Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Οπότε ένα lockdown όπως έγινε το Μάρτιο θα μηδένιζε το πρόβλημα σε 5-6 εβδομάδες ...

Θα μηδενιζε και τις εισφορες του κρατους !
Τον Μαρτιο μηδενιστηκαν οι εισφορες γιατι υπηρχε ... ΛΙΠΟΣ (απο το οποιο πληρωθηκαν μετα).
Τωρα ? Θα φορολογηθουν και οι αποροι στα παγκακια (αφαιρεση ρουχισμου και υποδηματων).
Θα παρθουν και οι εφημεριδες που σκεπαζονται.

Πρεπει να καταλαβουμε κατι ...
οπως, στην σαβανα, πρωτα τρωνε οι λεοντες, μετα οι λεαινες και οτι περισσεψει ... τα λιονταρακια
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ στην οικονομια μας, πρωτα θα φανε οι δανειστες, μετα το κρατος και οτι περισσεψει .... ΕΜΕΙΣ !
Ακομα και αν αυτη δεν ειναι η ακριβης σειρα .... εμεις ειμαστε οι τελευταιοι (στο τι θα φαμε).

Πρεπει καποτε να ξυπνησουμε απο το αφηγημα του "ο λαος πανω απο ολα" ...
Εαν ξυπνησουμε λοιπον, η κυβερνηση κανει ακριβως αυτο που θα συντηρησει σε μια ισορροπια (τρομου)
Οικονομια και Υγεια. Μπορει να τα κανει καλυτερα ? Δεν το γνωριζω αυτο. Ομως με το να ΜΗΝ καταφευγει
σε γενικο lockdown ... ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τα κανει χειροτερα. Tα επιλεκτικα lockdown ειναι μαλλον η μοναδικη
επιλογη. Και το εμβολιο .... ΑΡΓΕΙ .... αργει πολυ !

Τουρισμό πλέον δε περιμένουμε άλλον, του χρόνου το Μάιο και μετά ξανά. Οπότε ένα lockdown όπως έγινε το Μάρτιο θα μηδένιζε το πρόβλημα σε 5-6 εβδομάδες, μέχρι το Μάιο θα είμασταν ΟΚ και θα κερδίζαμε και χρόνο για πιθανό εμβόλιο ή θεραπεία. Έγινε lockdown το Μάρτη με πολύ χαμηλότερα νούμερα.
Μην μιλάς μόνο για τον τουρισμό. Μίλα καλύτερα για κλειστά σύνορα, αν αυτό είναι που θέλεις. Καθημερινά βρίσκουν 25 κρούσματα στις εισόδους της χώρας.
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι οι τουρίστες το πρόβλημά μας.

Είτε μας αρέσει είτε όχι ο ιός αντιμετωπίζεται μόνο με ολικό lockdown.. Αν το εφαρμόζαμε για 1-2 μήνες θα πηγαίναμε σε μονοψήφια κρούσματα και μετά με τα ίδια μέσα προστασίας θα εκμηδενίζονται
Όσο το καθυστερούν τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και έρχεται χειμώνας κάτι που στο πρώτο κύμα δεν γνωρίσαμε

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Θα μηδενιζε και τις εισφορες του κρατους !
Τον Μαρτιο μηδενιστηκαν οι εισφορες γιατι υπηρχε ... ΛΙΠΟΣ (απο το οποιο πληρωθηκαν μετα).
Τωρα ? Θα φορολογηθουν και οι αποροι στα παγκακια (αφαιρεση ρουχισμου και υποδηματων).
Θα παρθουν και οι εφημεριδες που σκεπαζονται.

Πρεπει να καταλαβουμε κατι ...
οπως, στην σαβανα, πρωτα τρωνε οι λεοντες, μετα οι λεαινες και οτι περισσεψει ... τα λιονταρακια
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ στην οικονομια μας, πρωτα θα φανε οι δανειστες, μετα το κρατος και οτι περισσεψει .... ΕΜΕΙΣ !
Ακομα και αν αυτη δεν ειναι η ακριβης σειρα .... εμεις ειμαστε οι τελευταιοι (στο τι θα φαμε).

Πρεπει καποτε να ξυπνησουμε απο το αφηγημα του "ο λαος πανω απο ολα" ...
Εαν ξυπνησουμε λοιπον, η κυβερνηση κανει ακριβως αυτο που θα συντηρησει σε μια ισορροπια (τρομου)
Οικονομια και Υγεια. Μπορει να τα κανει καλυτερα ? Δεν το γνωριζω αυτο. Ομως με το να ΜΗΝ καταφευγει
σε γενικο lockdown ... ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τα κανει χειροτερα. Tα επιλεκτικα lockdown ειναι μαλλον η μοναδικη
επιλογη. Και το εμβολιο .... ΑΡΓΕΙ .... αργει πολυ !

Ο υπουργός διαφωνεί με σένα πάντως
Σταϊκούρας: «Η οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown»

https://www.metrosport.gr/staikoyras-i-oikonomia-antechei-kai-deytero-lockdown-288417

Μην μιλάς μόνο για τον τουρισμό. Μίλα καλύτερα για κλειστά σύνορα, αν αυτό είναι που θέλεις. Καθημερινά βρίσκουν 25 κρούσματα στις εισόδους της χώρας.
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι οι τουρίστες το πρόβλημά μας.

Πιστεύω πως η μόνη λύση είναι ολικό lock down και κλείσιμο συνόρων, όπως ακριβώς το Μάρτιο. Για 6 εβδομάδες (δεν είναι τυχαίος ο όρος καραντίνα - ήταν οι 40 μέρες που έμενε στο λιμάνι ένα πλοίο για αποφυγή της πανούκλας) ώστε να μηδενίσουμε τα κρούσματα. Αν εφαρμοστεί τώρα 10 Νοέμβρη θα είμαστε καθαροί και θα μπορούμε ως τον Μάιο να λειτουργήσουμε χωρίς πρόβλημα, μόνο με τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Φυσικά το κλείσιμο συνόρων θα πρέπει να παραμείνει μόνιμα, στη χώρα να επιτρέπεται να εισέρχεται μόνο κάποιος που έχει αντισώματα (με εγκεκριμένο τεστ αντισωμάτων).

Ο υπουργός διαφωνεί με σένα πάντως
Σταϊκούρας: «Η οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown»

https://www.metrosport.gr/staikoyras-i-oikonomia-antechei-kai-deytero-lockdown-288417

Eιλικρινα το πιστευεις ?
Το ΑΕΠ της χωρας ειναι περιπου 200 δις.
Τι ακριβως θα κανουν τα 37.7 δις ?
Τι θα ΠΡΩΤΟκανουν ?
Για ποιους και ποσους ?

Πιστεύω πως η μόνη λύση είναι ολικό lock down και κλείσιμο συνόρων, όπως ακριβώς το Μάρτιο. Για 6 εβδομάδες (δεν είναι τυχαίος ο όρος καραντίνα - ήταν οι 40 μέρες που έμενε στο λιμάνι ένα πλοίο για αποφυγή της πανούκλας) ώστε να μηδενίσουμε τα κρούσματα. Αν εφαρμοστεί τώρα 10 Νοέμβρη θα είμαστε καθαροί και θα μπορούμε ως τον Μάιο να λειτουργήσουμε χωρίς πρόβλημα, μόνο με τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Φυσικά το κλείσιμο συνόρων θα πρέπει να παραμείνει μόνιμα, στη χώρα να επιτρέπεται να εισέρχεται μόνο κάποιος που έχει αντισώματα (με εγκεκριμένο τεστ αντισωμάτων).
Το απόλυτο κλείσιμο των συνόρων γίνεται μόνο πανευρωπαϊκά. Δεν νομίζω να το αποφύγουμε το Νοέμβριο.
Αυτό συνεπάγεται σφράγισμα και των χερσαίων συνόρων.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το απόλυτο κλείσιμο των συνόρων γίνεται μόνο πανευρωπαϊκά. Δεν νομίζω να το αποφύγουμε το Νοέμβριο.
Αυτό συνεπάγεται σφράγισμα και των χερσαίων συνόρων.

Γιατι ως γνωριζουμε "η θαλασσα δεν εχει συνορα"...

Κατα τη γνωμη μου ολικη καραντινα δεν προκειται να ξαναγινει και τοσο το καλυτερο.
Αλλωστε δεν ισχυε παρα για τους ευνομους και φορολογουμενους πολιτες, που μπορεις να κοψεις προστιμο, ενω "αλλοι" κυκλοφορουσαν μπουλουκηδων.
Καραντινα μονο τοπικα μπορει να γινει και για τους ανωθεν λογους, αλλα πρεπει να εχουν και "τα προσοντα" για να την επιβαλουν.
Ειδαλλως καθε ειδους καραντινα θα ειναι εγκληματικη ενεργεια αν αποφασιστει, και θα δημιουργησει πολυ περισσοτερα θυματα και καταστροφες απο τον εν λογο ιο.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τουρισμό πλέον δε περιμένουμε άλλον, του χρόνου το Μάιο και μετά ξανά. Οπότε ένα lockdown όπως έγινε το Μάρτιο θα μηδένιζε το πρόβλημα σε 5-6 εβδομάδες, μέχρι το Μάιο θα είμασταν ΟΚ και θα κερδίζαμε και χρόνο για πιθανό εμβόλιο ή θεραπεία. Έγινε lockdown το Μάρτη με πολύ χαμηλότερα νούμερα.

Ε και τι;
Θα κάνουμε τη χώρα εποχιακή να την κλείνουμε τον Οκτώβρη να την ανοίγουμε πάλι τον Μάιο;
Να βρούμε όλοι δουλειά στο εξωτερικό να γυρίζουμε κατά τον Απρίλη να τη σκουπίζουμε, να ανοίγουμε κανένα παράθυρο να αεριστεί...

Παντως εγω βρε παιδια εμεινα σχεδον 6 μηνες στην Ελλαδα (Αθηνα) φετος (απο το 2005 ειχε να γινει αυτο), και παλι δεν μου εφτασε. Μου λειπει κ παλι... Πραγματικα δεν συνειδητοποιουμε σε τι μερος-διαμαντι ζουμε...

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Παντως εγω βρε παιδια εμεινα σχεδον 6 μηνες στην Ελλαδα (Αθηνα) φετος (απο το 2005 ειχε να γινει αυτο), και παλι δεν μου εφτασε. Μου λειπει κ παλι... Πραγματικα δεν συνειδητοποιουμε σε τι μερος-διαμαντι ζουμε...
Μίλησες πολύ σοφά. Ισχύει αυτό που έγραψες, ειδικά έξω από τη πόλη.
Σήμερα είδα τη 3η διαυγέστερη ημέρα όλου του καλοκαιριού (54 Αυγούστου σήμερα). Θα ανεβάσω φωτό σε λίγο, για να δείτε τι εννοώ.
Εδώ είμαστε.
Σήμερα μπορούσα να μετρήσω τα σπίτια της Νάξου ένα προς ένα.
Αυτή είναι τραβηγμένη χωρίς zoom από παραλία της ανατολικής Πάρου.
Απο αριστερά προς τα δεξιά:
Νάξος, Ηρακλειά, Ίος
EutMpe7.png

+100000000000000000000000000

(μουτζώνομαι γιατί τότε που μιλάγαμε να κανονίσουμε να τα π(ι)ούμε έπηξα για πολλές μέρες με κάτι proposals, και πριν λίγο σε σκέφτηκα μπας και βρισκόμασταν. Την επόμενη...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ε και τι;
Θα κάνουμε τη χώρα εποχιακή να την κλείνουμε τον Οκτώβρη να την ανοίγουμε πάλι τον Μάιο;
Να βρούμε όλοι δουλειά στο εξωτερικό να γυρίζουμε κατά τον Απρίλη να τη σκουπίζουμε, να ανοίγουμε κανένα παράθυρο να αεριστεί...

Το άνοιγμα του καλοκαιριού ήταν λάθος και τώρα πρέπει να ξανακλείσουμε εξ' αιτίας αυτού του λάθους. Αυτό που είπα είναι πως αν μηδενίζαμε και πάλι τα κρούσματα με γενικό lockdown, θα είχαμε 5-6 μήνες φυσιολογικής λειτουργίας - φυσικά με εξωτερική απομόνωση. Δε θα πάθει κανείς κάτι αν δε μπορεί να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό ούτε ο τουρισμός της περιόδου Νοέμβριος - Μάιος είναι σημαντικός.

Εσύ μπορεί να υποστηρίζεις ότι και το πρώτο lockdown ήταν λάθος, δε γνωρίζω τις απόψεις σου. Αν όμως θεωρούμε πως το πρώτο lockdown δεν ήταν λάθος, τότε και το ότι δε γίνεται 2ο τώρα είναι επίσης λάθος. Για μένα το μόνο λάθος ήταν ότι ανοίξαμε το καλοκαίρι. Μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με εσωτερικό τουρισμό αν έπεφταν οι τιμές ώστε να γίνουν προσιτές στον Έλληνα. Τελικά ούτε σημαντικά έσοδα είδαμε από τον τουρισμό όπως άνοιξε και γυρίσαμε σε κατάσταση στο θέμα του ιού χειρότερη από του Μαρτίου.

Σήμερα αναφέρεται στον τύπο πως ο Τσιόρδας διαφώνησε στο άνοιγμα των σχολείων με 25 άτομα στην τάξη και το θεωρώ λογικό. Αντί λοιπόν να πάμε στην εκ περιτροπής λειτουργία + τηλεεκπαίδευση όπως τον Ιούνιο, αποφασίσαμε να ανοίξουμε και τα σχολεία με 25 άτομα στην τάξη και μάσκες στα παιδιά. Η κόρη μου σε 4 μέρες στο σχολείο κόλλησε ίωση. 4 μέρες. Και φυσικά φορούσε μάσκα όπως όλα τα παιδιά.

Γενικά φαίνεται πως πλέον δε νοιάζεται κανείς για τους νεκρούς, η απώλεια ανθρώπινων ζωών φαίνεται έχει χαμηλή τιμή και δε φτάνει τα δις ευρώ της μείωσης του ΑΕΠ.

Μεγαλο προβλημα υπαρχει στους "μεταναστες". Πρεπει να κυκλοφορει ανεξελεγκτα αναμεσα τους ο ιος, να ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα.
Πρεπει να δινουν πολλα απο τα νουμερα που κανει τον τελευραιο καιρο η Αττικη.
Τουτου δοθεντος, δεν καταλαβαινω γιατι να μπει λχ η Θεσσαλονικη σε λοκνταουν, με σκαρτα 10 κρουσματα ημερησιως το τελευταιο 10ημερο.

Το άνοιγμα του καλοκαιριού ήταν λάθος και τώρα πρέπει να ξανακλείσουμε εξ' αιτίας αυτού του λάθους. Αυτό που είπα είναι πως αν μηδενίζαμε και πάλι τα κρούσματα με γενικό lockdown, θα είχαμε 5-6 μήνες φυσιολογικής λειτουργίας - φυσικά με εξωτερική απομόνωση. Δε θα πάθει κανείς κάτι αν δε μπορεί να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό ούτε ο τουρισμός της περιόδου Νοέμβριος - Μάιος είναι σημαντικός.

Εσύ μπορεί να υποστηρίζεις ότι και το πρώτο lockdown ήταν λάθος, δε γνωρίζω τις απόψεις σου. Αν όμως θεωρούμε πως το πρώτο lockdown δεν ήταν λάθος, τότε και το ότι δε γίνεται 2ο τώρα είναι επίσης λάθος. Για μένα το μόνο λάθος ήταν ότι ανοίξαμε το καλοκαίρι. Μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με εσωτερικό τουρισμό αν έπεφταν οι τιμές ώστε να γίνουν προσιτές στον Έλληνα. Τελικά ούτε σημαντικά έσοδα είδαμε από τον τουρισμό όπως άνοιξε και γυρίσαμε σε κατάσταση στο θέμα του ιού χειρότερη από του Μαρτίου.

Σήμερα αναφέρεται στον τύπο πως ο Τσιόρδας διαφώνησε στο άνοιγμα των σχολείων με 25 άτομα στην τάξη και το θεωρώ λογικό. Αντί λοιπόν να πάμε στην εκ περιτροπής λειτουργία + τηλεεκπαίδευση όπως τον Ιούνιο, αποφασίσαμε να ανοίξουμε και τα σχολεία με 25 άτομα στην τάξη και μάσκες στα παιδιά. Η κόρη μου σε 4 μέρες στο σχολείο κόλλησε ίωση. 4 μέρες. Και φυσικά φορούσε μάσκα όπως όλα τα παιδιά.

Γενικά φαίνεται πως πλέον δε νοιάζεται κανείς για τους νεκρούς, η απώλεια ανθρώπινων ζωών φαίνεται έχει χαμηλή τιμή και δε φτάνει τα δις ευρώ της μείωσης του ΑΕΠ.
Κάνεις λάθος που το αποδίδεις αποκλειστικά στον τουρισμό. Σήμερα πχ από τα 358 κρούσματα είχαμε 43 + 3 = 46 στις πύλες εισόδου κι άλλα 32 στα ΚΥΤ στη Λήμνο και στη Σάμο. Σύνολο 78 από τα 358 κρούσματα δηλαδή το 20% δηλαδή των κρουσμάτων.
Αυτό που ζητάς είναι κλειστά σύνορα.

Κάνεις λάθος που το αποδίδεις αποκλειστικά στον τουρισμό. Σήμερα πχ από τα 358 κρούσματα είχαμε 43 + 3 = 46 στις πύλες εισόδου κι άλλα 32 στα ΚΥΤ στη Λήμνο και στη Σάμο. Σύνολο 78 από τα 358 κρούσματα δηλαδή το 20% δηλαδή των κρουσμάτων.
Αυτό που ζητάς είναι κλειστά σύνορα.

Μα ναι το είπα ήδη, κλειστά σύνορα, είσοδος μόνο με πιστοποιητικό αντισωμάτων.

Για μένα η ανθρώπινη ζωή είναι παραπάνω από οποιαδήποτε οικονομία.. Είναι σαν να έχουμε πόλεμο και να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Μονόδρομος είναι το ολικό lockdown με ότιδηποτε άλλο απλά μεγαλώνουμε το πρόβλημα. Δεν θα έρθει και η καταστροφή της ανθρωπότητας αν κλείσουμε για 1 μήνα αυστηρά όμως. Τα κέρδη στις ανθρώπινες ζωές θα είναι πολλαπλάσια
Αλλιώς είναι σαν να θεωρείς τους θανάτους απλά έναν αριθμό πράγμα που απέχει έτη φωτός από αυτό που είχε κάποτε πει ο Τσιόδρας

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

@ikaros13 συμφωνώ κι εγώ ότι το #1 είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτό το lock down όμως για να είναι αποτελεσματικό πρέπει για γίνει πανευρωπαϊκά ταυτόχρονα με την ίδια αυστηρότητα.
Δεν έχει νόημα να φτάσει η Ελλάδα στα 0 κρούσματα και η Αλβανία ή Βουλγαρία να βράζει ο τόπος. Οι δεσμοί που έχουμε με αυτές τις χώρες είναι πολύ σύνθετοι. Υπάρχουν πάνω από 500 χιλιάδες υπήκοοι των χωρών αυτών που δουλεύουν στην Ελλάδα και κάποια στιγμή θα πρέπει να δουν και τους δικούς τους. Κάποια στιγμή τα σύνορα θα ξανανοίξουν.

Status
Not open for further replies.