Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Δευτερα θα ανακοινωθουν απο το υπ.Παιδειας τα μετρα που θα ισχυσουν στα σχολεια.

Μεχρι τοτε μονο να υποθετουμε πλαισιο μπορουμε.

Αν τα κρουσματα σε 2 εβδομαδες εχουν ακομα ανοδικη ταση παντως θα επιστρεψουμε στην εκ περιτροπης διδασκαλια ταχιστα εκτιμω εγω. Σε πρωτη φαση....

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Βρε άσε τα εάν χρειάζεται. Τις ώρες που πάω ζήτημα εάν πλησιάζω άλλον στα 10 μέτρα. Αλλά εστω και με βρίσκει ένας μπάτσος βγαίνοντας από τον κήπο ή το λιμενικό όταν κολυμπώ. Τι γίνεται;
Θυμάμαι την εποχή της καραντίνας έναν τύπο που του έδωσαν πρόστιμο επειδη πήγε στο φούρνο διπλά του χωρίς SMS/χαρτί εξόδου.
Αν κρίνω από αυτό ενδέχεται να σε γράψουν.

Αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συγκεκριμένα, αν από την παραβίαση των ποινικών διατάξεων (άρθρο 285 του ΠΚ) προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθενείας προβλέπεται φυλάκιση έως πέντε έτη και επιβολή χρηματικής ποινής.

Σε περίπτωση που η παραβίαση των μέτρων έχει σαν αποτέλεσμα την μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη από πέντε έως δέκα έτη. Αν η παραβίαση επέφερε το θάνατο ανθρώπου, προβλέπεται κάθειρξη από 10 έως 15 έτη.

Αν από την παραβίαση των διατάξεων προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Να σημειωθεί πως οι παραπάνω ποινές ισχύουν σε περίπτωση που το αδίκημα τελέστηκε από δόλο. Δηλαδή, ο δράστης γνώριζε ότι μεταδίδει την ασθένεια αλλά παραβίασε τα μέτρα.

Τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται και όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια με ηπιότερες όμως ποινές. Συγκεκριμένα, όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση έως δυο χρόνια ή χρηματική ποινή στους δράστες.

https://www.protothema.gr/greece/ar...s-tis-nosou-meta-tin-paraviasi-tis-karadinas/

Tωρα (απο Σεπτεμβριο και μετα) οι ιδιοσυγκρασιες που εχουν κανει το σκ@το τους παξιμαδι και μπορουν να πειθαρχουν και αυτοπειθαρχουν
θα γρυλλισουν αγρια απεναντι σε ολους αυτους που ουτε (προλαβαν να) κανουν το σκ@το τους παξιμαδι, ουτε βεβαια εμαθαν να πειθαρχουν
μια ζωη ολοκληρη. Αναφερομαι στις νεαρες αλλα και γηραιες ηλικιες.

Εγω ανηκω σ'αυτους που εκαναν το σκ@το τους παξιμαδι (μια ζωη ολοκληρη) ... αλλα για καποιον (και για μενα) αδιευκρινιστο λογο
δεν θα εξαπελυα κυνηγι μαγγισων. Ουτε θα το επικροτουσα. Ουτε θα το γλυκοκοιτουσα. Ομως, αντι να προσπαθησει να απομακρυνει
ενα τετοιο ενδεχομενο η Πολιτεια .... μαλλον θα μας αφησει να "αλληλοκατασπαραχθουμε". Αλλωστε την συμφερει. Οτιδηποτε αλλο
απαιτει χρηματα και δυναμικο. Την ΚΑΡΑ-ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Χωρια οτι θα βγαλει και ενα εξτραδακι απο προστιμα ....

Στη Γαλλία κάθε μαθητής παίρνει ένα επίδομα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (allocation de rentrée) για να καλύψει τα έξοδα αγοράς σχολικών ειδών. Φέτος, το επίδομα αυτό αυξήθηκε κατά 100 ευρώ λόγω Covid, στα 470 ευρώ.

Στην Ελλάδα;

Στη Γαλλία κάθε μαθητής παίρνει ένα επίδομα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (allocation de rentrée) για να καλύψει τα έξοδα αγοράς σχολικών ειδών. Φέτος, το επίδομα αυτό αυξήθηκε κατά 100 ευρώ λόγω Covid, στα 470 ευρώ.

Στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα θα θησαυρίσει πάλι ο Βακάκης.............

Θυμάμαι την εποχή της καραντίνας έναν τύπο που του έδωσαν πρόστιμο επειδη πήγε στο φούρνο διπλά του χωρίς SMS/χαρτί εξόδου.
Αν κρίνω από αυτό ενδέχεται να σε γράψουν.

Μπορεί να ακούγεται (και να είναι) υπερβολικό, αλλά εδώ που τα λέμε, δεν του φταίει και κανένας. Αν είναι δυνατόν σε κάθε παράβαση να χάνει το κράτος (ο αστυνομικός) χρόνο και πόρους για να ακούει τον καθένα να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή στα πόσα μέτρα από τον φούρνο ξεκινάει το "δίπλα" για να μη χρειάζεται sms? Δε γίνεται έτσι δουλειά, καλώς ή κακώς.

Τώρα αυτό για το οποίο μιλάει ο @send είναι άλλη υπόθεση, και καλό θα ήταν να γίνει μια διευκρίνηση για τους λουόμενους γενικότερα και τις μάσκες.

Moλις εδειξαν τα λημερια μου στην Ποτιδαια (Τορωναιος και λοιποι μπητσομπαροι) στις ειδησεις.
ΔΕΝ ειναι εντελως αδεια. Προλαβα να δω δεκα ξαπλωστρες γεματες .... :laugh: ....

Δεν πα να .... :angry: .....
ΚΑΘΟΛΟΥ δεν τους λυπαμαι !!!!
Επι 30 χρονια ετιναξαν την ανθισμενη αμυγδαλια.

Επι 30 χρονια αλλαζουν αμαξι καθε χρονο .... :furious3:

Τα καημενα τα παιδακια ομως ... που δουλευαν εποχικοι.
Eβγαζαν ενα χαρτζιλικι για τον χειμωνα. Ενα κατιτις ....
My thought is with them .... an ONLY them !

Πάντως στην Πελοπόννησο γίνεται χαλασμός. Γεμάτα ξενοδοχεία, γεμάτες παραλίες, γεμάτες ταβέρνες, κίνηση, κλπ. Ακόμα και στις καβάτζες μου που κάθε χρόνο ήμουν μόνος μου, τώρα έχει καμιά 10αριά ομπρέλες. :rifle:

Τώρα αυτό για το οποίο μιλάει ο @send είναι άλλη υπόθεση, και καλό θα ήταν να γίνει μια διευκρίνηση για τους λουόμενους γενικότερα και τις μάσκες.

Αν ισχυει οπως το διαβαζω παντως, σηκωνομαι και φευγω αυριο. Δεν εχω καμια διαθεση για διακοπες με τετοια καραγκιοζιλικια, διχως μαλιστα το παραμικρο απο αποψη ουσιας νοημα.

Γιατι δεν το λενε ανοικτα, κλεινει για τουρισμο η Χαλκιδικη και η Μυκονος;
Θα καταφερουν το ανεπαναπληπτο, να διωξουν και τον εσωτερικο τουρισμο, ακομη και τον σιγουρο, τους εχοντες εξοχικο σπιτι. Τους αξιζει παρατεταμενο χειροκροτημα, σιγουρα.

Και ειχα την εντυπωση οτι η Χαλκιδικη κατεγραφε χαμηλα μονοψηφια τις τελευταιες ημερες.

Δεν πα να .... :angry: .....
ΚΑΘΟΛΟΥ δεν τους λυπαμαι !!!!
Επι 30 χρονια ετιναξαν την ανθισμενη αμυγδαλια.

Επι 30 χρονια αλλαζουν αμαξι καθε χρονο .... :furious3:

Τα καημενα τα παιδακια ομως ... που δουλευαν εποχικοι.
Eβγαζαν ενα χαρτζιλικι για τον χειμωνα. Ενα κατιτις ....
My thought is with them .... an ONLY them !

Αχ αχ αχ, εγώ σου έλεγα για τα 40 και 50 χρόνια και εσύ έχεις κολλήσει στα 30. Πριν 30 χρόνια είχαν ήδη κονομήσει και ερχόταν η νέα γενιά που τώρα είναι στα πράγματα.
Το παρακάτω είναι αληθινή φράση που άκουσα με τα αυτιά μου 31-32 χρόνια πριν:

---«Λέω στον πάππου, τι την θες την αποθήκη? Χτίσε δυο ντουβάρια να τα κάνεις ενοικιαζόμενα!» και αν δεν τα έφτιαχνε ο παππούς, πριν τον κλάψουν στα εννιάμερα είχαν ήδη αρχίσει τις εργασίες, και με τι ζήλο! Μα κυρίως με τι όραμα…---

το είχα γράψει κάποτε με άλλη αφορμή
https://avclub.gr/forum/showthread....βίντεο?p=1058201633&viewfull=1#post1058201633

Μπορεί να ακούγεται (και να είναι) υπερβολικό, αλλά εδώ που τα λέμε, δεν του φταίει και κανένας. Αν είναι δυνατόν σε κάθε παράβαση να χάνει το κράτος (ο αστυνομικός) χρόνο και πόρους για να ακούει τον καθένα να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή στα πόσα μέτρα από τον φούρνο ξεκινάει το "δίπλα" για να μη χρειάζεται sms? Δε γίνεται έτσι δουλειά, καλώς ή κακώς.

Δεν ζεις στην Ελλάδα από ότι κατάλαβα αλλά εδώ υπάρχουν φούρνοι όχι μόνο διπλά σε σπίτια αλλά κ κάτω από αυτά.

Εχω 2 διαμερίσματα, το Α και το Β τα οποία απέχουν 70 μέτρα μεταξύ τους (πραγματικό παράδειγμα). Θέλω να πάω από το Α που μένω στο Β. Χρειαζόμουν SMS/χαρτί; Και αν ναι με τι δικαιολογία;

Δεύτερο πραγματικό παράδειγμα: το πατρικό μου είναι ακριβώς διπλά από το σπίτι μου (5 μετρά απόσταση) και μένουν γονείς/αδέλφια με οικογένειες κλπ). Ηθελα να τους πάω κάτι να φάνε, μία βοήθεια κάτι. Χρειαζόμουν SMS/χαρτί;

Τρίτο παράδειγμα: ο κάδος ανακύκλωσης είναι στα 30 μέτρα από το σπίτι μου. Ηθελα SMS/χαρτί να πετάξω ανακύκλωση;

Αν λοιπόν με σταματούσε ένας μπάτσος δεν θα έπρεπε να ακούσει τι έχω να πω κ να μου ρίξει πρόστιμο;

Επισκεψη σε τραπεζα σημερα σε γραφειο εξυπηρετησης πελατων. Το σκεφτομουν καιρο αλλα μπηκα για αλλο λογο ειδα σχετικα αδεια την τραπεζα και μπηκα να τελειωνω με μια μου εκκρεμοτητα.

Για να βγουν 2 αιτησεις (σχετικα με πιστωτικες) και να τις υπογραψω εκατσα πανω απο μιση ωρα !!

η υπαλληλος καμια 45αρια κομψη ασφυκτιουσε με την μασκα της .

"Δεν μπορω μου λεει, ολη μερα υποφερω"

Αρχιζει και την κατεβαζει απο την μυτη συνεχως στο μεταξυ και να βηχει....:damnyou:

"Κι εγω ειμουν Μυκονο την περασμενη εβδομαδα , και πηγαινα και στα μπαρακια μου τι να κανω να μεινω κλεισμενη μεσα ? " !!!!!

Εμενα με εχει πιασει στο μεταξυ κρυος ιδρωτας με το ολο σκηνικο της μπαροβιας στην Μυκονο οπου εβηχε χωρις σχεδον μασκα...:flipout:

Μην τα πολυλογω μου τα ειπε ολα για τα παιδια της για τι ωραια που ζει μονη της με την κορη της , την σταση της προς την ζωη.......και γκουχου γκουχου....

Αρχιζω και σκεφτομαι ποτε θα γινονται ολες οι τραπεζικες συνεδριες δια της τηλεματικης . Και ποτε θα σταματησω να ειμαι ευγενικος για να μην προσβαλλω τον απεναντι μου οταν αυτος με εχει γραμμενο.
Αιτησεις για πιστωτικη γινονται και ηλεκτρονικα, χωρις να χρειαστει να πας σε καταστημα.

Δεν ζεις στην Ελλάδα από ότι κατάλαβα αλλά εδώ υπάρχουν φούρνοι όχι μόνο διπλά σε σπίτια αλλά κ κάτω από αυτά.

Εχω 2 διαμερίσματα, το Α και το Β τα οποία απέχουν 70 μέτρα μεταξύ τους (πραγματικό παράδειγμα). Θέλω να πάω από το Α που μένω στο Β. Χρειαζόμουν SMS/χαρτί; Και αν ναι με τι δικαιολογία;

Δεύτερο πραγματικό παράδειγμα: το πατρικό μου είναι ακριβώς διπλά από το σπίτι μου (5 μετρά απόσταση) και μένουν γονείς/αδέλφια με οικογένειες κλπ). Ηθελα να τους πάω κάτι να φάνε, μία βοήθεια κάτι. Χρειαζόμουν SMS/χαρτί;

Τρίτο παράδειγμα: ο κάδος ανακύκλωσης είναι στα 30 μέτρα από το σπίτι μου. Ηθελα SMS/χαρτί να πετάξω ανακύκλωση;

Αν λοιπόν με σταματούσε ένας μπάτσος δεν θα έπρεπε να ακούσει τι έχω να πω κ να μου ρίξει πρόστιμο;

Είδες, στα λόγια μου έρχεσαι. Δε θα ήταν πολύ πιο απλό να στείλει ένα μηνυματακι για να μη χρειάζεται να γίνει όλη αυτή η ανάλυση;

Αιτησεις για πιστωτικη γινονται και ηλεκτρονικα, χωρις να χρειαστει να πας σε καταστημα.

Επροκειτο για προιοντα συνδεδεμενα με πιστωτικη για την ακριβεια.

Ενα προγραμμα ασφαλισης χρεωσης.

Είδες, στα λόγια μου έρχεσαι. Δε θα ήταν πολύ πιο απλό να στείλει ένα μηνυματακι για να μη χρειάζεται να γίνει όλη αυτή η ανάλυση;
Εγώ πάλι θα το έλεγα ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Να θέλω SMS/χαρτί για να πετάξω σκουπίδια κ να μην μπορώ να εξηγήσω στον αστυνομικό ότι πέταξα σκουπίδια για μην ασχοληθεί μαζί μου.

Σε αλλά νέα:
Μόνο με μάσκα επιτρέπεται το τρέξιμο στη Χαλκιδική και τη Μύκονο
http://runningnews.gr/item.php?id=46335
Εχουμε χάσει τη μπάλα μου φαίνεται;

Status
Not open for further replies.