Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Έχει μπει ρητος όρος στο μισθωτήριο;

Για το άλλο που λέει ο Χρήστος, είναι ρύθμιση του νόμου περί ζωων συντροφιάς, αλλά αναφέρεται αυστηρώς στις απαγορεύσεις του κανονισμού πολυκατοικίας:

"Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα." (αρθ. 8 παρ. 1 εδαφ. τελευταίο Ν. 4039/2012).

ΔΕΝ περιλαμβάνει τους ορους μιας μίσθωσης, και δεν γνωρίζω προσωπικώς νομολογιακο προηγούμενο που να έχει κριθεί αντίστοιχη απαγόρευση στο μισθωτήριο παράνομη.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχει μπει ρητος όρος στο μισθωτήριο;

Για το άλλο που λέει ο Χρήστος, είναι ρύθμιση του νόμου περί ζωων συντροφιάς, αλλά αναφέρεται αυστηρώς στις απαγορεύσεις του κανονισμού πολυκατοικίας:

"Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα." (αρθ. 8 παρ. 1 εδαφ. τελευταίο Ν. 4039/2012).

ΔΕΝ περιλαμβάνει τους ορους μιας μίσθωσης, και δεν γνωρίζω προσωπικώς νομολογιακο προηγούμενο που να έχει κριθεί αντίστοιχη απαγόρευση στο μισθωτήριο παράνομη.

Οπως είπα και στον Χρήστο ο περιορισμός ήταν σε προφορική συνεννόηση και δεν θέλω να πάω καθόλου κόντρα αλλά τονίζω δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημά μου, υπάρχουν κι άλλα που δεν είναι της παρούσης, εμείς όταν σπιτώσαμε μια γατούλα δυστυχώς μετά από λίγο καιρό έπρεπε να φύγουμε κι ο νέος δεν ήθελε με τίποτα να βάλω γάτα κι εγώ άλλο σπίτι δεν έβρισκα, εξάλλου δεν είχα προχωρήσει σε μόνιμο σπίτωμα ούτε κτηνίατρο δεν είχα προλάβει να την πάω, απλά την κρατάγαμε αρκετό χρόνο πάνω σπίτι αλλά ζήταγε κι έφευγε λόγω των μικρών της. Το καλό είναι ότι ήταν άλλα τρία διαφορετικά σπίτια που την φρόντιζαν και τους ενημερώσαμε κι όλας ότι δυστυχώς θα πρέπει να την αφήσουμε και με διαβεβαίωσαν ότι θα την προσέχουν, εξάλλου αδέσποτη και συνηθισμένη στο έξω ήταν.

Το κουφό σας το χω πει; Οτι μπορεί να έλειπα ταξίδι με τη δουλιά αλλά η άτιμη είχε μάθει τον ήχο του αυτοκινήτου μου και όταν γυρνούσα μετά από μέρες είκοσι μέτρα πριν φτάσω στην πυλωτή έβγαινε τρέχοντας απ την καγκελόπορτα και με περίμενε, κι ήταν απίστευτη χαδιάρα τόσο που δεν πάει το μυαλό σας, έβαζε δύναμη κι άμα τράβαγες το χέρι σου έβαζε το δικό της και στο τραβούσε, είχε ξετρελλαθεί η κόρη μου κι όλη η οικογένεια μ αυτό το ζωντανό. Αφήστε που είχαμε ανεβάσει τα μικρά της νεογέννητα πάνω σπίτι και τα τάιζε η κόρη μου με το μπιμπερό, τι ωραία που περνάγαμε μέχρι που ανέβηκε ο άντε να μην τον εκφράσω σπιτονοικοκύρης και μου λέει σ ένα μήνα να χω φύγει απ το σπίτι και εγώ πριν δύο μήνες το χα βάψει κι είχα αλλάξει όλο το σύστημα και το χα ανακαινίσει, άστε μη μου τα θυμίζετε τώρα, ξεβολευτήκαμε απ όλες τις απόψεις.
Τώρα δυστυχώς επειδή δουλεύει κι η γυναίκα δεν θέλει προς το παρόν κατοικίδιο στο σπίτι, σας είπα είναι πολλοί οι παράμετροι, εγώ θέλω και τα παιδιά αλλά τώρα τσινάει η σύζυγος, ο σπιτονοικοκύρης δεν θέλει ούτε να τ ακούει κι εγώ δεν είμαι για άλλη μετακόμιση, αφήστε σας λέω, στο μέλλον θα το δω, προς το παρόν το ξεχνάω.

Edit: βρήκα φωτό όταν την είχα πρωτοανεβάσει να την ταίσω.

QOV3J4Ul.jpg

Δυστυχως πρακτικα δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Μπορει να υπαρχει νόμος και κανονισμοι πολυκατοικιας και να εχεις πλεον δικαιωμα να εχεις γατα/σκυλο χωρις την αδεια του ιδιοκτητη αλλά....αν παρακουσεις την εντολη του να μην βαλεις ζωα, στη φυλαει και οταν ληξει το συμβολαιο σε βγαζει εξω απο το σπιτι με διαφορες νομικες προφασεις. (το εχω δει να συμβαινει σε φιλικο σπιτι που υιοθετησε αδεσποτο)
Αρκετοι λοιπον δεν μπαινουν στην διαδικασια αποκτησης ζωου αν δεν θελει ο ιδιοκτητης.

Δυστυχως πρακτικα δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Μπορει να υπαρχει νόμος και κανονισμοι πολυκατοικιας και να εχεις πλεον δικαιωμα να εχεις γατα/σκυλο χωρις την αδεια του ιδιοκτητη αλλά....αν παρακουσεις την εντολη του να μην βαλεις ζωα, στη φυλαει και οταν ληξει το συμβολαιο σε βγαζει εξω απο το σπιτι με διαφορες νομικες προφασεις. (το εχω δει να συμβαινει σε φιλικο σπιτι που υιοθετησε αδεσποτο)
Αρκετοι λοιπον δεν μπαινουν στην διαδικασια αποκτησης ζωου αν δεν θελει ο ιδιοκτητης.

Εχω βάσιμες υποψίες αν και τελικά το πούλησε το διαμέρισμα ότι αυτό ήταν και μία αφορμή επιπλέον με έμμεση απειλή και στη δική μου περίπτωση γι αυτό δε θέλω να μπλέξω και τώρα με παρόμοια κατάσταση, δε το ρισκάρω. Αφήστε που έχει βάλει στο συμβόλαιο να έρχεται κάθε έξι μήνες να το επιβλέπει, οπότε φανταστείτε με τι παράξενο άνθρωπο έχω μπλέξει, που να τον ακούσετα και στο τηλέφωνο, τι να σας λέω.

Τυπικός όρος στα μισθωτήρια οι ανά εξάμηνο επισκέψεις του εκμισθωτη.

Χμμμ δεν το ξερα, γεράκος είναι και περίεργος στην ομιλία, δε σ αφήνει ποτέ να ολοκληρώσεις μία πρόταση κι ουσιαστικά τον ενδιαφέρει να λέει μόνο τα δικά του και ποτέ δεν ακούει τι εγώ του λέω, έμπλεξα λιγάκι αλλά πάω με τα νερά του γιατί δεν αντέχω άλλη μετακόμιση, φαντάσου του βάζω το ενοίκιο πριν μπει ο μήνας και στις γιορτές του το βαλα (το ενοίκιο μην παρεξηγηθούμε) όταν πήρα το δώρο εγώ δηλαδή στις 23 Δεκέμβρη! Το Νοέμβρη τελειώνει το συμβόλαιο των δύο ετών, σκέφτομαι να τον ρωτήσω νωρίτερα για ανανέωση και αν είναι θετικός λέω να το βάψω γιατί με τις υγρασίες έχει γίνει όλο το σπίτι χάλια, δικαιούμαι να του ζητήσω τα έξοδα για το βάψιμο; Τα εργατικά δεν θα χρειαστούν αφού θα το κάνω εγώ αλλά χρειάζομαι τουλάχιστον 200 ευρώ για υλικά.

Κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να στείλω PM

Έχω αδειάσει εντελώς το inbox.

Αν μπορεί κάποιος να το μεταφέρει στους τεχνικούς.

Thanks

Κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να στείλω PM

Έχω αδειάσει εντελώς το inbox.

Αν μπορεί κάποιος να το μεταφέρει στους τεχνικούς.

Thanks

To outbox το έχεις αδειάσει?

Κάνε ρε συ καμία κατάσταση και για μας τους πρώην υψηλόβαθμους που έχει τιγκαρει το σύμπαν :p
Βαριεσαι να τσεκαρεις τα κουτακια ??

Antonis F

Στείλτε SMS στο 666 με χρέωση έκπληξη!
Θα έχετε άπειρα PM, μόνιμο ελευθέρας και αν κολλήσετε Covid μην ανησυχείτε, θα βήχει ένα πορτρέτο αντί για εσάς!

Τα pms (inbox και oubox) γινεται να σωζονται ΟΛΑ ΜΟΝΟΚΟΠΑΝΙΑ ?
Η μια-μια σελιδα ?

Στο τέλος της σελίδας με τα pms, κάτω αριστερά, έχει την παρακάτω επιλογή

Download all Private Messages as:
XML | CSV | Text

Status
Not open for further replies.