Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τασο

δεν υπηρχε μπαμπουλας απο τους ειδικους ... ηδη απο το καλοκαιρι ... για τουλαχιστον ιδιας σφοδροτητας δευτερο κυμα.
Τι περιμενες λοιπον να κανει η πλεμπα ? Να κλειστει μονη της στο σπιτι ? Προς χαριν συνεσης ? Καποιος επρεπε να πει
"τα μοντελα ενιοτε πεφτουν εξω ΕΝΤΕΛΩΣ". Ολοι οι υπολοιποι (ακομα και πρωθυπουργοι) θα ακολουθουσαν !

Αρκει να το πει καποιος που καταγινεται με αυτα ... χρονια ολοκληρα, ειναι η επιστημη του !

Το "ειχαμε" δεν λεει τιποτα ! Ποιοι ειναι οι "ειχαμε" ? Δυο εδω και τρεις παραπερα ?
Οταν κατευθυνεις ατακτως ερριμμενα ρινισματα σιδηρου ... τοποθετεις ΕΝΑΝ μαγνητη (και μαλιστα ισχυρο).
Δεν λες "ρινισματα, εχετε το νου σας για τυχος ριπες ανεμου ... αλλα μαλλον ηπιες".
Αυτο ημαστον ΟΛΟΙ τον Σεπτεμβριο .... ρινισματα !

Άσε Μάνο τι έκανε το καλοκαίρι.
Τέλη Οκτωβρίου μπήκε η Θεσσαλονίκη σε λοκντάουν. Αυτά που έχουμε σήμερα είναι νέες μολύνσεις, όχι μολύνσεις του Οκτωβρίου. Άρα ναι, τέλη Οκτωβρίου χτύπησε δυνατά το καμπανάκι για την πόλη, αλλά τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από τους πολίτες. Μέχρι την επιβολή των μέτρων μπορείς να βρεις όσους υπαίτιους θέλεις, μετά την επιβολή τους τα 9/10 της ευθύνης τα φέρει ο κόσμος. Ο οποίος άρχισε να τηρεί σοβαρά τα μέτρα μόνο όταν τα κρούσματα άρχισαν να μεταφράζονται σε θανάτους. Μόνο όταν κατάλαβε ότι πεθαίνει κόσμος, ότι έχει κολλήσει ο γείτονας ή ο συγγενής και δεν είναι απλώς σαν ένα κρυολόγημα 1-2 ημερών, τότε και μόνο τότε άρχισε να τηρεί τα μέτρα. (όχι όλοι, αλλά τουλάχιστον οι μισοί, και τέτοια μέτρα δεν έχουν νόημα εάν τα τηρεί ο ένας στους 2 ή χειρότερα ο ένας στους τρεις)
Επομένως μη μου λες για ειδικούς που δεν προειδοποίησαν εγκαίρως ή για μοντέλα που έπεσαν έξω. Σε άτομα που καταλαβαίνουν μόνο από αυτά που βλέπουν με τα μάτια τους, τα προηγούμενα δεν έχουν καμία σημασία, από το ένα αυτί θα έμπαιναν από το άλλο θα έβγαιναν.

Πάντως σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση ο κόσμος κατά 76% συμφωνεί με την συνέχιση του lockdown
Και κάπου έχει προσαρμοστεί.. Όσοι κάνουν τηλεργασια εννοείται δεν επιθυμούν την επιστροφή στο γραφείο. Έξοδα μετακίνησης στο μηδέν συν ότι έχεις άλλο μην αέρα σπιτι
Οι μαθητές έχουν προσαρμοστεί στην τηλεκπαίδευση. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν πάλι συνήθεια και μετά τούμπα πάλι..
Οι αγορές μέσω Ίντερνετ είναι στα ύψη και πολλοί που δεν το γνώριζαν τώρα αλλάζουν συνήθεια και στρέφονται σε αυτό ανεξάρτητου εξέλιξης
Προσωπικά αυτό το μήνα χάλασα τα μισά τουλάχιστον από αυτά που χαλούσα επι νορμαλ καθημερινότητας, χωρίς να μου λείπει κάτι ιδιαίτερα.
Οι μόνοι που έμειναν δυσαρεστημένοι είναι όσοι είναι φαν της εστίασης αλλά πόσοι είναι αυτοί;

https://www.tanea.gr/2020/11/26/politics/nea-dimoskopisi-paratasi-tou-lockdown-zita-to-76/

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Πάντως σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση ο κόσμος κατά 76% συμφωνεί με την συνέχιση του lockdown

Επαιξαν τον ρολο τους κατι φωτογραφιες με σακουλες πτωματων.....

Κανονικα αυτο που λεει ο Τασος συνεβη.

Αν ομως το κρατος - ευθυνεται εφοσον ξερει τι ειμαστε - ειχε βγαλει καθημερινα στα δελτια ή με σποτακια τις φωτογραφιες αυτες ή κανα πλανο μεσα απο την εντατικη να χαροπαλευει καποιος ( εννοειται οτι μιλαμε για trash tv τωρα) ισως να ειχαν τρομαξει πιο γρηγορα και να ειχαν συμμορφωθει.

Οπως ακριβως κανει και με τις φωτογραφιες των καρκινων πανω στα πακετα τα τσιγαρα ετσι επρεπε να ειχε φερθει και εδω.

Απανθρωπο μεν αλλα αποτελεσματικο δε.

Και κάπου έχει προσαρμοστεί.. Όσοι κάνουν τηλεργασια εννοείται δεν επιθυμούν την επιστροφή στο γραφείο. Έξοδα μετακίνησης στο μηδέν συν ότι έχεις άλλο μην αέρα σπιτι
Οι μαθητές έχουν προσαρμοστεί στην τηλεκπαίδευση. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν πάλι συνήθεια και μετά τούμπα πάλι..
Οι αγορές μέσω Ίντερνετ είναι στα ύψη και πολλοί που δεν το γνώριζαν τώρα αλλάζουν συνήθεια και στρέφονται σε αυτό ανεξάρτητου εξέλιξης
Προσωπικά αυτό το μήνα χάλασα τα μισά τουλάχιστον από αυτά που χαλούσα επι νορμαλ καθημερινότητας, χωρίς να μου λείπει κάτι ιδιαίτερα.
Οι μόνοι που έμειναν δυσαρεστημένοι είναι όσοι είναι φαν της εστίασης αλλά πόσοι είναι αυτοί;

https://www.tanea.gr/2020/11/26/politics/nea-dimoskopisi-paratasi-tou-lockdown-zita-to-76/

Oι φαν της εστίασης;; Τι θα πει αυτό μου εξηγείς; Δε μου λες, κανέναν γνωστό-φίλο-συγγενή με μαγαζί, είτε λιανικής είτε εστιατόριο-καφέ έχεις; Πρόσεχε σε παρακαλώ τι λες γιατί προσβάλλεις κόσμο. Αν θες εσύ να μείνεις στη φούσκα του σαλονιού σου be my guest, μην πατρονάρεις και μην υποδεικνύεις για πράγματα που δεν έχεις ιδέα.

Θα συμφωνήσω με το Νίκο. Εγώ προσωπικά είμαι ευνοημένος από το lock down. Έχω να πάω στο γραφείο από το Μάρτιο, έχω γλυτώσει 10 ώρες την εβδομαδα οδήγηση και κάνω τη δουλειά μου καλύτερα από το σπίτι. ( δούλευα συχνά από το σπίτι έτσι κι αλλιώς). Ήμουν στην εξοχή από τα μέση Ιουλίου μέχρι 1η Οκτωβρίου.

Τι να πω στον 30αρη σερβιτόρο στην καφετέρια, ή στον επαγγελματία 55αρη σερβιτόρο στην ταβέρνα της γειτονιας που έκατσε στο άξονα των z με τα έξοδα να τρέχουν?

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε τελικά.

Παιδιά, έχω άμεσα γνωστό μου που αν τον ρωτήσεις τι του έχει λείψει πιό πολύ, θα σου πει τις εξόδους στα εστιατόρια. Χαλάει αρκετά χρήματα κάθε ΠΣΚ σε καλά εστιατόρια (όχι σε goodys). Είναι το μεράκι του.

Εννοείται ότι οι ιδιοκτήτες της εστίασης κλαίνε.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Στο εξωτερικό ήδη έχει αποφασιστεί η επέκταση του teleworking έως τον Ιούνιο.

Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα αποφασίστηκε έως τέλος Μαϊου όλοι να δουλεύουν από τα σπίτια τους.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Παιδιά, έχω άμεσα γνωστό μου που αν τον ρωτήσεις τι του έχει λείψει πιό πολύ, θα σου πει τις εξόδους στα εστιατόρια. Χαλάει αρκετά χρήματα κάθε ΠΣΚ σε καλά εστιατόρια (όχι σε goodys). Είναι το μεράκι του.

Εννοείται ότι οι ιδιοκτήτες της εστίασης κλαίνε.

Γιατι μονον η εστιαση κλαιει ?

Οι ταξιτζηδες ?

Οι καλλιτεχνες, ηθοποιοι μουσικοι, κινηματογραφιστες, φωτογραφοι ?

Ειναι αμετρητοι οι κλαδοι.

Αυτο δεν ειναι και λογος ομως να φαγωνομαστε μεταξυ μας γιατι πολυ απλα ο καθενας κοιταζει το περιβαλλον του. Αν δεν εχει ιδία αντιληψη των αλλων κλαδων πιθανον να νομιζει οτι ολα ειναι οκ.

Tα lockdowns επ'αόριστον δε βγάζουν πουθενά. Η μόνη λύση είναι αυτό που συνέβη τον Μάρτιο. Με το που είδαν να φουσκώνει ελάχιστα, κλείσανε τα πάντα για κάτι πάνω από ένα μήνα, και αυτό μας χάρισε σχεδόν 4 μήνες απόλυτης κανονικότητας, και άλλους 2 (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο) όπου θα μπορούσαμε να είμαστε κανονικά, απλά σχετικά συντηρητικά.

Δυστυχώς αντί αυτού, αφενός η κυβέρνηση μπέρδεψε τον κόσμο με αλλοπρόσαλλες αλλαγές κάθε λίγο και λιγάκι, που συχνά δεν έβγαζαν και νόημα, όσο για τους απέναντι, καλλιέργησαν στον κόσμο τη βλακώδη και επικίνδυνη ρητορική του "φτιάξε ΜΕΘ για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας σα να μη συμβαίνει τίποτα".

Έτσι τελικά περνάμε το "δεύτερο κύμα" με σφοδρότητα αντίστοιχη με αυτή που πέρασαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο.

Άσε Μάνο τι έκανε το καλοκαίρι.
Τέλη Οκτωβρίου μπήκε η Θεσσαλονίκη σε λοκντάουν. Αυτά που έχουμε σήμερα είναι νέες μολύνσεις, όχι μολύνσεις του Οκτωβρίου. Άρα ναι, τέλη Οκτωβρίου χτύπησε δυνατά το καμπανάκι για την πόλη, αλλά τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από τους πολίτες. Μέχρι την επιβολή των μέτρων μπορείς να βρεις όσους υπαίτιους θέλεις, μετά την επιβολή τους τα 9/10 της ευθύνης τα φέρει ο κόσμος. Ο οποίος άρχισε να τηρεί σοβαρά τα μέτρα μόνο όταν τα κρούσματα άρχισαν να μεταφράζονται σε θανάτους. Μόνο όταν κατάλαβε ότι πεθαίνει κόσμος, ότι έχει κολλήσει ο γείτονας ή ο συγγενής και δεν είναι απλώς σαν ένα κρυολόγημα 1-2 ημερών, τότε και μόνο τότε άρχισε να τηρεί τα μέτρα. (όχι όλοι, αλλά τουλάχιστον οι μισοί, και τέτοια μέτρα δεν έχουν νόημα εάν τα τηρεί ο ένας στους 2 ή χειρότερα ο ένας στους τρεις)
Επομένως μη μου λες για ειδικούς που δεν προειδοποίησαν εγκαίρως ή για μοντέλα που έπεσαν έξω. Σε άτομα που καταλαβαίνουν μόνο από αυτά που βλέπουν με τα μάτια τους, τα προηγούμενα δεν έχουν καμία σημασία, από το ένα αυτί θα έμπαιναν από το άλλο θα έβγαιναν.

Θα επιμείνω πως τα μέτρα ήταν ανίκανα να μετριάσουν το πρόβλημα. Λάθος μέτρα με λάθος διαβάθμιση και στόχευση. Το πρώτο μέτρο έπρεπε να είναι το κλείσιμο των σχολείων και ειδικά δημοτικών. Μπορεί τα παιδιά να μη νοσούν βαριά αλλά και κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό. Στο σχολείο της κόρης μου βάζανε τα παιδιά να βγάζουν τη μάσκα για να πουν το μάθημα. Όταν μου το είπε η κόρη μου έγινα έξαλλος. Όπως έχω ξαναγράψει εμείς κολλήσαμε από το σχολείο του μικρού. Το ίδιο και οι γείτονες, από το νηπιαγωγείο του γιου τους. Τρελένομαι να διαβάζω πως το πρώτο πράγμα που θα ανοίξουν θα είναι τα δημοτικά. Εδώ υπάρχει είτε εγκληματική αμέλεια είτε πραγματική ανικανότητα.

Το να είναι ανοιχτά τα εμπορικά με μέτρα προστασίας (μάσκες κτλ) ή ακόμα και τα καταστήματα εστίασης (και πάλι με μέτρα) θεωρώ πως θα είχαν πολύ λιγότερη συμμετοχή στην αύξηση της διασποράς του ιού από τα ανοιχτά δημοτικά που να θυμίσω ήταν ανοιχτά μέχρι και 13 Νοέμβρη! Ειλικρινά θέλω να το φωνάξω παντού, μην ανοίγετε τα δημοτικά! Δε με ενδιαφέρει πόσα λεφτά σε ειδικές άδειες θα πρέπει να πληρώσει το κράτος.

Επίσης θέλω να αναφερθώ στα εμβόλια. Κατ' αρχάς είμαι 100% αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι δυνατόν να με αναγκάσει κανείς να γίνω πειραματόζωο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί χωρίς να έχει γίνει πλήρης κύκλος δοκιμών. Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος στα mRNA εμβόλια, θεωρώ τους γενετιστές πολύ επικίνδυνους επιστήμονες, παίζουν με RNA/DNA χωρίς να έχουν συλλάβει την πλήρη γνώση του πως δουλεύουν όλα αυτά. Είναι σα να είσαι μηχανικός Η/Υ και να έχεις ένα εκτελέσιμο και να αλλάζεις στη τύχη bytes προσπαθώντας να καταλάβεις πως δουλεύει η αρχιτεκτονική, χωρίς να έχεις ιδέα όμως για το πως δουλεύει το hardware από κάτω. Ποτέ ως τώρα δεν εγκρίθηκε εμβόλιο με mRNA και δε θα πρέπει να εγκριθεί βιαστικά ειδικά γι' αυτό το λόγο - επειδή χρησιμοποιεί κάτι τελείως καινούριο.

Γνωρίζω εκατοντάδες ανθρώπους που θα διαφωνήσουν μαζί σας αλλά θα εστιάσω στο ψυχολογικό κομμάτι όπου σίγουρα οι επαγγελματίες υγείας λένε ακριβώς το αντίθετο από εσάς. Η απομόνωση έχει επίπτωση μεγάλη στο κομμάτι αυτό.
Οτι κάποιους τους αρέσει η τους συμφέρει όλη μέρα κλεισμένους στο σπίτι δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό.

Επίσης θέλω να αναφερθώ στα εμβόλια. Κατ' αρχάς είμαι 100% αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι δυνατόν να με αναγκάσει κανείς να γίνω πειραματόζωο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί χωρίς να έχει γίνει πλήρης κύκλος δοκιμών. Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος στα mRNA εμβόλια, θεωρώ τους γενετιστές πολύ επικίνδυνους επιστήμονες, παίζουν με RNA/DNA χωρίς να έχουν συλλάβει την πλήρη γνώση του πως δουλεύουν όλα αυτά. Είναι σα να είσαι μηχανικός Η/Υ και να έχεις ένα εκτελέσιμο και να αλλάζεις στη τύχη bytes προσπαθώντας να καταλάβεις πως δουλεύει η αρχιτεκτονική, χωρίς να έχεις ιδέα όμως για το πως δουλεύει το hardware από κάτω. Ποτέ ως τώρα δεν εγκρίθηκε εμβόλιο με mRNA και δε θα πρέπει να εγκριθεί βιαστικά ειδικά γι' αυτό το λόγο - επειδή χρησιμοποιεί κάτι τελείως καινούριο.

Που στον κόρακα άκουσες για υποχρεωτικό εμβολιασμό?
Ειλικρινά γιατί το συζητάμε καν αυτό?

Από την άλλη όμως θα πρέπει να κάνεις την επιλογή σου και με βάση αυτή να αναλάβεις και τις συνέπειες της επιλογής σου.

Αν παράδειγμα γίνει πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί κανείς ελεύθερα, να ταξιδεύει, να έχει προτεραιότητα σε νοσοκομειακές εξετάσεις,επεμβάσεις κ.λπ. να μην κλαυτείς αν σου πούνε εσένα ότι είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς lockdown πρωτόκολλα και να κάτσεις στην μπάντα μέχρι να περάσει η πανδημία.

Βλέπεις για να λήξει η πανδημία και να λειτουργήσει η κοινωνία πρέπει να αναπτύξει ανοσία το 70 με 80% του πληθυσμού. Αν κάποιος το μόνο που μπορεί να προσφέρει πάνω σε αυτό στην υπόλοιπη κοινωνία είναι να απουσιάζει* τότε να το κάνει και να μη βγάλει κιχ.

*με ότι συνεπάγεται αυτό (να μην απουσιάζει μόνο εκεί που προσωπικά τον συμφέρει) πχ δεν σε βάζουμε σε νοσοκομείο να κινδυνέψουν άλλοι ασθενείς και ιατρικό προσωπικό. Αν με ένα εμβόλιο των 30 ευρώ (δωρεάν αφού τα πληρώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι η χώρα μας) δεν έχεις πρόβλημα με τον κορονοϊό αλλά εσύ επιλέγεις -γιατί έτσι το σκέφτηκες μόνος σου- να μην το κάνεις, γιατί η κοινωνία να πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να σε βάλουν σε Μ.Ε.Θ. αν χρειαστεί να μπεις από κορονοϊό? Και γιατί να σε βάλουν για οποιαδήποτε αιτία και να βάλεις σε κίνδυνο τους υπόλοιπους που είναι στη Μ.Ε.Θ.?
Σε αυτή τη ζωή δεν γίνεται να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα σωστή.

Πάρε τις αποφάσεις σου και πράξε ανάλογα.

Εγώ θα το κάνω το εμβόλιο. Θα αναλάβω το ρίσκο αλλά δεν δέχομαι να έχω μετά την ίδια αντιμετώπιση με τους "τσαμπατζήδες" παρτάκηδες της υπόθεσης.

Θα επιμείνω πως τα μέτρα ήταν ανίκανα να μετριάσουν το πρόβλημα. Λάθος μέτρα με λάθος διαβάθμιση και στόχευση. Το πρώτο μέτρο έπρεπε να είναι το κλείσιμο των σχολείων και ειδικά δημοτικών. Μπορεί τα παιδιά να μη νοσούν βαριά αλλά και κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό. Στο σχολείο της κόρης μου βάζανε τα παιδιά να βγάζουν τη μάσκα για να πουν το μάθημα. Όταν μου το είπε η κόρη μου έγινα έξαλλος. Όπως έχω ξαναγράψει εμείς κολλήσαμε από το σχολείο του μικρού. Το ίδιο και οι γείτονες, από το νηπιαγωγείο του γιου τους. Τρελένομαι να διαβάζω πως το πρώτο πράγμα που θα ανοίξουν θα είναι τα δημοτικά. Εδώ υπάρχει είτε εγκληματική αμέλεια είτε πραγματική ανικανότητα.

Το να είναι ανοιχτά τα εμπορικά με μέτρα προστασίας (μάσκες κτλ) ή ακόμα και τα καταστήματα εστίασης (και πάλι με μέτρα) θεωρώ πως θα είχαν πολύ λιγότερη συμμετοχή στην αύξηση της διασποράς του ιού από τα ανοιχτά δημοτικά που να θυμίσω ήταν ανοιχτά μέχρι και 13 Νοέμβρη! Ειλικρινά θέλω να το φωνάξω παντού, μην ανοίγετε τα δημοτικά! Δε με ενδιαφέρει πόσα λεφτά σε ειδικές άδειες θα πρέπει να πληρώσει το κράτος.

Έτερον εκάτερον. Έγραψα, ότι μέχρι να ληφθούν τα μέτρα, πολλές ευθύνες μπορούν να αποδοθούν σε πολλές κατευθύνσεις. Και το κλείσιμο των σχολείων παρομοίως θεωρώ ότι άργησε πολύ.

Άπαξ όμως και ληφθούν τα μέτρα, η κύρια ευθύνη εναπόκειται πλέον στους πολίτες. Και τα κρούσματα που μετρούμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι κρούσματα που προήλθαν *μετά* την επιβολή των μέτρων (ακόμη και μετά το κλείσιμο των δημοτικών). Φυσικά δεν ευθύνονται μόνο τα δημοτικά για τα κρούσματα. Δεν ξέρουμε καν εάν έχουν μεγάλη μερίδα της προέλευσης των κρουσμάτων.

Oι φαν της εστίασης;; Τι θα πει αυτό μου εξηγείς; Δε μου λες, κανέναν γνωστό-φίλο-συγγενή με μαγαζί, είτε λιανικής είτε εστιατόριο-καφέ έχεις; Πρόσεχε σε παρακαλώ τι λες γιατί προσβάλλεις κόσμο. Αν θες εσύ να μείνεις στη φούσκα του σαλονιού σου be my guest, μην πατρονάρεις και μην υποδεικνύεις για πράγματα που δεν έχεις ιδέα.

Θα συμφωνήσω με το Νίκο. Εγώ προσωπικά είμαι ευνοημένος από το lock down. Έχω να πάω στο γραφείο από το Μάρτιο, έχω γλυτώσει 10 ώρες την εβδομαδα οδήγηση και κάνω τη δουλειά μου καλύτερα από το σπίτι. ( δούλευα συχνά από το σπίτι έτσι κι αλλιώς). Ήμουν στην εξοχή από τα μέση Ιουλίου μέχρι 1η Οκτωβρίου.

Τι να πω στον 30αρη σερβιτόρο στην καφετέρια, ή στον επαγγελματία 55αρη σερβιτόρο στην ταβέρνα της γειτονιας που έκατσε στο άξονα των z με τα έξοδα να τρέχουν?

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε τελικά.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα: κι εγώ ενώ έχω ευνοηθεί απίστευτα με την έννοια του ότι δε σταμάτησε η δουλειά μου ποτέ, ο πραγματικός κόπος μου αφενός πολλαπλασιάστηκε σε ώρες, για διάφορους λόγους, ενώ και η δυσκολία και οι απαιτήσεις της δουλειάς έχουν εκτοξευθεί. Κλειστά εργαστήρια, αλλά ίδιες απαιτήσεις σε έρευνα, με ακατάλληλους υπολογιστές, μη πρόσβαση σε υποδομές, καθυστερήσεις στα πάντα, φοιτητές που δεν έρχονται από το εξωτερικό γιατί τρομάζουν με την κατάσταση, κλπ κλπ κλπ.

Φέτος ήρθα στην Ελλάδα για περισσότερο καιρό από ποτέ (σχεδόν 2μιση μήνες!!!) και ήταν η πρώτη φορά που δεν έκανα ούτε μια μέρα διακοπές για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στην πίεση.

Όσο για την ψυχολογική διάσταση του να είσαι σε 4 τοίχους 9 μήνες; Αφήστε τα. Ναι, κι εγώ στον πρώτο μήνα το'χα πάρει λίγο στο χαλαρό. Νετφλιξ, μαγειρέματα, meetings με πουκάμισο πάνω και πυτζαμούλα κάτω, κι όλα αυτά μετά από κάτι που νομίζαμε τότε ότι ήταν ζόρικη χρονιά. Όσο πέρναγαν οι μήνες όμως, βάραινε η ατμόσφαιρα έξω και ζόριζε κι η δουλειά μέσα, έπαψαν να υπάρχουν σαφή ωράρια, αρχίσαν ψιλοελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Αφήστε και τα μικροπροβλήματα υγείας, που τρομάζεις να πας να σε κοιτάξουν.

Όχι παιδιά, δεν είναι για πάντα τα κλειδώματα.

Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος στα mRNA εμβόλια, θεωρώ τους γενετιστές πολύ επικίνδυνους επιστήμονες, παίζουν με RNA/DNA χωρίς να έχουν συλλάβει την πλήρη γνώση του πως δουλεύουν όλα αυτά.

Δεν σε καταλαβαίνω. Δηλαδή τι πρέπει να έχουν κάνει οι επιστήμονες για να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τη δουλειά τους; Ή μήπως νομίζεις ότι τα εμβόλια φτιάχνονται από ένα άτομο που μπορεί να ξέρει γενετική και να μην ξέρει από ιατρική;

Όλοι είμαστε συγκρατημένοι, όλοι προβληματιζόμαστε από τον χρόνο ρεκόρ που χρειάστηκε, αλλά ο λόγος που γράφεις είναι τελείως άτοπος.

Έτερον εκάτερον. Έγραψα, ότι μέχρι να ληφθούν τα μέτρα, πολλές ευθύνες μπορούν να αποδοθούν σε πολλές κατευθύνσεις. Και το κλείσιμο των σχολείων παρομοίως θεωρώ ότι άργησε πολύ.

Άπαξ όμως και ληφθούν τα μέτρα, η κύρια ευθύνη εναπόκειται πλέον στους πολίτες. Και τα κρούσματα που μετρούμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι κρούσματα που προήλθαν *μετά* την επιβολή των μέτρων (ακόμη και μετά το κλείσιμο των δημοτικών). Φυσικά δεν ευθύνονται μόνο τα δημοτικά για τα κρούσματα. Δεν ξέρουμε καν εάν έχουν μεγάλη μερίδα της προέλευσης των κρουσμάτων.

Το απλό πράγμα του να φοράμε παντού μάσκα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό με ρύθμιση και να υπάρχει και πρόστιμο για να το ακολουθήσουν οι πολλοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες που έχουν στην κουλτούρα τους αυξημένη κοινωνική ευθύνη και φοράγανε μάσκες εδώ και 20 χρόνια όταν κάποιος είχε συνάχι (γιατί θεωρείται μεγάλη γαϊδουριά και ξεφτίλα να βάζεις τον άλλο στον κίνδυνο του χλέμπας σου), τα καταφέρανε μια χαρά με τον κορονοϊό π.χ. Σιγκαπούρη, Ταϊβανέζος, Χονγκ Κονγκ κ.λπ.

Εδώ είμαστε Φούλ από παρτάκηδες οπότε...

Επίσης θέλω να αναφερθώ στα εμβόλια. Κατ' αρχάς είμαι 100% αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι δυνατόν να με αναγκάσει κανείς να γίνω πειραματόζωο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί χωρίς να έχει γίνει πλήρης κύκλος δοκιμών.
Αν κάποιος κατάλαβε κάτι τέτοιο κάνει λάθος. Τα εμβόλια που θα εγκριθούν θα έχουν περάσει από πλήρη κύκλο δοκιμών. Μεταξύ άλλων για τον πολύ απλό λόγο, ότι αν δεν ακολουθήσουν πλήρως τα πρωτόκολλα και προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι ευάλωτοι σε αγωγές στις ΗΠΑ, όπου αν κριθούν ένοχοι θα πληρώσουν λεφτά που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν.
Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος στα mRNA εμβόλια, θεωρώ τους γενετιστές πολύ επικίνδυνους επιστήμονες, παίζουν με RNA/DNA χωρίς να έχουν συλλάβει την πλήρη γνώση του πως δουλεύουν όλα αυτά.
Συγγνώμη, αλλά ποιο είναι το επιστημονικό σου υποβαθρο; Μόλις απαξίωσες έναν επιστημονικό κλάδο που υφίσταται τουλάχιστον για 70 χρόνια, απο την ανακάλυψη της Έλικας του DNA.
Είναι σα να είσαι μηχανικός Η/Υ και να έχεις ένα εκτελέσιμο και να αλλάζεις στη τύχη bytes προσπαθώντας να καταλάβεις πως δουλεύει η αρχιτεκτονική, χωρίς να έχεις ιδέα όμως για το πως δουλεύει το hardware από κάτω. Ποτέ ως τώρα δεν εγκρίθηκε εμβόλιο με mRNA και δε θα πρέπει να εγκριθεί βιαστικά ειδικά γι' αυτό το λόγο - επειδή χρησιμοποιεί κάτι τελείως καινούριο.

Eντελώς καινούριο μπορεί να είναι για σένα, για άλλους δεν είναι. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι όλα τα εμβόλια με τη μέθοδο RNA, το εμβόλιο της Οξφόρδης ας πούμε βασίζεται σε εξασθενισμένο ιό. Αυτό θα το κάνεις;

Δεν σε καταλαβαίνω. Δηλαδή τι πρέπει να έχουν κάνει οι επιστήμονες για να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τη δουλειά τους; Ή μήπως νομίζεις ότι τα εμβόλια φτιάχνονται από ένα άτομο που μπορεί να ξέρει γενετική και να μην ξέρει από ιατρική;

Όλοι είμαστε συγκρατημένοι, όλοι προβληματιζόμαστε από τον χρόνο ρεκόρ που χρειάστηκε, αλλά ο λόγος που γράφεις είναι τελείως άτοπος.

Πέρα από το ότι έχει βαθειά επιστημονική γνώση * για το πως λειτουργεί το mRNA κ.λπ. γνωρίζει ότι με τους υπολογιστές που έχουμε στη διάθεση μας ήταν αδύνατο να χαρτογραφήσουν τόσο γρήγορα το DNA του ιού (τα εργαστήρια δουλέυουν με υλικά και τεχνολογίες του 1950) και ξέρει ότι δεν έχει γίνει ποτέ αποκρυπτογράφιση του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Ξέρεις πόσα μαθαίνεις σε κατάλληλα περιβάλλοντα ? Τύφλα να έχουν τα πανεπιστήμια.

* NOT

Status
Not open for further replies.