Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές.

για τον κόσμο που μεταφέρουμε -στις γραμμές που δουλεύω το τελευταίο διάστημα- να πω ότι στην πλειοψηφία είναι μετανάστες που κόβουν βόλτες από το ένα καμπ στο άλλο..
και φυσικά στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.
θα μου πείτε, δεν θα ψωνίσουν;;
-ναι φυσικά. αλλά παιδιά, γέροι, νέοι, ..όλοι μαζί μπουλούκι..
και μαζί τους οι λίγοι άτυχοι εργαζόμενοι που δεν έχουν άλλο μέσο μετακίνησης

το τέστ βγήκε θετικό παιδιά.
σε καραντίνα και ο σύντροφός της και σήμερα ή αύριο αν κατάλαβα καλά, θα κάνει το τέστ.
η κόρη μου έχει μόνο καταρροή χωρίς άλλα συμπτώματα, ούτε πυρετό.
και μπορεί να μην κάνει καθόλου στην πορεία.
είναι προφανές ότι νέοι και υγιείς άνθρωποι το περνάνε "στο πόδι" που λέμε.
ο κίνδυνος είναι για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας και για τους ηλικιωμένους φυσικά.

ΥΣ.. αυτό που κατάλαβα τελικά είναι ότι μάσκα και γάντια χωρίς απόσταση δεν κάνουν πολλά πράγματα.
αλλά ο γιατρός τι απόσταση να κρατήσει από τον ασθενή του;

ΥΣ2.. πριν την καραντίνα σε όποια γραμμή και να δούλευα σε κάποια δρομολόγια το λεωφορείο γέμιζε ασφυκτικά.
είναι δυνατόν να μην γινόταν μετάδοση του ιού;; δεν το πιστεύω.
ένας να είχε στα 40-50 άτομα, κόλλαγε 2-3 τουλάχιστον μέχρι να κατέβει..
από συναδέρφους δεν έχω ακούσει να έχει κάποιος -στο δικό μου αμαξοστάσιο-, άρα το μέτρο που πήραν για την προστασία μας έχει αποτέλεσμα.
απόσταση απο το κοινό!

Περαστικά ναναι Βλαδίμηρε.

Ο δημοσιογράφος Φατίχ Αλταιλί, έγραψε πως σύμφωνα με πληροφορίες που πήρε από πολύ έμπιστη πηγή, τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία είναι γύρω στα 40.000.

Ο Αλταϊλί ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και είπε πως “Γίνεται λόγος για ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων 40 χιλιάδων”.

Αν η Ιταλια σημερα με λιγοτερο πληθυσμο εχει 32000 νεα κρουσματα δεν μου κανει εντυπωση το παραπανω νουμερο

Παιδιά το ζήτημα είναι οι επιπλοκές και οι ηλικιωμένοι. Είναι μια πολύ μεταδοτική και με δυνητικά πολύ άσχημη εξέλιξη - στις λίγες περιπτώσεις που θα χτυπήσει πραγματικά- γρίπη.
Εμείς πιθανότατα κολλήσαμε οικογενειακώς μια εβδομάδα το καλοκαίρι.

Όχι. Δέκατα τα παιδιά για ένα απόγευμα, το ίδιο και η σύζυγος. Εγώ 1-2 μέρες μετά μόνο λίγο συγκρυο. Αρχισαμε να παραξενευομαστε όταν η σύζυγος εξακολουθούσε να μη μπορεί να μυρίσει τπτ, για πρώτη φορά στη ζωή της. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν η καταρροη και εν συνεχεία η βουλωμενη μύτη, μετά η πρόσφατη απώλεια του πατέρα της (το πένθος βγάζει περίεργα ψυχοσωματικα). Αλλά έλα που η αοσμια, πλήρης μιλάμε, κράτησε κάπου 3 εβδομάδες. Πάντως δεν εμφάνισε κάτι κάνεις στον περιγυρό μας, όχι ότι είχαμε και πολλές επαφές βέβαια. Πάντως ούτε μπιτς μπαρ ούτε καφέ ούτε εστιατόρια πηγαιναμε τότε.

Το τρομερο ειναι οτι ετσι κι αλλιως και να το εχεις περασει τιποτα δεν αποκλειει οτι θα το ξαναπερασεις.

Εχουν πολλαπλασιαστει οι περιπτωσεις αυτες και πιθανοτατα προκειται ισως για αλλου ειδους στελεχος.

Παντως εαν οντως ηταν κορωνοϊός, που οπως το βλεπουμε εκ των υστερων ειναι το πιθανοτερο εως και σχεδον βεβαιο, το περασα πιο ελαφρα απο κοινη ιωση. Στην κοινη ιωση με πιανει και 1-2 μερες το ελαχιστο με μια καταρροη και ακεφία, ακομη και να μην με ριξει κρεβατι (σπάνιο, 1 φορα στη διετια περιπου).

Το ολο ζητημα με αυτον τον ιο ειναι η τρομερη μεταδοτικοτητα και τα πολυ ασχημα παρατραγουδα σε οσους ελαχιστους - ποσοστιαία- πιασει γερα. Που στο συνολο λογω της μεταδοτικοτητας δεν ειναι καθολου ελαχιστοι.

Βλαδίμηρε περαστικά και γρήγορα,κάντε και κανα σταυρό,εύχομαι να μην νοσήσει.

Στο μεταξύ σήμερα στον Πευκιά γινόταν το αδιαχώρητο.Ολοι-είχε και καλό καιρό-"αθλόντουσαν" ή βολτάρανε τα τετράποδά τους (μέχρι και εγώ πήγα κάποια στιγμή για να ταίσω τα υιοθετημένα)

Στην αυλή δε του Γυμνασίου ΟΛΗ η πιτσιρικαρία μαζεμένη με καφέδες στο χέρι,στα σημεία που δεν υπάρχει φωτισμός, με διακριτική μουσική (η σημερινή hip hop είναι απίστευτα ενοχλητική),περνούσαν ένα όμορφο σούρουπο covid-free!:idea:

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Βλαδίμηρε περαστικά και γρήγορα,κάντε και κανα σταυρό,εύχομαι να μην νοσήσει.

Στο μεταξύ σήμερα στον Πευκιά γινόταν το αδιαχώρητο.Ολοι-είχε και καλό καιρό-"αθλόντουσαν" ή βολτάρανε τα τετράποδά τους (μέχρι και εγώ πήγα κάποια στιγμή για να ταίσω τα υιοθετημένα)

Στην αυλή δε του Γυμνασίου ΟΛΗ η πιτσιρικαρία μαζεμένη με καφέδες στο χέρι,στα σημεία που δεν υπάρχει φωτισμός, με διακριτική μουσική (η σημερινή hip hop είναι απίστευτα ενοχλητική),περνούσαν ένα όμορφο σούρουπο covid-free!:idea:

λογικό ρε συ.. τι περιμένεις από τα νέα παιδιά που βράζει το αίμα τους;;
να ζεις στο Ξυλόκαστρο, να είναι ο πευκιάς δίπλα και τα παιδάκια να είναι κλεισμένα σπίτι;;
δεν γίνονται αυτά..

ευχαριστώ για τις ευχές φίλε.

Δεν έκαναν ομάδες στο facebook ή στο Google Meet ή στο Microsoft Teams, εταιρίες που έχουν servers ικανούς να αντέξουν τέτοιο φόρτο;
Τo webex της Cisco, κλάταρε μέσα στην πρώτη ώρα λειτουργίας.
Από την θεωρία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση, ο αριθμός των μαθητών είναι πολύ μεγάλος, κλασική περίπτωση λάθους επιλογής πλατφόρμας.

https://www.protothema.gr/greece/ar...i-den-boroun-na-boun-oi-mathites-sto-sustima/

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν έκαναν ομάδες στο facebook ή στο Google Meet ή στο Microsoft Teams, εταιρίες που έχουν servers ικανούς να αντέξουν τέτοιο φόρτο;
Από την θεωρία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση, ο αριθμός των μαθητών είναι πολύ μεγάλος, κλασική περίπτωση λάθους επιλογής πλατφόρμας.

https://www.protothema.gr/greece/ar...i-den-boroun-na-boun-oi-mathites-sto-sustima/
Μάλλον στο δίκτυο θα είναι το πρόβλημα. Δεν είναι θέμα servers. Όταν η cisco έφτιαξε το webex οι υπόλοιποι έστελναν fax (που λέει ο λόγος).

Κι εμεις μπηκαμε την πρωτη ωρα μετα παρτους κατω.

Τραγωδια απλα.

Τοσους μηνες ηξεραν οτι θα χρειαστει καποια στιγμη επρεπε να το ειχαν στησει. Με δοκιμες το καλοκαιρι ισως αν χρειαζοταν.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μάλλον στο δίκτυο θα είναι το πρόβλημα. Δεν είναι θέμα servers. Όταν η cisco έφτιαξε το webex οι υπόλοιποι έστελναν fax (που λέει ο λόγος).

Θέμα server είναι.
Και από το VM στη Γερμανία και Αμερική που έχω, δεν δουλεύει.

Θα έπρεπε να δώσουν εναλλακτικές. Να μην στηριχθούν μόνο σε μία!

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Θέμα server είναι.
Και από το VM στη Γερμανία και Αμερική που έχω, δεν δουλεύει.

Θα έπρεπε να δώσουν εναλλακτικές. Να μην στηριχθούν μόνο σε μία!

Ειναι δυνατον ? Οι τεχνικοι που το εστησαν (για αυτους μιλαμε πλεον) δεν μπορουσαν να υπολογισουν τι αναγκες θα πρεπει να πληρει το συστημα ?

Ρητορικο το ερωτημα....διορθωνεται τωρα αραγε ?

Θα την πληρώσουν τώρα και τα Πανεπιστήμια γιατί μέχρι τώρα δούλευαν κανονικά και απρόσκοπτα με το webex.

Aυτά γίνονται όταν δουλεύεις 8:00 με 13:00 Δευτέρα ως Παρασκευή. Μήνες κάααααααθονται, υπουργείο, καθηγητές, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας, και ο μισθός πέφτει, γονείς αδιάφοροι, μαθητές αδιάφοροι αφού κανείς δεν φαίνεται με διάθεση να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα.
για ποιο λόγο να κάνουν δοκιμές; για ποιο λόγο να ανταλάξουν links;
Ο μισθός θα πέσει στους καθηγητές, οι μαθητές αντί για μάθημα μπορούν παίξουν Fortnite (οι servers του Fortinite πάντως αντεχουν)
Aυτή η ραθυμία αυτή η τεμπελιά και η διάθεση για χαβαλέ. έπεσε το σύστημα κλείστε τα λαπτοπ κοπανήστε την όλοι, αύριο πάλι δοκιμή το πρωί.
Δεν αντέχεται τέτοια κατάσταση.

Παντως (ενω συμφωνω μαζι σου) ... σιγουρα θα προκυψει κατι θετικο.
Ποτε αλλοτε δεν αναγκαστηκαν τοσοι πολλοι να φανε τα μουτρα τους (στην ιδια πλατφορμα).
Βγηκαν συμπερασματα (ασχετα το αν εφαρμοστουν και ποτε) τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα.

Ειλικρινά απορώ τι κάνουν. Ειδικά οι καθηγητές που πρόκειται για την εργασία τους το επάγγελμα τους.
Δεν βλέπουν οτι απαξιώνεται το εκπαιδευτικό σύστημα τελείως, ότι το μόνο μάθημα που έχουν κάνει οι περισσότεροι είναι μάθημα τεμπελιάς, κοπάνας, ωχαδερφισμού,;
Aυτή η συντεχνιακή κατάσταση πάντως, ένας να προσπαθεί να οργανώσει κάτι και 9 υπόλοιποι να βάζουν τρικλοποδιές, εγώ δεν έχω internet, εγώ δεν έχω laptop, εγώ δεν ξέρω ποιο κουμπί να πατήσω τα λέμε αύριο και η απαξίωση, ο χαβαλές, η απροθυμία να κάνεις κάτι καινούργιο, δεν βγαίνει σε καλό, οι μαθητές μαθαίνουν να είναι τεμπέληδες, οι γονείς τα αφήνουν όλα στην τύχη και το έλεος του Θεού, αντί να ζορίσουν και να απαιτήσουν.
Εγώ ειλικρινά εκνευρίζομαι και απογοητεύομαι.
Παράδειγμα τα φροντιστήρια πάμε στοίχημα σήμερα θα λειτουργήσουν τέλεια τα online μαθήματα τους;

Ποιό lock down....Πήγα να πάρω τσιγάρα και γίνεται παντού το αδιαχώρητο. Στις τράπεζες ουρές, στα take away το ίδιο, στο δρόμο φρακάρισμα, έξω από τα δημοτικά οι μαμάδες έχουν στήσει tea party και τα λοιπά. Στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή της εστίασης και του λιανεμπορίου (εκτός αλυσίδων φυσικά). Για το π@ύτσο όλα.

Status
Not open for further replies.