Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Δεν υπηρχε Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ λογος να βιαστουν τοσο πολυ.
Καμια σχολικη χρονια δεν χανεται επειδη τα μαθηματα θα ξεκινουσαν .... 1η Οκτωμβριου.
Ειναι ακατανοητη (τουλαχιστον) η αποφαση και επιλογη που εκαναν.

Εδώ που τα λέμε, αφού "δεν υπάρχει Covid", αφού ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, αφού τα κωλομπιτσόμπαρα είναι γεμάτα, αφού ο κόσμος συνεχίζει να φοράει μάσκες στο σαγόνι, αφού οι τράγοι συνεχίζουν να δέχονται κόσμο χωρίς μάσκα, ε, ας πάμε full YOLO, τι να πω; Στα σχολεία θα μας πιάσει ο πόνος;

Να δουμε τι θα γινει με τους εκπαιδευτικους. Υπαρχουν πολλοι που ανηκους στις ευπαθεις ομαδες οποτε θα υπαρχουν στα σιγουρα τεραστια κενα στις ωρες διδαχής.

Πως θα τους υποχρεωσεις να διδαξουν ?

Μαλλον ... <<<ΜΑΛΛΟΝ>>> ....
εχουν κατα νου, να προβουν σε κυλιομενες καραντινες (διαφορετικη περιοχη καθε φορα)
ωστε να μην ξεσηκωθουν οι ντοπιες οικονομιες .... ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ πανελλαδικα.

The only scenario that makes sense .... :nounder:

H επιλογη (για ανοιγμα στις 7 Σεπτεμβριου) ΔΕΝ φαινεται να ειναι απο επιδημιολογους.
Πολιτικη αποφαση φαινεται να ειναι ! Δεν στεκει σε καμια επιστημονικη θεωρηση ...
ανοιγμα σχολειων τοσο νωρις.

Πιστεύω ότι πραγματικά δεν παίζει σάλιο στο κράτος και για αυτό πάμε χωρίς κάποιο επιστημονικό σχέδιο
Θα ήθελα να μπορούσε να βγει κάποιος και να πει ωμά ξέρετε, δε υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να πάμε σε εκ περιτροπής τμήματα, δεν υπάρχουν λεφτά να δίνουμε σε γονείς για άδειες ειδικού σκοπού.
Πάμε λοιπόν όπως με τον τουρισμό χωρίς σχέδιο και βλέπουμε
Περιττό να σας πω πως στην Κρήτη που βρίσκομαι ακόμη, ο τουρισμός είναι είδος προς εξαφάνιση.. Ξαδελφη της γυναίκας μου που εργάζεται σε ξενοδοχείο της ανακοίνωσαν ότι τελειώνουν τέλος Αύγουστο μιας και από τα περίπου 200 δωμάτια ζήτημα να είχαν στο πικ τα 50 και πλέον δεν υπάρχει νέα κράτηση ούτε για δείγμα.. Αν δεν ήταν οι ντόπιοι και όσοι έχουν σχέση με το νησί θα μιλούσαμε για περιοχές φαντάσματα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Yπαρχει <καποιος> σχεδιασμος, αλλα αυτος ΔΕΝ αφορα απαντες.

Η θα περισωθει η οικονομια (απο δω και περα) και θα χαθουν ζωες (πολυ περισσοτερες απο το αξιοζηλευτο 230)
η τα 71 δις ευρωπαικης στηριξης (τα 52 δις ειναι δανεια, μονο τα 19 δις ειναι αμιγεις επιχορηγησεις) δεν αρκουν
ουτε για ζητω για τα επομενα 7 χρονια.

Οποτε ..... τι λετε οτι θα συμβει ? ...... θα μας σωσουν οι επιχορηγησεις ? .... (χρειαζεται πτυχιο μαθηματικων ?)
Νιαουριζει κατι πανω στα κεραμιδια ?

Συγνώμη αλλά επειδή δεν το κατέχω ας μου εξηγήσει κάποιος. Πρώτον, μέχρι πριν 2 μήνες μας λέγαμε για τον τουρισμό και την ανάγκη του που έχει η χώρα. Τώρα που αποδεδειγμένα κυμάνθηκε πολύ κάτω των προσδοκιών τι οικονομία να περισωθεί; Εκτός αν δεν ισχύει αυτό με τον τουρισμό η υπήρχε plan b
Δεύτερον, αυτά τα 72δις καθαρά μικτά και γω δεν ξέρω δεν δόθηκαν υποτίθεται για στήριξη λόγω COVID;

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Συγνώμη αλλά επειδή δεν το κατέχω ας μου εξηγήσει κάποιος. Πρώτον, μέχρι πριν 2 μήνες μας λέγαμε για τον τουρισμό και την ανάγκη του που έχει η χώρα. Τώρα που αποδεδειγμένα κυμάνθηκε πολύ κάτω των προσδοκιών τι οικονομία να περισωθεί; Εκτός αν δεν ισχύει αυτό με τον τουρισμό η υπήρχε plan b
Δεύτερον, αυτά τα 72δις καθαρά μικτά και γω δεν ξέρω δεν δόθηκαν υποτίθεται για στήριξη λόγω COVID;

1. Τον τουρισμό δεν τον έκλεισε καμμία χώρα της ΕΕ. Η απαγόρευση εισόδου πολιτών της ΕΕ σε πολίτες χώρας μέλους δεν είναι εύκολη υπόθεση.
2. Τα 72 δις (τα μισά είναι δάνεια, τα άλλα μισά επιδοτήσεις) θα αρχίσουν να δίνονται σταδιακά από το 2021 και μετά σε βάθος 3ετίας ή 6ετίας.. Πρέπει πρώτα να ψηφιστούν από όλα τα κοινοβούλια της ΕΕ. Αυτό παίρνει καιρό.

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/recovery-plan-europe_el

Ο αποκλεισμος εισοδου στη χωρα ή η αξιωση αρνητικου τεστ, ειναι ηπιοτερο ως μετρο απο την περιστολη της συνταγματικης ελευθεριας μετακινησης των πολιτων της χωρας. Αρα δεν ειναι δικαιολογια αυτο.

Ο αποκλεισμος εισοδου στη χωρα ή η αξιωση αρνητικου τεστ, ειναι ηπιοτερο ως μετρο απο την περιστολη της συνταγματικης ελευθεριας μετακινησης των πολιτων της χωρας. Αρα δεν ειναι δικαιολογια αυτο.
Κι εμένα με προβλημάτισε αυτό που γράφεις.
Διαβάζω τι ισχύει στην Ιταλία. Κι εκεί η αντιμετώπιση του ανοίγματος των συνόρων μοιάζει με τη δική μας κι έχουν επιβάλει χρήση αρνητικού PCR τεστ για να μπεις στη χώρα αν τις τελευταίες 14 ημέρες ο πολίτης επισκέφτηκε τη Κροατία, Μάλτα, Ελλάδα, Ισπανία. Εναλλακτικά πρέπει να γίνει τεστ στην Ιταλία με καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.

......

Πως θα τους υποχρεωσεις να διδαξουν ?

Με περικοπη μισθου για τις ωρες η μερες πυ δεν εργαζεται.
Ισως και με "πειθαρχικες" (administrative) κυρωσεις.

Εκτος αν πανε καποιοι σε δικαστηριο και δημιουργησουν jurisprudence πραγμα που θα παρει χροοοονια...

Και φυσικα πρεπει να εχουν οικονομικες πλατες για να το κανουν... να εχουν να πληρωνουν καθε μηνα ολα τους τα αναγκαια, χωρις να περιμενουν απο μισθο.

Εβλεπα χτες ειδησεις περι Ισπανιας.

Εχουν τρελλη εξαρση κρουσματων και παλι (μη συνοδευομενα απο αναλογους θανατους με του πρωτου κυματος) αλλα ο κοσμος δειχνει στην κοσμαρα του οπως παντου μαλλον.

Πιθανον πλεον να εχει επιδρασει η ολη ιστορια - κυριως στους νεους- εντελως ψυχοδραστικα και να παρουσιαζουν σημαδια αρνησης της πραγματικοτητας που τεινει να αλλαξει την ζωη τους/μας.

Στην Σουηδια το πηγαιναν για ανοσια αγελης. Και σχεδον ολος ο κοσμος ηταν (και ειναι) συμφωνος.

Δεν πετυχε ξερετε γιατι...

Γιατι για να επιτευχθει ανοσια αγελης ειναι αναγκαιο να κολησει τουλαχιστον ενα 70% του πληθυσμου...

Και εκει δεν ξεπερασε ουτε το 10% αν θυμαμαι καλα. Τι καριολης ιος και αυτος. Του κεφαλιου του κανει... ;)

Δεν ειμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σιγουρος οτι εχουν προσβληθει μονο 22 εκατομμυρια (παγκοσμιως).
Noμιζω (με ηπια εως ανυπαρκατα συμπτωματα) εχει προσβληθει τουλαχιστον το 50%
της ανθρωποτητας.

Οποτε η αγελη που λεγεται ανθρωποτητα ΔΕΝ περιμενει ποτε θα προσβληθει.
Προσβληθηκε !!! Απλα δεν νοσησε. Και περιμενει ποτε ο ιος θα γινει φονικοτερος
(η θα τον προλαβουμε με εμβολια).

Παντως απο δω και περα, η εξισωση και σκυλος χορτατος (οικονομια) και η πιτα ολοκληρη (υγεια)
απλα δεν προκειται να βγει .... σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Εκτος εαν ... προλαβουν τα εμβολια. Ο ΠΟΥ μιλησε
για αρχες του 2021. Για να δουμε ....

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν ειμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σιγουρος οτι εχουν προσβληθει μονο 22 εκατομμυρια (παγκοσμιως).
Noμιζω (με ηπια εως ανυπαρκατα συμπτωματα) εχει προσβληθει τουλαχιστον το 50%
της ανθρωποτητας.

Ρε 'σύ Μάνο, από τα 22 εκατομμύρια των ειδικών φτάσαμε στα 3.8 δις του Μάνου έτσι, σε επίπεδο "νομίζω";;

Είπαμε, chat κάνουμε, αλλά όσο συζητάμε τόσο σοβαρά θέματα, μην πετάμε τέτοιες απιθανότητες χωρίς καν μια τεκμηρίωση.

Επισκεψη σε τραπεζα σημερα σε γραφειο εξυπηρετησης πελατων. Το σκεφτομουν καιρο αλλα μπηκα για αλλο λογο ειδα σχετικα αδεια την τραπεζα και μπηκα να τελειωνω με μια μου εκκρεμοτητα.

Για να βγουν 2 αιτησεις (σχετικα με πιστωτικες) και να τις υπογραψω εκατσα πανω απο μιση ωρα !!

η υπαλληλος καμια 45αρια κομψη ασφυκτιουσε με την μασκα της .

"Δεν μπορω μου λεει, ολη μερα υποφερω"

Αρχιζει και την κατεβαζει απο την μυτη συνεχως στο μεταξυ και να βηχει....:damnyou:

"Κι εγω ειμουν Μυκονο την περασμενη εβδομαδα , και πηγαινα και στα μπαρακια μου τι να κανω να μεινω κλεισμενη μεσα ? " !!!!!

Εμενα με εχει πιασει στο μεταξυ κρυος ιδρωτας με το ολο σκηνικο της μπαροβιας στην Μυκονο οπου εβηχε χωρις σχεδον μασκα...:flipout:

Μην τα πολυλογω μου τα ειπε ολα για τα παιδια της για τι ωραια που ζει μονη της με την κορη της , την σταση της προς την ζωη.......και γκουχου γκουχου....

Αρχιζω και σκεφτομαι ποτε θα γινονται ολες οι τραπεζικες συνεδριες δια της τηλεματικης . Και ποτε θα σταματησω να ειμαι ευγενικος για να μην προσβαλλω τον απεναντι μου οταν αυτος με εχει γραμμενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ρε 'σύ Μάνο, από τα 22 εκατομμύρια των ειδικών φτάσαμε στα 3.8 δις του Μάνου έτσι, σε επίπεδο "νομίζω";;

Είπαμε, chat κάνουμε, αλλά όσο συζητάμε τόσο σοβαρά θέματα, μην πετάμε τέτοιες απιθανότητες χωρίς καν μια τεκμηρίωση.

Στο chat μπορουμε να καταθεσουμε ΚΑΙ αυτο που νομιζουμε οτι εχει συμβει (αρκει να το γραψουμε ως λεξη, δηλαδη "νομιζω").
Αν περιμεναμε (για ορισμενα ΠΟΛΥ νευραλγικα ζητηματα) ποτε θα απαντηθουμε ... μπορει και να βρισκομασταν κατω απ'τα ραδικια.
Ο συλλογισμος ειναι απλος : απο τον Ιανουαριο μεχρι σημερα, ο ιος μεταφερθηκε με ολα τα συγχρονα μεσα μεταφορας ΠΑΝΤΟΥ
(ακομα και στα βαθη της Αφρικης η της εσχατιες της Ανταρκτικης). Ενας ΑΡΚΕΙ (για μεταδοση) και δεν χρειαζονται χιλιαδες (φορεις).

Ειναι τοσο απλος ο συλλογισμος (μου) που δεν χρειαζεται phD.

Status
Not open for further replies.