Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Θα σας το χαλάσω λίγο αλλά ευτυχώς εμείς στην επαρχία είμαστε 3 λεπτα (με το μηχανάκι) απ' τη θάλασσα οπότε μετά τη δουλειά κάθε μέρα διακοπές είμαστε...

Δε πειράζει χαλασέ τα μας όσο θέλεις !!!

Αν δεν τη κάνουμε και εμείς για κανα νησί γενικώς !!!

Όσοι μπορείτε καντε την για επαρχία, ευτυχώς για μένα που συνειδητά επέλεξα να μην είμαι μονιμος κάτοικος Αθηνών...
Χάνουμε κάποια καλά της Αθήνας αλλά ποιοτικά είμαστε κερδισμένοι...

Είχε κύμα σήμερα.

Αφού κάποιοι κάνανε κανονικό surf (όχι windsurf).

37081325_10212445732362756_6164847562479108096_o.jpg

Πιο κοντα σε Πρεβεζα .. η Παργα ? :proud: Δεν γκνωριζω απο Ιονιο :rolleyes: .... (σχεδον τιποτα :flute:)

Πηγα κατα την πλειστοκαινο εποχη στην Λευκαδα (Νυδρι, Καθισμα και Πορτο Κατσικι).
Περα απο το Πορτο Κατσικι ... τα αλλα δυο ... να χαμε να λεγαμε !
Το Πορτο Κατσικι μια ζωγραφια και μιση .... αλλα ... ΠΑΓΑΚΙ ΝΕΡΑ.
Οχι ... δεν θα παρω. Οσο κρυσταλλινα και αν ηταν. Αν κανεις μακροβουτι
ανακοπη και σε τραβουν με το πρωτο παραγαδι. Στην Χαλκιδικη, τα νερα
ειναι σαν να δουλευει θερμοσιφωνο 24/7.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πιο κοντα σε Πρεβεζα .. η Παργα ? :proud: Δεν γκνωριζω απο Ιονιο :rolleyes: .... (σχεδον τιποτα :flute:)

Πηγα κατα την πλειστοκαινο εποχη στην Λευκαδα (Νυδρι, Καθισμα και Πορτο Κατσικι).
Περα απο το Πορτο Κατσικι ... τα αλλα δυο ... να χαμε να λεγαμε !
Το Πορτο Κατσικι μια ζωγραφια και μιση .... αλλα ... ΠΑΓΑΚΙ ΝΕΡΑ.
Οχι ... δεν θα παρω. Οσο κρυσταλλινα και αν ηταν. Αν κανεις μακροβουτι
ανακοπη και σε τραβουν με το πρωτο παραγαδι. Στην Χαλκιδικη, τα νερα
ειναι σαν να δουλευει θερμοσιφωνο 24/7.

Πιο κοντά στην Πάργα, περίπου στη μέση μεταξύ Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας και δίπλα στις εκβολές του *Αχέροντα και το νεκρομαντείο.

To Ιόνιο είναι ανοιχτή και βαθειά θάλασσα.

Σίγουρα είναι πιο κρύο από το Αιγαίο.

Αυτή την εποχή είναι μια χαρά όμως.

Εκτός από κάποιες λίγες περιοχές όπου υπάρχουν πολλές πηγές και τα νερά είναι υφάλμυρα και παγωμένα (δεν ξέρεις τι σημαίνει πααγωμένα αν πήγες μόνο στη Λευκάδα). :D

* μην κάνεις μπάνιο στον Αχέροντα αν κρυώνεις. Είναι το πιο κρύο ποτάμι στην Ελλάδα, για αυτό (μεταξύ άλλων λόγων) το διαλέξανε οι Αρχαίοι σαν το ποτάμι των νεκρών.

aheron_river-748x498.jpg

axer-.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πιο κοντά στην Πάργα, περίπου στη μέση μεταξύ Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας και δίπλα στις εκβολές του *Αχέροντα και το νεκρομαντείο.

To Ιόνιο είναι ανοιχτή και βαθειά θάλασσα.

Σίγουρα είναι πιο κρύο από το Αιγαίο.

Αυτή την εποχή είναι μια χαρά όμως.

Εκτός από κάποιες λίγες περιοχές όπου υπάρχουν πολλές πηγές και τα νερά είναι υφάλμυρα και παγωμένα (δεν ξέρεις τι σημαίνει πααγωμένα αν πήγες μόνο στη Λευκάδα). :D

* μην κάνεις μπάνιο στον Αχέροντα αν κρυώνεις. Είναι το πιο κρύο ποτάμι στην Ελλάδα, για αυτό (μεταξύ άλλων λόγων) το διαλέξανε οι Αρχαίοι σαν το ποτάμι των νεκρών.

aheron_river-748x498.jpg

axer-.jpg
Θέλω πιο αναλυτικές οδηγίες για να περάσω 2 ως 4 μέρες σ'αυτά τα μέρη αρχές Αυγούστου, θα πάω από Άρτα ερχόμενος μέσω Τρικάλων!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Θέλω πιο αναλυτικές οδηγίες για να περάσω 2 ως 4 μέρες σ'αυτά τα μέρη αρχές Αυγούστου, θα πάω από Άρτα ερχόμενος μέσω Τρικάλων!

Δοκίμασε την παραλία Αμμουδιά που είναι στις εκβολές του Αχέρωντα. Είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά ανεβαίνοντας από εκείνη που σου έδειξε ο Χρήστος. Γενικά είναι πολύ κοντά στην Πάργα όλα αυτά και όλη η πλευρά αυτή του Ιονίου έχει πολλές παραλίες.
Προσωπικά από το Μύτικα έως και την Σαγιάδα ελάχιστες μου έχουν ξεφύγει χωρίς να έχω κάνει βουτιά σε αυτές.

@ chrisssb

Μια απο τις πιο γοητευτικες και μυστηριες γωνιες που εχω επισκεφτει ηταν τα Ιωαννινα αλλα και ενα αλλο χωριο κωμοπολη δεν ξερω...
Η Βονιτσα.

Βεβαια ημουν 17 τοτενες και ισως η ηλικια... αλλα ο τοπος ειχε μια μαγεια. Πηγα και στο νησακι, πηγα και στις σπηλιες...

Ισως εχω ακομα (οχι εγω, στο σπιτι στην Ελλαδα, καποια αδελφη μου) καποιες φωτο απο τοτε και μου ανοιξε η ορεξη να τις ξαναβρω.

Τωρα αν ειπα καμμια μλκια για την Βονιτσα συγχωρεστε με... γιατι στην μνημη μου τα εχω συνδεδεμενα αυτα τα δυο μερη.
Ισως να ξεχασα ποση ωρα χρειαστηκε απο το ενα στο αλλο...

αλλα αυτο που δεν θα ξεχασω ποτε οσο ειμαι εν ζωη, ειναι τα μπαλετα των δελφινιων στην Βονιτσα μεσα στο μικρο κολπο της. σε λιγες δεκαδες μετρα...

Δελφινια και ξανα δελφινια...με κτρινωπη χρυση πλευρα στη ραχη...και να βουτανε απο δω και απο κει...

Αξεχαστο, αν και εχω δει θαλασια κητη στη ζωη μου....μεχρι και καρχαρια προσκυνητη. Αλλα αυτη την εμπειρια δεν θα την ξεχασω ποτε...

Τα εχω συνδεδεμενα... Βονιτσα - Παργα - Ιωαννινα....

Πεβεζα τη ειχα επισκεφτει επισης αλλα και πολυ αργοτερα αρκετες φορες οταν ερχομουν απο Ιταλια.
Δεν ειναι στην "μυθολογια μου".

Οι προαναφερομενες ειναι, και με εχουν σφραγισει πλεον οπου και να ταξιδεψω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Mετά χαράς Ανδρέα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Είναι πάρα πολλά τα μέρη και η ποικιλία που προσφέρουν τα οποία αξίζει να επισκευθεί κανείς στην Ήπειρο.
Από τα Ζαγόρια, το Μέτσοβο και γενικά τα βουνά, μέχρι τις αρχαιότητες και τις παραλίες (που δεν έχουν την ίδια αίσθηση με το Αιγαίο).

Ερχόμενος από Άρτα έχεις δύο επιλογές για το πως θα κινηθείς.
Είτε θα πάρεις την Ιονία οδό που θα σε βγάλει πολύ γρήγορα (35 λεπτά) στα Γιάννενα, είτε θα κινηθείς προς Πρέβεζα για να βγεις στα παράλια.
Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο.
Η διαδρομή από Άρτα προς Πρέβεζα είναι εύκολη και κρατάει περίπου 50 λεπτά.
Ο δρόμος είναι μέτριος (αν και σε επίπεδο έδαφος/κάμπο) και πριν γίνει η Εγνατία και η Ιονία θεωρούνταν ο πιο εύκολος στην Ηπειρο.
Θέλει προσοχή όμως γιατί και κίνηση έχει και στενός είναι και στροφές έχει). χάρτης: https://goo.gl/maps/PjLQvAdPitz

Η Πρέβεζα είναι μια μικρή πόλη και εκτός από το λιμάνι της είναι άσχημη και δεν έχει πολλά να προσφέρει.
Πριν την Πρέβεζα όμως περνάς από την αρχαία Νικόπολη. Δεν γίνεται να την χάσεις αφού είναι τεράστια σε έκταση και περνάς μέσα από αυτή και τα τείχη της.
Έχει μικρό μουσείο γιατί στην μεγαλύτερη έκτασή της δεν έχει ανασκαφεί αλλά θα δεις τα τείχη της να εκτίνονται για χιλιόμετρα, κτίρια που είναι ακόμη όρθια όπως το Ωδείο , το θέατρο του Οκταβιανού κ.λπ.
Η έκτασή της είναι τεράστια οπότε μην περιμένεις να υπάρχουν ξεναγοί κ.λπ.
Πάμε τώρα στα παράλια του Ιονίου.
Αν πας από Πρέβεζα νότια (έχει υποθαλάσσιο τούνελ) βγαίνεις στην Λευκάδα.
Η πόλη δεν λέει πολλά, οι θάλασσες όμως της Λευκάδας είναι στις καλύτερες του κόσμου.
Όλες οι καλές παραλίες είναι από την "έξω" πλευρά του νησιού (δυτική).
Δίπλα στην Πόλη είναι η παραλία Γύρα, όπου εκτός από μπάνιο ο περισσότερος κόσμος πάει για windsurf και kite surf.
Mια καλή ιδέα για τις παραλίες της Λευκάδας θα πάρεις εδώ: http://www.arttravel.gr/arttravel-b...-kaluteres-paralies-ths-mesogeiou-se-ena-nhsi
Προσοχή όμως! Εκτός από την Γύρα όλες οι άλλες καταπληκτικες παραλίες έχουν μπροστά τους ανοιχτό πέλαγος που σημαίνει ότι μπορεί να πετύχεις μεγάλα κύματα (εμένα μου αρέσουν) και είναι βαθιές.

Πάμε τώρα προς τα βόρεια. Η διαδρομή από Πρέβεζα προς Ηγουμενίτσα έχει μέτριο δρόμο αλλά είναι γεμάτη παραλίες.
Η διαδρομή "μονορούφι" είναι περίπου 1 ώρα. χάρτης : https://goo.gl/maps/HFczAqRWDLL2

Παραλίες με τη σειρά: Καλαμίτσι (καλή, τίποτε σπουδαίο όμως), Κανάλι (πολλά χιλιόμετρα παραλία σε μερικά σημεία έχει βράχο μέσα στη θάλασσα, θέλει προσοχή) καλή αλλά τίποτε σπουδαίο, Καστροσυκιά (αμέσως μετά τη καστροσυκιά) καλή μικρή παραλία.
Βορειότερα: Λυγιά (καλή μικρή παραλία) και σιγά σιγά αρχίζεις να μπαίνεις σε περιοχές με σοβαρά καλές/μοναδικές παραλίες...

Παραλίες Βράχος, Λούτσα: αν και τις αναφέρουν σαν δύο στην ουσία είναι μια πολύ μεγάλη παραλία με άμμο πολύ ωραία θάλασσα, οργανομένες πλαζ με ξαπλώστρες κ.λπ.
Εγώ χτες πήγα στην Λούτσα και για να καταλάβεις τι παίζει: οι ομπρέλα και οι ξαπλώστρες ήταν δωρεάν. Πληρώνεις μόνο ότι καταναλώσεις (σε κανονικές τιμές τα πάντα). Δηλαδή καφέδες, αναψυκτικά, νερά, αν θέλεις σου φέρνουν ωραιότατο club σάντουιτς, pizza κ.λπ., έχεις δωρεάν WIFI και όλα αυτά στον ίσκιο της ξαπλώστρας μπροστά από μια ωραιότατη αμμουδιά και μια καλύτερη θάλασσα. Είναι παραλία που το απόγευμα μπορεί να πετύχεις κύμα.
Αμέσως βορειότερα είναι η παραλία Αμμουδιά. Έχει ένα ωραιότατο χωριουδάκι εκεί και είναι οι εκβολές του Αχέροντα και το Νεκρομαντείο.
Στο Αχέροντα θα δεις ένα καθαρότατο πολύ κρύο ποτάμι και ωραιότατη φύση. Αν δεν κάνω λάθος μπορεί να βρεις οργανωμένη εκδρομή για τον Αχέροντα. Δεν θα το έκανα ώστε να μη χάσω τις ώρες μου αν είχα τόσο περιορισμένο διάστημα όσο εσύ (2- 4 ημέρες). Θα έβλεπα το νεκρομαντείο (αν σου αρέσουν τα αρχαία) και θα πήγαινα στις παραλίες. οι οποίες γίνονται όλο και καλύτερες.

Από την Αμμουδιά μέχρι την Πάργα είναι περίπου μισή ώρα διαδρομή.
Η Πάργα είναι ένα ωραιότατο γραφικό μεγάλο χωριό με νερά όπου πραγματικά νομίζεις ότι οι βάρκες είναι στον αέρα:

parga2.jpg

Έχει πολλούς ξένους, καλές μικρές (φοβάμαι με πολύ κόσμο) παραλίες και κρύα νερά. Στις άλλες παραλίες που σου ανέφερα (πχ Λούτσα) όσο κόσμο και να έχει, ποτέ δεν γίνεται χαμός γιατί είναι μεγάλες. Τα νερά είναι κρύα και διάφανα γιατί έχει πολλές πηγές που πέφτουν στην θάλασσα. Η πάργα έχει φυσικά και το κάστρο της που έχει ωραιότατη θέα:

kastro-pargas-2.jpg

Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Στη Πάργα έκανα και πέρυσι μια διανυκτέρευση και δυο βράδια έμεινα στη Λευκάδα. Στα μέρη αυτά είχα κάνει απίσκεψη και νεότερος.
Η Πάργα είναι ζωντανή καρτ-ποσταλ, η Λευκάδα ωραία μόνο απ' τη δυτική πλευρά, αλλά είναι τόση η ταλαιπωρία που δεν ξέρω αν το αξίζει πλέον (απίστευτη η κατάσταση των δρόμων δεκαετίες μετά σε ένα μέρος που υπάρχει μόνο για τον τουρισμό).
Κάθε χρόνο επισκέπτομαι την οικογέννεια και το σόι που παραθερίζουν στη Πίνδο, αυτό που θα ήθελα είναι κάποιες ωραίες παραλίες σαν αυτές που περιγράφεις για λίγη θάλασσα σε ενδιάμεσες μέρες.
Τη μετακίνηση σε νησί Αυγουστιάτικα και καθώς δεν ξέρω ακριβώς τις ημερομηνίες καιρό πριν, δεν τη τολμάω. Και ερχόμενοι απ' το Πήλιο, οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές!
Μάλλον θα δω κανένα κατάλυμα στη Λούτσα ή την Αμμουδιά (κι αν έχετε κάτι υπ'οψη καλοδεχούμενο), και απ' τη Πάργα μόνο πέρασμα φέτος.
Αν η εκδρομή στον Αχέροντα γίνεται μέσα σε μισή-μία μέρα, θα την επιχειρήσω. Κάτι είχα βρει στον ίντερνετ για την οργανωμένη "βαρκάδα"-ράφτινγκ, δεν ξέρω αν σ'αυτούς θα πρέπει να απευθυνθώ.
ευχαριστώ και πάλι

Status
Not open for further replies.