Φεραν κατι 250κιλα σακια με αμμο (στην Παρασκευοπουλου) και εναν θεορατο γερανο και λεω ..... "ΩΧ, θα πλατυνουν τα πεζοδρομια, την κατσανε οι ΙΧηδες".
Τελικα (ευτυχως για τους ΙΧηδες που τελουν υπο διωγμο, ετσι κι αλλιως) ... η ΕΕ επιδοτει με 80% το προγραμμα "πρασινη ταρατσα" στο δημοτικο σχολειο,
επι της Παρασκευοπουλου.
Οσο να αν φανταζει ανουσιο (και ισως να ειναι) .... μου φανηκε θετικη καινοτομια. Αρκει βεβαια .... να μην μεινει σε ταρατσες σχολειων.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ..... για να χει νοημα μια τετοια πρωτοβουλια. Αλλιως ειναι για την μιζα (και μονο).
Παντως, ειμαι μπερδεμενος (ακομη και τωρα) ... αν πρεπει να χαρω η οχι ! Τι θα γινει με ολο αυτο το χωμα και την πρασιναδα, ΑΝ κοπει η επιδοτηση ?
Ποιος θα τα κατεβασει κατω και θα τα κουβαλησει εκτος ? Εκ φυσεως ειμαι τελειομανης και ψαχνω τι θα συμβει εαν ..... WHAT IF !
ΠΑΝΤΑ θα πρεπει να φτιαχνουμε κατι που η απεμπλοκη μας θα ειναι πιο ευκολη (απο την εμπλοκη μας). Oχι "και κεραταδες και δαρμενοι".
Νομιζω ....
Από την άλλη αφού ---δεν υπαρχει μεγαλυτερο ανεκδοτο απο το ... "αυτοματη επιβλεψη".---βγάλε τον θερμοστάτη από τον λέβητα σου και βάλε ένα διακόπτη να τον ανοιγοκλείνεις με το χέρι :idea:
Κάθε φορά που βλέπεις κίνηση που πάει αντίθετα στην σάπια πεπατημένη, να χαίρεσαι. Πράσινες ταράτσες υπάρχουν σε όλον τον δυτικό κόσμο και λειτουργούν εξαιρετικά, τόσο αισθητικά, λειτουργικά όσο και περιβαλλοντικά. Αντίστοιχα υπάρχει και τεχνογνωσία και προδιαγραφές, στατικές επάρκειες, υγρασίες, ποτίσματα, φωτισμούς, κάγκελα, και τα πάντα όλα.
Φυσικά δε θα λύσει κανένα πρόβλημα μια ταράτσα ενός σχολείου, θα δείξει όμως σ'αυτά τα 200-300 παιδιά που θα βρίσκονται εκεί μέσα κάθε χρόνο ότι υπάρχει και αυτή η λύση. Και ίσως κάποτε αυτές οι ταράτσες να γίνουν 2-3, και μετά 20-30, κλπ.
Πέρα απ' το αυτόματο πότισμα θέλει και "ξεχορτισμα" και εκτός απ' αυτό αν φύγει ένα σωληνάκι και τρέχει νερό ποιος και πότε θα πάει να το φτιάξει?Εγώ που έχω στημένο αυτόματο πότισμα, ασχολούμαι δύο φορές το χρόνο να το ρυθμίσω (δεν χρειάζεται τον χειμώνα πότισμα κάθε δύο ημέρες π.χ.).
Και πέρασε μέχρι και ανεμοστρόβιλος την προηγούμενη εβδομάδα από τη γειτονιά. Όχι απλά έβρεξε. :nounder:
Οι αυτοματισμοί είναι για να μας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή.
Το ότι θα βάλουν αυτόματο πότισμα και ότι θα δουλέψει το θεωρώ τουλάχιστον αυτονόητο.
Bρε Ικαρε, με τιο συμπαθειο δηλαδης ...
αλλα καποιος πρεπει να ΔΟΥΛΕΨΕΙ για τα φουα-γκρα !
Ποιος θα ναι αυτος ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.