Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγώ της έχω ένα κομμάτι ξύλο (μαλακό) και πάει εκεί και ξύνει τα νύχια της.
Πουθενά αλλού. Το ίδιο έκανε και η Λένα.

Ποτέ δεν γρατσούνισαν τίποτε άλλο.
Υπάρχουν και scratching poles.

πες τα ρε δασκαλε..!! υπαρχουν τετοια πραγματα;;
πότε θα πρεπει να του παρω; ηδη ξυνει τα νυχακια του σε διάφορα. υφασματινα πραγματα κυριως. μη βαλει στο ματι τα ηχεια μου! να τα τυλιξω απο τωρα με κανενα σκληρο ναϋλον;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

πες τα ρε δασκαλε..!! υπαρχουν τετοια πραγματα;;
πότε θα πρεπει να του παρω; ηδη ξυνει τα νυχακια του σε διάφορα. υφασματινα πραγματα κυριως. μη βαλει στο ματι τα ηχεια μου! να τα τυλιξω απο τωρα με κανενα σκληρο ναϋλον;

Όχι, μην φοβάσαι για τα ηχεία αν του πάρεις scratching pole.

Κοίτα να είναι κάτι σταθερό.

Μόλις το πάρεις πήγαινε το γατάκι σε αυτό και πιάστου το ποδαράκι και κάνε απαλά την κίνηση (όπως όταν ξύνει).

Επίσης εκεί που θα το πάρεις (στο pet shop) ρώτα αν έχουν cat nip (είναι είδος μέντας).
Τρίψε λίγο πάνω στην επιφάνεια που θέλεις να ξύνει.

Θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο.

Τρελαίνονται για cat nip. Nα το μυρίζουν, ακόμη και να το μασουλάνε.

To 1/3 απο τις γάτες δεν συγκινείται (η Λένα δεν έδινε σημασία, η mini-Sheba τρελαίνεται) τα 2/3 το κάνουν πολύ κέφι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πολυ ενδιαφερον Χρηστο!
το γελιο που ριχνω παντως οταν παει στο δοχειο με την αμμο να "τα κανει"..!!
δεν υπαρχει.. σκαβει πριν, τι θελει να βρει.. πετρελαιο;; κανει μια λακουβα και μετα "σημαδευει" μεσα. η φατσα του εκεινη την ωρα δεν περιγραφεται..
το παραξενο ειναι οτι δεν τα σκεπαζει.

πολυ ενδιαφερον Χρηστο!
το γελιο που ριχνω παντως οταν παει στο δοχειο με την αμμο να "τα κανει"..!!
δεν υπαρχει.. σκαβει πριν, τι θελει να βρει.. πετρελαιο;; κανει μια λακουβα και μετα "σημαδευει" μεσα. η φατσα του εκεινη την ωρα δεν περιγραφεται..
το παραξενο ειναι οτι δεν τα σκεπαζει.

Είναι ένστικτο που έχουν οι γάτες.

Δεν θέλουν να αφήνουν κάτι που μπορεί να προδώσει την παρουσία τους για λόγους ασφαλείας.
Θα αρχίσει να τα θάβει, μην φοβάσαι είναι μικρούλης ακόμη.

Όταν τα κάνει, μην τον κοιτάτε και μην γελάτε μπροστά του. (είναι όντως πολύ αστείο)

Εκείνη η φάση είναι μια από τις πιο ευάλωτες για τις γάτες.

Εμείς έχουμε ένα τέτοιο και του δίνει και καταλαβαίνει, ειδικά τώρα που, εδώ και καιρό, δεν της κόβουμε τα νύχια*.
Όταν φθείρεται το σχοινί, το αντικαθιστώ με ανάλογου πάχους και υφής, σχοινί από το Praktiker.

*αφ'ενός δεν ήταν και το καλύτερό της, έπρεπε να την βρούμε σε καλή διάθεση, αφ'ετέρου, τα νύχια μπορεί να την σώσουν από δύσκολες καταστάσεις (πτώσεις κλπ) επειδή γατζώνεται.

Προ καιρού έκανε το απολύτως απίστευτο: χουζούρευε, ααραχτή σε μια πολυθρόνα, γύρω στο 1,5 μέτρο απόσταση από την κουπαστή της βεράντας και τη στιγμή που περνούσε ένα πουλί, σάλταρε για να το πιάσει. Με το σάλτο όμως βρέθηκε εκτός κουπαστής, οπότε, όταν το συνειδητοποιεί, στριφογυρίζει το σώμα της και γατζώνεται από το εξωτερικό μέρος της κουπαστής (ύψος δύο ορόφων). Η γυναίκα μου που ήταν πιο κοντά την έπιασε ήρεμα και την έφερε μέσα. Από τότε δεν κόβουμε νύχια.
Σημειωτέον ότι η κουπαστή είναι ψηλή 1,45, με συρμάτινη προέκταση, ιδιοκατασκευή.

shop-product-onixodomio-gia-gates-cat-scratcher-mpez-cat-circus-sopuppies-300x300.jpg

Ποτέ μην κόβετε τα νύχια σε γάτα.
Της κάνετε κακό.

Δεν συζητάμε για αφαίρεση νυχιών, απαγορεύεται.

Aftermath ....

O φερον οπλισμος ... εχει αποκαλυφθει ! (Παλαια Γεφυρα Ποτιδαιας)

01 ΓŽΕΈΓβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓΕ’Γβ€š ΓΖ’ΓŽΒΊΓβ€¦ΓΒΓŽΒΏΓŽΒ΄ΓŽΒ­ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š.jpg

Και απο την αλλη πλευρα !

02 ΓŽΕΈΓβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓΕ’Γβ€š ΓΖ’ΓŽΒΊΓβ€¦ΓΒΓŽΒΏΓŽΒ΄ΓŽΒ­ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š.jpg

Εδω ... δεν ειχαμε σοβαρες ζημιες ... μονο ενα μικρο ιστιοφορο.

03 ΓŽΕ“ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΒΓΕ’ ΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΏΓβ€ ΓΕ’ΓΒΓŽΒΏ.jpg

Εδω ... τα πραγματα μιλανε απο μονα τους
(πηγα στις 12 το μεσημερι, οποτε ειχαν μαζεψει τα περισσοτερα)

04 Παραλία.jpg

Μικρο (νεαρο) πευκακι ... τσακισε στην βαση. Ηταν μονο του.
Τα αλλα στο βαθος που ηταν σε group ... γλιτωσαν (στο περιπου, αν δειτε κορυφες).

05 ΓŽΒ€ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒΏ Γβ‚¬ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΊΓŽΒ¬ΓŽΒΊΓŽΒΉ.jpg

Το μεγαλο και γερικο ... ξεριζωθηκε
(το σπιτι, για καλη του τυχη, γλιτωσε την επισκεψη στο μπαλκονι του)

06 ΓŽΕΎΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒΉΓŽΒΆΓβ€°ΓŽΒΌΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒΏ Γβ‚¬ΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒΊΓŽΒΏ.jpg

Αλλη μια τσακισμενη κορυφη πευκου.

07 ΓŽΒ£Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒ· ΓŽΒΊΓŽΒΏΓΒΓβ€¦Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Το ηλεκτρικο ηρθε (στις 10 το πρωι, μετα απο 36 ωρες) αλλα ΚΟΠΗΚΕ το νερο (μεχρι τωρα, στις 3 και 20).
Ουτε σταλα. Οποτε μαλλον θα επιστρεψω θεσσαλονικη κατα το βραδακι !!!! Εχουμε-δεν εχουμε ηλεκτρικο !
Αποψε το βραδυ αναμενεται ΝΕΟ, αλλα ηπιοτερης εντασης, καιρικο φαινομενο απο τις 12 τα μεσανυχτα.
Θα τα μαζεψω ολα (τεντες, καρεκλες, τραπεζια) και θα φυγω. Θα παρω τηλεφωνο τον κυρ Ανεστη
την Κυριακη να μου πει αν ηρθε το νερο (και ανεβηκε η θερμοκρασια πανω απο τους 30) :icon15:

Εδώ στο Ξυλόκαστρο έχει ψ'αρια που δαγκώνουν.Κανονικά!

Σήμερα μου έκοψε ένα κωλόψαρο κομμάτι απ το πόδι!

Και μετά σου λέει υπεραλιεία.Ευχαρίστως τηγάνιζα την μισή παραλία μετά το σημερινό.

Και τώρα που έχω πληγή,θα μαζευτούν αύριο τα υπόλοιπα να με αποτελειώσουν.

Εχετε και εσείς παρόμοιες εμπειρίες ή είναι προνόμιο του Κορινθιακού μόνο?

Αν ήσουν κοντά σε βράχια σμέρνα θα μπορούσε., δεν ξέρω άλλο που να κόβει κανονικό κομμάτι. (Βρε λες να ήταν και καμιά χελώνα???)
Τώρα τα τελευταία χρόνια με τους "εισαγόμενους" λαγοκέφαλους δεν ξέρω τι γίνεται.

Το χει το μέρος φαίνεται.

Την προηγούμενη βδομάδα εμφανίστηκε φίδι (!!!) στις ξαπλώστρες.

Είπαν οτι ήρθε απ το δάσος δίπλα.Ηρθαν κάτι αλβανοί με τσουγκράνες και το πιάσαν.

Φυσικά σε όλη την φάση εγώ ήμουν μέσα στη θάλασσα σε απόσταση ασφαλείας αλλιώς θα με έβρισκε εγκεφαλικό..

Εδώ στο Ξυλόκαστρο έχει ψαρια που δαγκώνουν.Κανονικά!
Σήμερα μου έκοψε ένα κωλόψαρο κομμάτι απ το πόδι!
Εχετε και εσείς παρόμοιες εμπειρίες ή είναι προνόμιο του Κορινθιακού μόνο?

Δεν ξερω αν λεγονται λαγοκεφαλοι αλλα καποια μικρουλια (αφροψαρα)
σκαβουν φωλιες ... εκει που πατας (και ας ειναι εναμισυ μετρο βαθος).

Το ρωτησες πως νιωθει που μολις κατεστρεψες την φωλια(-τρυπα) του ?

Θα μου πεις "και απο που να παω ?". Το αφροψαρακι, ΔΕΝ το ενδιαφερει.
Αρκει να μην βρεθεις κοντα στην τρυπα που με τοσο ΚΟΠΟ εσκαψε.

(Με εχουν δαγκασει και μενα, ειναι ενοχλητικο ... δεν διαφωνω !)

Status
Not open for further replies.