Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Ιοί

Οι λοιμωξιολόγοι συγκλίνουν σε ένα μοντέλο lockdown «ακορντεόν», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star.

To μοντέλο αυτό όπως φαίνεται θα αρχίσει τέλος Νοεμβρίου με τη λήξη του ολικού lockdown και θα εφαρμοστεί μέχρι τον Απρίλιο, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο θα βγαίνουμε και θα μπαίνουμε σε καραντίνα.

Όπως φαίνεται, από την πρώτη Δεκεμβρίου θα ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση. Όλα αυτά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν ανοίξει σταδιακά, ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων.

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέχρι τότε τα νέα θα είναι καλά, μόλις περάσουν οι γιορτές, αν και εφόσον χρειαστεί, ίσως οδηγηθούμε σε νέο lockdown από τις 10 Ιανουάριου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, αναφέρει το star.

Πιθανότατα, λένε οι ειδικοί, να χρειαστεί καραντίνα και από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο.

Από τις αρχές Απριλίου το lockdown φαίνεται ότι τελειώνει οριστικά.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, αποτελούν «κλειδιά» για να ανοίξει η πόρτα και να μην κλείσει ποτέ ξανά με καμία καραντίνα.

Μάλιστα, στις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα θα το περάσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας, αλλά με προσοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Δηλαδη τα καταφεραμε, ξεπερασαμε τα δυσκολα, "βλεπουμε φως" και συζητουμε για την επομενη μερα;
Ντροπη. Δεν εχω κατι αλλο να πω. Τα νουμερα εδω πανω τουλαχιστον ειναι αμείλικτα. Οχι οτι και η Αθηνα ειναι και πολυ καλύτερα.
Τετοιες συζητησεις ενω κοντευουμε να γινουμε Μπεργκαμο;

Μεσα ΑΥΤΟΝ τον ζοφο που επικρατει Θεσσαλονικη ...
... μαλλον θα δουλεψει σε αλλες πολεις, οχι εδω !

Παντως, θα θελα να δω (και τι στον κορακα)
να γινεται παραδοση 65αρας UHDTV ... στην εισοδο της πολυκατοικιας
και ο ευτυχης αγοραστης ... να την ανεβαζει πεντε πατωματα (ως ημιονος).

Για μικροσυσκευες .... μαλλον θα συμφωνησω
(αν και η ψυχολογια του κοσμου ειναι ολιγον σφιγμενη προς το παρον).
Εκει ομως που ο ογκος και το βαρος ΑΥΞΑΝΕΙ ... χρειαζεται παραδοση σχεδον ΜΕΣΑ στο σπιτι.
Για να μην πω οτι ραγα στηριξης στο τοιχο .... δεν περιμενει ETOIMH απο τον Αυγουστο την μελλουσα TV.

Λεω εγω τωρα .... :rolleyes:

Κι εγώ την άποψη με το Μάνο έχω. Με τέτοια αβεβαιότητα ποιος θα ρίξει λεφτά σε αγορές πραγμάτων δεύτερης προτεραιότητας.

Παιδιά, μην ξεχνάμε ότι για κάθε απελπισμένο απολυμένο υπάλληλο που δεν έχει να φάει εδώ και 8 μήνες λόγω κλεισίματος της επιχείρησης του, υπάρχει ένας άλλος που πληρώνεται είτε δουλεύοντας από το σπίτι, είτε "δουλεύοντας" από το σπίτι.

Δυστυχώς τέτοιες ανισότητες πάντα θα υπάρχουν, και στην τελική, δεν είναι και ευθύνη κανενός. Κάποια πράγματα κλείνουν, κάποια πράγματα συνεχίζουν.

Re: Ιοί

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τίποτα.. Μόνο αν είναι Νέρωνες θα το κάνουν
Κάκιστη εντύπωση έκαναν οι σκέψεις για ανοίγματα τη στιγμή που βρισκόμαστε (;) σε κορύφωση. Καλά δεν ντρέπονται;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Ιοί

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τίποτα.. Μόνο αν είναι Νέρωνες θα το κάνουν
Κάκιστη εντύπωση έκαναν οι σκέψεις για ανοίγματα τη στιγμή που βρισκόμαστε (;) σε κορύφωση. Καλά δεν ντρέπονται;

Το εγραψα και την ημερα που ειπε ο κυβερνητικος εκπροσωπος οτι 30 νοεμβριου ανοιγουν σχολεια και μετα η λιανικη και μετα η εστιαση ωστε τα χριστουγεννα να εχουμε πληρες ανοιμα.

Ελπιζω να προκειται για ουτοπιες και να προκειται απλα για ψυχολογικες ντοπες.

Φαντασου δηλαδη να βγουν και να πουν κυριοι παμε να γινουμε Μπεργκαμο, οι γεροι απο αριστερα οι μεσηλικες απο δεξια κλπ κλπ και δεν θα ανοιξουμε πριν τον φεβρουαριο.

Ξερεις τι εχει να γινει ? Κοινωνικη αναταραχη στα σιγουρα.

Απο 15μερο προοπτικης σε 15ημερο ελπιδας θα μας πηγαινουν μεχρι να δουμε φως. Αυτη ειναι η δουλεια τους. Και να σου πω οτι τελικα αν προκειται για αυτο πολυ καλα κανουν.

Προεχει να εστιασουμε στο μελλον μας οποιο και αν ειναι αυτο με τις λιγοτερες απωλειες. Ειτε ανθρωπινων ζωων ειτε ψυχολογικες......

Re: Απάντηση: Ιοί

Πως στα κομματια εκανε αλμα σε δυο ημερες απο 650 θανατους στους 1700+ και μαλιστα για δυο συνεχεις ημερες ?

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Μηπως μετρησαν τιποτα θανατους απο γηροκομεια ? Δεν εχει λογικη σαν να επεσε ξαφνικα βομβα ηταν προχτες και χτες.

Πέρασαν 15 μέρες από τις εκλογές τους, με τις συγκεντρώσεις, τα happenings, το στήσιμο στην ουρά για να ψηφίσουν... Λογικό δεν είναι;

Από χτές που διάβασα το ρεπορτάζ δεν μπορώ να ησυχάσω. Ο Μίκης ήταν και θα είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας.

Με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε, χαμογελάσαμε, κλάψαμε, διασκεδάσαμε και μέχρι τώρα τα σιγοτραγουδάμε σε κάθε ευκαιρία.

Ίσως εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος, ίσως δεν είναι και σωστό.
Είναι αδιανόητο, δεν θέλω και δεν μπορώ να το πιστέψω. Αλλά αν ισχύει, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Κάτι. Οτιδήποτε. Μεγάλο ή μικρό.

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε κάτι;

Σε κατάσταση τραγικής, ακραίας φτώχειας η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη;

Η… πτώχευση της Μαργαρίτας που θαμπώνει την Μαργαρώ και προσβάλλει τον Μίκη
19/11/2020

Μεγάλη αίσθηση, σε πολλούς σοκ αλλά σίγουρα πάμπολλες απορίες και χιλιάδες shares με εκατομμύρια σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Η κόρη του Μίκη, στα 62 της χρόνια, δηλώνει σχεδόν άπορη:

Στην εν λόγω ανάρτησή της στo Facebook και αφού δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, σε μια από τις οποίες απεικονίζεται να διαβάζει με τη βοήθεια μιας λάμπας, γράφει:

«Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ίντερνετ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ… Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης… Σας παρακαλώ πολύ αναρτήστε το στο προφίλ σας! Κάποιος ίσως μας βοηθήσει. Help!», αναφέρει στην ανάρτηση της.

Η κόρη του Μίκη μάλιστα προχώρησε σε νέες δηλώσεις (στην Espresso) λέγοντας «Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… 5, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δε μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έχει αποταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη απαντά:

«Συνέχεια στέλνω επιστολές. Έχω στείλει και στην υπουργό και στη λυρική σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Το καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε 270 παραστάσεις. Δε μου έδωσαν ούτε μία συναυλία για να γιορτάσουμε τα 95 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου. Αντιθέτως, στην Εστουδιαντίνα έδωσαν 14 συναυλίες, γιατί εκεί μεσολάβησαν άλλοι. Εμείς πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι. Και τα λέω πλέον αλλά έξω απ’ τα δόντια, γιατί σαν κι εμένα είναι και οι άλλοι μουσικοί που πεινάνε. Και όταν λέμε ότι πεινάμε, πεινάμε στην κυριολεξία».

Η απορία είναι εύλογη: Είναι δυνατόν η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, με τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, τις χιλιάδες συναυλίες και το εν γένει εκτόπισμά του στην ελληνική μουσική -και όχι μόνο ιστορία- να έχει μείνει χωρίς ένα ευρώ;

Ολα γίνονται. Αλλά και όλα έχουν όρια.

Για την οικονομική ανέχεια στην οποία υποστηρίζει ότι έχει περιέλεθει η κυρία Θεοδωράκη έχουν γραφεί πολλά: Μπορεί να είναι θέμα κακοδιαχείρισης, μπορεί να είναι και ενδοοικογενειακό ζήτημα. Σε αμφότερα δεν μας πέφτει λόγος.

Στο μόνο που «μας πέφτει» είναι το προφανές, και χωρίς καμία διάθεση αγιογραφίας: Αν δεν μπορείς να προστατεύσεις έναν άνθρωπο 95 χρονών, σεβάσου τουλάχιστον το όνομά του.

Ειδικά όταν αυτό γράφει «Μίκης Θεοδωράκης».

Απάντηση: Re: Ιοί

Το εγραψα και την ημερα που ειπε ο κυβερνητικος εκπροσωπος οτι 30 νοεμβριου ανοιγουν σχολεια και μετα η λιανικη και μετα η εστιαση ωστε τα χριστουγεννα να εχουμε πληρες ανοιμα.

Ελπιζω να προκειται για ουτοπιες και να προκειται απλα για ψυχολογικες ντοπες.

Φαντασου δηλαδη να βγουν και να πουν κυριοι παμε να γινουμε Μπεργκαμο, οι γεροι απο αριστερα οι μεσηλικες απο δεξια κλπ κλπ και δεν θα ανοιξουμε πριν τον φεβρουαριο.

Ξερεις τι εχει να γινει ? Κοινωνικη αναταραχη στα σιγουρα.

Δηλαδή νομίζεις ότι τώρα την έχουμε αποφύγει. Αυτό που καταφέρνουν τα ΜΜΕ, που όπου σταθούν όπου βρεθούν οι "λειτουργοί" τους η πρώτη ερώτηση είναι πότε ανοίγουμε ξανά, είναι να καλλιεργούν ένα κλίμα αδημονίας, το οποίο όχι μόνο δεν συνάδει με την τραγική σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και υπογείως ωθεί στην χαλαρή και για τους τύπους μόνο τήρηση των μέτρων. Κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο για ενημέρωση, ας βλέπουμε τους αριθμούς, αυτοί δεν ψεύδονται. Πόσο επιμελέστεροι στην τήρηση των μέτρων θα ήταν ο κόσμος, εάν αντί για Παπαδάκη (λέω ένα όνομα) αφιέρωναν ένα λεπτό να δουν τους αριθμούς που ανεβάζει ο Στέλιος.

Status
Not open for further replies.