Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Αδιαφορία και χύμα υπήρχαν πολύ πριν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα.. Ποιος ξέχασε τις ατέλειωτες βόλτες για σωματική άσκηση σε παραλιακές και συγκεντρώσεις στις πλατείες; Ποιος ξέχασε ότι ήδη η καραντίνα είχε σπάσει πολύ πριν την επισημη απόφαση;
Αλλά τότε στην Ελλάδα ο ιός είχε ψιλό ακουμπήσει όπως και στις περισσότερες βαλκανικές χώρες που μέτραγαν μονοψήφια και είχανε lockdown γιατί ήταν της «μόδας»
Ουσιαστικά το μεγάλο κύμα ήρθε με το άνοιγμα του τουρισμού όπως και στις υπόλοιπες χώρες που πριν δεν είχαν ουσιαστικό θέμα.
Θεωρώ ότι το κανονάκι της καραντίνας το κάψαμε μάλλον νωρίτερα από ότι έπρεπε

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Διότι πρακτικώς δεν έχει κανένα νόημα, όπως έγραψα παραπάνω, ειδικά για χώρες με σοβαρά προβλήματα με τον ιό. Μέσα σε 48 ώρες μπορεί να κολλήσεις πολυ άνετα, είτε πηγαίνοντας στη δουλειά σου, είτε στο τρενο για το αεροδρόμια, είτε μέσα στο αεροπλάνο. Απλά σου δίνει μια πλασματική ασφάλεια που μπορεί τελικα να αποβεί ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού μειώνει και την προσοχή σου.

Κατα τα άλλα, βεβαίως και φταίμε κι εμείς, ακόμα κι αν όντως υπήρξε θέμα με τα εισαγόμενα. Τα ελάχιστα εισαγόμενα που μπήκαν δε θα μπορούσαν από μονα τους να κανουν τη διαφορά αν δε δείχναμε τέτοια παροιμιώδη αδιαφορία σαν πολίτες.

Δηλαδή η γυναίκα μου που έκανε τεστ 48 ώρες πριν γεννήσει (της το επέβαλαν) θες να πεις ότι ήταν πλασματικό και θα διακινδύνευε όλο το μαιευτήριο να κολλήσει;

Τα εισαγόμενα ήρθαν, διασκορπίστηκαν κόλλησαν κάποιους (δε γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο με μάσκα) κ ήρθε φυσιολογικά η διασπορά.

Αδυνατώ να δεχθώ ότι ο Τσιοδρας (που τον θεωρώ σωστό κ σοβαρό) συμφώνησε με όλα αυτά και κυρίως με το μπάτε σκύλοι αλέστε. Εδώ παιδίατρο ρωτάς "πόσο να τρώει ένα μωρό" και σου λένε "όσο πεινάει" και εσύ μου λες ότι ο Τσιοδρας και η ομάδα ειδικών όταν ρωτήθηκε είπε ξεκάθαρα "ναι ας περάσουν τα παιδιά χωρίς κόπο".

....Διότι πρακτικώς δεν έχει κανένα νόημα, όπως έγραψα παραπάνω, ειδικά για χώρες με σοβαρά προβλήματα με τον ιό. Μέσα σε 48 ώρες μπορεί να κολλήσεις πολυ άνετα, είτε πηγαίνοντας στη δουλειά σου, είτε στο τρενο για το αεροδρόμια, είτε μέσα στο αεροπλάνο. Απλά σου δίνει μια πλασματική ασφάλεια που μπορεί τελικα να αποβεί ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού μειώνει και την προσοχή σου.

Δεν ειναι καθολου πλασματικη η εικονικη της ασφαλειας που δινει το 48ωρο του τεστ.
Αν ηταν ετσι δεν θα καναν καν τεστ ομαδες που εχουν ρισκο και υποψια, (Εχω προσωπικα παραδειγματα). Θα τους λεγαν "ε τι να δειτε τωρα μπορει μεσα στις 48 ωρες να εχετε ηδη κολησει"...και εχει συμβει να ειπωθει και αυτο...δυστυχως, αναλογα σε ποιο κεντρο εχεις απευθυνθει.

Δεν ειναι 100% αλλα ειναι ενας σημαντικος κυματοθραυστης.

Ειναι σαν να εχεις οριοθετησει μια γραμμη αμυνας και αντι να περασουν 15 πιθανοι εχθροι περνανε δυο... και παλι εαν και... εφοσων ο χρονος επωασης ειναι 15 μερες.

Φυσικα και ειναι ενα μετρο αποτελεσματικο σε ενα πολεμο για οσους το βλεπουν σαν ενα πολεμο εναντιον του ιου.

Το θεμα ειναι τι ειναι επιθυμητο και τι εχει επιλεγει. Σε πολιτικο, οικονομικο, η ιδεολογικο επιπεδο.

Δηλαδή η γυναίκα μου που έκανε τεστ 48 ώρες πριν γεννήσει (της το επέβαλαν)".

Ιδιωτικα το κανατε ?

Γενικως μπορεις να σκασεις μυτη σε ενα νοσοκομειο και να πεις θελω να με κορωνοεξετασετε ?

Δηλαδή η γυναίκα μου που έκανε τεστ 48 ώρες πριν γεννήσει (της το επέβαλαν) θες να πεις ότι ήταν πλασματικό και θα διακινδύνευε όλο το μαιευτήριο να κολλήσει;

Τα εισαγόμενα ήρθαν, διασκορπίστηκαν κόλλησαν κάποιους (δε γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο με μάσκα) κ ήρθε φυσιολογικά η διασπορά.

Αδυνατώ να δεχθώ ότι ο Τσιοδρας (που τον θεωρώ σωστό κ σοβαρό) συμφώνησε με όλα αυτά και κυρίως με το μπάτε σκύλοι αλέστε. Εδώ παιδίατρο ρωτάς "πόσο να τρώει ένα μωρό" και σου λένε "όσο πεινάει" και εσύ μου λες ότι ο Τσιοδρας και η ομάδα ειδικών όταν ρωτήθηκε είπε ξεκάθαρα "ναι ας περάσουν τα παιδιά χωρίς κόπο".

Το τεστ που έκαναν στη γυναίκα σου την ενημέρωσε απλά ότι εκείνη τη στιγμή που της πήραν δείγμα δεν είχε ανιχνεύσιμο ιό. Το ότι γεννούσε σε δυο μέρες, άρα φαντάζομαι δε θα πήγαινε δουλειά, η σινεμά, η σε κλαμπ, κλπ κλπ μάλλον ναι, το καθιστά σίγουρο. Δεν έχει όμως καμία σχέση αυτό με έναν τουρίστα, που το πιθανότερο είναι να πήγε στη δουλειά ακόμα και τη μέρα του ταξιδιού.

Δεν ειναι καθολου πλασματικη η εικονικη της ασφαλειας που δινει το 48ωρο του τεστ.
Αν ηταν ετσι δεν θα καναν καν τεστ ομαδες που εχουν ρισκο και υποψια, (Εχω προσωπικα παραδειγματα). Θα τους λεγαν "ε τι να δειτε τωρα μπορει μεσα στις 48 ωρες να εχετε ηδη κολησει"...και εχει συμβει να ειπωθει και αυτο...δυστυχως, αναλογα σε ποιο κεντρο εχεις απευθυνθει.
.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου (γιατρους, νοσηλευτες, αστυνομικους) κάνουν τεστ κάθε λίγο και λιγάκι, ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Αντίστοιχα και σε δουλειές με μικρές αποστάσεις.

Στα πανεπιστήμια διάβαζα μελέτη σήμερα που κατέληγε στο ότι οι φοιτητές πρέπει να τρατάρονται κάθε 2 μέρες για να μπορέσει να περιοριστεί πιθανή εξάπλωση.

Iασωνα

Μονο Κινα, Ιαπωνια και Κορεα .... υπακουν σε οδηγιες !
Και δεν ειμαι και πολυ σιγουρος για την Κινα (παλι ..... !)
Κοτζαμ Γερμανια .... και της ξεφυγε το R (δεν μιλαω για ΗΠΑ ...
εκει δεν μπορεσαν καν να το ελεγξουν εστω και για μια βδομαδα).

Υπαρχει εστω και ΕΝΑΣ εδω μεσα, που πιστευει οτι Ε-Ι-Λ-Ι-Κ-Ρ-Ι-Ν-Ω-Σ μπορουν
να τηρηθουν απο τον ΛΑΟ ΜΑΣ οι αποστασεις που προβλεπει η υγειονομικη οδηγια
εν μεσω θερους ?

Στον Καιαδα, οι ασυνειδητοι καγκουρες ..... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ? ..... που δεν προκαλουν, ουτε φαινονται ?
Οι ανθρωποι του μοχθου και της δουλειας .... που σιγουρα δεν προκαλουν με την καθημερινοτητα τους ?
Αλβανοι, σκοπιανοι, σερβοι, βουλγαροι που πρεπει να περασουν τα συνορα (για τον α η β λογο) ?
Ελληνες που επρεπε να κανουν το ιδιο (οχι για διασκεδαση αλλα για δουλεια). Γιατι σημασια ΔΕΝ εχει
αν διασκεδαζεις και διαδιδεις η δουλευεις και διαδιδεις ! Σημασια εχει αν διαδιδεις ... και σε ΠΟΣΟΥΣ !

Ο ιος απεδειξε με τον ΠΙΟ κατηγορηματικο τροπο οτι οι λαοι δεν θυσιαζουν το παραμικρο απο την κουλτουρα τους
για να αντιμετωπισουν μια πανδημια ! Αλλες κουλτουρες δειχνουν συνετες (αλλα αποδεικνυονται προσκαιρες),
αλλες εγκληματικα αδιαφορες (ΗΠΑ) και αλλες αναιμικες (ως προς τον υπερπλυθησμο τους) και αλλες φονικα
ψυχρες (Σκανδιναβικες χωρες που δεν δηλωναν καν τι γινοταν στα γηροκομεια τους). Ομως .... μονο
ο ΧΡΟΝΟΣ θα αποδειξει αν καποια ηταν η βελτιστη δυνατη (και οχι η επιστημονικη κοινοτητα).
Γιατι οσο αργει το εμβολιο .... ενδεχεται ΚΑΜΙΑ να μην αποδειχτει αποτελεσματικη.
Μετα το Κυριε Ελεησον .... ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ θα βγουν να υπερθεματισουν.
Το θεμα ειναι ΠΡΙΝ .... βγαινει κανεις ?

Να πει οτι για την ταδε κουλτουρα (λαου) ενδεικνυται αυτο, εκεινο και το αλλο.
Συγκεκριμενα .... οχι "καλο ειναι να αποφευγουμε τις συναθροισεις για ενα διαστημα". :laugh:
Οι γιατροι αν εβγαιναν να πουν την Αληθεια, ακλαδευτη και ατροχιστη .... θα τους εκοβαν την συνδεση.
To θεμα ειναι ... αυτοι που καταλαβαν και ειχαν τον τελευταιο λογο για οδηγιες (πρωθυπουργοι/προεδροι)
τι μπορουσαν να κανουν (περα απο το να τους κλεισουν ΟΛΟΥΣ σπιτια για 6 η 12 μηνες) .... ? .....

Τα μηντια, Ιασωνα, δεν ειναι πολυ καλοι κριτες (για να μην πω οτι ειναι οι σκιωδεστεροι ολων των κριτων).
Γιατι ΞΕΡΟΥΝ .... ποσο προκαλει ενα μπαρακι καταμεστο απο νεαρους και νεαρες που σχεδον κανουν ερωτα
σε ολον τον υπολοιπο πλυθησμο που οχι απλως δεν κανει ερωτα αλλα ιδρωνει να τα φερει βολτα καθημερινα.
Και το χρησιμοποιουν ΔΕΟΝΤΩΣ ..... διοτι υπαρχουν και οι μετρητες τηλεθεασης. ΒΟΥΡ στον συναισθηματισμο
σε εναν λαο που δεν χρειαζεται και πολυ να φθονησει τα αντερα του ..... για να πεσουν και οι διαφημισεις, μετα !
Να κυλησει το παραδακι ....

Από κει και πέρα, προφανώς υπάρχει θέμα με τα Βαλκάνια, αμφιβάλω όμως για το κατα πόσο έχει να κάνει με τουρισμό ή με διάφορες ιδιαιτερότητες της γειτονιάς μας.

Δεν εγραψα για τουρισμο, αλλα για ανοιγμα των χερσαιων συνορων. Δεν εχει νοημα να τα κλεινουμε για τους τουριστες οταν ειναι ανοικτα για τους εχοντες ελληνικη υπηκοοτητα ή αδεια παραμονης. Ο ιος δεν κοιταει τα χαρτια μας. Τι δεν καταλαβαινουμε στο κλειστα συνορα, επιτελους.
Και να σου πω και το αλλο. Δεν μπορει να ερχεται απο Ισπανια ελληνιδα πολιτης λογω υγειας της μητερας της και να περιμενει σε καραντινα μεχρι να τη δει, και ο Σερβος να μπαινει να αλωνιζει.
Τιθεται και ζητημα παραβιασης συνταγματικων δικαιωματων.

Ιδιωτικα το κανατε ?

Γενικως μπορεις να σκασεις μυτη σε ενα νοσοκομειο και να πεις θελω να με κορωνοεξετασετε ?

Όλα έγιναν ιδιωτικά (και το test στο μαιευτήριο, 120 ) μπορούσαμε όμως το test να το κάνουμε σε δημόσια δομή δωρεάν (νοσοκομείο/κέντρο υγείας) απλά φοβόταν η γυναίκα μου μήπως έχει κόσμο και κολλήσει τίποτα και δεν το ρίσκαρα (τελικά από ότι μου είπε συνάδελφος που πήγε τις ίδιες μέρες έγινε αμέσως και χωρίς ιδιαίτερη επαφή με άλλο κόσμο και τα αποτελέσματα σε 24ω max).
Γενικά όταν κάνεις επέμβαση ζητούν test κορωνοϊού (καισαρική τομή στην δική μας περίπτωση). Μας είπαν ότι σε δημόσια δομή πας με χαρτί γιατρού που να λέει το λόγο που θες και στο κάνουν. Για τις ετοιμόγεννες έγκυες δε χρειάζεται χαρτί καθώς φαίνεται η κοιλιά. Σε ιδιωτικό εννοείται πας όποτε θες και για όποιο λόγο θες απλά πληρώνεις.

Το τεστ που έκαναν στη γυναίκα σου την ενημέρωσε απλά ότι εκείνη τη στιγμή που της πήραν δείγμα δεν είχε ανιχνεύσιμο ιό. Το ότι γεννούσε σε δυο μέρες, άρα φαντάζομαι δε θα πήγαινε δουλειά, η σινεμά, η σε κλαμπ, κλπ κλπ μάλλον ναι, το καθιστά σίγουρο. Δεν έχει όμως καμία σχέση αυτό με έναν τουρίστα, που το πιθανότερο είναι να πήγε στη δουλειά ακόμα και τη μέρα του ταξιδιού.

Η γυναίκα μου δεν πήγε δουλειά σωστά όμως την ίδια ημέρα που έγινε το test πήγαμε supermarket. Εγώ την επόμενη δούλευα και πήγα στην δουλειά κανονικά και πηγαινοέρχομαι με metro. Επίσης εγώ δεν έκανα ποτέ test. Συνεπώς εγώ θα μπορούσα να τον έχω/κολλήσω και να της το μεταφέρω (?) μετά το τεστ.

Τελικά δεν μου είπες όμως. Ήταν πρόταση του Τσιόδρα και λοιπών υγειονομικών το άνοιγμα των συνόρων;

Τελικά δεν μου είπες όμως. Ήταν πρόταση του Τσιόδρα και λοιπών υγειονομικών το άνοιγμα των συνόρων;

Που θες να ξέρω; Λες αν είχα τέτοια κυβερνητικά φιλαράκια να μου λένε πληροφορίες να καθόμουν να τρώω σκατά στις ΗΠΑ; 😂

Πιθανολογώ πάντως πως τα ανοίγματα συνόρων δεν ειναι απόφαση των υγειονομικών, αλλά τα τεστ στις εισόδους και το PLF βασίζονται στις δικές τους εισιγήσεις.

Δεν εγραψα για τουρισμο, αλλα για ανοιγμα των χερσαιων συνορων. Δεν εχει νοημα να τα κλεινουμε για τους τουριστες οταν ειναι ανοικτα για τους εχοντες ελληνικη υπηκοοτητα ή αδεια παραμονης. Ο ιος δεν κοιταει τα χαρτια μας. Τι δεν καταλαβαινουμε στο κλειστα συνορα, επιτελους.
Και να σου πω και το αλλο. Δεν μπορει να ερχεται απο Ισπανια ελληνιδα πολιτης λογω υγειας της μητερας της και να περιμενει σε καραντινα μεχρι να τη δει, και ο Σερβος να μπαινει να αλωνιζει.
Τιθεται και ζητημα παραβιασης συνταγματικων δικαιωματων.

Μα εκεί είναι το θέμα νομίζω, ότι δε μπορείς να κλείσεις τα σύνορα τελείως, παρά μόνο τα ταξίδια αναψυχής. Δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούν τα πράγματα εκεί, αλλά πιθανολογώ ότι, πέρα από τους Αλβανούς που έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοινότητα στη χώρα μας (άρα συγγενείς να δουν κλπ), έχουμε και πιο πρακτικά θέματα όπως φορτηγά κλπ που πηγαινοέρχονται, πολίτες που ζουν εδώ και δουλεύουν εκεί, κλπ κλπ κλπ.

Να θυμίσω και κάτι άλλο. Τα σύνορα υποτίθεται ήταν κλειστά μέχρι την 1η Ιουλίου. Έχω πολλά άτομα που γνωρίζω ότι ταξίδεψαν από Αμερική μέσα στον Ιούνιο. Διότι τα κλειστά σύνορα αφορούσαν μόνο ξένα διαβατήρια, και όχι Έλληνες κατοίκους άλλων χωρών.

Να πω κι εγώ ότι στη περιοχή που είμαι τώρα, Λακωνία, υπάρχουν πολλοί τουρίστες από χώρες όπως Αμερική, Καναδάς , Αγγλία, κλπ. Που έρχονται μέσω τρίτων χωρών.

Κανείς δεν τους έλεγξε και κυκλοφορούν ελεύθεροι....όποτε κατάλαβαινετε τι γίνεται.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Να πω κι εγώ ότι στη περιοχή που είμαι τώρα, Λακωνία, υπάρχουν πολλοί τουρίστες από χώρες όπως Αμερική, Καναδάς , Αγγλία, κλπ. Που έρχονται μέσω τρίτων χωρών.

Κανείς δεν τους έλεγξε και κυκλοφορούν ελεύθεροι....όποτε κατάλαβαινετε τι γίνεται.

Αυτά τα γνωρίζουν μέσω του PLF, και έτσι υποτίθεται καθορίζουν το αν θα σου γίνει τεστ κατά την άφιξη. Αν δεν έχεις καταθέσει PLF πέφτει 500αρικάκι (και μετά κάνεις ό,τι θα έκανες αν το είχες).

Αυτό που βλέπω λέω...καμία προφύλαξη εδώ, κάνεις δε φοράει μάσκα, τουρίστες ανεξέλεγκτοι.

Έρχονται πολλοί και με σκάφη από εξωτερικο, κανένας έλεγχος...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

......

Φιλε αν και δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω (μονο στον κυβερνητικο κυκλο γνωριζουν ποιος και ποτε), δεν πιστευω να ειναι του Τσιοδρα.
Αν ηταν στο χερι των γιατρων να κυβερνουν και να παιρνουν αποφασεις θα ηταν κλειστα ολα.

Eκτος αν εχεις στο γκουβερνο γιατρους οπως Ioannidis του Stanford η καποιες ομαδες του Oxford... που θα τα αφηναν ολα ανοιχτα. Που ειναι μαλλον μειοψηφια.

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Το έχουν πει μόνοι τους οι υγειονομικοί: "κάνουμε εισηγήσεις".

Η εξίσωση ως δύσκολη και πρωτόγνωρη με σκοπό το αποτέλεσμα να παράξει το λιγότερο κακό σε υγεία και οικονομία ταυτόχρονα, θα έχει και αστοχίες από την πλευρά αυτών που παίρνουν αποφάσεις.
Είναι αναμενόμενο και δεν είναι αυτό που με εξοργίζει.

Αυτό που με εξοργίζει είναι πως έχουν αμολήσει πολλούς από όλες τις θέσεις (και άλλοι το κάνουν και αυτόματα μόνοι τους είμαι σίγουρος, το γιατί είναι άλλο θέμα), που μας κουνάν το δάχτυλο και τα ρίχνουν όλα σε "εμάς".

Ας καταλάβουν πως υπάρχουν και άνθρωποι που είναι τυπικοί, και παρόλα αυτά κινδυνεύουν γιατί πρέπει να δουλέψουν κτλ κτλ. Και αυτοί πιθανά θα νοσήσουν και γιατί άλλοι κάνουν πάρτι, αλλά και γιατί υπήρξαν και λάθος χειρισμοί.

Το τελευταίο να μην το προσπερνάν, και να κάνουν και καμιά αυτοκριτική, και τότε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου θα συμπεριφερθεί καλύτερα. Υπάρχει κούραση και θα έρθουν και χειρότερα, και να βάζεις τον άλλο από κάτω και να του τα ψέλνεις φταίει δεν φταίει, μόνο αντίδραση μπορεί να φέρει με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Dr. Wolfgang Wodarg ειναι Γιατρος και πολιτικος ανδρας της Γερμανιας. Προεδρος του κοινιβουλευτικου συμβουλιου Υγειας.

Προσεξτε με τι παιδαγωγικο τροπο και πειστικο μεσω στοιχειων απο ερευνες πληροφορει ους συμπολιτες του.

Το βιντεο ειναι καπου τον Μαρτη... εποχη που πολλοι χρησιμοποιουσαν ακομα τον ορο flu (Οπως ο ιδιος καποια στιγμη).
H σεμνοτητα του αφοπλιζει.. " Ειναι μια επικινδυνη θανατηφορα επιδημια ; αναρωτιεται...Πως θελετε να ξερουμε απαντα ο ιδιος, αφου χρειαζονται πληθος επιστημονικα data σε βαθος χρονου για να κρινουμε"...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσωπικα εχω μεγαλη εκτιμηση και για τον Τσιοδρα (που δεν ειναι πολιτικος προσοχη, οπως ο Βολφκγανγκ, αλλα δινει επισης κατευθυνσεις).

Μηδεν προ του τελους μακαριζε, λενε γιατι η επιδημια κανει κυκλους οπως φαινεται στα Βαλκανια και αλλου, αλλα η Γερμανια ειναι απο τις χωρες που κερδισε το στοιχημα.

Σε κάθε πανδημία το μοναδικό όπλο αντιμετώπισης είναι η καραντίνα, τίποτε άλλο. Οικονομία και υγεία σε πανδημίες είναι έννοιες αντίθετες.
Σε έναν πολύ καλά οργανωμένο κόσμο με σφράγισμα συνόρων πλην απαραίτητων εξαιρέσεων και αυτοί με ελέγχους, και τοπικά lockdown όπου υπάρχει εστία είναι ο μόνος τρόπος.

Σε κάθε πανδημία το μοναδικό όπλο αντιμετώπισης είναι η καραντίνα, τίποτε άλλο. Οικονομία και υγεία σε πανδημίες είναι έννοιες αντίθετες.
Σε έναν πολύ καλά οργανωμένο κόσμο με σφράγισμα συνόρων πλην απαραίτητων εξαιρέσεων και αυτοί με ελέγχους, και τοπικά lockdown όπου υπάρχει εστία είναι ο μόνος τρόπος.

Αν και δεν ειμαι ειδικος οπως σχεδον ολοι μας εδω μεσα, δεν συμφωνω παρατηροντας και εχοντας ακουσει η μελετησει πραγματα απο "γεννεσεως κορονοιου".
Πρωτον η καραντινα θεωρειται απαρχειομενο μεσον. Μεσσαιωνικο. Στην ουσια σημαινει αδυναμια της ιατρικης πρακτικης.
Καραντινα σημαινει ηδη αποτυχια... Ασε που δεν εχουμε κανενα επιστημονικο στοιχειο μετρησιμο στο οτι σταματαει μια επιδημια.

Δευτερον απο την παρατηρηση μου στα πεπραγμενα επι της Υφηλιου τα 3 μεγαλυτερα παραδειγματα επιτυχιων ηταν σε χωρες χωρις καραντινα τελειως (οπου και δεν επηρρεαστηκε η οικονομια τους)...Στην ΤΑϊβαν την Κορεα & την Σινγκαπυρη (θα μπορουσα να βαλω και την Ιαπωνια μερικως εαν θεωρουσα ολοκληρη την χωρα σαν καραντινα). Οποτε οχι...
Το καλυτερο οπλο ηταν αυτο των Ασιατων πρωτο γιατι γνωριζαν τον κινδυνο, πρωτονΒ γιατι εχουν προνοησει βαση του κινδυνου, δευτερον γιατι γνωριζουν την Κινα και τριτον γιατι ελεγχουν πληρως τα συνορα τους.
Α και ξεχασα το σημαντικοτερο...ειναι υπακουοι και ακουλουθουν συνειδητα συστασεις και εντολες για το συνολο.

H υπακοη και συμμορφωση (στις εισηγησεις των ειδικων) ΔΕΝ εχει απειρο οριζοντα χρονου.
Μας ειπαν οτι θα υπαρξει δευτερο κυμα. Μας ειπαν οτι δεν θα ειναι το ιδιο ισχυρο με το πρωτο.
Μας ειπαν οτι θα ειναι πολυ περισσοτεροι αυτοι που εχουν αναπτυξει καποιου ειδους αντισωματα
(ετσι οπως το διατυπωσαν μαλλον ουτε καν το πιστεψαν οι ιδιοι ... τι σημαινει "καποιου ειδους" ?)
ΟΛΑ ΑΥΤΑ .... οντως επαληθευτηκαν και επαληθευονται .... και μπραβο στους ειδικους !
Αν μη τι αλλο, ξερουν το αντικειμενο τους, ξερουν τι λενε ...

Ομως .....

γιατι ο προεδρος του ΠΟΥ αναφερθηκε στην πιθανοτητα να μην προκυψει ΠΟΤΕ εμβολιο κατα του Covid-19 ?
Για να την σπασει στον Τrump ? Μαλλον απιθανο (εως χαζο). Ο προεδρος του ΠΟΥ δεν εχει την εποπτεια που
εχουμε εμεις εδω μεσα. Εχει ΕΚΑΤΟ φορες πλατυτερη και βαθυτερη εποπτεια. Μπορουσε να πει "θα αργησει λιγο".
Ομως δεν ειπε κατι τετοιο ....

https://www.bbc.com/news/world-53643455
The head of the World Health Organization (WHO) has said that
while there is hope for a vaccine against Covid-19, one might never be found.

Επομενως ....

Ολα καλα και αγια .... Μεχρι και Αν .... βγει το εμβολιο. Δεν θελω καν να σκεφτω τι θα γινει αν φτασουμε Ιανουαριο
και ακουμε ακομα απο το γυαλι οτι "τα ερευνητικα κεντρα βρισκονται στην φαση 3 και θελουν λιγη ακομα υπομονη
απο μας, το κοινο, και καλο θα ηταν να μην τριγυρναμε ασκοπα και καλο θα ηταν να στειλουμε τους γονεις μας
στα βουνα και ισως να σκεφτουμε τηλεργασια μονιμα και οσοι μπορουν να αποφυγουν ταξιδια στο εξωτερικο
θα βοηθησουν πολυ τους συμπολιτες τους και ειναι πραξη ευθυνης να μην μαζευονται οι εφηβοι σε καφετεριες
και στα λεωφορεια να μπαινουν μονο δεκα ατομα και να απεμπολισουμε αναχρονιστικες συνηθειες οπως χειραψιες
και αγκαλιες και στο σεξ θα ηταν δεον να καθιερωθει το VR γιατι ετσι δεν μεταδιδεται ο ιος" .... και απειρα τετοια φαιδρα.

ΟΛΑ .... ΕΙΝΑΙ ... ΘΕΜΑ ... ΑΝΤΟΧΗΣ .... ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ! .... (και δεν υπαρχει το παραμικρο που να διεφευγει αυτου)

Status
Not open for further replies.