Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έλα τώρα Μάνο, υπεκφυγές!
Εντάξει με την πλάκα και το χιούμορ, αλλά εδώ πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με πρακτικούς τρόπους, όσο γίνεται, να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε όλοι μας.

Για μένα τουλάχιστον αυτή είναι η έννοια τούτου του νήματος και όλων των άλλων του χώρου.

Στο δικό σου κόσμο, ο καθένας στο δικό του, μπορεί να επιβάλλει τους όρους συμβίωσης. Ή μήπως δεν σε θέλει για πελάτη;

Eχω βασικη αρχη να αποφευγω να τεντωνω το σχοινι ... ΑΝ ΜΠΟΡΩ.
Οποτε, οι τζιμανηδες με παιρνουν χαμπαρι απο την συστολη και ευγενεια στο υφος
.... και μου "φορτωνονται" αναλογα.

Δεν ειναι κατι που μπορεσα να αλλαξω στα 54 χρονια που ζω (ας πουμε 40, να μαστε ακριβεις).
Εδω μεσα εχω ενα πιο στακατο και κοφτο (γραπτο) υφος που δεν αντιστοιχει με αυτο που δειχνω.

Παντως, ο συκεκριμενος θα κανει Ιανουαριο .... να με δει (και αν).
Χωρια οτι τους ιους τους μαζευω μεσα στο ασανσερ (μασκα φορεμενη).
Σε καθε αλλη φαση .... ελαχιστα τα ιικα φορτια (που μαζευω).
Ειμαι εξαιρετικα γρηγορος (σε παρε-δωσε).

Πάντως είναι απάλευτη η φάση που περνάμε...

Μου έχει λείψει τρομερά να βγω με φίλους να πάμε για ένα καφεδάκι κ.λπ.

Έχω να το κάνω από πριν την πανδημία (Φεβρουάριο).

Λόγω του πατέρα μου που τον φροντίζω και έχει προβλήματα, είμαι αναγκασμένος να προσέχω πολύ.

Χαλάλι του, αλλά βαρύ πράγμα αυτό που περνάμε.

Δεν βλέπω την ώρα για το εμβόλιο.
Είμαστε οιμοιοπαθείς. Επίσης από τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου. Ανήκω σε υπέρευπαθή ομάδα. Ένα μικρό διάλειμμα στο χωριό τον Αύγουστο. Τρία άτομα στην οικογένειά μου ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη.
Και τούτο εδώ είναι ένα βήμα.

@SR71B
Μάνο
Α) Ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Θέλουμε-δε θέλουμε κάποια πράγματα θα τα δούμε αλλιώς.

Β) Απόφευγε τα ασανσέρ, αν μπορείς.

Είμαστε οιμοιοπαθείς. Επίσης από τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου. Ανήκω σε υπέρευπαθή ομάδα. Ένα μικρό διάλειμμα στο χωριό τον Αύγουστο. Τρία άτομα στην οικογένειά μου ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη.
Και τούτο εδώ είναι ένα βήμα.

Πολύ σωστά φίλτατε!

@SR71B
Μάνο
Α) Ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Θέλουμε-δε θέλουμε κάποια πράγματα θα τα δούμε αλλιώς.
Β) Απόφευγε τα ασανσέρ, αν μπορείς.

Τις αλλαγες ... τις κανω ετσι κι αλλιως (τελικα).
Απλα ειμαι οπαδος των βελτιστων λυσεων (και ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη).
Αν ομως ΔΕΝ μπορω να πετυχω κατι τετοιο .... οι αλλαγες γινονται με απολυταρχικο (κινεζικο) τροπο.
ΜΑΧΑΙΡΙ !

Η μεγαλη αλλαγη ειναι που εχω να δω απο κοντα την μανα μου .... απο Σεπτεμβριο.
Οταν την παρελαβα απο κατω (Αθηνα) που πηγε να δει την αδερφη μου (3 μηνες, σχεδον).
Τοτε, ακομα, ειμασταν ολοι ξεψαρωτοι (οτι το δευτερο κυμα θα ειναι ηπιοτερο).

Αν ανοίξουν τα δημοτικά τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου πάντα, θα είναι δύσκολα γιατί τα σχολεία αυτά είναι τόπος συγκέντρωσης γονιών και άλλων γιά να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά σπίτι. Τούτο δεν συμβαίνει στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης...

Προχθές μιλούσα στο τηλέφωνο με μια φίλη και της έλεγα ότι για να ξεσκάσω απο την κλεισούρα πήγα βόλτα στο ΙΚΕΑ, το μόνο μαγαζί που είναι ανοιχτό εδώ κοντα (εστίαση, καφέ κλπ. ολα κλειστά και εδώ πάνω). Μου λέει κι εγώ το ίδιο έκανα τις προάλλες και έφυγα με μια αγκαλιά κεράκια για τα Χριστούγεννα. Τελικά δώσαμε ραντεβού στο ΙΚΕΑ, κάναμε τη βόλτα μας και τα λέγαμε χαζεύοντας καναπέδες, μαγειρικά σκεύη και εντοιχισμένες κουζίνες. Φεύγοντας τσιμπίσαμε και άπο ένα χοτ ντογκ για να τους κανουμε σεφτέ.

Αν ανοίξουν τα δημοτικά τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου πάντα, θα είναι δύσκολα γιατί τα σχολεία αυτά είναι τόπος συγκέντρωσης γονιών και άλλων γιά να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά σπίτι. Τούτο δεν συμβαίνει στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης...

Μπορουν να λειτουργουν ανα δυο ημερες και την ημερα που δεν πανε να λειτουργουν παλι μεσω webex

Oταν επιτραπει απο το επιδημιολογικο φορτιο ισως.

Το θεμα ειναι οτι πχ η Αθηνα παει καλυτερα μαλλον αλλα η βορεια Ελλαδα ειναι ακομα στα κοκκινα και εχουν αρχισει ηδη οι μεταφορες ασθενων σε νοσοκομεια των Αθηνων.

Πάντως σύμφωνα με αυτό και αν ισχύσει δεν βλέπω να ανοίγει τίποτα
Η αποψη που κυκλοφορεί να ανοίξει η αγορά στις γιορτές στο δικό μου μυαλό μοιάζει αυτοκτονία.. Δεν μιλάμε για οποιαδήποτε περίοδο, δεν μιλάμε για την άνοιξη που προσερχόμασταν με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά για Χριστούγεννα και γερό τριψήφιο αριθμό.. Εννοείται σχολεία δεν έχουν κανένα νόημα να ανοίξουν για 10 μέρες
Αν κοιτάξουμε καθαρά το θέμα της υγείας κανονικά πρέπει να φύγουν καποια μέτρα τουλάχιστον από Ιανουάριο και μετά...

https://www.newsbomb.gr/ellada/stor...-giortes-kleista-ta-panta-kai-ta-xristoygenna

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Νομίζω είναι κάποια καλή ευκαιρία κάποια πράγματα να παγιωθούν
Πχ η τηλεργασια θα πρέπει πλέον να εφαρμοστεί παντού άσχετα με τον ιό
Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει επίσης να αναπτυχθεί περισσότερο
Ακόμη και η τηλεκπαίδευση μπορεί να ελαφρύνει την παρακολούθηση

Μπορουν να λειτουργουν ανα δυο ημερες και την ημερα που δεν πανε να λειτουργουν παλι μεσω webex

Oταν επιτραπει απο το επιδημιολογικο φορτιο ισως.

Το θεμα ειναι οτι πχ η Αθηνα παει καλυτερα μαλλον αλλα η βορεια Ελλαδα ειναι ακομα στα κοκκινα και εχουν αρχισει ηδη οι μεταφορες ασθενων σε νοσοκομεια των Αθηνων.

Μου φαίνεται ότι νομοτελειακά η κατάσταση που επικρατεί τώρα στη βόρεια Ελλάδα θα φτάσει και στην Αθήνα. Εδώ πέρασε σύνορα κρατών με ελεγχόμενες θεωρητικά διελεύσεις δεν θα περάσει σύνορα νομών ? Το στοίχημα είναι να καθυστερήσει αυτό, μέχρι να ξεφουσκώσει κάπως η κατάσταση στη Β. Ελλάδα, να μην είναι στο κόκκινο όλη η χώρα.
Τι θα κάνουν πχ τώρα στις γιορτές οι ΔΥ που είναι σε μετάθεση στη Β. Ελλάδα και η οικογένειά τους είναι στην Αθήνα? Πχ οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές? Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό? Ελληνες μετανάστες στο εξωτερικοί? Οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα?
Αν δεν πάει καλά η κατάσταση με τα εμβόλια θα οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε καραντίνα μόνο στους άνω των 65.
Εγώ τους έχω χάσει του γονείς μου. Αλλά παρόλα αυτά καταλαβαίνω τη δυσκολία του θέματος. Χθες το βράδυ είδα το σκηνικό με τον 40αρη να αφήνει τα ψώνια της μάνας του στο πεζόδρόμιο, για να τα παραλάβει. Αυτός ο χαιρετισμός από τα 20 μέτρα.
- Γεια σου μάνα
- Στο καλό παιδί μου
είναι πολύ συγκινητικός.

Πετυχαίνω συνέχεια άτομα χωρίς μάσκα. Οχι στην πόλη. Έχω καιρό να κατέβω. Στα περίχωρα. Μπορει να ακουστω ρατσιστής , αλλα άτομα συγκεκριμένης εθνικότητας που αυτο τον καιρό απασχολουνται στις ελιές πηγαίνουν μαζί στην δουλειά 5-5 σε ένα αγροτικο και δεν φοράνε μάσκες. Κάποιοι μαζεύονται και σε σπίτια και κάθονται χωρις μάσκες στο μπαλκόνι με τις ώρες. Σήμερα έκαναν καποια έργα έξω από το σπίτι μου για το αποχετευτικο και απο τους τρεις εργάτες οι δυο είχαν την μάσκα στο πιγούνι... και πετυχαίνω συνέχεια ζευγάρια άνω των 50 οταν παω βόλτα το σκύλο που κάνουν την βόλτα τους χωρις μάσκες. Και όλα αυτά μου χτυπάνε άσχημα γιατι βγαινεις έξω και ζήτημα να δεις 10 άτομα και πάλι βλέπεις να μην ακολουθούν τα μέτρα. Πριν λίγο πήγα να πάρω φάρμακα από το φαρμακειο και είχαν στήσει τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο 5 ατομα και την μάσκα στο πιγούνι όλοι...

Πολλά ζητάς.

Ποτέ δεν έχω δει εργάτη να φοράει μάσκα κανονικά -μάλιστα στους 3 που προσπέρασα το πρωί καθ' οδόν για το γραφείο, οι δύο κλασικά υποσιάγωνο ο τρίτος καθόλου.

Ωστόσο έχω παρατηρήσει μια κάποια αλλαγή στη στάση του κόσμου μέσα στην πόλη την τελευταία εβδομάδα ως προς τη μάσκα. Πλέον η μεγάλη πλειοψηφία που συναντώ στον δρόμο (3 στους 4) βλέπω να τη φοράει σωστά. Ο 1 στους 4 θα είναι είτε νεαρός που τσιλιμπουρδίζει είτε κάποιος ψεκασμένος στην ηλικιακή γκάμα 50-60 άντε 65 (πιο πάνω βλέπω φορούν κανονικά, τα έχουν κάνει επάνω τους λέμε). Βλέπω πολύ κόσμο στην παραλία στις 5-6 που θα επιστρέφω (με το ποδήλατο), αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν μέρη στη Θεσσαλονίκη να βγεις σαν άνθρωπος για περπάτημα, ε είναι ακόμη αρκετά καλός ο καιρός, το καταλαβαίνω. Εάν μένουν στη βόλτα οι συνέπειες στη διασπορά θα είναι ελάχιστες. Σχεδόν όλοι φορούν μάσκα ακόμη και 3 στους 4 ποδηλάτες (φορώ αλλά πρέπει να πηγαίνω με πάνω από 15 την ώρα πιο κάτω θαμπώνουν τα γυαλιά :p ).
Παρατηρώ αυξημένη κίνηση στα αυτοκίνητα ιδίως το απόγευμα, πριν 10 μέρες ήταν πολύ πιο ερημιά. Βράδυ μετά τις 8 δεν έχω βγει ποτέ για να ξέρω. Γενικά αποφεύγω να βγαίνω ακόμη και για περπάτημα, γυμναστική μου το πηγαινέλα στο γραφείο με το ποδήλατο και ένα τέταρτο ασκήσεις σπίτι.

Στη μάνα μου δεν πηγαίνω πλέον, πηγαίνει ο μεγάλος με ποδήλατο μέρα παρά μέρα, να βγαίνει και λίγο από το σπίτι. Με μάσκα στο σπίτι της, εννοείται, της βγάζει και το κοπρόσκυλο βόλτα.

.....
Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει επίσης να αναπτυχθεί περισσότερο
.....

Αμα συμβει αυτο θα ειναι το τελος της κοινωνιας. Τουλαχιστον οτι εχει απομεινει απο αυτην.

Ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό αγόρια και κορίτσια. Την κόπωση. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Έχει κουραστεί να είναι κλεισμένος στο σπίτι, έχει κουραστεί να του ρίχνουν ευθύνες, να του λένε να πάει με τα πόδια στη δουλειά του. Οι γονείς έχουν κουραστεί μία ανοίγουν τα σχολεία, μία δεν ανοίγουν, την άλλη κλείνουν, 30 θα ανοίξουν, όχι 7, όχι 14 ο άλλος. Από την άλλη ξυπνάνε στις 6 να πάνε στη δουλειά, γυρίζουν με τα πόδια στον ώμο στις 2 να βάλουν στην τηλεκπαίδευση τα παιδιά χωρίς ξεκούραση χωρίς φαγητό και όταν τελειώσει στις 5 αρχίζουν οι δουλειές του σπιτιού και το μαγείρεμα. Γνωρίζω γονείς που πέφτουν ξεροί από τις 9.30-10 με όλο αυτό. Τα παιδιά ας λένε ότι θέλουν, στις γιαγιάδες μένουν. Στον ιδιωτικό τομέα δεν δίνουν εύκολα ειδικού σκοπού. Στα νοσοκομεία τους αρνούνται επίσης. Το είχα πει και σε μια παλαιότερη δημοσίευση, το ψυχολογικό κομμάτι θα αρχίσει (αν δεν έχει αρχίσει) να επικαλύπτει το παθολογικό. Δεν το βλέπουμε γιατί φαίνεται σε νούμερα. Υπάρχει όμως και το βλέπουμε καθημερινά σε εμάς τους ίδιους και στους διπλανούς μας. Αν δεν αφήσουν τον κόσμο να βγει λίγο τα Χριστούγεννα έξω και σε συγγενείς/φίλους (έστω μικρές παρέες) πολύ φοβάμαι πως με το νέο έτος θα έχουμε έκρηξη όχι κρουσμάτων αλλά ψυχολογικών επεισοδίων.

Ψυχολογικά επεισόδια με 3 εβδομάδες 13033.

Δηλαδή από την Κατοχή εξήλθαν, όλος ο πληθυσμός της χώρας, εξ ορισμού ψυχασθενείς.

Φυσικά έτσι θα νιώθει όποιος θεωρεί ότι τα μέτρα τα επιβάλλει ένα κράτος-δυνάστης, θα νιώθει φυλακισμένος.
Εδώ στη Θεσσαλονίκη (δεν ξέρω από πού είσαι φίλε μου) έχει ωστόσο αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει τι θα πει κίνδυνος-θάνατος.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ψυχολογικά επεισόδια με 3 εβδομάδες 13033.

Δηλαδή από την Κατοχή εξήλθαν, όλος ο πληθυσμός της χώρας, εξ ορισμού ψυχασθενείς.

Φυσικά έτσι θα νιώθει όποιος θεωρεί ότι τα μέτρα τα επιβάλλει ένα κράτος-δυνάστης, θα νιώθει φυλακισμένος.
Εδώ στη Θεσσαλονίκη (δεν ξέρω από πού είσαι φίλε μου) έχει ωστόσο αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει τι θα πει κίνδυνος-θάνατος.

Με 3 εβδομάδες όχι, αλλά αν ακούσεις κάποιους γιατρομπαμπούλες να μιλάνε γιά Πάσχα, Ιούνιο και Δεκαπενταύγουστο....Άστα καλύτερα!

Τα παμε ....

οταν την λυση δεν προλαβαινει να την δωσει η επιστημη (προηγουμενη Ανοιξη)
...... την δινει η κοινωνια (τωρινος χειμωνας).

Καποιος (καποιοι ?) πρεπει να ζητησει ενα ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ συγνωμη
που τα μαθηματικα του μοντελα προεβλεψαν ηπιοτερο δευτερο κυμα.
Ακομα και 1% πιθανοτητα λαθους να υπηρχε ... επρεπε να ΜΗΝ πει τιποτα.
Γιατι οι αριθμοι ΤΩΡΑ αντιστοιχουν σε κατι εκατομμυρια ανθρωπων !!!!
Που το ακουσαν και, μοιραια, το δεσαν σκοινι-κορδονι ....

Είχαμε έναν ολόκληρο Νοέμβριο να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα. Τα τωρινά κρούσματα και οι περισσότερες διασωληνώσεις, αφορούν σε *νέες* λοιμώξεις, δλδ σε μετάδοση κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, όχι προεγενέστερα.
Ούτε ο κόσμος το αντιλαμβάνεται, ούτε φυσικά οι δημοσιογράφοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων όταν χάριν τηλεθέασης όπου σταθούν όπου βρεθούν ρωτούν "πότε ανοίγουμε". Όταν την ίδια στιγμή ρίχνουν πηχιαίους τίτλους με 4ψήφιους αριθμούς κρουσμάτων και 3ψήφιους θυμάτων.
Αντί να επικεντρωθούμε, ο καθένας από όπου μπορεί, στο πώς θα πέσουν τα κρούσματα, ασχολούμαστε με το τι θα κάνουμε όταν με το καλό πέσουν και ανοίξει η αγορά.

Status
Not open for further replies.