Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σε θέλω πιο αισιόδοξο φίλε.

Οι ειδικοί διαφωνούν. :)

%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF+%286%29.jpg

Παντως σε προσωπική εμπειρία πλήρους απώλειας συνείδησης -ναι είδα και το τούνελ- όχι μόνο δεν είχα επίγνωση του περιβάλλοντος αλλά αισθάνθηκα ως μεγάλη ενόχληση τις προσπάθειες επαναφοράς.

Όσο ήμουν off το συναίσθημα ήταν υπέροχο.

Χμμμ. Λες;

"Αν καταφέρετε να επανεκκινήσετε την καρδιά, θα αρχίσει σταδιακά να λειτουργεί ξανά ο εγκέφαλος. Όσο εξελίσσεται η ανάνηψη, αυτά τα μονοπάτια του θανάτου των εγκεφαλικών κυττάρων μπορεί να εξακολουθούν να είναι ενεργά, αλλά λειτουργούν με μειωμένο ρυθμό. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι, ότι οι άνθρωποι που περνούν πολύ έντονες “μετά θάνατον εμπειρίες” επανέρχονται θετικά αλλαγμένοι. Γίνονται πιο αλτρουιστές, περισσότερο αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους. Βρίσκουν ένα νέο νόημα στη ζωή μετά από μια τόσο κοντινή... συνάντηση με τον θάνατο. Αλλά δεν υπάρχει κάποια ξαφνική μαγική ενίσχυση των αναμνήσεών τους. Αυτό συμβαίνει μόνο στο Χόλιγουντ”.

απο το link που ανέβασε ο Στέλιος.

Η γιαγιά μου η κυρά Ευανθία, είχε πάθει εγκεφαλικό και ήταν "φυτό" για 8 μήνες. Πήγαινα σχεδόν καθημερινα να την δω στην κλινική (της είχα μεγάλη αδυναμία) μετά τη σχολή.
Ένα μεσημέρι πάω και τη βρίσκω να κάθεται στο κρεβάτι να με περιμένει. Αφού χάρηκα, μιλήσαμε κλπ, μου λέει...
Η γιαγιά ξανάπεσε σε κώμα μετά από δυο ημέρες και σε μια βδομάδα πέθανε.
Τόσους μήνες σε κώμα δεν είχε ανοίξει μια φορά τα μάτια της και παρόλα αυτά τα έβλεπε όλα. Εμένα που πήγαινα και αυτούς που δεν πήγαιναν.
Η προσωρινή επιστροφή της γιαγιάς ήταν για μένα, για πολλά χρόνια, το πιο δυνατό μάθημα ζωής.

Δε μ'αρεσει να λεω προσωπικα αλλα να που η αναγκη της κουβεντας το φερνει. Κουβεντας που αγγιζει την μεγαλυτερη ανησυχια...
Λοιπον Στελιο εγω εχω το περιεργο περιστατικο του πατερα μου, οπου δεν ημουν παρων και μου τα δηιγηθηκε η αδελφη μου.

Ο πατερας μου πεθανε απο αλτζχαϊμερ και μαλιστα καλπαζων... μεσα σε δυο χρονια ειχε γινει οχι μονο τελειως φευγατος (δεν γνωριζε τ'ονομα του ουτε τιποτα) αλλα στο τελος ηταν σαν φυτο στο κρεβατι επι βδομαδες αποσυνδεδεμενος απο ολα. (Μπορει να παραξενευει καποιον οτι αυτη η αρρωστεια πραγματικα σκοτωνει αλλα ετσι εγινε).

Λοιπον τη μερα που ηταν να "φυγει" αν και ανημπορος επανηλθε και φωναξε τη μανα μου και την αδελφη μου για να τους δωσει τις τελευταιες του συμβουλες, Σε πληρη καθαροτητα πνευματος.
Οταν η μανα μου του ειπε... "**** θα φυγεις" με πληρη αγαλειαση και συνεση ειπε "Ολοι θα φυγουν".

Αυτο ειναι ενα οικογενιακο μυστηριο που τιποτα το υλικο, νευρωσυναπτικο, αριθμοποσoτικο; λειτυργικο, οτι θες πες μπορει να μας εξηγησει ακομα.
Ουτε να μας πει ξεκαθαρα ποιοι ειμαστε.

Με λιγα λογια... Keep Calm.

Και οπως ελεγε ο Επικουρος : Ο θανατος δεν ειναι τιποτα για μας. Οταν αυτος ειναι εδω εμεις δεν ειμαστε. Και οταν ειμαστε αυτος δεν ειναι.

:a0210:

Βρήκα και το περίεργο βιβλίο που έγραψα προηγουμένως:

The Psychedelic Experience: A Manual Based on The Tibetan Book of the Dead (commonly referred to as The Psychedelic Experience) is a book about using psychedelic drugs that was coauthored by Timothy Leary, Ralph Metzner and Richard Alpert, all of whom had previously taken part in research investigating the therapeutic potential of psychedelic drugs such as LSD.

Είχα δει ένα αφιέρωμα στο βιβλίο αυτό στο history channel για την επίπτωσή του στην κουλτούρα των 70s. Άβυσσος...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Δεν σε πτοει τιποτα εσενα :proud: .... :2thumb22sup:

Μy complimets -bye-

Άσε μπήκα στον τομέα του promotion του Μπούκουρα και κάνω ότι μπορώ. ..Είναι δύσκολες οι εποχές..Έχουν γίνει όλοι fit με την κρίση και οι χοληστερινες κυμαίνονται σε νορμάλ επίπεδα. :)

Oντως ....

το καλοκαιρι η δικια μου ηταν στο 197 και η LDL στο 110.

Οριακα ειμαι, αλλα .... αμα δεις τι "κοπρανα" τρωω ... επρεπε να ειμαι στα 300 και 180 αντιστοιχα.

Τιποτα .... τα φοβερα γονιδια της μανας και του πατερα μου. Απλη απλουστατη η εξηγηση.

Ειμαι τυχερος (εως Γκαστονε τυχερος).

@Cicadelic Ranger (πρέπει να βάλεις ένα πιο σύντομο nick) thanks for sharing που λένε και οι Άγγλοι.
Ο πεθερός μου έφυγε από άνοια. Φρικτή αρρώστια, στοίχισε πάρα πολύ στην γυναίκα μου να βλέπει τον πατέρα της να μεταβάλλεται σε ένα άδειο σακί.
Όταν πονάς κάπου, νιώθεις μόνο κρέας πάνω σε κόκκαλα συσκευασμένα σε ένα δερμάτινο σακί.
Βλέπεις κι αυτά που μόλις γράψαμε, και νιώθεις ότι είμαστε ένα πνεύμα και τίποτε άλλο.

Χμμμ. Λες;

απο το link που ανέβασε ο Στέλιος.

Nαι το διάβασα.
Πραγματικά, αισθανόμουν θυμό που με επαναφέρανε. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ καλύτερα.

Το συναίσθημα με ακολουθούσε για καιρό. Πάντως σίγουρα παύεις να φοβάσαι τον θάνατο.

Το μόνο που με φοβίζει πλέον είναι η διαδικασία μέχρι αυτόν, όχι ο ίδιος.

Πάντως έχω διαβάσει και άλλα όμως που αν και διαφορετικά θα μπορούσαν να δώσουν περιεχόμενο σε όσα βρήκαν οι γιατροί αυτοί.

Οι πιο προχωρημένες έρευνες για την συνείδηση (όχι για τον θάνατο) λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα (σχεδόν βεβαιότητα) η συνείδηση βρίσκεται έξω από το σώμα.

Ο εγκέφαλος στην ουσία λειτουργεί σαν ένας δέκτης που συντονίζεται στην συνείδηση.

Φαίνεται τραβηγμένο αλλά τα πειράματα και παρατηρήσεις σε ασθενείς από ατυχήματα, αυτό δείχνουν.

Όταν λοιπόν μπορεί να ξαναλειτουργήσει ο δέκτης, τότε συντονίζεται.

Αν όχι, τότε πάει.

Οι ειδικοί διαφωνούν. :)

%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF+%286%29.jpg

Δεν είναι κακό αυτό.

Αν τοποθετηθεί πιο εύγλωγα.

Για να παραφράσω τους τίτλους τέλους του Barry Lyndon:

" It was in the .....PUT HISTORIC PERIOD HERE........ that the aforesaid personages lived and quarrelled;

good or bad, handsome or ugly, rich or poor they are all equal now "

Oντως ....

το καλοκαιρι η δικια μου ηταν στο 197 και η LDL στο 110.

Οριακα ειμαι, αλλα .... αμα δεις τι "κοπρανα" τρωω ... επρεπε να ειμαι στα 300 και 180 αντιστοιχα.

Τιποτα .... τα φοβερα γονιδια της μανας και του πατερα μου. Απλη απλουστατη η εξηγηση.

Ειμαι τυχερος (εως Γκαστονε τυχερος).

Σ' έφαγα λάχανο!
187 και η ldl 99!:ernaehrung004:

....

Ο εγκέφαλος στην ουσία λειτουργεί σαν ένας δέκτης που συντονίζεται στην συνείδηση.....

Αυτη ειναι περιπου και η δικη μου εκτιμηση για τον εγκεφαλο. Αλλα αντι να χρησιμοποιησω τη λεξη "δεκτης" θα χρησιμοποιουσα την λεξη interface που δεν ξερω πως να μεταφρασω ακριβως στα Ελληνικα τουλαχιστον αυτη την στιγμη.

Μια ενδιαμεση πλατφορμα interaction οπου ο κυριος λειτουργος ειναι ο αγωγος που φερει το σωμα. Το Εγω μεσα στον κοσμο.
Jetέ dans le monde ( Die Geworfenheit ) που ελεγε και ο τελευταιος σοφος, ο Χαϊντεγκερ.

Αυτη ειναι η κονσολα του με την οποια πρεπει να παιξει και να βρει ακρες για να ανταπεξελθει σε αυτη την ζωη και...οσο παει. Μετα αλλος παιρνει την σκυταλη ( για οποιον πιστευει στο Πνευμα) η κανενας ( για οποιον πιστευει στην υλη).

αχαχαχχαχα ΟΚ θα σας φρικάρω λίγο.

Η πίεση που έχω -αφού πιω 2 φραπέδες και ρίξω και έναν καυγά- είναι στο 9 με 9,5 η μεγάλη και 6 η μικρή.

Beat that if you can! :D

Status
Not open for further replies.