Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
.......
υγ

Ο CR δεν μας ελεγε οτι στο προηγουμενο lockdown δεν τους αφηναν παρα λιγα μετρα εξω απο το σπιτι τους να βγουν ?

Και τωρα ετσι ειναι. Μια ωρα τη μερα ενα χιλιομετρο ακτινα.
Απλα το λοκνταουν ειναι πιο ελαφρυ λογω λειτουργιας των σχολειων.

Γιώργο είμαι από τους άμεσα πληττόμενους από το lock down, οικονομικά εννοώ. Όμως αφού οι γιατροί είπαν έτσι, τότε έτσι. Ποιός είμαι εγώ να έχω άποψη για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας; Εμένα αλλού είναι οι ενστέσεις μου, και όπως προείπα απαγορεύεται να τις καταθέσω. Και να ξεκαθαρίσω πως θεωρώ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν το ίδιο.

Ναθ σου έφερα δύο παραδείγματα στο πολύ γρήγορο, περιμένω από εσένα αντίστοιχα που αφορούν ανάκληση έκτακτων νομοθετημάτων που έπαψαν να ισχύουν

Ολες οι απαγορευσεις που ισχυσαν στο πρωτο lockdown δεν ανακληθηκαν τελικα ? Πολυ απλα .

Εμεινε κατι εκτος της χρησης μασκας που μπηκε στην πορεια και πολυ σταδιακα ?

Ενα πολυ καλο και αποτελεσματικο μετρο κατα της διαδωσης ειναι η απαγορευση νυχτερινης κυκλοφοριας.

Η ακποια ανακαμψη που βλεπουμε εδω σημερα ειναι εξ αιτιας αυτου. Το λοκνταουν ειναι πολυ νωρις για να δειξει αποτελεσματα.

Η νυχτερινες σουλατσες συναντησεις συναθροισεις ειναι κυριος παραγοντα διαδωσης μεσω των νεων.
Απο τις 21 και μετα απαγορευεται η κυκλοφορια εκτος συγκεκριμενων εξαιρεσων.
Οταν αποφασστηκε εδω δημιουργησε καποιες "συγκινησεις" επειδη ο ορος για αυτη την πρακτικη ειναι, couvre-feu, "σκεπασμα φωτος", στην κυριολεξια, και κανει κυριως αναφορα στοην ευρεια χρηση του στην εποχη του ΒΠΠ και την κατοχη.
Ευτυχως αυτα τα συμβολικα ξεπεραστηκαν και καποιοι καταλαβαν οτι ζουμε στο 2020 και οχι στο 1940

Ενα πολυ καλο και αποτελεσματικο μετρο κατα της διαδωσης ειναι η απαγορευση νυχτερινης κυκλοφοριας.

Η ακποια ανακαμψη που βλεπουμε εδω σημερα ειναι εξ αιτιας αυτου. Το λοκνταουν ειναι πολυ νωρις για να δειξει αποτελεσματα.

Η νυχτερινες σουλατσες συναντησεις συναθροισεις ειναι κυριος παραγοντα διαδωσης μεσω των νεων.

Χτες βραδυ στις 8 βγηκα με την γυναικα μου για ενα γρηγορο σε ρυθμο ημιωρο περιπατο.

Σε παρακειμενο ρεμα/δασακι με τραπεζια μονιμα ξυλινα υπηρχαν σε αποσταση 400 μετρων 4 παρεες απο 4 εως 6 ατομα(νεαρα ολα) εννοειται χωρις μασκα στην λογικη για την ηλικα τους κατασταση, μπυριτσα τσιγαρο αγκαλιες κοντινες αποστασεις κλπ.

Οσο και να χαιρομαι να βλεπω τα νεα παιδια δεν παυω να τα θεωρω μερος του τωρινου προβληματος μαζι φυσικα με τους ενηλικους ανευ ωριμοτητας. Ακομα και να απαγορευσεις την νυχτερινη συναθροιση θα το κανουν πιο νωρις.

Δεν ξερω πως πρεπει να τα πεισουμε μαλλον χρειαζεται κατι πολυ πιο απανθρωπο. Πχ κανα promotion video απο νεκροτομεια κλπ μπας και τους καρφωθει στο μυαλο η εικονα και την εχουν συνεχεια μπροστα τους.

Ξερω οτι ειναι τραυμα ανευ προηγουμενου αλλα οι καιροι ισως το απαιτουν.

Και ισως ολοκληρωτικη απαγορευση συναθροισεων για λιγο. Οχι πανω απο δυο ατομα .

Για φαντασου :rolleyes: ....
Επικρατησε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ! :laugh: :flipout:
Θα αρχισω να πιστευω σε εξωγηινους ....
Τι εχουμε εδω ? Κομματικη συνεννοηση και συμφωνια ??? :blink:
Toτε δεν μενει .... παρα να δουμε και αυτο (οσονουπω) :smash:

7e39157544eca75795bb50cd0b950405.jpg

Aντε, σιγα-σιγα .... να ετοιμαζομαστε (οι αμοιρες :BDGBGDB55:)

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει και αυτό διαδικτυακά όπως πχ το πράιντ.
Δεν αντιλαμβανόμαστε μάλλον το τραγικό της κατάστασης.
Υπομονή. Θα πεθάνουν μερικές εκατοντάδες ακόμη μέχρι τέλος μήνα, θα αρχίσουμε να το νιώθουμε το αυγό καλύτερα.

Ε τώρα τι ψάχνεις κι εσυ. Έχουμε ξανασυζητήσει πόσο καταστροφικές έχουν αποδειχθεί για τις κοινωνίες οι διάφορες θρησκείες κάθε είδους και οι φανατισμένοι οπαδοί τους.

Πεντε λεβεντες (εφηβοι) εκαναν skateboard στο πλακοστρωτο διπλα στο Ραδιο Σιτυ.
Ανεβαινα απο τον Σκλαβενιτη (στην γωνια με Ολγας).

- Παιδες, θα σας πιασουν και το προστιμο ειναι 300 ευρω.
- Μεχρι να μας δουν, θα χουμε φυγει ... παμε σφαιρα.
- Ok, εσεις ξερετε ...
- Ευχαριστουμε κυριε !

Αυτο που μου στραβοεκατσε ηταν το .... "κυριε".
Ποναει πολυ (πολυ περισσοτερο απο την παραβατικοτητα τους).

Αφού δεν σε είπαν γέρο πάλι καλά! :flipout:
Θυμήσου πως έβλεπες εσύ έναν στη ηλικία σου όταν είσουν έφηβος.
Εμένα από την κουβέντα μου άρεσε το "πάμε σφαίρα" καθώς και το υποθετικό σενάριο που τους βλέπουν και όντως εξαφανίζονται. :Banane0:

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αυτο που μου στραβοεκατσε ηταν το .... "κυριε".
Ποναει πολυ (πολυ περισσοτερο απο την παραβατικοτητα τους).

Άσε μουστάκι. Τουλάχιστον άμα είναι να σε λένε κύριο και να αισθάνεσαι τύψεις, θα στρίβεις τη μουστάκα και θα προσπερνάς. Ε, μα! :flipout:

Ποσους θανατους ειχαμε απο κορωνοϊό μεχρι την 1η Σεπτεμβρίου, θυμιστε μου.... 300;
Στη χωρα μας εχουμε περι τους 110.000 θανατους ετησιως. Ελαχιστο μεγεθος οι 300 για να επηρεασουν, κοινη λογικη.
Χωρια που - ουδεν κακον αμιγες καλου- λογω λοκνταουν σιγουρα περιοριστηκαν οι θανατοι απο ατυχήματα και οχι μονο τα τροχαια, αρα μπορει και να επηρεασε θετικα το πρωτο κυμα το ισοζυγιο θανατων.
Για δειτε και τωρα που χτυπαμε σταθερα πλεον 40ρια και 50ρια καθημερινως. Τι ταμειο θα γινει στο τελος του ετους.

Έληξε και το θέμα με το Σύνταγμα. Παρακαλώ να αποφύγουμε τις πολιτικές συζητήσεις.

Για δειτε και τωρα που χτυπαμε σταθερα πλεον 40ρια και 50ρια καθημερινως. Τι ταμειο θα γινει στο τελος του ετους.

Ναι αλλα αυτη ειναι ΠΟΛΥ goth στατιστικη.
Εμενα, η μανουλα μου ακομα ζει (82 ετων).
Και "επιβαρυνει" το ασφαλιστικο της χωρας.

Αμα βγαζουμε, ετσι, τα γεροντια απο την εξισωση
στο τελος να αρχισουμε να βγαζουμε και 60αρηδες ...
... και 50αρηδες. Ολοι θα δουλευουν μεχρι τα 40 FULL POWER
και μετα ... τα ραδικακια αναποδα. Ουτε ασφαλιστικα, ουτε περιθαλψεις.

Δεν λεω οτι αυτο ειπες ... αλλα βλεπεις ποσο ανετα ολισθαινει η συλλογιστικη προς τα εκει ?

(το ποστ δεν ειναι πολιτικο .... ειναι ΗΘΙΚΟ !)

Status
Not open for further replies.