Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Αντε μπηκαμε στον Μαρτη. Στην τελικη ευθεια για να εορτασουμε 200 χρονια απο ενα σημαντικο γεγονος...
Δε λεμε το ονομα του μην θιχτουν καποιες ευαισθησιες (πολιτικη συζητηση πλεον κι αυτο).
Ενας χρονος, 24 μερες και σημερα :fahne90:

Καλό μήνα και καλή άνοιξη! Αυτός ο τόπος αξίζει καλύτερο μέλλον. Ελπίζω σε καθαρά & ψύχραιμα μυαλά.
320054a4a8e7d5c7152337cdf4e3df04.jpg

Είναι πολύ όμορφη ημέρα σήμερα..Βολτάρουμε ακόμα στα ίδια μέρη 35 χρόνια μεγαλύτεροι.
16bf439c0422aa94ed14d51919f9d66b.jpg

Αντε μπηκαμε στον Μαρτη. Στην τελικη ευθεια για να εορτασουμε 200 χρονια απο ενα σημαντικο γεγονος...
Δε λεμε το ονομα του μην θιχτουν καποιες ευαισθησιες (πολιτικη συζητηση πλεον κι αυτο).
Ενας χρονος, 24 μερες και σημερα :fahne90:

Με στενοχωρείς τώρα όμως. Δυστυχώς ή ευτυχώς, και μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων πάρθηκε μια απόφαση. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, κάποιοι καλούμαστε να την εφαρμόσουμε.

Δεν υπάρχει λόγος ούτε για ειρωνικές μπηχτές, ούτε για υπερβολές. Από πότε είναι μια εθνική επέτειος πολιτικό θέμα;

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Είναι πολύ όμορφη ημέρα σήμερα..Βολτάρουμε ακόμα στα ίδια μέρη 35 χρόνια μεγαλύτεροι.
16bf439c0422aa94ed14d51919f9d66b.jpg

Κόντεψα να βάλω τα κλάμματα. Για να καταλάβεις πόσο εμβληματικό είναι το μέρος, ακόμα κι η γυναίκα μου το αναγνώρισε (που περνάει από κει μια φορά το χρόνο και αν, όχι σαν εμένα που τόσα χρόνια πριν φύγω το'χα χτίσει...

Τι όμορφα ρε φίλε που μπορείς να περνάς χωρίς ούτε λεφτά, ούτε καριέρες ούτε σκατά. Τη θυμάστε την ιστορία με τον ψαρά;

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

...

Τι όμορφα ρε φίλε που μπορείς να περνάς χωρίς ούτε λεφτά, ούτε καριέρες ούτε σκατά. Τη θυμάστε την ιστορία με τον ψαρά;

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται φίλε μου...

Έτσι την πατήσαμε πολλοί....

Τη βρήκα με πρόχειρο ψάξιμο σε site που δεν έχω ιδέα τι είναι και τι πρεσβεύει (disclaimer).

Ένας ερασιτέχνης ψαράς ψάρευε με τη βαρκούλα του ατενίζοντας ευχαριστημένος το πέλαγος· περνώντας από κοντά του ένας περαστικός ψαράς, αφού διαπίστωσε πόσο καλή ψαριά είχε πιάσει τον ρωτά:

«Φίλε, αφού είσαι τόσο καλός ψαράς, γιατί δεν αγοράζεις μερικά καλάμια επιπλέον και κανένα παραγάδι να πιάσεις περισσότερα ψάρια;»
«Και τι να τα κάνω τα περισσότερα ψάρια;», αποκρίνεται ο ψαράς.
«Θα φας όσα θέλεις και τα υπόλοιπα θα τα πουλήσεις στην αγορά να βγάλεις κάποια χρήματα για να αγοράσεις περισσότερα σύνεργα και ίσως μεγαλύτερη βάρκα»
«Και τι να την κάνω τη μεγαλύτερη βάρκα;», ρώτησε με απορία ο ψαράς.
«Με μια μεγαλύτερη βάρκα θα μπορούσες να πάρεις 1-2 βοηθούς για να πιάνετε και να πουλάτε περισσότερα ψάρια κερδίζοντας, έτσι, περισσότερα χρήματα», του απαντάει ο περαστικός.
«Και τι θα κάνω με τα περισσότερα χρήματα;»
«Με αυτά θα μπορούσες να αγοράσεις περισσότερες και πιο μεγάλες αλιευτικές βάρκες, να απασχολείς πολλούς υπαλλήλους, να ψαρεύεις σε πιο βαθιές θάλασσες και να γίνεις σιγά σιγά ένας πολύ επιτυχημένος εφοπλιστής»
«Και τι θα καταφέρω, αν γίνω ένας πολύ επιτυχημένος εφοπλιστής;»
«Μα, αν γίνεις ένας τόσο επιτυχημένος εφοπλιστής, θα έχεις τόσα πολλά λεφτά που θα κάθεσαι...»
«Γιατί, τώρα τι κάνω;», απαντάει αφοπλιστικά ο ψαράς.

Με αυτό ξυπνάω κάθε πρωί και κοιμάμαι κάθε βράδυ, μέχρι να πάρω την απόφαση να γυρίσω.

Ενας μεγαλος ξενοδοχοιδιοκτητης-κροισος, καπου στο Ακαπουλκο, περιδιαβαινει ενα φοινικοδασος
ελαχιστα παραεξω απο τα ορια του απεραντου υπερπολυτελους ξενοδοχειου του.
Βρισκει εναν ρακενδυτο και φτωχο μεξικανο να ρεμβαζει στην αιωρα του .... και τον πλησιαζει ....

Κροισος - Γεια σου, πως εισαι ... τι κανεις ?
Φτωχος - Κοιταω το δειλινο και ονειρευομαι.
Κροισος - Τι ονειρευεσαι ?
Φτωχος - Πως θα ηταν να ειχα λεφτα ?
Κροισος - Και τι σε εμποδιζει ?
Φτωχος - ....
Κροισος - Γιατι δεν παιρνεις μερικες καρυδες να τις πουλησεις ?
Φτωχος - Και τι θα κατορθωσω ?
Κροισος - Θα βγαλεις τα πρωτα σου λεφτα ?
Φτωχος - So ?
Κροισος - Μετα θα κανεις ενα μαγαζι που θα πουλαει καρυδες.
Φτωχος - So ?
Κροισος - Μετα θα προσλαβεις υπαλληλους και θα πουλησεις και σ'αλλα χωρια, θα επεκτεινεις την πελατεια σου,
μετα θα ανοιξεις και δευτερο μαγαζι και τριτο και πριν το καταλαβεις θα πουλας στις ΗΠΑ, θα γινεις μεγαλος και
τρανος, θα αγορασεις αυτοκινητα, οικοπεδα, σπιτια, θα μπεις στο real estate, θα παιζεις σε καζινο, θα τζογαρεις
στο Χρηματιστηριο, θα μπεις στην οικονομικη ελιτ της χωρας σου, θα σε θαυμαζοδυν και θα σε σεβονται, ισως
ακομα και να γινεις τοπικος αρχοντας, δημαρχος, νομαρχης, βουλευτης, τα χρηματα θα ειναι το τελευταιο που
θα σε απασχολει και ετσι .... θα χτισεις ενα υπερπολυτελες ξενοδοχειο με δεκα πισινες, χιλια δωματια, χρυσα
πομολα και βρυσες, διπλα στην καλυτερη παραλια του κοσμου με χρυσαφι αμμο και πανυψηλα φοινικοδεντρα
να σου κανουν σκια .... ωστε να θαυμαζεις πια αμεριμνος .... τα δειλινα σου !

- Δηλαδη ... οτι κανω τωρα !

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Δεν υπαρχουν φοινικοδεντρα στην Χαλκιδικη, Ιασωνα ... γιαυτο ποσταρα την παραπανω φωτο. :rolleyes:
Απο ελιες και ελαιοδεντρα .... ας πουμε οτι εχω αναπτυξει μια φυσικη απεχθεια μετα απο 50 χρονια συνυπαρξης.
Ισως το ιδιο που νιωθει ο Μεξικανος για τα φοινικοδεντρα .... go figure :nounder:

Oμως αν μου πεις ΠΕΥΚΑ .... αλλαζει το πραμα :proud: .... ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΧΘΕΙΑ, μονο θαυμασμος ! :blush:

https://www.halkidiki-info.com/el/posts/12/8-ekswtikes-paralies-sth-xalkidikh

Σωστότερο θα ήταν "δεν υπάρχουν ΠΛΕΟΝ φοινικόδεντρα στη Χαλκιδική" και εγώ θα συμπληρώσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (αφού αρρώστησαν και ησυχάσαμε.)

Δεν ξέρω τι θυμάσαι εσύ, αλλά εγώ που μεγάλωσα εκεί θυμάμαι πολύ καλά το τρεντ τουλάχιστον από την αρχή των 80s με αυτά τα σκατόδεντρα που καμιά σχέση δεν είχαν με το φυσικό περιβάλλον. Νεοπλουτίαση, όλοι ήθελαν να ξεβλαχέψουν, να νομίζουν πως είναι στο Μαιάμι. Κωστόπουλε ήρθες δεύτερος.

Αυτό κράτησε ως δυναμική μέχρι πολύ πρόσφατα μέχρι που ήρθε η αρρώστια. Και σε παρακαλώ να αφήσεις ήσυχες τις ελιές μην τις ματιάσεις! :ADFADF1:

Τα θυμαμαι και γω !

Σπιταρωνες στην μεση του πουθενα (πουθενα = πυκνοτατο δασος) με .... ΤΕΧΝΗΤΟ ΓΚΑΖΟΝ και ..... palm trees ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.
Η Καγκουριαση-Γυφτουλιαση σε ολο το μεγαλειο της. Να βγει το ματι του προσκεκλημενου (γιατι, περαστικος, που να βρεθει
εκει μεσα, σε δασος που δεν εβρισκες πως να βγεις). ΑΥΤΟ ... και μονο αυτο.

Τα φοινικοδεντρα "ηθελαν" περιποιηση και φροντιδα απο ειδικο κηπουρο (ο οποιος ολο και συνιστουσε "δεν ειναι για φοινικες η περιοχη"
αλλα .... αμα ο αλλος ειναι Κωστοπουλος .... χαμπαριαζει απο τετοια ?) ο οποιος αμοιβονταν με .... 25.000 δραχμες ολο τον χρονο !!!!
Και ηταν καποιος γειτονας με ελαιοδεντρα ο οποιος ΑΝΑΘΕΜΑ αν ηξερε απο φοινικοδεντρα. Ισως να ποτιζε και το "γκαζον".
Και ολως τυχαιως εφερνε μαζι του και την 16χρονη κορουλα του ... μπας και τσουγκρισει "ολως τυχαιως" με τον νεοπλουτο γιο
του Καραβλαχιδη. Μπας και γινει η "ζημια", το ευτυχες "ατυχημα" ....

Ξεχνιουνται αυτα .... το ΒΛΑΧΟΜΠΑΡΟΚ τριων δεκαετιων ?

Τώρα θυμήθηκα τα νιάτα μου και να μια αντίθετη ιστορία.

Τον καιρό που γινόταν αυτά, η φιλαρμονική που ήμουν έλαβε απόρρητες πληροφορίες εκ των έσω πριν τα Χριστούγεννα για ένα Γερμανό ζάμπλουτο (νομίζω είχε παγκόσμια δικαιώματα από πλαστικά που βρήκε ο μπαμπάς του στον πόλεμο ή μετά ή κάτι τέτοιο), τον οποίο εμείς δεν είχαμε ξαναακούσει. Αλλά μια άλλη φιλαρμονική του έπαιζε τα κάλαντα κάθε χρονιά και μάζευε πολύ χρήμα.

Μπαίνουμε και εμείς στο λεωφορείο και κάνουμε απόβαση ξαφνικά στην πόρτα του. Μια μικρή βίλα στην άκρη ενός οικισμού, που δύσκολα θα ξεχώριζες από τα γύρω σπίτια. Αυτός τώρα επειδή μάλλον δεν είχε καμιά ανάγκη να ξεβλαχέψει ούτε γκαζόν είχε, ούτε φοίνικες, ούτε μπροστά το κύμα ήταν ούτε μέσα στο δάσος, αλλά δίπλα στην πλέμπα, και στον κήπο του φύτρωνε ότι μπορούσε να φυτρώσει εκεί από πάντα.

Μπήκαμε χωρίς να μας φαν 1-2 σκυλιά που μόνο ψιλογαύγισαν, και βγαίνει μια κυρία με την ρόμπα και μας ρωτάει τι θέλουμε. Λέμε ήρθαμε να πούμε τα κάλαντα. Μα λέει ήρθαν πριν (αυτοί ήταν οι άλλοι, εμάς φυσικά δεν μας περίμενε) Λέει, οκ παίξτε. Παίζουμε εμείς και παρόλο που είχαμε πάει ξαφνικά, και χωρίς να ξαναμπεί στο σπίτι, βγάζει από την ρόμπα που τα είχε πρόχειρα 20 ή 25 χιλιάδες !!! και μας τα δίνει.

Αυτό θα πρέπει να ήταν κάπου στο 87 ίσως και λίγο νωρίτερα. Αλλά όποιος τα είχε πραγματικά δεν χρειαζόταν φοίνικες...

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Φοίνικες = μεγάλες καφέ κατσαρίδες

Μόνο για αυτό...

25744215654_653702e376_b.jpg

Mιλας για το κοκκινο σκαθαρι. ?
Απο οσο ξερω αυτα ειχαν ερθει στη χωρα μας μεσω μολυσμενων φυτων, που εισηχθησαν το 2004 για την διακοσμηση της Αθηνας για τους ολυμπιακους αγωνες και ειναι ενας απο τους πιο δυσκολους εχθρους να καταπολεμηθουν.
Οι περισσοτεροι φοινικες της Αθηνας αφανιστηκαν εκεινη την περιοδο απο το σκαθαρι αλλαζοντας και την εκατονταετη εικονα της πολης οπως την Ομονοια, αρχαιολογικο μουσειο κλπ.

Status
Not open for further replies.