Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Pontios...
Θα πω τη μαύρη αλήθεια και δεν κάνω πλάκα.
Νόμιζω ότι ήθελες να γράψεις Πάριος και σου βγήκε Μάριος.
Στα μέρη μου ο Πάριος είναι όντως respect, για αυτό πήγε κι ο νους μου εκεί με τη πρώτη. Κι σκέφτηκα λες κι ο Νικος να εννοεί το Γιάννη Πάριο?
Ελπίζω να δείξεις κατανόηση, αλλά στο σπίτι που περνάγαμε τα καλοκαίρια μας σαν παιδί είχαμε φωτογραφία του Γιάννη Πάριου πάνω από το κρεβάτι.
Η μητέρα μου τέλειωσε το γυμνάσιο νοικιάζοντας δωμάτιο στο πατρικό του Πάριου στη Παροικιά.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eγω αν ημουν Τσιοδρας (ευτυχως δεν ειμαι) ΜΟΛΙΣ ακουγα οτι κατεβηκαν μαναδες στο Συνταγμα
για να διαδηλωσουν εναντιον της μασκας στα σχολεια .... θα εφευγα απο Ελλαδα (και θα ριχνα
και μαυρη πετρα πισω μου). Και μονο το οτι περεμεινε Ελλαδα (ο Σωτηρης) μαλλον αποτελει
ΧΑΣΤΟΥΚΙ για οσους του προσαπτουν το οτιδηποτε.
Οπότε, κι εγώ πρέπει να αφήσω πίσω μου την Ελλάδα, όταν διαβάζω τέτοια; :)

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το 'μη εκλεγμένος' που αναφέρεται κάθε λίγο και λιγάκι. Οι πολίτες στην Ελλάδα ψηφίζουν το κόμμα που θεωρούν ότι είναι ικανότερο/τους βολεύει περισσότερο να κυβερνήσει. Δε σημαίνει αυτό ότι για υπερεξειδικευμένες θέσεις κλειδιά θα βάζουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι εκλεγμένος. Εξάλλου, έχετε δει ποιοι είναι αυτοί που βγαίνουν πρώτοι σε σταυρούς στις εκλογές; Λαμπάδα έπρεπε να ανάψουμε που δε μπήκαν αυτοί σε τόσο κρίσιμες θέσεις.

+1000
:worshippy:
Μεγαλη ληγη οι σταυροι κατ με στο Ελληνικο εκλογικο συστημα. Και μητηρ πληθους "κακων συνηθειων"...(σχετικο και με πεζοδρομια που λεγατε χτες και τοσα αλλα..)

Δεν ξέρω ποιο είναι πιο γελοίο. Η συναυλία έτσι όπως έγινε ή το "Την ίδια ώρα, τα social media και οι άνθρωποι του αθλητισμού αναρωτιούνται γιατί τα γήπεδα παραμένουν κλειστά και δεν μπορούν να απολαύσουν οι φίλαθλοι τους αγώνες..."

Στην συναυλια στις φωτογραφιες που βλεπω τουλαχιστον, βλεπω καθισμα κενο ανα ζευγαρια η γκρουπ ανθρωπων που προφανως πανε μαζι. Καπως οπως στα σινεμα και τα θεατρα. Οποτε δεν βλεπω κατι ιδιαιτερο. Φαινεται ελεγχομενη κατασταση.
Σε ενα γηπεδο η ενα Rave Party εκει τιποτα δεν ειναι ελεγχομενο.
Οι δραστηριοτητες πρεπει να συνεχισουν αλλα οργανωμενα και ελεγχομενα. Σινεμα, Θεατρα, συναυλειες, εστατορια κλπ...

Αυτοσχεδιοι τσαμπουκαδες αυτο ειναι αλλο θεμα, και εκει πρεπει να σκυψει μια πολιτεια να βρει απαντησεις και λυσεις.

Ερωτηση ασχετη , απλοικη αλλα μειζονος σημασιας : )

Η παροχη νερου , το... σπιραλ , ειναι καθοριστικος παραγοντας για την επιλογη κανανακιου χαμηλης και υψηλης πιεσης ? Η μπορει να ειναι χαμηλα , να τραβηξουμε μια προεκταση και να εχουμε καζανακι υψηλης πιεσης (δηλαδ τοποθετημενο ψηλα, τυπου ''νιαγαρα'' ) ?

Δεν ξέρω ποιο είναι πιο γελοίο. Η συναυλία έτσι όπως έγινε ή το "Την ίδια ώρα, τα social media και οι άνθρωποι του αθλητισμού αναρωτιούνται γιατί τα γήπεδα παραμένουν κλειστά και δεν μπορούν να απολαύσουν οι φίλαθλοι τους αγώνες..."

Για τη συγκεκριμένη συναυλία δεν έχω άποψη, αφού οι φωτογραφίες δεν είναι καθαρές ούτε από άποψη αποστάσεων ούτε για το αν φοράνε μάσκες. Σε συναυλία που παρακολούθησα αρχές Αυγούστου ήταν πάρα πολύ τυπικά όλα.

Πάντως κακώς συγκρίνονται οι συναυλίες με το γήπεδο. Δεν είναι δα και πολύ συνηθισμένο σε συναυλίες να φωνάζουν 30,000 άνθρωποι με όλη τη δύναμη τους, ούτε να κρέμονται σαν τσαμπιά από κάγκελα κλπ. Και πολλά άλλα βέβαια που είναι μεγάλη κουβέντα.

Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα σε σχέση με τον κορονοιο έχουν χαλαρώσει. Η καλύτερα έχει ρουτινιάσει τόσο που περνάει σε τουλάχιστον δεύτερη η Τρίτη μοίρα..
Ας θυμηθούμε ότι με περίπου 100 κρούσματα πήγαμε σε ολικό lockdown ενώ τος τελευταίες μέρες χτυπάμε 300ρες την ημέρα, χωρια τα +200 των τελευταίων εβδομάδων και παρόλα αυτά το θέμα απλά αναφέρεται στα ΜΜΕ, στα πρωτοσέλιδα δε αποτελεί μια μικρή αναφορά κάπου στα αριστερά η δεξιά των εφημερίδων..
Στα σχόλια ο κόσμος όχι μόνο δεν πιστεύει αλλά χλευάζει και από πάνω (και δεν είναι ένα μικρό ποσοστό)
Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει αλλάξει, ίσως η κοινωνία είναι τόσο ψυχρή με τους αριθμούς που μόνο εικόνες με θύματα χωρών τον Μάρτιο μπορεί να την συνεφέρει.. Και αυτό με επιφύλαξη καθώς το ίδιο γίνεται και σε χώρες που έχουν δει πολύ σκληρές εικόνες

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Aυτο που εχει αλλαξει ειναι οτι ο κοσμος επιλεγει να επιστρεψει στην κανονικοτητα του ... με οποιοδηποτε κοστος.
Πολυ φοβαμαι οτι αν εξαγγελονταν ΟΛΙΚΟ lockdown σε ολοκληρη την χωρα ΣΗΜΕΡΑ ... δεν θα εβλεπες την συμμορφωση
που υπηρξε τον Μαρτιο/Απριλιο. Ειμαι απο τους πρωτους που υπερθεματισε την συμμορφωση μας τον Μαρτιο/Απριλιο.
Την καταχειροκροτησε (εδω on post) και ΔΕΝ ειμαι απο αυτους που βλεπει πολλα θετικα στον ελληνικο λαο (το αντιθετο).

Ομως ...

αντιληφθηκα καπως αργα οτι αυτο ωφειλονταν Κ-Υ-Ρ-Ι-Ω-Σ στην διαθεση (και αναγκη) για ραστωνη και αραλικι και
αποχη απο την καθημερινη βιοπαλη. Συγχρονιστηκαν αυτα τα δυο (ραστωνη και συμμορφωση) και ειχαμε το θαυμα
εκεινης της εποχης.

Ομως .... τα θαυματα ΔΕΝ επαναλαμβανονται καθε εξι μηνες !

Με 100 κρουσματα πηγαιναμε σε lockdown 1ον, γιατι ηταν εντελως αχαρτογραφητα τα νερα και δεν γνωριζαμε την αποτελεσματικοτητα των μετρων απεναντι σε μια εντελως αγνωστη απειλη,
2ον γιατι καναμε πολυ λιγοτερα τεστ και βλεπαμε μονο την κορυφη του παγοβουνου (ενω τωρα βλεπουμε και λιγο πλαγιές, τα σημερινα 300 μπορει αναλογικα να ειναι λιγοτερα θετικα αποτελεσματα)
3ον, ειχαμε λιγοτερες θεσεις μεθ, και ακομη δεν ειχαν αρχισει να διαμορφωνονται φαρμακευτικα πρωτοκολλα αντιμετωπισης και λογικο ηταν να φοβουμαστε μην γινουε η επομενη Ισπανία
4ον και κυριοτερο, τα 100 κρουσματα ηταν βημα μιας εκθετικης προοδου που πηγαινε καθε μερα +15%. Θυμήσου απο τα 5 την ημερα σε ποσο λιγο καιρο πιασαμε τα 100.
Δεν ειναι συγκρισιμες οι καταστασεις μονο απο τον αριθμο κρουσματων.

Μπορούμε να προγραμματίσουμε ένα lock down εκεί στις γιορτές για χουχούλιασμα και νετφλιξ.
Να δώσουν πάλι κάνα 500άρι, να αγοράσουμε και μερικές πίτσες για το ρεβεγιόν και η ζωή είναι ωραία!
Για να μην μπερδευτούμε όμως θέλουμε και η καθημερινή ενημέρωση να επανέλθει στη TV, κατά προτίμηση με Τσιόδρα καθώς αυτός είναι ο original.
Α ρε εποχές! :guitarist:

Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα σε σχέση με τον κορονοιο έχουν χαλαρώσει. Η καλύτερα έχει ρουτινιάσει τόσο που περνάει σε τουλάχιστον δεύτερη η Τρίτη μοίρα..
Ας θυμηθούμε ότι με περίπου 100 κρούσματα πήγαμε σε ολικό lockdown ενώ τος τελευταίες μέρες χτυπάμε 300ρες την ημέρα, χωρια τα +200 των τελευταίων εβδομάδων και παρόλα αυτά το θέμα απλά αναφέρεται στα ΜΜΕ, στα πρωτοσέλιδα δε αποτελεί μια μικρή αναφορά κάπου στα αριστερά η δεξιά των εφημερίδων..
Στα σχόλια ο κόσμος όχι μόνο δεν πιστεύει αλλά χλευάζει και από πάνω (και δεν είναι ένα μικρό ποσοστό)
Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει αλλάξει, ίσως η κοινωνία είναι τόσο ψυχρή με τους αριθμούς που μόνο εικόνες με θύματα χωρών τον Μάρτιο μπορεί να την συνεφέρει.. Και αυτό με επιφύλαξη καθώς το ίδιο γίνεται και σε χώρες που έχουν δει πολύ σκληρές εικόνες

Eχουν χαλαρωσει γιατι βλεπουν οτι (ευτυχως ) δεν υπαρχουν πολλα θυματα ...(εκτος των αλλων γιατι τα παππουδια φορανε μασκες ).Ενω στην αρχη εβλεπες την Ιταλια και παθαινες ταρακουλο.

Αν χτυπα ξυλο ηταν κανα μεταλλαγμενο στελεχος με μεγαλυτερη θνητοτητα , θα σου ελεγα εγω επανεναρξη της οικονομιας, τουρισμος, υφεση, κανονικοτητα και αλλες ..ανοησιες :)

Αν χτυπα ξυλο ηταν κανα μεταλλαγμενο στελεχος με μεγαλυτερη θνητοτητα , θα σου ελεγα εγω επανεναρξη της οικονομιας, τουρισμος, υφεση, κανονικοτητα και αλλες ..ανοησιες :)

Ναι βρε, όλα αυτά ανοησίες είναι, γι'αυτό και εκεί το 2010-2016, χωρίς πανδημίες (και χωρίς προσφυγικά και ελληνοτουρκικά) ζούσε η χώρα τη χρυσή της εποχή.

Mπροστα στην υγεια ανοησιες ειναι τι ειναι ? :)

Και το 2010 οικονομικη πανδημια ηταν, η επονομοζομενη και σωτηρια του χρηματοπιστωτικου τομεα καπιταλισμου , η σκετο σωτηρια για αλλους :)

Όσο οι γιατροί χρειάζονται μισθό, τα φάρμακα χρειάζονται αγορά, και τα νοσοκομεία χρειάζονται ρεύμα, ανοησίες είναι μόνο για τους ανόητους. Με το συμπάθειο, απαντώ απλά με τους δικούς σου όρους.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Και το 2010 οικονομικη πανδημια ηταν, η επονομοζομενη και σωτηρια του χρηματοπιστωτικου τομεα καπιταλισμου , η σκετο σωτηρια για αλλους :)
Σωστά. Τα λεφτά χαλάν τον άνθρωπο.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σωστά. Τα λεφτά χαλάν τον άνθρωπο.

Μην το γελας γιατι καπως ετσι σκεφτονται στο eurogroup.Να το περασουν απο πολλσ κοσκινα το ταμειο ανακαμψης . Μην πας πεσουν πολλα τα λεφτα και αποτομα .Και απογοητευτουν οι επενδυτες απο την σπαταλη :flipout:

Status
Not open for further replies.