Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Ιοί

Και για του λόγου το αληθές:

https://www.capital.gr/oikonomia/3375093/450-euro-i-dapani-ton-xenon-touriston-ana-taxidi

Αναφορικά με τη χώρα προέλευσης, το 2018 την υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ (89 ), ενώ ανά επίσκεψη οι επισκέπτες από τη Γερμανία (614 ), λόγω μεγάλης διάρκειας παραμονής (8,8 νύχτες)

από τη στιγμή λοιπόν που το άνοιγμα γίνεται για ψυχρούς οικονομικούς λόγους, θα πρέπει να μπαίνουν μόνο ψυχρά οικονομικά κριτήρια. Μόνο ό,τι αφήνει χρήματα, να αξίζει τουλάχιστον το ρίσκο του να ανοίγουμε τις πόρτες της χώρας στον Χάρο.

Σχετικά με την έκδοση εξουσιοδότησης ηλεκτρονικά, μόνο εγώ βρίσκω παράλογο το παρακάτω;

Έκδοση εξουσιοδότησης
Εκδώστε την εξουσιοδότηση που χρειάζεστε ηλεκτρονικά.
Μπορείτε να μπείτε στην υπηρεσία με 2 τρόπους:

- με τoυς προσωπικούς σας κωδικούς web banking σε Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank ή Eurobank

- με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα μπείτε μία φορά με τους κωδικούς web banking, για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου)
Στη συνέχεια, θα λάβετε κωδικούς επιβεβαίωσης με SMS στο κινητό σας.

Βάσει ποιάς λογικής, οι φωστήρες που οργάνωσαν την εφαρμογή, θεωρούν ότι έχουν όλοι κωδικούς e-banking;
Εγώ έχω, αλλά η γυναίκα μου δεν έχει (αν και έχει κωδικούς taxis), οπότε έπρεπε, πρόσφατα, να πάει να στηθεί στην ουρά των ΚΕΠ, τα οποία, επιπροσθέτως, έχουν συρρικνώσει το ωράριο λειτουργίας τους, τουλάχιστον αυτό της περιοχής (μέχρι 15:30). Και ας μη μιλήσουμε για τους πιο ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν κωδικούς taxis αλλά ελάχιστοι κωδικούς e-banking.

Επιπλέον, γιατί να βάλω τους κωδικούς μου σε άλλο ιστοχώρο πέραν της Τράπεζας;

Η καταφυγή του δημοσίου σε τράπεζα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι συγκεκριμένος αριθμός κινητού ανήκει σε ορισμένο άτομο είναι σε κάθε περίπτωση παρανοϊκή. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα καταφυγής στον πάροχο υπηρεσιών κιν. τηλεφωνίας ακόμα και σε περίπτωση καρτοκινητού, δεδομένου ότι όλοι οι πάροχοι γνωρίζουν τα επικυρωτικά της ταυτότητας στοιχεία των πελατών τους. Αυτό το τελευταίο ίσχυσε στην έκδοση κλειδαρίθμου, χωρίς φυσική παρουσία στη ΔΟΥ δλδ ηλεκτρονικά, σε συγγενικό μου πρόσωπο !

Γκρινιάζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το τουρισμό ότι θα έχουν μεγάλες απώλειες, αλλά δεν είδα κανέναν να ρίχνει τιμές για να προσελκύσει τον λιγότερο οικονομικά ισχυρό Έλληνα. Οι τιμές που ζητάνε μη πω πως είναι και ακριβότερες από πέρυσι, λες και θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα. Δε πειράζει, ας τα κοιτάνε άδεια τα καταλύματά τους.

@malakudi
Θα σου πω τι λένε μερικοί επαγγελματίες της εστίασης που μιλήσαμε μαζί για το θέμα αυτό. Η σαιζόν είναι πολύ μικρή. Το μοντέλο που δουλεύουν στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις ήταν μέχρι πέρσι χονδρικά το εξής:
Μέχρι μέσα Ιουλίου βγάζουν τα έξοδα της σεζόν και από τις 20 Ιουλίου και μετά βγάζουν το κέρδος που θα τους βγάλει μέχρι τον επόμενο Μάιο και θα τους επιτρέψει να συντηρήσουν, περιποιηθούν την επιχείρηση για την επόμενη σεζόν.
Οι Έλληνες κάνουν τουρισμό σε δύο βάρδιες. Οι οικογένειες με μωρά που δεν πάνε σχολείο προτιμάνε την περίοδο του Ιουνίου. Είναι πιο φθηνά, πιο ήσυχα, συνήθως οι γονείς είναι οι πιο νέοι στη δουλειά και τους διώχνουν για άδεια Ιούνιο, για να φύγουν οι παλιότεροι τον Αύγουστο. Κάπως έτσι το έχω καταλάβει.
Μετά υπάρχουν οι παραθεριστές που έχουν κάπου σπίτι και μόλις κλείσουν τα σχολεία οι παπούδες φιλοξενούν τα παιδιά που είναι συνήθως μέχρι 15 ετών και μετά έρχονται και οι γονείς όταν πάρουν άδεια.
Η μαζική πλειοψηφία των Ελλήνων κάνουν διακοπές τον Αύγουστο, όταν επίσης και οι Ιταλοί παίρνουν μαζικά άδειες.
Τη περίοδο Ιούνιο. Ιούλιο, Σεπτέμβριο+ τα νησια κινούνται με τουρίστες μεγάλης ηλικίας που κάνουν οργανωμένες εκδρομές. Σαν τα γερμανικά ΚΑΠΗ ένα πράγμα.
Φέτος μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν υπάρχει σεζόν. Η πλειοψηφία των μαγαζιών στη Πάρο που είδα άνοιξαν 29 Ιουνίου. Ο τουρισμός μεγάλης ηλικίας δεν πρόκειται να έρθει φέτος Ελλάδα. Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν μπροστά τους μια σεζόν σκάρτα 40 ημέρες να τα βγάλουν πέρα με αυξημένη ζήτηση μόνο τον Αύγουστο. Αυτό το μοντέλο δύσκολα ρίχνει τις τιμές τον Αύγουστο.
Νομίζω ότι φέτος είναι η ιδανική εποχή να πάμε διακοπές τον Ιούλιο. Συνάδελφος μου στέλνει καθημερινά φωτογραφίες από τη Σαντορίνη που πήγε για διακοπές αυτή τη βδομάδα. Το νησί είναι άδειο από ξένους, οι τιμές είναι ασύλληπτες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ζει στιγμές παραδείσου. Ο συνάδελφος είναι και λίγο ιδιότροπος άνθρωπος με την πολυκοσμία. Δεν τη μπορεί, εκνευρίζεται με τα πιτσιρίκια, είναι γεροντοπαλίκαρο με τα όλα του (και μπράβο του). Μέχρι τώρα έκανε διακοπες αρχές Ιουνίου και Σεπτέμβριο. Φέτος νιαουρίζει σαν γατάκι.
Μη γίνεσαι σκληρός με τον τουρισμό. Υπάρχουν 30άρηδες που δουλεύουν το καλοκαίρι γκαρσόνια και κάνουν delivery το χειμώνα πίτσες για να τη βγάλουν. Αυτοί οι άνθρωποι φέτος θα δυσκολευτούν πάρα πολύ.

Μη γίνεσαι σκληρός με τον τουρισμό. Υπάρχουν 30άρηδες που δουλεύουν το καλοκαίρι γκαρσόνια και κάνουν delivery το χειμώνα πίτσες για να τη βγάλουν. Αυτοί οι άνθρωποι φέτος θα δυσκολευτούν πάρα πολύ.

Εντάξει δεν είναι θέμα σκληρότητας, είναι απλό ζήτημα εφαρμογής του νόμου προσφοράς και ζήτησης. Εξαιρουμένων των δημοσίων και κάποιων πολύ συγκεκριμένων κλάδων, οι λοιποί έχουν χτυπηθεί, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο από την κατάσταση. Από όλους αυτούς προκύπτει η πίτα του εσωτερικού τουρισμού. Μειωμένα εισοδήματα σημαίνει αναπόφευκτα και μειωμένη ζήτηση από μεγάλη ή αν μη τι άλλο σοβαρότατη μερίδα των εγχώριων τουριστών, από την άλλη η μειωμένη προσέλευση τουριστών από το εξωτερικό σημαίνει και πλεονάζουσα προσφορά του τουριστικού προϊόντος. Αυτό το σενάριο οδηγεί σε πτώση των τιμών, όχι σε αύξηση, ούτε καν σε διατήρηση στα ίδια. Δεν έχει ο μήνας που θρέφει τους άλλους 11 σε αυτά. ο ανταγωνισμός θα ρίξει τελικά τις τιμές.

@stel67 εγώ πάντως που προσπάθησα να βρω εδώ στη Χαλκιδική για Ιούλιο οι τιμές είναι πιο ακριβές από πέρυσι. Γνωρίζοντας πως έχουν 25-30% πληρότητα αρνούμαι να πληρώσω τέτοιες τιμές. Τα ίδια ισχύουν και σε μπιτσόμπαρα που επειδή τους υποχρέωσαν να έχουν πιο αραιά τις ομπρέλες ανέβασαν τις τιμές. Ομπρέλα δικιά μου και καρέκλες/ξαπλώστρες δικές μου και σε ερημική παραλία, δε πληρώνω ευρώ τσακιστό σε εξυπνάκηδες που ανεβάζουν τιμές γιατί έτσι. Προτιμώ να πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα 100km για να κάνουν τα παιδιά τα μπάνια τους από το να πληρώνω 150 ευρώ τη βραδιά.
Ιούνιο δε μπορούσαμε να πάμε, τα σχολεία τελείωσαν στις 26 και νομίζω δεν ήταν και ανοικτά τα καταλύματα.
Sorry για το off-topic

Re: Ιοί

Καλά τους κάνεις. Άσε που εσένα δεν θα σου κάνουν και καμιά φιέστα όπως τους "ξένους" με τα νερά. Να σου έκαναν να πεις παει στο διάλο...:Banane0:

@malakudi, δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα. Στην Πάρο νοίκιασα Citroen C3 τον Ιούνιο με 20 την ημέρα (το δικό μου έμεινε από δίσκο τη δεύτερη ημέρα).
Ξαπλώστρες, ομπρέλες δωρεάν. 2 καφέδες 7 Ευρώ.
Δεν το λες ακριβό. Κάθε άλλο.

@spageo τα πάντα είναι σχετικά. Πολύ κόσμος έχει μόνο εταιρικά κινητά (πχ εγώ). Υπάρχει κόσμος που αγοράζει καρτοκινητά και τα δίνει στα παιδιά του, στη μάνα του κοκ.
@skakinen, τον κωδικό σου στη τράπεζα τον βάζεις, δεν το βάζεις στο taxisnet. Δες το url της σελίδας και το ssl certificate.
Η τράπεζα σου στέλνει ενα one time password το δίνεις στο taxis net και ολοκληρώνεται η πιστοποίηση του κινητού. Στο εξής, δεν θα ξαναχρειαστεί να κάνεις login στη τράπζα για αυτή τη δουλειά.
Η γυναίκα σου μπορεί να ανοίξει λογαριασμό ebanking στην Εθνική και στην άλφα (δεν είμαι σίγουρος για τη Eurobank, Πειραιώς) με την εφαρμογή στο κινητό, χωρίς να πάει σε κατάστημα.

Κάθε τράπεζα μπορεί να προσφέρει λογαριασμό e-banking, χωρίς την ανάγκη να παραστείς φυσικά σε κατάστημά της αρκεί να έχεις χρεωστική κάρτα της (δλδ λογαριασμό) και πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο που ανήκει σε σένα (εταιρικό, συνδρομητικό ή καρτοκινητό). Από την άλλη το κράτος (δλδ η ΑΑΔΕ) μπορεί κάλλιστα να ελεγξει μέσω του παρόχου κιν. τηλεφωνίας αν ο συγκεκριμένος αριθμός ανήκει σε σένα, άρα η προσφυγή σε τράπεζα γιά την ταυτοποίηση κατόχου κινητού είναι ακατανόητη....και ανόητη!

@malakudi, δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα. Στην Πάρο νοίκιασα Citroen C3 τον Ιούνιο με 20 την ημέρα (το δικό μου έμεινε από δίσκο τη δεύτερη ημέρα).
Ξαπλώστρες, ομπρέλες δωρεάν. 2 καφέδες 7 Ευρώ.
Δεν το λες ακριβό. Κάθε άλλο.

Όχι βέβαια, αυτά είναι φυσιολογικά. Μπιτσόμπαρα που πέρυσι ήταν τσάμπα οι ξαπλώστρες - ομπρέλες (απλώς είχαν μία minimum κατανάλωση να κάνεις από το μαγαζί) τώρα θέλανε 8 ευρώ (πέραν της κατανάλωσης) και 15 ευρώ για πρώτη σειρά! 2 ice tea τυποποιημένα 9 ευρώ.

Θα κοιτάξω για Πάρο από 15/7 (για μας τους βόρειους οι Κυκλάδες είναι λίγο δύσκολες στη πρόσβαση - παρ' ολ' αυτά πρόπερσι είχαμε πάει Σαντορίνη και πριν 3 χρόνια Σύρο). Πάρο είχα πάει εργένης πίσω στο 2005!

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κάθε τράπεζα μπορεί να προσφέρει λογαριασμό e-banking, χωρίς την ανάγκη να παραστείς φυσικά σε κατάστημά της αρκεί να έχεις χρεωστική κάρτα της (δλδ λογαριασμό) και πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο που ανήκει σε σένα (εταιρικό, συνδρομητικό ή καρτοκινητό). Από την άλλη το κράτος (δλδ η ΑΑΔΕ) μπορεί κάλλιστα να ελεγξει μέσω του παρόχου κιν. τηλεφωνίας αν ο συγκεκριμένος αριθμός ανήκει σε σένα, άρα η προσφυγή σε τράπεζα γιά την ταυτοποίηση κατόχου κινητού είναι ακατανόητη....και ανόητη!
Με τις νέες εφαρμογές δεν χρειάζεται να είσαι καν πελάτης της τράπεζας. Αρκεί να έχεις ΑΦΜ. Digital onboarding λέγεται αυτό κι έγινε must για όλες τις τράπεζες, για να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό των ηλεκτρονικών μόνο τραπεζών τύπου Ν26.
Πιστεύω ότι το σωστό θα ήταν να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή ταυτοποίησης πολιτών. Αυτή να ελέγχει κάθε είδους ταυτοποίησης πολιτών και υποχρεωτικά να παρέχει και υπηρεσίες email επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος. Πάντως κι έτσι αρκετός κόσμος βολεύτηκε. Σαν αρχή είναι εξαιρετικό.

Στέλιο, όχι άλλες ανεξάρτητες αρχές! Καλό είναι να "ανοίγεις", ουσιαστικά, λογαριασμό σε τράπεζα της οποίας δεν είσαι πελάτης μόνο με ΑΦΜ. Τώρα email επικοινωνίας πολίτη-κράτους μου θυμίζει τα παλιά καταστήματα της ΕΒΓΑ - μάλλον δεν τα πρόλαβες - που πήγαιναν οι γείτονες γιά να τηλεφωνήσουν....ή να απαντήσουν σε κλήση. -bye-

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Στέλιο, όχι άλλες ανεξάρτητες αρχές! Καλό είναι να "ανοίγεις", ουσιαστικά, λογαριασμό σε τράπεζα της οποίας δεν είσαι πελάτης μόνο με ΑΦΜ. Τώρα email επικοινωνίας πολίτη-κράτους μου θυμίζει τα παλιά καταστήματα της ΕΒΓΑ - μάλλον δεν τα πρόλαβες - που πήγαιναν οι γείτονες γιά να τηλεφωνήσουν....ή να απαντήσουν σε κλήση. -bye-
Με πέρασες για νεούδι. Σου χρωστάω κέρασμα. :lol:
Έχω προλάβει το κέντρο της Αθήνας με χωματόδρομους αγαπητέ, έχω χρησιμοποιήσει ποδόμακτρο και θυμάμαι το τρίκυκλο που πούλαγε πάγο για τα ξύλινα ψυγεία! Αυτά σε απόσταση 20 λεπτά με τα πόδια από την Ομόνοια.
Το πιο λογικό είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και ταυτοποίησης να πήγαινε στην αστυνομία, λόγω ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Αυτό για το email που έγραψα, μην το προσπερνάς έτσι. Το taxis σου στέλνει email με notifications. Πως βεβαιώνεται ότι ο παραλήπτης του email είναι όντως σωστός ?
Τέσπα. Κανονικά πρέπει στην 6η δημοτικού τα παιδιά να κάνουμε μάθημα για τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για τη καθημερινή ζωή σήμερα.

Re: Απάντηση: Ιοί

και 15 ευρώ για πρώτη σειρά! 2 ice tea τυποποιημένα 9 ευρώ.

Αυτές οι ξαπλώστρες στην 1η σειρά στην συντριπτική πλειοψηφία των παραλίων είναι για εισαγγελέα. Οχι λόγω κορωνοϊου αλλά λόγω εξόφθαλμης παραβίασης του νόμου και επικινδυνότητας για τους λουόμενους.

Και στο Ξυλόκαστρο ανέβασαν τις τιμές: 15 ευρώ η ομπρέλλα πίσω πίσω και 20 οι μπροστά στο κύμα !!

Οι καφέδες φυσικά και το νερό,έξτρα.

Και υπάρχουν πλούσια κορόιδα που κάνουν και κρατήσεις.

Εμείς δεν είμαστε σε αυτούς.Η αδελφή μου είναι μισθωτή και εγώ (παρ όλη την ηλικία μου) συνταξιούχος των 800 ευρώ.

Είναι δυνατόν να δίνουμε 22 ευρώ κάθε μέρα μόνο για μπάνιο και ένα ρημαδοκαφέ ??????

Αγοράσαμε λοιπόν ομπρέλλα και ξαπλώστρες και θα το κάνουμε όπως όταν ήμασταν μικρά,πριν καλομάθει ο κ@λος μας στις χλιδάτες ξαπλώστρες με τις φοινικάτες ομπρέλες.

Κορονοιός my ass...

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Και στο Ξυλόκαστρο ανέβασαν τις τιμές: 15 ευρώ η ομπρέλλα πίσω πίσω και 20 οι μπροστά στο κύμα !!

Οι καφέδες φυσικά και το νερό,έξτρα.

Και υπάρχουν πλούσια κορόιδα που κάνουν και κρατήσεις.

Εμείς δεν είμαστε σε αυτούς.Η αδελφή μου είναι μισθωτή και εγώ (παρ όλη την ηλικία μου) συνταξιούχος των 800 ευρώ.

Είναι δυνατόν να δίνουμε 22 ευρώ κάθε μέρα μόνο για μπάνιο και ένα ρημαδοκαφέ ??????

Αγοράσαμε λοιπόν ομπρέλλα και ξαπλώστρες και θα το κάνουμε όπως όταν ήμασταν μικρά,πριν καλομάθει ο κ@λος μας στις χλιδάτες ξαπλώστρες με τις φοινικάτες ομπρέλες.

Κορονοιός my ass...
στο Ξυλόκαστρο στον πευκια από κάτω που είχε 2 μπαράκια χρεώνουν 15 ευρώ;;;

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Και ειναι νομιμο αυτο ? Εχετε ρωτησει ?

Γιατί να μην είναι νόμιμο; Όσο υπάρχει ζήτηση υπάρχει και προσφορά. Απλά πράγματα είναι αυτά. Αν υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν 20 ευρώ (ή και 15, ή και 10) την ομπρέλα, θα υπάρχουν και (σαφώς πιο έξυπνοι) που θα κονομάνε.

Status
Not open for further replies.