διαδικασία μόνο και μόνο για τη διόρθωση της μυωπίας, καλύτερα να το βγάλεις από το μυαλό σου... -bye-

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μικρός δεν είσαι εσύ για να έχεις καταρράκτη; Αν σκέφτεσαι να μπεις σε αυτή τη διαδικασία μόνο και μόνο για τη διόρθωση της μυωπίας, καλύτερα να το βγάλεις από το μυαλό σου... -bye-
Αν γνωριστούμε από κοντά, χρωστάω ποτά. Το "μικρός" πια είναι εξαιρετική φιλοφρόνηση.
Έχω μάλλον αρχή καταρράκτη. Έχω αρχίσει να χάνω στην αντίθεση (contrast) και φέτος μου ανέβηκε η μυωπία 1 βαθμό. Η οφθαλμίατρος σκιάχτηκε να σου πω την αλήθεια και κάτι άρχισε να μου λέει για αρχές εσωτερικού καταρράκτη, ότι πρέπει να το κοιτάξουμε παραπάνω κλπ.
Θα πάω να την ξαναδώ, γιατί τα πρωινά τραβάω κάτι θολούρες πολύ περίεργες.
Οφθαλμολογικά, είμαι αυτό που λένε οι οφθαλμίατροι, πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, να το πω κομψά. Once in a lifetime για τους περισσότερους οφθαλμίατρους.

Κατι θολουρες τραβαω και γω ... αλλα μαλλον σπανια (μια φορα το διμηνο).
Η πολυ νωρις το πρωι (μολις σηκωθω και πριν λυνω τα μουτρα μου)
και κανα μισαωρο πριν πεσω να κοιμηθω το βραδυ.

Να ανησυχω ?

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κατι θολουρες τραβαω και γω ... αλλα μαλλον σπανια (μια φορα το διμηνο).
Η πολυ νωρις το πρωι (μολις σηκωθω και πριν λυνω τα μουτρα μου)
και κανα μισαωρο πριν πεσω να κοιμηθω το βραδυ.

Να ανησυχω ?

Νύστα το λένε! :flipout:

Μια απο τα ιδια Μανο (κ Στελιο). Ειδικα το πρωι ειναι εκνευριστικοτατο αλλα συνηθως μετα απο την πρωινη ρουτινα (συν νερο στα μουτρα) καθαριζει. Βεβαια 1-2 φορες τα χρειαστηκα αφου επεμεινε.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αν γνωριστούμε από κοντά, χρωστάω ποτά. Το "μικρός" πια είναι εξαιρετική φιλοφρόνηση.
Έχω μάλλον αρχή καταρράκτη. Έχω αρχίσει να χάνω στην αντίθεση (contrast) και φέτος μου ανέβηκε η μυωπία 1 βαθμό. Η οφθαλμίατρος σκιάχτηκε να σου πω την αλήθεια και κάτι άρχισε να μου λέει για αρχές εσωτερικού καταρράκτη, ότι πρέπει να το κοιτάξουμε παραπάνω κλπ.
Θα πάω να την ξαναδώ, γιατί τα πρωινά τραβάω κάτι θολούρες πολύ περίεργες.
Οφθαλμολογικά, είμαι αυτό που λένε οι οφθαλμίατροι, πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, να το πω κομψά. Once in a lifetime για τους περισσότερους οφθαλμίατρους.

Δουλευεις πολλες ωρες μπροστα σε υπολογιστη?

Status
Not open for further replies.