Aria 8/9/2008 -- 4/2/2020
In memoriam...:bawling::bawling::angel:
Όχι... Εγώ στο χωριό...
Με άλογα μεγάλωσα. Όχι άλογο, άλογα... Πολλά άλογα. Στο σπίτι είχαμε δύο δικά μας τεράστια άσπρα. Ψαριά τα λέγαμε.
Έχω φάει εκατοντάδες τούμπες από άλογο, και δεν είναι υπερβολή.
Ακόμα και σήμερα, αν γκουγκλάρεις Βόνιτσα-άλογα-Αγίου Γεωργίου, θα δείς πολλά άλογα.
Μόνο πιυ τώρα τα τρέχουν με σέλες και χαλινάρια, εμείς δεν είχαμε τίποτε, ξεσαμάρωτα άλογα κι ένα σχοινί στο λαιμό, περδίκλι το λέγαμε, και το χρησιμοποιούσαμε για να τους δένουμε τα μπροστινά πόδια για να μην απομακρύνονται πολύ στο βουνό που τα πηγαίναμε για βοσκή.
Στα πολύ ατίθασα, μαζί με τα δύο μπροστινά τους δέναμε και το ένα απ´ τα πίσω. Τα "κοστικιάζαμε".
Τώρα όταν τα πηγαίναμε στο βουνό κι όταν τα γυρίζαμε μπορείς εύκολα να φανταστείς τι αγώνες και τι επικές τούμπες γινότανε.
Το πιο επώδυνο όμως ήταν οτι κάθε φορά πιυ ξεκίναγε η περίοδος, την Άνοιξη δηλαδή, όλοι βγαλζαμε ένα σπυρί στον κεταυτάιο σπόνδυλο, στον κόκυγα, απ´ τη γυμνή πλάτη του αλόγου.
Τις πρώτες 15 με.ρες υποφέραμε, μάτωνε και πονούσε. Μετά σκλήραινε, γινόταν σαν κάλος, κι όλα καλά μέχρι Σεπτέμβρη.
Την επόμενη Άνοιξη ξανά απ´ την αρχή.
Aλλο να μην σε σεβονται γυρνωντας να κοιταξουν καπου αλλου (λεω εγω τωρα)
και αλλο να απλωνεις το χερι διστακτικα να τα χαιδεψεις και αυτα να τεινουν να στο δαγκωσουν.
Γιατι πρεπει το ΜΗ σεβας να καταφευγει στην ωμη βια ? (και δαγκωμα απο αλογο ειναι απο τα χειροτερα !)
Tα δαχτυλακια μου (μαζι με τις αρθρωσουλες τους) τα εκτιμω λιγο περισσοτερο ...
Αν μου επιτρεπεις !
Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που θέλεις.
Αν φοβάσαι τόσο το απρόβλεπτο τι γυρεύεις να πας σε ένα άλογο να το χαϊιδέψεις?
Δεν γυρευω τιποτα (το πλησιασα δυο φορες και τελειωσε !)
Απλα εξεφρασα ΠΙΚΡΙΑ .... δεν επιτρεπεται ?
Ας πουμε, με πλησιασε μια αγελαδα (καποτε) και την ψοφησα στα χαδακια.
Ουτε στιγμη δεν σκεφτηκα οτι μπορουσε να με ποδοπατησει (μαζα, οχι αστεια).
Γιατι ηταν ΑΓΑΘΟ πλασμα !
Βονιτσα σιγουρα ειναι απο τα ελαχιστα μερη που θα θελα να ξαναδω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.