Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δηλαδή το ότι από ότι φαίνεται οι Κινέζοι αλλά και οι γειτονικές χώρες, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον ιό οφείλεται στην καθολική και ορθή χρήση μάσκας; Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε στις χώρες αυτές αλλά από ότι γνωρίζω είχαν λάβει σκληρά μέτρα και οι πολίτες πειθαρχούν στρατιωτικά χωρίς πολλά πολλά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

... η χρηση μασκας ειναι ΕΝΑ απο τα δειγματα της πειθαρχιας (αυτου του λαου).
Δεν ειναι το μοναδικο !

Ομως, ακομα και αν δεν υπηρχε στρατιωτικη επιβολη (στο θεμα μασκα) λογω Covid ...
με την αιθαλομιχλη που επικρατει στις μεγαλουπολεις (που δεν ειναι πρωινη παχλη απο χλοη !!!)
το σκεφτεσαι η δεν το σκεφτεσαι να κανεις ΟΤΙ χρειαστει για να διαφυλαξεις την υγεια σου ?

Μονος σου .... χωρις εντολες και οδηγιες !

Καμία από τις πιο γνωστές τουλάχιστον.. Οι μόνες χώρες που μου έρχονται στα πρόχειρα εκτος Ευρώπης είναι το Ισραήλ και η Αυστραλία γενικότερα. Που στο δεύτερο κύμα πήραν αυστηρότατα μέτρα και πλέον έχουν περιορίσει κατά πολύ τον ιό
Από εκεί και πέρα έτσι και αλλιώς δεν εφαρμόζουμε σαν χώρα καμία δίκη μας «πατέντα» αλλά ακολουθούμε τους υπόλοιπους με 1-2 βήματα πίσω τουλάχιστον. Πχ μάσκες παντού, κλείσιμο νυχτερινών, απαγόρευση κυκλοφορίας, τοπικά lock σε πολύ πιο ελαφριές εκδοχές και με καθυστέρηση
Να θυμίσω ότι σε πολλές χώρες η εστίαση κλείνει από τις 9 όχι στις 12 ούτε η απαγόρευση ξεκινάει από τις 12:30...
To Ισραήλ είναι πολύ περίεργη περίπτωση. Παρόλα το 2ο locked down -χαλάρωσε στις 16/10- τα αυστηρά μέτρα (η λέξη αυστηρά δεν είναι αρκετή) από τη 1/10 έχουν δηλώσει συνολικά 955 νεκρούς σε μια χώρα με πληθυσμό 8,5 εκ. Και το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο εδώ και μήνες να ανοκοινώνει για κάθε κρούσμα που βρισκότανε τι ώρα. Υπάρχει σελίδα στο internet να καταγγείλεις ανώνυμα κρούσμα που έσπασε την καραντίνα του κοκ.
Χθες δήλωσε 1.183 νέα κρούσματα και 30 νεκρούς.

Πάντως μιας και μιλάμε για άλλες χώρες η μοναδική που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση από την αρχή της ιστορίας είναι το Ιράν.
Νομίζεις ότι είδε δεν πήραν ποτέ μέτρα η ο ιός κινείται τόσους μήνες με τα ίδια σταθερά υψηλά επίπεδα το γράφημα είναι χαρακτηριστικό
624dbac3ef490a01e25724c04dc1c0f1.jpg

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πάντως μιας και μιλάμε για άλλες χώρες η μοναδική που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση από την αρχή της ιστορίας είναι το Ιράν.
Νομίζεις ότι είδε δεν πήραν ποτέ μέτρα η ο ιός κινείται τόσους μήνες με τα ίδια σταθερά υψηλά επίπεδα το γράφημα είναι χαρακτηριστικό
624dbac3ef490a01e25724c04dc1c0f1.jpg

To Ιραν έχει το 6% του πληθυσμου του πάνω από τα 65. Η Ιταλία/Ελλάδα/Γερμανία το 23%. Αυτό εξηγεί πολλά.

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από ανάπτυξη και νοοτροπίες νέων τεχνολογιών. Πράγματι η ολοκληρωτική τηλεργασια είναι σπάνιο φαινόμενο στην χώρα μας είτε γιατί δεν υπάρχει επιμόρφωση προσωπικού, είτε η τεχνολογια είτε άγνοια στροφής σε αυτήν. Πέραν από ορισμένες πολυεθνικές η μεγάλες εταιρείες και συγκεκριμένων υψηλών θέσεων η τηλεργασια είναι σε εμβρυικο στάδιο.
Για να μην μιλήσουμε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε σχολεία που ενώ έχει αναπτυχθεί στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα εδώ είναι κάτι νέο
Παρόλα αυτά και με δεδομένη την κατάσταση υπήρχε χρόνος να γίνει μια καλύτερη προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Η νοοτροπία και η έλλειψη χρημάτων η ωχαδερφισμος δεν επέτρεψαν πολλά
Από την άλλη, χώρα που στηρίζει την οικονομία της στην εστίαση και στα αξιοθέατα δεν έχει καμία ελπίδα να υιοθετήσει άλλες πρακτικές..

....
Για να μην μιλήσουμε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε σχολεία που ενώ έχει αναπτυχθεί στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα εδώ είναι κάτι νέο
Παρόλα αυτά και με δεδομένη την κατάσταση υπήρχε χρόνος να γίνει μια καλύτερη προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Η νοοτροπία και η έλλειψη χρημάτων η ωχαδερφισμος δεν επέτρεψαν πολλά.....

Μπα και εδω (Γαλλια) σπανιο φαινομενο ειναι και..."περιθωριακο". Μη σου πω πιο σπανιο ισως και απο Ελλαδα.

Δεν υπαρχει παδεια τυπου Καλιφορνιας η Κορεας στη Γαλλια τουλαχιστον στην παιδεία. Και τοσο το καλυτερο.

Στη Γαλλία όμως πήραν τη σωστή απόφαση και επέβαλαν lockdown δείχνοντας ότι η ζωή είναι πάνω από κάθε οικονομία...
Εδώ να δούμε τι θα κάνουν γιατί δεν μας βλέπω καλά, καθυστερούν το αναπόφευκτο και ίσως είναι αργά σε λίγο

....Από την άλλη, χώρα που στηρίζει την οικονομία της στην εστίαση και στα αξιοθέατα δεν έχει καμία ελπίδα να υιοθετήσει άλλες πρακτικές..

Όταν η λεγόμενη "βαριά βιομηχανία" της χώρας είναι ο τουρισμός, τι μπορείς να περιμένεις;
Σχεδόν όλες οι μορφές απασχόλησης απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία και συνήθως χειρωνακτική εργασία...

Βλέπουν ότι τα κρούσματα είναι πλέον χιλιάδες το επιβεβαιώνουν και τα τεστ τι νόημα έχουν κόκκινες και πράσινες περιοχές ειδικά όταν μιλάμε για γειτονικούς νόμους με τις οποίες μετακινήσεις.. Ας βάλουν ένα ολικό lockdown να τελειώνουμε στον κόσμο δεν βλέπουν τι γίνεται; Πρέπει να έρθει και εδώ;

Αν διαβασεις το αρθρο που εβαλα υπαρχουν και επιστημονικες φωνες που λενε αυτο ακριβως. Οτι δεν εχει κανενα νοημα. Καλυτερο θαταν να στοχευσουν τα τεστς σε νεα παιδια για να τα ευαισθητοποιησουν - μιας και σε αυτες τις ηλικιες βρισκονται τα περισσοτερα κρουσματα- μπας και σωθουν οι μεσηλικες, υπερηλικες οικειοι τους.

Απάντηση: Ιοί

Σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί ΜΑΛΛΟΝ ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλειστή εστίαση, απαγορευτικό για εκτός νομού από Παρασκευή πρωί. Stay tuned
Τι λέτε ρε παιδιά. Εγώ πρέπει αύριο το πρωί να πάω Χαλκιδική για να μου υπογράψουν έγγραφα που πρέπει να στείλω στο υπουργείο πολιτισμού. Πως θα δικαιολογήσω τέτοια μετακίνηση;

Re: Ιοί

Για επαγγελματικη αιτια και στο προηγουμενο lοckdown μπορουσες να μετακινηθεις σε αλλο νομο με το καταλληλο χαρτι ειτε απο τον εργοδοτη σου ειτε απο τον εαυτο σου εφοσον εισαι ελευθερος επαγγελματιας.

Μην τρελλαινεστε χωρις λογο.

Απάντηση: Re: Ιοί

Για επαγγελματικη αιτια και στο προηγουμενο lοckdown μπορουσες να μετακινηθεις σε αλλο νομο με το καταλληλο χαρτι ειτε απο τον εργοδοτη σου ειτε απο τον εαυτο σου εφοσον εισαι ελευθερος επαγγελματιας.

Μην τρελλαινεστε χωρις λογο.
Φαντάζομαι με κάποια υπεύθυνη δήλωση ή κάτι τέτοιο. Ελπίζω στο γυρισμό μην μου κάνουν μανούρα γιατί έχω και πινακίδες Χαλκιδικής στο αμάξι και δεν με πιστέψουν ότι είμαι πράγματι κάτοικος Θεσσαλονίκης
Αν και είναι λίγο μπερδεμενο . Πρέπει να μου υπογράψει έγγραφα ο καλλιτεχνικος διευθυντής που μένει Χαλκιδική. Εγω είμαι απλά υπάλληλος στο ωδείο . Δεν ξέρω αν θα στέκει τέτοια μετακίνηση.

Status
Not open for further replies.