Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ειναι τραγικο να εισαι ηλικιωμενος, σε χωριο, μονος
να παιρνεις τηλεφωνα επι ΩΡΕΣ για να ρθουν να σε σωσουν
να βλεπεις το νερο να ανεβαινει λιγο-λιγο σε ολα τα δωματια

... κατι στο τελος να ΠΝΙΓΕΣΑΙ.

Το τραγικο δεν ειναι οτι πνιγηκες (sic !!!).
Το τραγικο ειναι οτι οι τηλεφωνικες επικοινωνιες σου συντηρουσαν
την βεβαιοτητα (ψευδαισθηση) ... οτι ΥΠΑΡΧΕΙ χρονος να σε σωσουν !

Το πιο τραγικό απ'ολα (και βέβαια με τις ανάλογες επιπτώσεις σε θύματα) είναι η συνειδητοποίηση ότι τέτοια πράγματα τα βλέπαμε στην Ελλάδα μια φορά στα 10 χρόνια, και τώρα εμφανίζονται 2-3 φορές το χρόνο. Κατά τα άλλα ο έχων το τιμόνι του πλανήτη επιμένει ότι όλα βαίνουν καλώς με το κλίμα.

Και βέβαια δεν υποβαθμίζω τις ευθύνες των συμπατριωτών μας, πολιτών και πολιτικών, με τα αυθαίρετα, μπαζώματα, εμπρησμούς και δε συμμαζεύεται. Αλλά ακόμα κι αν κοιτάξουμε σε άλλα μέρη του πλανήτη όπου αυτά δεν υφίστανται σαν πρακτικές (πχ Καλιφόρνια), τα πράγματα είναι εξαιρετικά δυσοίωνα.

Η κόρη μου (11 ετών) μετά από 4 ημέρες στο σχολείο αρρώστησε, έχει ανεβάσει 39 πυρετό. Προφανώς φοβόμαστε για covid. Πήρα στον ΕΟΔΥ και μας είπαν να περιμένουμε τρεις μέρες. Δεν με καλύπτει αυτή η απάντηση. Θα την πάω στο παιδίατρο αύριο το πρωί, στο μεταξύ μπορώ να κάνω κάπου το τεστ covid (δε με πειράζει να πληρώσω);

Η κόρη μου (11 ετών) μετά από 4 ημέρες στο σχολείο αρρώστησε, έχει ανεβάσει 39 πυρετό. Προφανώς φοβόμαστε για covid. Πήρα στον ΕΟΔΥ και μας είπαν να περιμένουμε τρεις μέρες. Δεν με καλύπτει αυτή η απάντηση. Θα την πάω στο παιδίατρο αύριο το πρωί, στο μεταξύ μπορώ να κάνω κάπου το τεστ covid (δε με πειράζει να πληρώσω);

Περαστικά. Νομίζω ο παιδίατρος σας είναι αυτός που πρέπει να ρωτήσεις για όλα αυτά, εδώ ο,τι και να σου πούμε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Και βέβαια δεν υποβαθμίζω τις ευθύνες των συμπατριωτών μας, πολιτών και πολιτικών, με τα αυθαίρετα, μπαζώματα, εμπρησμούς και δε συμμαζεύεται. Αλλά ακόμα κι αν κοιτάξουμε σε άλλα μέρη του πλανήτη όπου αυτά δεν υφίστανται σαν πρακτικές (πχ Καλιφόρνια), τα πράγματα είναι εξαιρετικά δυσοίωνα.

Αυτα στην Καρδιτσα δεν ηταν απο μπαζωματα

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το παιδίατρο πριν πας το παιδί στο ιατρείο του. Το 39 είναι υψηλός πυρετός. Δεν το παίρνετε κι ένα τηλέφωνο να σας πει τι αντιπυρετικό να της δώσετε ?
Περαστικά της.

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το παιδίατρο πριν πας το παιδί στο ιατρείο του. Το 39 είναι υψηλός πυρετός. Δεν το παίρνετε κι ένα τηλέφωνο να σας πει τι αντιπυρετικό να της δώσετε ?
Περαστικά της.

Ευχαριστώ, ναι έχει γίνει η επικοινωνία, με το αντιπυρετικό έπεσε αλλά σε 5 ώρες ξανανέβηκε. Η ερώτησή μου ήταν κυρίως για τα τεστ covid, αν μπορώ να κάνω από μόνος μου στο παιδί κάπου έστω και επί πληρωμή.
Είχαμε να αρρωστήσουμε από το χειμώνα, 4 μέρες σχολείο και αμέσως κάτι άρπαξε.

Επικοινώνησε με κάποιο νοσοκομείο που είναι στα αναφοράς και ρωτά τους αν μπορεί να γίνει δωρεάν. Ισως (ρωτά και εσύ) να σε παραπέμψουν σε κέντρο υγείας που έχει λιγότερο κόσμο μην πέσεις σε εφημερία, εξήγησε τους και ρωτά τους αν είναι δωρεάν (λογικά αν το κάνουν είναι).

Το Covid19 δεν ειναι η μονη αρρωστεια που μας απειλει. Επιπλεον θα ελεγα για ενα παιδια 11 ετων υπαρχουν πλεον πολλες αλλες απειλες πολυ πιο επικινδυνες για αυτα απο τον κοροναϊο.
39 πυρετος επι 2 μερες δεν ειναι κατι που πρεπει να περιμενει καποιος για τεστ κοβιντ η οχι. Πρεπει οπωσδηποτε εξεταση γιατρου ανεξαρτητως τεστ κοβιντ και διαθεσιμοτητας. Μην εστιαζομαστε μονο σ'αυτον τον ιο σαν προβλημα και καθυστερουμε αλλα.
Οταν ανεβαινει πυρετος (και τετοιος πυρετος) σημαινει οτι το σωμα εχει βαλει μπρος τις διαδικασιες αμυνας του εναντι καποιου εισβολεα...
Δεν πρεπει να χρονοτριβειτε με την προοπτικη διαθεσιμοτητας τεστ κοβιντ. Υπαρχουν παρα πολλα και διαφορα στα σχολεια εκτος κοβιντ...

Να ξερεις οτι μονον το μοριακο τεστ σε καλυπτει οχι κατι αλλο.

Το περασα και εγω πριν κανα μηνα με δεκατα για 4 ημερες και ειχα ψιλοχεστει αλλα το κυριο ερωτημα και του ΕΟΔΥ ηταν αν ειχα αλλο συμπτωμα.

Τελικα ηταν κρυωμα οπως αναμενοταν. Δυστυχως πριν καμια 10αρια μερες αναγκαστηκα για λογους ασφαλειας να κανω μοριακο αλλα αυτο δεν σου λεει αν ειχες περασει ασυμπτωματικος.....αυτο στο λεει το τεστ αντισωματων μονον.

Η ερώτησή μου ήταν κυρίως για τα τεστ covid, αν μπορώ να κάνω από μόνος μου στο παιδί κάπου έστω και επί πληρωμή.

Μπορείς σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Κόστος, (μοριακό), περί τα 110 .

Στην Αθήνα σε μερικά το κόστος του μοριακού έχει πέσει στα 65 .
Για Θεσσαλονίκη όμως δεν ξέρω...

Στάλθηκε από το J9210 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η μικρή είναι ΟΚ σε ότι αφορά την εικόνα σε αυτιά, λαιμό, ακροαστικά κτλ. Οπότε η γιατρός θεωρεί πως είναι μία ίωση, τώρα τι ίωση δε ξέρουμε. Σε κάθε περίπτωση η σύστασή της ήταν συνέχιση αγωγής με αντιπυρετικά και αν επιμένουμε να γίνει έλεγχος COVID αυτός θα πρέπει να γίνει μετά από 3-4 μέρες με τα συμπτώματα του πυρετού. Πάντως μας ενημέρωσε πως με το άνοιγμα των σχολείων έχει υπάρξει έξαρση σε άλλες ιώσεις (γαστρεντερίτιδας, γρίπης και άλλες). Δόθηκε οδηγία να μην πάει σχολείο για 7 μέρες και βλέπουμε.

Δε ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά πλέον κάθε μέρα έχουμε 6+ νεκρούς. Σήμερα 8. Δε καταλαβαίνω γιατί δεν αποφασίζεται και πάλι lockdown. Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε στους 20 νεκρούς τη μέρα; Η πολιτική "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" απέτυχε παταγωδώς.

Δε ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά πλέον κάθε μέρα έχουμε 6+ νεκρούς. Σήμερα 8. Δε καταλαβαίνω γιατί δεν αποφασίζεται και πάλι lockdown. Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε στους 20 νεκρούς τη μέρα; Η πολιτική "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" απέτυχε παταγωδώς.

Αναμενόμενο ήταν αυτό δυστυχώς, εφόσον εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε 200+ κρούσματα ημερησίως.

Το γιατί δεν αποφασίζεται lockdown είναι μάλλον ξεκάθαρα θέμα των αντοχών της χώρας (υγειονομικών και οικονομικών). Δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει, όλος ο πλανήτης στο βλέποντας και κάνοντας είναι. Αυτά που λένε ότι πάνω από όλα η υγεία, δεν έχω λόγο να αμφιβάλω ότι τα εννοούν πραγματικά, αλλά (άποψή μου πάντα), δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το πως διαχωρίζεται η υγεία από την οικονομία.

Δεν χρειαζονται σπασμωδικες κινησεις ουτε πανικος, και ουτε να πεθανει η χωρα ολοκληρη απο ασφυξια για να μην πεθαινουν 6-10-20 την μερα και αν...

Ας λοκαρουν αυτους που πρεπει, αν μπορουν, και μετα βλεπουμε.

Τουρισμό πλέον δε περιμένουμε άλλον, του χρόνου το Μάιο και μετά ξανά. Οπότε ένα lockdown όπως έγινε το Μάρτιο θα μηδένιζε το πρόβλημα σε 5-6 εβδομάδες, μέχρι το Μάιο θα είμασταν ΟΚ και θα κερδίζαμε και χρόνο για πιθανό εμβόλιο ή θεραπεία. Έγινε lockdown το Μάρτη με πολύ χαμηλότερα νούμερα.

Status
Not open for further replies.