Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Ιοί

Φυσικά μετά από όλα αυτά τα γνωστά και άγνωστα εισαγόμενα κρούσματα το πράγμα ξέφυγε και ξεκινήσαμε να ρίχνουμε ευθύνες στους πολίτες. Σωστά ρίχνουμε αλλά κάνουμε κ αυτοκριτική λίγο.

Ακριβώς αυτό μας λείπει. Στον τοπικό Σκλαβενίτη πχ που πάω κάθε μέρα δε νομίζω να συχνάζουν πολλοί τουρίστες (μόνο εγώ μάλλον :D). Ε, δεν είδα και πολλούς με μάσκα που να καλύπτει στόμα και μύτη όπως προβλέπεται. Είχαμε τους γνωστούς έξυπνους που κατέβαζαν τη μάσκα για να ζητήσουν το τυρί που θέλουν (seriously???), τους "φοράω μάσκα για να μη φάω πρόστιμο, αλλά όποτε δε βλέπω μπάτσο τη φοράω στο μούσι", και βέβαια τους full-yolo χωρίς καν μάσκα. Δεν έχω μπει σε καφετέρια ή εστιατόριο μέχρι σήμερα που να μη φοράνε τη μάσκα μουφα στο σαγόνι (για τους υπαλλήλους μιλάω).

Να θυμίσω εδώ ότι η πρώτη χώρα που έκλεισε τα σύνορα της σε τουρίστες ήταν οι ΗΠΑ, και μάλιστα σε εποχή που τα πράγματα ήταν εντελώς υπό έλεγχο (διψήφια κρούσματα σε όλη τη χώρα). Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για το γιατί αυτή η λύση είναι αδιάφορη;

Μια γρήγορη ματιά στα insta-stories κάποιων μαθητών μου προ ολίγου, σε όλες τα ίδια. Τα ορθάδικα τίγκα, μουσικές στα 120db, εναγκαλισμοί και χοροί, άφθονο αλκοόλ και yolo. Δε θα είνακ κύμα,τσουνάμι θα είναι.

Οι νεοι ανθρωποι φυσιολογικα θα αντιδρασουν στον περιορισμο της νεοτητας τους οπως αυτοι τελικα το εισπρατουν.

Το θεμα δεν ειναι τι κανουν τα νεα παιδια αλλα τι κανουν οι κυβερνωντες. Στην πρωτη φαση εκ του αποτελεσματος επραξαν ΑΡΙΣΤΑ.

Μενει να δουμε αν θα σταθουν στο υψος των περιστασεων και στην δευτερη φαση της πανδημιας που οπως ολα δειχνουν ειναι εδω.

υγ

Οι ΗΠΑ ειναι μοναδικη περιπτωση .

Περασαν απο την πρωτη φαση στην δευτερη χωρις καμια σχεδον περιοδο υφεσης. Απο τα μυαλα της κυβερνησης τους και μονο.

Ειμαι περιεργος να δω πως θα αντιδρασουν οι βαρια πληγμενες δυτικοευρωπαικες χωρες.

Οσον αφορα το εμβολιο που ετοιμαζεται ειμαι πολυ σκεπτικος για το αν θαναι πληρως ελεγμενο και ασφαλες με τα υπολοιπα που κυκλοφορουν για αλλα στελεχη της γριπης.

....
Καμία φορά απορώ αυτοί που λένε για συνωστισμό σε μπαρ και κλαμπ έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους clubbing; Εκεί πας για να τρίβεσαι στον άλλον η στην άλλη δεν πας για να κάθεσαι τραπέζακι να ακούς lounge.. Κοροϊδία δεν είναι; Να δείχνουν εικόνες από κλαμπάκια και να δένε τι γίνεται...

Μα ειναι φυσικο οι νεοι να θελουν να πανε να ξεσαλωσουν και "να τριφτουν"..."Δια της τριβης παραγεται θερμοτης και δια της θερμοτητος γονιμοτης" που λεγαν και κατι παλιοι της ηλικιας του συγχορεμενου του πατερα μου. Τουλαχιστον σε αλλες εποχες αυτο το "γονιμοτης"....
Παντως ειναι ενα φυσικο καλεσμα της φυσης η συνευρεση των νεων με τους τροπους και τις μοδες που υιοθετουν σε καθε εποχη. Μπορεις να το περιορισεις μια φορα καποιον συγκεκριμενο χρονο αλλα δεν μπορεις και να του βαλεις "φυλακη".

Ασε το αλλο....Για τους νεους "δεν ειναι δικια τους αρρωστεια". Δεν τους αφορα και δεν τους πιανει. Ετσι λενε και ετσι αισθανονται.

Εγω τους βλεπω να φορανε μασκα να πλενουν χερακια... μεχρι εκει, ακολουθουν και υπακουουν. Μετα στο "καλεσμα της φυσης" δε μπορεις να κανεις πολλα πραγματα εκτος αν βαλεις κανα αγιατολα.

Τώρα άκουσα ότι αυξήθηκε η πληρότητα των πλοίων. Δεν είναι λίγο αντίφαση όλο αυτό; Δηλαδή στα πλοία δεν κολλάνε; Η μήπως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι τελικά το μόνο κριτήριο;

Τώρα άκουσα ότι αυξήθηκε η πληρότητα των πλοίων. Δεν είναι λίγο αντίφαση όλο αυτό; Δηλαδή στα πλοία δεν κολλάνε; Η μήπως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι τελικά το μόνο κριτήριο;

Μόνο εκεί ειναι η αντίφαση; Τους δύο τελευταίους μήνες έχω ταξιδέψει 10 περίπου φορές με τ αεροπλάνο, στους χώρους αναμονής υπάρχουν αυτοκόλλητα στα καθίσματα ώστε να μην μπορείς να κάτσεις δίπλα δίπλα με τον άλλον και λες οκ, γιατί στ αεροπλάνο είμαστε σαν τις σαρδέλλες; Εκεί δεν θα πρεπε να μην επιτρέπουν το μεσαίο κάθισμα να κάθεται άνθρωπος; Αμ το άλλο, υποχρεωτικά μάσκα απ τη στιγμή που θα μπεις στους χώρους του αεροδρομίου μέχρι και να φτάσεις στον προορισμό σου, τότε γιατί σερβίρουν μέσα στ αεροπλάνα και για δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά όλοι βγάζουμε τις μάσκες και μασουλάμε; Εκεί δηλαδή δεν υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε;

https://www.ant1news.gr/Economy/article/575907/protokollo-epibaton-ayxisi-tis-plirotitas-sta-ploia

Σήμερα αυξήθηκε η πληρότητα των πλοίων σε 80-85% για όσα έχουν καμπίνες και βλέπουμε..
Προφανώς και είναι αντιφατικό όλο αυτό δείγμα ότι η δεξαμενή των χρημάτων στερεύει όλο και πιο πολύ
Για μενα είναι γελοίο να φοράς μάσκα στον φούρνο της γειτονιάς και από την άλλη σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ και πλέον και στις μεταφορές (αεροπλάνα, πλοία)
Ο τουρισμός φέτος πάτωσε εντελώς το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι (νομίζω ο αδωνης είχε βγει και είπε ότι είναι χειρότερα από ότι υπολογίζαμε https://www.flash.gr/politiki/16627...-touristiki-periodos-tha-paei-akoma-xeirotera )
Με όσους έχω μιλήσει σε τουριστικούς προορισμούς που απασχολούνται στον κλάδο μιλάμε για τεράστια μείωση Κρήτη-Σαντορίνη κυρίως που έχω συγγενείς και πάω την άλλη εβδομάδα και εγώ..
Το μετρο έχει χαθεί βασικά δεν ξέρω αν μπορεί να μαζευτεί πλέον γιατί φημολογειται ότι αν φύγει ο Αύγουστος, από Σεπτέμβρη με σωρεία κρουσμάτων πάμε για κλεισίματα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Μόνο εκεί ειναι η αντίφαση; Τους δύο τελευταίους μήνες έχω ταξιδέψει 10 περίπου φορές με τ αεροπλάνο, στους χώρους αναμονής υπάρχουν αυτοκόλλητα στα καθίσματα ώστε να μην μπορείς να κάτσεις δίπλα δίπλα με τον άλλον και λες οκ, γιατί στ αεροπλάνο είμαστε σαν τις σαρδέλλες; Εκεί δεν θα πρεπε να μην επιτρέπουν το μεσαίο κάθισμα να κάθεται άνθρωπος; Αμ το άλλο, υποχρεωτικά μάσκα απ τη στιγμή που θα μπεις στους χώρους του αεροδρομίου μέχρι και να φτάσεις στον προορισμό σου, τότε γιατί σερβίρουν μέσα στ αεροπλάνα και για δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά όλοι βγάζουμε τις μάσκες και μασουλάμε; Εκεί δηλαδή δεν υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε;

Απ'το στομα μου το πηρες...
Εχω και προσωπικο παραδειγμα αναλογο απο τραινα. Για πολλες ωρες....ενω στην εκδοση εισητηριου ανακοινωναν μια θεση στις δυο θα καταλαμβανεται (διαγωναλ) μια φορα μεσα στο τραινο ολες ηταν κατεχωμενες. Και με βγαλσιμο μασκας για μασουληματα και κανα ποτηρι νερο κλπ...οπως λες.
Και σκεψου διαδρομη περιπου 1000 χλμ με μασκα ...
Να πουμε και ποσα δισ ειναι μεσα ο εδω "ΟΣΕ" ; Σκεψου να βαζαν και περιορισμενα δρομολογια με περιορισμενες θεσεις.
Οι επομενες γεννεες θα περεπε να δουλευουν καποια οκταωρα μονο και μονο για να κρατησουν "ζωντανο" τον "ΟΣΕ" Ειδαλως δεν εχει τραινα...
Και ξερεις τι σημανει για μια χωρα να μην εχει σιδηροδρομο και τραινα φανατζομαι, τομεας που ειναι στρατηγικος και πρωταρχικος για μια οποιαδηποτε συγχρονη κοινωνια. Ειδαλως παυει να ειναι συγχρονη.
Δεν ειναι καθολου απλα τα πραγματα.

Σε έναν ιδεατό κόσμο το μοναδικό μετρο αντιμετώπισης είναι η καραντίνα όπως την ξέρουμε.. Σε οτιδήποτε άλλο πάντα θα υπάρχουν κενά ασφαλείας
Πχ ΜΜΜ, τι μπορείς να κάνεις; Να τα κλείσεις δεν γίνεται.. Να βάζεις περιορισμένο αριθμό ατόμων απίθανο έως αδύνατον να γίνει στην πράξη..
Θεωρώ ότι χώρους διασκέδασης θα έπρεπε να τους είχαν κλείσει αλλά από την άλλη θα έπρεπε να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτά.. Πάλι ρεαλιστικά αδύνατον
Όποτε τι κάνουμε; Μήπως είναι μια αναπόφευκτη τάση ανόσιας αγέλης με τις οποίες παράπλευρες απώλειες;

Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

http://www.mindev.gov.gr/wp-content...ησης-αποστάσεων-και-άλλα-μέτρα-προστασίας.pdf

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που σχεδόν άγνωστοι άντρες μου περιγράφουν με πολλές λεπτομέρειες την επέμβαση που έκαναν στον προστάτη τους. Και οι δύο τόνισαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δεν τους άφησε στυτική δυσλειτουργία.
Τι είναι τώρα αυτό? Ότι λένε οι άνδρες μεταξύ τους? Παρενέργεια της επέμβασης? Έδωσαν υπόσχεση στο γιατρό ότι θα διαφημίσουν το έργο του? Ειδικά η περιγραφή της εξάχνωσης πολύ συγκινητική.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Συμπτωση μαλλον.
Προφανώς σύμπτωση. Αλλά μου κάνει εντύπωση, γιατί άνδρες 65+ χρονών ανησυχούν τόσο πολύ για τη στύση τους. Εμένα μου φαίνεται κάπως γελοίο.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Προφανώς σύμπτωση. Αλλά μου κάνει εντύπωση, γιατί άνδρες 65+ χρονών ανησυχούν τόσο πολύ για τη στύση τους. Εμένα μου φαίνεται κάπως γελοίο.

Ειναι πολυ απλο ....

Οσο εχεις κατι δεν το εκτιμας.
Πρεπει να απειληθεις με την απωλεια του.

Υπαρχει καποιος στα 25 και τα 30 και τα 35 του, που ψαχνει και ενδιαφερεται για την υγεια του προστατη του ?
(ακομα και αν βρεθει καποιος ... ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα !)

Είναι φως φανάρι ότι πίεσαν οι ναυτιλιακές να σώσουν ότι μπορούν στον τελευταίο μήνα της σεζόν.. Ποντάρουν στους τελευταίους Έλληνες αδειούχους
Η κίνηση τουριστών σε πολλά νησιά είναι τραγική με ολοένα και λιγότερες κρατήσεις πλέον.. Μου έλεγε γνωστη μου σε ξενοδοχειο ότι τον Αύγουστο έχουν λιγότερες από Ιούλιο!
Μάλλον κάπως έτσι εξηγούνται και τα καθημερινά λιγότερα κρούσματα σε πύλες εισόδου

Re: Ιοί

Ακριβώς αυτό μας λείπει.

Όταν έλεγα αυτοκριτική εννοούσα από αυτούς που κάνουν τις προτάσεις που ελπίζω να είναι οι γνώστες του αντικειμένου δηλαδή οι υγειονομικοί.

Status
Not open for further replies.