Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τεστ δεν γινονται σε ολους.
Μονο ανα περιπτωση (διαπιστωμενο κρουσμα).
Ουτε ολες οι χωρες τρεχουν να κανουν τεστ ...
Α-Υ-Τ-Ο ... ειναι η βαση για την πεποιθηση μου.

Με στατιστικη ... κανεις στατιστικη !
ΟΧΙ σκαναρισμα ....

Δεν είναι έτσι. Δεν έχει η Αμερική κάθε μέρα 700-800 χιλιάδες άτομα που έχουν συμπτώματα COVID. Τεστ γίνονται κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες την ημέρα σε πληθυσμό που είναι ευαίσθητος (είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω υγείας κλπ). Κι εγώ θα κάνω πχ την πρώτη μέρα του εξαμήνου πριν μπω σε τάξη, και όταν φτάσω στις ΗΠΑ από εδώ (πιθανότατα), όπως αντίστοιχα έκανα και όταν προσγειώθηκα στην Αθήνα (χωρίς κανενός είδους σύμπτωμα).

Φυσικά κάθε χώρα έχει τις δικές της πολιτικές για το ποιον τεστάρει και πότε, αλλά η στατιστική είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι εδώ.

Με τον ίδιο τρόπο που ο γονιός μπορεί να πείσει το παιδί του να φοράει βρακί, μπορεί και να το πείσει να φοράει μάσκα. Υπάρχουν χιλιάδες μέθοδοι για να το πετύχει. Αυτά πάντα στο οικογενειακό του περιβάλλον (που στο κάτω κάτω δε χρειάζεται να φοράει και μάσκα συνεχώς). Στο σχολείο τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, αφού οι μαθητές υπακούν σε κανόνες (είτε το θέλουν, είτε από τον φόβο της όποιας τιμωρίας). Στο χέρι του δασκάλου είναι πάλι να αφιερώσει λίγο χρόνο και να τους δείξει ένα από τα χιλιάδες γραφικά ή βίντεο που κυκλοφορούν και εξηγούν τι κάνει η μάσκα και γιατί είναι απαραίτητη.

Ξέρεις τι μου είπε η βαφτιστήρα μου όταν τη ρώτησα τον Ιούνιο πως πάει το σχολείο και τι κάνουν στα διαλείμματα;
Ότι κρατούσαν αποστάσεις τα παιδάκια αλλά όταν δεν τους έβλεπε η δασκάλα μαζευόντουσαν και έπαιζαν.

Άλλο τώρα. Έχουν να πέσουν μάσκες στα διαλείμματα, στο παιχνίδι, το παιδί θα την ξαναφορέσει (πάει η προστασία), θα παίξει θα θα θα. Τι να πω τώρα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πειθαρχήσει εύκολα παιδιά κοιμάται απλά.

Με τον ίδιο τρόπο που ο γονιός μπορεί να πείσει το παιδί του να φοράει βρακί, μπορεί και να το πείσει να φοράει μάσκα. .

Τα παιδια μου επειδη τα εμαθα ετσι ειναι πολυ πιο μανιακοι χρηστες της ζωνης ασφαλειας στο αυτοκινητο απο την γυναικα μου μερικες φορες.

Παντα αυτα μας πιεζουν να βαλουμε οταν αργουμε να το κανουμε. Πηρε καιρο βεβαια αυτη η "Εκπαιδευση" αλλα τα παιδια ειναι οπως τα μαθεις.

Προφανως οσοι δεν πιστευουν σε αυτην την εκαπιδευση ειναι γιατι ειτε βαριουνται/δεν αντεχουν να τα εκπαιδευσουν ειτε γιατι δεν το κανουν ουτε αυτοι τελικα και απλα πειθαρχουν λογω κανονων.

Τα παιδιά είναι όντως όπως τα μάθεις. Βέβαια σε ορισμένα πράγματα, δεν υπάρχει περίπτωση το παιδάκι να μην ξεστρατίσει. Εάν εξαιρέσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν έχει την παιδεία, πόσο μάλλον να την έχει περάσει στα παιδιά του, για κάτι τέτοιο, εγώ θα πω το απλό.
Εσείς μπορείτε να κάτσετε σε μια αίθουσα 6 ώρες (τις λιγοστεύω κιόλας) την ημέρα, χωρίς aircondition, να σας μιλάει κάποιος για κάτι που σας είναι αδιάφορο? Και να σας πούνε από εδώ και πέρα θα φοράτε μάσκα?

Μην κοροϊδευόμαστε, ζητάμε κάτι από παιδιά, που οι περισσότεροι από εμάς, δεν μπορούμε να κάνουμε. Και την ίδια στιγμή, πάμε να το κάνουμε, χωρίς να πάρουμε μέτρα για να γίνει λίγο πιο εύκολο.
Ότι και να λένε, δυστυχώς, στην εποχή μας που το χρήμα είναι το παν, απλά θα μετρήσουμε απώλειες μέχρι να βγει κάποιο εμβόλιο ή θεραπεία.

Δεν ξέρω, αλλά κι εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο το πράγμα με τις μάσκες.
Άκουσα κάποιον εκπαιδευτικό στην τηλεόραση να λέει ότι τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού πειθαρχούν πιο εύκολα σε αυτό που τους λέει ο δάσκαλος και το εφαρμόζουν.
Στα παιδιά του γυμνασίου, μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Παιδιά είναι και μπάσκετ θα παίξουνε και ποδόσφαιρο και ποδήλατο θα κάνουν με τους κολλητούς τους. Πως θα το κάνουν αυτό με μάσκες?
Δεν ξέρω πια πως είναι να έχει κάποιος παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, αλλά μου φαίνεται δύσκολη η κατάσταση. Θα πέσει πάλι τηλεκπαίδευση.

Ανεξαρτητου αν το μετρο εχει νοημα αυτη ειναι η αποφαση της πολιτειας.

Οι καθε λογης που βγαινουν και κανουν τετοιες προτροπες καλο θαταν να ασχοληθει μαζι τους κανας εισαγγελεας για να μαζευτουν .

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Θα πέσει πάλι τηλεκπαίδευση.

Αν το πραγμα φουντωσει αυτη θαναι η λυση με την εκ περιτροπης προσελευση σε σχολειο να ειμαστε σιγουροι.

Ελπιζω τους μηνες που μεσολαβησαν το υπ.Παιδειας να ασχοληθηκε να φτιαξει αυτην την τηλεκπαιδευση για να δουλευει και κυριως να προσερχονται οι.....καθηγητες.

Γιατι σε εμας στην 1η γυμνασιου οι μισοι καθηγητες δεν ηξεραν πως να πατησουν τα κουμπια ....ενταξει μιλαμε για τραγωδια υποδομη .Μακαρι να το φτιαξανε.

Το πιο συνετό θα ήταν να υπήρχε μια παράταση της έναρξης λειτουργίας μπας και πηγαίνανε καλύτερα τα πράγματα.. Τώρα πάνω στη φούρια είναι ρωσική ρουλέτα.
Υπάρχουν δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα.. Τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα τι γίνεται πάνε κανονικά;
Αν οι γονείς ανήκουν σε ευπαθή ομάδα; Αν ο δάσκαλος/καθηγητής;
Οι μάσκες από μόνες τους δεν κάνουν τίποτα με τον τρόπο που τις γνωρίζουμε μήνες τώρα..
Θα ξεκινήσουν κάπως πειθαρχημένα στην πορεία θα μπαίνω βαίνουν και στο τέλος θα είναι είδος προς εξαφάνιση..
Έχω την εντύπωση πως δεν ξέρουν καν πως θα χειριστούν το θέμα μιας και το ταμείο είναι μείον και πάμε στα τυφλά με ελπίδα την τύχη

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ανεξαρτητου αν το μετρο εχει νοημα αυτη ειναι η αποφαση της πολιτειας.

Οι καθε λογης που βγαινουν και κανουν τετοιες προτροπες καλο θαταν να ασχοληθει μαζι τους κανας εισαγγελεας για να μαζευτουν .

Εγώ θα ήθελα να στείλετε αστυνομία και τον εισαγγελέα στα παιδάκια και να τους ρίχνετε πρόστιμα κάθε φορά που βγάζουν τη μάσκα ή παίζουν ή τρέχουν ή ή ή.

Τι λέμε τώρα. Ανεφάρμοστο.

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με μέτρα, όπως:

1) Αντικαθιστά τα θρανία 2 θέσεων με μονοθέσια θρανία (2.5 εκατ. καινούργια θρανία).
2)Μειώνει 50% τους μαθητές στην τάξη.
3) Προσλαμβάνει άλλο τόσο διδακτικό προσωπικό.
4) αναζητά υφιστάμενα κτίρια για σχολικές αίθουσες.

Χωρίς σχόλια...

maskes1__4_.jpg

Αυτά τα τεστ που κάνουν στα λιμάνια δεν μας λένε κάτι χρήσιμο. Πάνε λέει και εξετάζονται σε εθελοντική βάση. Πεταμένα λεφτά.
Θα έπρεπε να επιλέγουν κάθε ημέρα από ένα πλοίο όπου θα τεστάρονται οι πάντες. Επιβάτες, πλήρωμα. Εκει θα βλέπαμε τι παίζει στα νησιά

η μεγαλη ζημια απο τα νησια εγινε.Απο εδω και περα θα φθινει.

Την ειχαν σιγουρα στα υποψιν τους αλλα επρεπε να λειτουργησουν εστω και για λιγο τα τουριστικα επαγγελματα γιατι απο οκτωβρη αναμενεται μεγαλη μπορα στην οικονομια συμφωνα με ολες τις μελετες

Ισως να τσεκαραν οσους μπαινουν απο τα βορεια συνορα με πιστοποιητικα να δουμε αν ειναι αληθινα θαλεγα εγω.

Εκει που τα κρουσματα εχουν γινει εφιαλτης.

Για εξηγήστε μου λίγο βρε παλληκάρια όποιος κατάλαβε.
Εδώ Χαλκιδική είμαι στον κήπο, περνάω τον πεζόδρομο, κατεβαίνω έναν χωματόδρομο 60 μέτρων και βγαίνω στην παραλία, κόβω 60-70 μέτρα δεξιά που έχει ελαχιστες πέτρες αλλά καθόλου κόσμο και μπαίνω μέσα στη θάλασσα. Τα αντίστροφα κατά την επιστροφή. Από αύριο, πού πρέπει, εάν πρέπει, να φοράω μάσκα; Μέχρι στιγμής φορώ όταν πάω μανάβη και μπακάλη, μαγειρεύουμε στο σπίτι.
Α και ο μικρός - τρύπα ασφαλείας-- παίζει μπάσκετ στο γήπεδο αμέσως μετά τον πεζόδρομο.

Για εξηγήστε μου λίγο βρε παλληκάρια όποιος κατάλαβε.
Εδώ Χαλκιδική είμαι στον κήπο, περνάω τον πεζόδρομο, κατεβαίνω έναν χωματόδρομο 60 μέτρων και βγαίνω στην παραλία, κόβω 60-70 μέτρα δεξιά που έχει ελαχιστες πέτρες αλλά καθόλου κόσμο και μπαίνω μέσα στη θάλασσα. Τα αντίστροφα κατά την επιστροφή. Από αύριο, πού πρέπει, εάν πρέπει, να φοράω μάσκα; Μέχρι στιγμής φορώ όταν πάω μανάβη και μπακάλη, μαγειρεύουμε στο σπίτι.
Α και ο μικρός - τρύπα ασφαλείας-- παίζει μπάσκετ στο γήπεδο αμέσως μετά τον πεζόδρομο.
Αν δεν συναντάς άνθρωπο στον δρόμο δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα. Εκτός αν βγήκαν μελέτες πως αερομεταφερεται.

Βρε άσε τα εάν χρειάζεται. Τις ώρες που πάω ζήτημα εάν πλησιάζω άλλον στα 10 μέτρα. Αλλά εστω και με βρίσκει ένας μπάτσος βγαίνοντας από τον κήπο ή το λιμενικό όταν κολυμπώ. Τι γίνεται;

Χωρίς σχόλια...

maskes1__4_.jpg

Σχετικά με αυτό το διαδικτυακό "κίνημα" γονέων, οι οποίοι αντιτίθενται στη χρήση μάσκας και δηλώνουν ότι θα στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα.
Το εύλογο ερώτημα είναι αν θα επιτρέπεται η είσοδος στο παιδί και πώς αυτό θα εφαρμοστεί.
Ο Διευθυντής, ο φύλακας, οι εκπαιδευτικοί, θα εκτελούν και χρέη πορτιέρη/αστυνόμου; Ποιά θα είναι η θέση των υπολοίπων (λογικών) γονέων;
Ενδεχομένως να υπάρξουν εντάσεις και προστριβές στα σχολεία.

Status
Not open for further replies.