Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Περί όσων ειπώθηκαν παραπάνω περί θεαματικής "εξόδου" από τον ΠΟΥ.

Υπάρχει μια πολύ ταιριαστή ρήση στην ψωροκώσταινα: "της κοντής ψ!@$ής της φταίνε οι τρίχες".

Δε νομίζω πως γράφτηκε για τον πρόεδρο, αλλά ταιριάζει απόλυτα.

Σημερα ακουσα οτι θα παρει τουλαχιστον εναν χρονο η αποσυρση απο τον ΠΟΥ οποτε αν αλλαξει κατι ή κυβερνηση πιθανον και να εχουμε νεο δεδομενο.

Σημερα ακουσα οτι θα παρει τουλαχιστον εναν χρονο η αποσυρση απο τον ΠΟΥ οποτε αν αλλαξει κατι ή κυβερνηση πιθανον και να εχουμε νεο δεδομενο.

Θέλω τόσο πολύ να σου απαντήσω για το τι θα γίνει αν δεν αλλάξει κάτι στη χώρα, αλλά θα πρέπει να αυτομπαναριστώ. Για την ώρα φτιάξτε ποπκόρν και παρακολουθήστε την ταινία καταστροφής που ζούμε από τον Μάρτιο, έχει μέλλον ακόμα.

Απάντηση: Ιοί

Πιέζουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι ή να μην κλείσουν της Β.Ελλάδας να ανοίξουν τα σύνορα. Θέλουν λεφτά για να βγάλουν την χρονιά - το αν γεμίσει ο τόπος covid είναι γι'αυτούς δευτερεύων. Κακά τα ψέματα, είναι δίκοπο μαχαίρι. Αλλά με αυτήν την ελαστικότητα που δείχνουμε στα σύνορα, δεν καταλαβαίνω γιατί κάναμε τις προηγούμενες τρίμηνες θυσίες. To δραχμικό αντίκρυσμα απο την βαλκανική δεν αξίζει το ρίσκο να ξανακυλήσουμε στον ιό. Οι βαλκάνιοι δεν αφήνουν λεφτά στην Ελλάδα - μόνο τα βασικά. Ειδικά οι Βούλγαροι που κατεβαίνουν στην Θράκη έρχονται με ακριβά αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα απο την Βουλγαρία και μένουν σε campings - δεν αφήνουν δραχμή στον τόπο πέρα απο ένα παγωτό για τα παιδιά ή κάτι έκτακτο... Αν φουντώσουν τον ιό, θα χάσουμε τους πιθανούς "καλούς" πελάτες που θα μπορούσαμε να έχουμε τους 2 επόμενους μήνες....

Περί όσων ειπώθηκαν παραπάνω περί θεαματικής "εξόδου" από τον ΠΟΥ.

Υπάρχει μια πολύ ταιριαστή ρήση στην ψωροκώσταινα: "της κοντής ψ!@$ής της φταίνε οι τρίχες".

Δε νομίζω πως γράφτηκε για τον πρόεδρο, αλλά ταιριάζει απόλυτα.

Μπα... Ο Που ειναι οντως ενα σκανδαλο οπως εγινε. Η Αμερικη καλα κανει να παψει τον ρολο της παχιας αγελαδας.

Οσο για την "αποτελεσματικοτητά" του ΠΟΥ το προσφατο παραδειγμα που εινα προφανες ειναι τρανταχτο:Ταϊβαν.
Δεν ειναι καν στο ΠΟΥ και το ΠΟΥ αρνειται να την ενημερωσει για οτιδηποτε γιατι του το απαγορευει η Κινα.
Τελικα καλυτερα.Ειναι η χωρα που διαχειριστηκε καλυτερα την πανδημια στον πλανητη και εχει τα καλυτερα αποτελεσματα.

Μπα... Ο Που ειναι οντως ενα σκανδαλο οπως εγινε. Η Αμερικη καλα κανει να παψει τον ρολο της παχιας αγελαδας.

Οσο για την "αποτελεσματικοτητά" του ΠΟΥ το προσφατο παραδειγμα που εινα προφανες ειναι τρανταχτο:Ταϊβαν.
Δεν ειναι καν στο ΠΟΥ και το ΠΟΥ αρνειται να την ενημερωσει για οτιδηποτε γιατι του το απαγορευει η Κινα.
Τελικα καλυτερα.Ειναι η χωρα που διαχειριστηκε καλυτερα την πανδημια στον πλανητη και εχει τα καλυτερα αποτελεσματα.

Το ότι υπάρχουν γνωστά 'beefs' μεταξύ χωρών (Ταϊβάν - Κίνα, ΗΠΑ-Κίνα) κλπ είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Από την άλλη, το γεγονός ότι η πλέον ανεπτυγμένη (sic) χώρα στον πλανήτη συνεχίζει να είναι η μόνη στον κόσμο που ακόμα βρίσκεται στο πρώτο κύμα του Covid και απλά άπραγη το παρατηρεί να αυξάνεται, δεν αμφισβητείται, ούτε δικαιολογείται.

Το ότι υπάρχουν γνωστά 'beefs' μεταξύ χωρών (Ταϊβάν - Κίνα, ΗΠΑ-Κίνα) κλπ είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Από την άλλη, το γεγονός ότι η πλέον ανεπτυγμένη (sic) χώρα στον πλανήτη συνεχίζει να είναι η μόνη στον κόσμο που ακόμα βρίσκεται στο πρώτο κύμα του Covid και απλά άπραγη το παρατηρεί να αυξάνεται, δεν αμφισβητείται, ούτε δικαιολογείται.

Η πρωτη χωρα στον κοσμο εχει και τις μεγαλυτερες ατομικες ελευθεριες και αποσυγκεντρωμενη εξουσια.
Οποτε η ευθυνη πεφτει σε ολοκληρη την χωρα, σε καθε πολιτεια και σε καθε δημαρχο, και στον καθε πολιτη.
Αυτα τα εχουμε πει.
Την επομενη που θα βρεξει βατραχια παλι καποιανου πολυ συγκεκριμενου το λαθος θα ειναι. Δεν γινεται να ειναι αλλιως. :flipout:

Ας βαλει... ντερμπιέ στους δημοτες του πρωτα ο δημαρχουλης και μετα να δινει συμβουλες και εκτιμησεις για εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη.

Συμφωνω παντως με τον προλαλησαντα, τα Βαλκανια και η Τουρκια οσο παραμενουν σε εξαρση θα επρεπε να κοπουν.
Και λιαν επικίνδυνο ειναι το ανοιγμα απο εκει, και αμφιβολου κερδοφοριας ο τουρισμος τους.
Μην δοθουμε και τσαμπα τουλαχιστον για τοσες θυσιες, κριμα.

Δεν είναι όμως μόνο οι γείτονες μας στα βόρεια.
Γυρίζοντας πριν λίγες μέρες από την Νάξο συνάντησα οικογένειες Ιταλών, Γάλλων Βρετανών και πιθανόν οικογένεια από ΗΠΑ ( αν έπιασα σωστά την προφορά)
Και όλα αυτοί μόλις την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου.
Πως τα κατάφεραν όλοι αυτοι να ρθουν στην χώρα μας από χώρες που ο ιός βρίσκεται ακόμα είναι σε σοβαρά επίπεδα ανυσηχιας;
Έχω την εντύπωση πως οι απαγορεύσεις εισόδου στην χώρα μας σε πολίτες από χώρες που έχουν ακόμα σοβαρά θέματα, είναι μόνο στα χαρτιά.

.... εγω περπαταω 7 χιλιομετρα καθε βραδυ :proud: ....

.... και καθαρισα και τα φιλτρακια στα A/C :proud: ....
.... δεν καταλαβαινω τιποτα :smash: ....

Γυρίζοντας πριν λίγες μέρες από την Νάξο συνάντησα οικογένειες Ιταλών, Γάλλων Βρετανών και πιθανόν οικογένεια από ΗΠΑ ( αν έπιασα σωστά την προφορά)
Πως τα κατάφεραν όλοι αυτοι να ρθουν στην χώρα μας από χώρες που ο ιός βρίσκεται ακόμα είναι σε σοβαρά επίπεδα ανυσηχιας;
Έχω την εντύπωση πως οι απαγορεύσεις εισόδου στην χώρα μας σε πολίτες από χώρες που έχουν ακόμα σοβαρά θέματα, είναι μόνο στα χαρτιά.

Μην ξεχνάς οτι εμείς είμαστε που παρακαλάμε να ανοίξουν οι "πλούσιες" ευρωπαικές χώρες τα αεροδρόμια και να μας στείλουν κόσμο - τους Βρετανούς τους περιμένουμε πως και πως... Αλλωστε, μέχρι τις 15 Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις ήταν αυτές που απαγορεύονταν απο αυτές τις χώρες - όχι οι άνθρωποι... Ολοι όσοι ήρθαν απο "απαγορευμένες" χώρες, ήρθαν μέσω Βουλγαρίας - της τάνας των Βαλκανίων - όπως ο πατέρας του Johnson πχ... Αν καταφέρεις να φτάσεις στην Βουλγαρία, στον Προμαχώνα δηλαδή, περνάς στην Ελλάδα γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό την θεωρούσαμε covid-safe χώρα... Βέβαια, απο αυτά τα πάρε-δώσε της Βουλγαρίας άρχισε κι εκεί να βράζει τώρα ο ιός - η Βουλγαρία είναι ο ενδιάμεσος σταθμός όσων θέλουν να φτάσουν στην Ελλάδα "πλαγίως"... Αρκεί να σκεφτεί κανείς οτι οι πτήσεις Βρετανία-Βουλγαρία είχαν απαγορευτεί 16 Μαρτίου και ξανάρχισαν (όπως βλέπω τώρα) 28 Απριλίου... Σιγά τον περιορισμό...

Σχετικά με την έκδοση εξουσιοδότησης ηλεκτρονικά, μόνο εγώ βρίσκω παράλογο το παρακάτω;

Έκδοση εξουσιοδότησης
Εκδώστε την εξουσιοδότηση που χρειάζεστε ηλεκτρονικά.
Μπορείτε να μπείτε στην υπηρεσία με 2 τρόπους:

- με τoυς προσωπικούς σας κωδικούς web banking σε Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank ή Eurobank

- με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα μπείτε μία φορά με τους κωδικούς web banking, για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου)
Στη συνέχεια, θα λάβετε κωδικούς επιβεβαίωσης με SMS στο κινητό σας.

Βάσει ποιάς λογικής, οι φωστήρες που οργάνωσαν την εφαρμογή, θεωρούν ότι έχουν όλοι κωδικούς e-banking;
Εγώ έχω, αλλά η γυναίκα μου δεν έχει (αν και έχει κωδικούς taxis), οπότε έπρεπε, πρόσφατα, να πάει να στηθεί στην ουρά των ΚΕΠ, τα οποία, επιπροσθέτως, έχουν συρρικνώσει το ωράριο λειτουργίας τους, τουλάχιστον αυτό της περιοχής (μέχρι 15:30). Και ας μη μιλήσουμε για τους πιο ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν κωδικούς taxis αλλά ελάχιστοι κωδικούς e-banking.

Επιπλέον, γιατί να βάλω τους κωδικούς μου σε άλλο ιστοχώρο πέραν της Τράπεζας;

Δηλαδή μου λες ότι παρακαλαμε να ρθουν Βρετανοί στην χωρα μας και συγχρόνως εχουμε κόψει τις πτήσεις από εκει ;
Και για πιο λογο το καναμε αυτό;
Για να τους ταλαιπωρήσουμε;
Επίσης αυτό το οτι απαγορεύονται οι πτησεις αλλα οχι οι άνθρωποι δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα .
Ειχαμε προβλημα με ποιον τροπο θα ρθουν;
Το αεροπορικο ταξιδι τους είναι η ανησυχία μας ή να μην ρθει κόσμος από χωρες που υπαρχει ακομα σοβαρο προβλημα;
Δηλαδη όταν φτανει ένα Βρετανός στα συνορα της Βουλγαρίας με την Ελλαδα και δειχνει την ταυτότητα του βλέποντας ότι ερχεται από χωρα που εχουμε απαγόρευση των πτησεων , θεωρουμε πως οδικώς δεν υπαρχει πρόβλημα.
Αν δεν σημαίνει αυτό πως οι απαγορεύσεις μας είναι να χαμε να λέγαμε , τοτε τι είναι;

Re: Ιοί

https://www.newsbomb.gr/ellada/stor...s-den-ginontai-elegxoi-sto-teloneio-tis-nikis

Υπάρχει θέμα στους ελέγχους και γενικά επικρατεί μια ασυνεννοησία.
Τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ζητάν να τηρηθούν σε ένα ασαφές πλαίσιο. Δεν υπάρχουν αποστάσεις και προσοχή σε πανηγύρια η μπαρ. Η τα κλείνεις η αποδέχεσαι ότι λειτουργούν με τον έναν πάνω στον άλλο.
Φοβάμαι ότι για λίγα ευρώ η εθνική επιτυχία μην εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Δηλαδή μου λες ότι παρακαλαμε να ρθουν Βρετανοί στην χωρα μας και συγχρόνως εχουμε κόψει τις πτήσεις από εκει ;
Και για πιο λογο το καναμε αυτό;
Για να τους ταλαιπωρήσουμε;
Επίσης αυτό το οτι απαγορεύονται οι πτησεις αλλα οχι οι άνθρωποι δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα .
Ειχαμε προβλημα με ποιον τροπο θα ρθουν;
Το αεροπορικο ταξιδι τους είναι η ανησυχία μας ή να μην ρθει κόσμος από χωρες που υπαρχει ακομα σοβαρο προβλημα;
Δηλαδη όταν φτανει ένα Βρετανός στα συνορα της Βουλγαρίας με την Ελλαδα και δειχνει την ταυτότητα του βλέποντας ότι ερχεται από χωρα που εχουμε απαγόρευση των πτησεων , θεωρουμε πως οδικώς δεν υπαρχει πρόβλημα.
Αν δεν σημαίνει αυτό πως οι απαγορεύσεις μας είναι να χαμε να λέγαμε , τοτε τι είναι;

Εννοώ οι επιχειρηματίες παρακαλούν για Βρετανούς. Η Βουλγαρία είναι χώρα της Ε.Ε και - μέχρι τώρα - είχε καλό υγειονομικό προφίλ και ανοίξαμε τα σύνορα απο και προς αυτήν νωρίς. Ο παραλογισμός είναι στο οτι θεωρούμε οτι έχει επίσης αυστηρά μέτρα και ελέγχους για όσους ταξιδεύουν σ'αυτήν και αρα μπορούμε να τους δεχθούμε αν ζητήσουν να περάσουν στην χώρα μας. Κάπως έτσι δουλεύει το σύστημα. Δηλαδή θεωρούμε τους Βρετανούς με πτήση απευθείας στην Ελλάδα ως πιθανούς φορείς του ιού και τους Βρετανούς που έρχονται απο την Βουλγαρία ως ΟΚ γιατί θα είχαν ελεγχθεί στην Βουλγαρία ή θα είχαν εκδηλώσει συμπτώματα. Παραλογισμός βέβαια, αλλά κάπως έτσι ισχύει. Οι δικοί μας υπεύθυνοι ζήτησαν απο τους Βρετανούς ν'ανοίξουμε τις πτήσεις απο-και-προς, αλλά αρνήθηκαν οι Βρετανοί και θα περιμένουμε μέχρι τις 15 ιουλίου...

"«Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου», είπε ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών."

https://www.skai.gr/news/world/vret...kines-xores-poioi-eksairountai-tis-karantinas

Από τη στιγμή που μόνη αιτιολογία που προβάλλεται για την άρση των απαγορεύσεων και το "άνοιγμα" είναι τα έσοδα από τον τουρισμό, σου απαντώ, τι σχέση μπορεί να έχει ο Βούλγαρος τουρίστας στη χώρα μας με τον Αμερικανό ή τον Βρετανό. Μπορεί ο Αμερικανός να αφήνει και 10πλάσια χρήματα κατά κεφαλή, σε σχέση με τον Βούλγαρο, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Αυτό που προανέφερε ο Bios το έχω δει με τα μάτια μου. Στήσιμο όχι ομπρέλας, αλλά κανονικής τέντας από το πρωΐ στην παραλία, μπύρες και κατεψυγμένο φαγητό που έχουν φέρει από την πατρίδα τους, μέχρι το απόγευμα. Πρακτικώς πληρώνουν μόνο για το κατάλυμα.

Status
Not open for further replies.