Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Φαινεται στην εκκαθαριση σου οτι εισαι υποχρεος επιστροφης ?

Και στον Ενφια στις δοσεις ειναι ολες ακεραιες ? μηπως εχουν μηδενισθει μερικες ?

Για την ακρίβεια η γυναίκα μου είναι πιστωτική στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος.
Στη σελίδα της στο Taxis δεν φαίνεται αν έχει γίνει κάποιος συμψηφισμός και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ είναι όλες ίδιες.
Στο μεταξύ μου ήρθε φλασιά ότι δεν είχα δηλώσει το IBAN της στην σελίδα της στο MyTaxisNet θεωρώντας ότι αφού κάνουμε κοινή δήλωση δεν είναι απαραίτητο. Το δήλωσα μόλις τώρα (ήταν όντως κενό το πεδίο) και εύχομαι να είναι αυτή η αιτία της καθυστέρησης.

Στο μεταξύ διαβάζω κάτι άλλα κουλά εδώ, ότι "...ο κάθε δικαιούχος επιστροφής θα πρέπει πρώτα να περάσει από την Διεύθυνση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας (ΔΑΦΕ) η οποία θα πραγματοποιήσει κεντρικά έλεγχο για την πληρότητα των προϋποθέσεων για το αν υπάρχουν εκκρεμούσες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές κάθε είδους..." και φοβάμαι μήπως πρέπει να τρέχουμε στην Εφορία.

Αν δεν απαντάνε ούτε αύριο στο τηλέφωνο θα περάσω από εκεί αναγκαστικά, για να ρωτήσω.

Δεν φαινεται ο συμψηφισμος καπου.

Στην ουσια αφου ειναι πιστωτικη σε φορο εισοδηματος εφοσον δεν ειχε δηλωσει λογαριασμο τραπεζης αυτο ειναι το προβλημα. Τα λεφτα δηλαδη περιμεναν να μπουν στο λογαριασμο της αλλα αυτος δεν υπηρχε ως πληροφορια στο συστημα.

Ετσι εγινε και με εμενα. Μου πιστωθηκαν τα χρηματα πριν βγει ο ΕΝΦΙΑ.

Αν οι δοσεις ειναι ολοκληρες το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πας δυστυχως στην εφορια να ενεργοποιησεις τον συμψηφισμο με αιτημα .

...το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πας δυστυχως στην εφορια να ενεργοποιησεις τον συμψηφισμο με αιτημα .

Ή αυτό που λες ή να περιμένω να τελειώσουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, για να πιστωθεί τότε η επιστροφή, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον εκκρεμείς οφειλές. Τουλάχιστον θα έχουμε γλυτώσει το χασομέρι, ένα πρωινό στην Εφορία. Στο μεταξύ ακόμη δεν σηκώνουν τηλέφωνο...:slapface:

Για την ακρίβεια η γυναίκα μου είναι πιστωτική στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος.
Στη σελίδα της στο Taxis δεν φαίνεται αν έχει γίνει κάποιος συμψηφισμός και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ είναι όλες ίδιες.
Στο μεταξύ μου ήρθε φλασιά ότι δεν είχα δηλώσει το IBAN της στην σελίδα της στο MyTaxisNet θεωρώντας ότι αφού κάνουμε κοινή δήλωση δεν είναι απαραίτητο. Το δήλωσα μόλις τώρα (ήταν όντως κενό το πεδίο) και εύχομαι να είναι αυτή η αιτία της καθυστέρησης.

Στο μεταξύ διαβάζω κάτι άλλα κουλά εδώ, ότι "...ο κάθε δικαιούχος επιστροφής θα πρέπει πρώτα να περάσει από την Διεύθυνση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας (ΔΑΦΕ) η οποία θα πραγματοποιήσει κεντρικά έλεγχο για την πληρότητα των προϋποθέσεων για το αν υπάρχουν εκκρεμούσες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές κάθε είδους..." και φοβάμαι μήπως πρέπει να τρέχουμε στην Εφορία.

Αν δεν απαντάνε ούτε αύριο στο τηλέφωνο θα περάσω από εκεί αναγκαστικά, για να ρωτήσω.

Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στην εφορία. Μπές στις εφαρμογές του TAXIS στά "Πιστοποιητικά" και ζήτα πιστοποιητικό φορ/κής ενημερότητας. Αν είσαι ενήμερος θα σου δοθεί ηεκτρονικά. Έχε υπόψη σου ότι επιστροφές πραγματοποιούνται με προτεραιότητα του πόσο μεγάλο είναι το ποσό όπως γράφεται και στην παραπομπή σου. Τώρα τί θεωρεί η εφορία μεγάλο-μεσαίο ή μικρό ποσό τρέχα γύρευε! Εμένα μου χρωστάνε από πέρυσι και φέτος συνολικά <90 καί ένας θεός ξέρει πότε θα τα εππιστρέψουν...Δεν πρόκειται πάντως να πάω εκεί...με τίποτα!

Τζιγεροσαρμάδες μωρέ καλοκαιριάτικα;
Εγώ βαρυστομάχιασα και μόνο που το σκέφτηκα! :flipout:

Κατσαμε παρεα (καλοφαγαδων) .... και πηγα να πουλησω μαγκια (το νεουδι).

"Φερε και μενα μια τζιγερια ... αντε :proud: .... ντεφι να γινει, δεν χαλαω χατηρια"

Τελικα ... χαλασα το στομαχακι μου :nounder: ... εγινα ντεφι :laugh:

Bασικα ... τα εντερα δεν χωνευονται καλα ... απο ευαισθητα εντερα.
Θελουν πιο ΜΑΧΙΜΑ εντερα. Να κατεβαζουν 2-3 τονους ζωικο λιπος
και μετα .... να ξεκινουν το ΚΥΡΙΩΣ γευμα (δηλαδη, μαχη).

Χαθηκε ο κοσμος να παρω ενα κοτοπουλακι ?
Αφου ΔΕΝ ειμαι μαχιμο εντερο :nounder: ...

Oλο παρασυρομαι, ολο παρασυρομαι :slapface: ...

Status
Not open for further replies.