Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Ευκαιρία να σώσετε κάποιο απ' το δρόμο

Aυτό θα γίνει. :a0210:

Απλά χρειαζόμαστε και εμείς το χρόνο μας.

Εξάλλου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αντικατάσταση.

κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό, ένας κόσμος ολόκληρος.

Θα το ξανακάνουμε γιατί μας αρέσει να ζούμε με τα ζωάκια, γιατί κάνουν την ζωή μας πολύ πιο πλούσια και ουσιαστική.

Σίγουρα δεν πρόκειται για αντικατάσταση...
Εγώ έχω 3 σκύλους, 13 ετών η μεγάλη και από 6 τα άλλα δυο, αν και η μεγάλη δεν έχει κανένα πρόβλημα σωματικό εκτός απ' το ότι το ένα μάτι λόγω ηλικίας βλέπει λιγότερο, ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα, βέβαια είναι μικρόσωμη ράτσα και ίσως έχει ακόμα 5-6 χρόνια...
Παρ όλα αυτά το μόνο παρήγορο είναι ότι τους έχουμε δώσει μια ζωή που θα ζήλευαν και άνθρωποι...

Είναι πραγματικά σημαντικό αυτό Νίκο.
Το ότι τους δώσαμε καλή ζωή.

Αδεσποτάκια έχεις?

Ευκαιρία να σώσετε κάποιο απ' το δρόμο
Όλα, από τον δρόμο ήταν, ταλαιπωρημένα, άρρωστα, κτυπημένα, αλλά η γυναίκα μου είχε μετατρέψει την αποθήκη μας σε ιατρείο γατιών. Είχε παρακολουθήσει και μαθήματα βοηθού κτηνιάτρου και σε εβδομαδιαία βάση, περιέθαλπε τουλάχιστον δύο. Κάποια με αντιβίωση, άλλα με κορτιζόνες, κάποια ακόμη και με ορό. Παράλληλα στειρώναμε γατούλες της γειτονιάς, που έμεναν συνεχώς έγκυες και δραστηριοποιούμαστε ενάντια στις φόλες και τις κακοποιήσεις. Όταν αγαπάς τα ζώα, ασφαλώς αυτό δεν εστιάζεται μόνο στα δικά σου...

Όλα, από τον δρόμο ήταν, ταλαιπωρημένα, άρρωστα, κτυπημένα, αλλά η γυναίκα μου είχε μετατρέψει την αποθήκη μας σε ιατρείο γατιών. Είχε παρακολουθήσει και μαθήματα βοηθού κτηνιάτρου και σε εβδομαδιαία βάση, περιέθαλπε τουλάχιστον δύο. Κάποια με αντιβίωση, άλλα με κορτιζόνες, κάποια ακόμη και με ορό. Παράλληλα στειρώναμε γατούλες της γειτονιάς, που έμεναν συνεχώς έγκυες και δραστηριοποιούμαστε ενάντια στις φόλες και τις κακοποιήσεις. Όταν αγαπάς τα ζώα, ασφαλώς αυτό δεν εστιάζεται μόνο στα δικά σου...

:SFGSFGSF: :worshippy:

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγώ μέσα σε δύο χρόνια έχασα δύο ζευγάρια μάτια..Όταν έφυγε ο ασπρουλης είχα μια παρηγοριά...Τώρα είναι αυτό που λέει ο Χρήστος..Άδειασε το σπίτι.. Και δεν το βλέπω καθόλου εγωιστικά..Περνούσαμε όμορφα..

View attachment 162462

Σπύρε η δεξιά παίζει να μην ήταν γάτα, αλλά ο Ντέιβιντ Μπάουι. Απίστευτη!

nous-sommes.jpg

Η Γλύκα μας (1993-2012)

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σπύρε η δεξιά παίζει να μην ήταν γάτα, αλλά ο Ντέιβιντ Μπάουι. Απίστευτη!

Τώρα που βλέπω το νέο άβαταρ του Χρήστου ,διαπιστώνω ότι η Λενιω άκουγε πολύ Abbath και βάφονταν καταλλήλως ..χεχε..

Όχι..Τσεκαρισμενο...Μέχρι τα 6μιση του (τόσο έφτασε) τουλαχιστον δεν είχε κανένα προβλημα...

Σπάνιο!

Από όσο ξέρω οι εντελώς άσπρες γάτες έχουν προβλήματα ακοής.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τώρα που βλέπω το νέο άβαταρ του Χρήστου ,διαπιστώνω ότι η Λενιω άκουγε πολύ Abbath και βάφονταν καταλλήλως ..χεχε..

Το κοριτσάκι μου...

Της άρεσε ο Eno.

Απεραντη ομορφια.

Το Ωραιο και Αγαθο ως μυστηριο και επαφη προσωπικη. Πως ερχεται, ποια ειναι η πηγη της, πως αναγνωριζεται και ποιος ειναι ικανος να την αναγνωρισει, αυτος που την αναγνωριζει την γνωριζει ; Ποια η ιδιωτητα αυτης της σχεσης, ποια τα αποτυπωματα της και που ; Ειναι δυνατο το Ωραιο και Αγαθον να ειναι φθαρτο καθως η ουσια της αρμονιας του κοσμου ;
Μια δεσμη ερωτησεις σε αυτην την σχεση δυο ανομοιων πλασματων, δυο διαφορετικων και αλλομορφων ειδων, που οχι μονο δινουν εναυση για μια φιλοσοφικη και πνευματικη αναζητηση αλλα και γινονται αιτια για μια απο τις σημαντικες εμπνευσεις της δημιουργιας. Αρκει να δει καποιος τις σημαντικες μορφες του Πνευματος απο Μπωντλερ μεχρι Καζατζακη για να κατανοησει.

Η κλιση του τελειου οντος που ζει πληρως και απευθειας την υπαρξη της, σε αντιθεση με τον ανθρωπο του Λογου -της αποστασης και της διαλεκτικης, εν ολοκληρω εις αυτην, και που συναναστρεφεται τον Λογο μεσα στη λειτουργια του, απλα και συνηθισμενα...Direct και ασυμπλεχτα... το ον αυτο που κλινεται σε υπερθετικους βαθμους σε ασπρο, σε μαυρο, σε ασπρομαυρο.

Ειναι αυτο που ειναι ολοκληρωτικα για αυτο μεσα στον κοσμο, και ακομα περισσοτερο για μας και την ψυχη μας.
Ειναι ενα Δωρο. Και δυστυχως οπως ολα τα δωρα μπαινουν στην ζωη μας αλλα τιποτα δεν εγγυαται οτι παραμενουν ως το τελος ως τετοια.
Ομως εμας μας χαρισαν ζωη, και μας μεγαλωσαν σαν αθρωπους.
Κατι που ερχεται αρκετα κοντα με την αποψη των αγγελων.
Ο Αγγελος ειναι η Ιδεα, η γατα ειναι το αποτυπωμα το ποιο εγγυς της Ιδεας αυτης.

Τι είναι αυτό Διονύση;

Περίμενα ότι θα ήταν πιο εύκολα κατανοητό, έχουν περάσει χρόνια βέβαια. Βασίζεται σ'αυτό το logo και το τροποποίησα για να δείξω ότι συμπαραστέκομαι και συμπάσχω με τον Χρήστο και σένα για τις απώλειές σας. Γι'αυτό έβαλα και τη Γλύκα (δική μου απώλεια) στο avatar μου.

εγω θα ρωταγα αν ο ενας γονιος της γατας στο αβαταρ του Διονυση ηταν πουμα....

Γενεαλογικά δεν ήταν πούμα, αλλά ως χαρακτήρας ήταν. Αγρίμι σκέτο! Ούτε εμείς δεν τολμούσαμε να την χαϊδέψουμε, για αγκαλιά ούτε λόγος. Την αγαπούσαμε όμως. Την τελευταία χρονιά της ζωής της (19η) παρουσίασε όγκο στην κοιλιακή χώρα κοντά στα στα πλευρά. Δεν έβγαλε χρόνο. Το συγκινητικό της υπόθεσης ήταν ότι όσο καταλάβαινε (γιατί καταλάβαινε) ότι το τέλος πλησίαζε, από μοναχική και ανεξάρτητη που ήταν πάντα, δεν ξεκολλούσε από πάνω μας. Συνεχώς ήθελε να βρίσκεται στα πόδια ή στην αγκαλιά κάποιου από εμάς. Εκεί που γινόταν κομμάτια η καρδιά μας, ήταν όταν (από ένα σημείο και μετά) δυσκολευόταν να ανεβεί στον καναπέ ή στο κρεβάτι. Κάποια στιγμή επειδή ήταν επιφανειακός ο όγκος, έκανε πληγή και εξωτερικά, την περιποιούμασταν με αντισηπτικά, Pulvo 47, την είχαμε με γάζες κλπ. Όταν άρχισε να μυρίζει έντονα η πληγή, σε συνδυασμό με το ότι είχε χάσει δυνάμεις, παραμελούσε την υγιεινή της, δεν έτρωγε κλπ, ο κτηνίατρος μας είπε ότι είχε έρθει η ώρα να την αποχαιρετίσουμε, όπως και έγινε.

Πάω να πάρω χαρτομάντηλο...

Status
Not open for further replies.