Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Oι φαν της εστίασης;; Τι θα πει αυτό μου εξηγείς; Δε μου λες, κανέναν γνωστό-φίλο-συγγενή με μαγαζί, είτε λιανικής είτε εστιατόριο-καφέ έχεις; Πρόσεχε σε παρακαλώ τι λες γιατί προσβάλλεις κόσμο. Αν θες εσύ να μείνεις στη φούσκα του σαλονιού σου be my guest, μην πατρονάρεις και μην υποδεικνύεις για πράγματα που δεν έχεις ιδέα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρπάχτηκες. Ξέρεις υπάρχει και μερίδα κόσμου που δεν τους ενδιαφέρουν οι ταβέρνες η τα μπαράκια.. Κάποιοι άλλοι πηγαίνουν κάθε μέρα η συχνά πυκνά, κάποιοι λιγότερο η ποτέ.
Ναι έχω κάποιους που εργάζονται υπάλληλοι σε εστίαση. Στηρίχθηκαν. πριν έπαιρναν 500 τώρα 800. Συνοικιακά καφέ και ουζερί. Δεν νομίζω ότι οι υπάλληλοι όσον καιρό είναι αυτή η ιστορία δεν στηρίχθηκαν. επίσης ξέρω ιδιοκτήτη που τον τελευταίο καιρό ανέπτυξε πολύ το delivery και τα πάει πολύ καλά και τώρα με παλιούς και νέους πελάτες..
Από εκεί και πέρα εννοείται ότι η εστίαση έχει πληγεί περισσότερο ίσως. Δεν γίνεται διαφορετικά όμως. Είναι εστία υπέρ μετάδοσης. Δεν μπορείς να έχεις εκατοντάδες ανθρώπους στοιβαγμένους σε κλαμπάκια, η δεκάδες δίπλα δίπλα σε εστιατόρια εν μέσω πανδημίας.. Μέτρα δεν τηρούνται στην εστίαση εκ των πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλων τον κόσμο η εστίαση πάντα κλείνει πρώτη και ανοίγει τελευταία

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Καταλαβααίνεις ελπίζω ότι το 20% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τομέα τουτουρισμού (εξωτερικό και εσωτερικό), μεγάλο κομμάτι του οποίου είναι και η εστίαση.

Νομίζεις ότι κάποιος που πληρώνει ΕΝΦΙΑ για το κατάστημα του, ρεύμα, διάφορα πάγια έξοδα κ.λπ. μπορεί να αναπεξέλθει με τα 500 ή τα 800 ευρώ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Eντελώς καινούριο μπορεί να είναι για σένα, για άλλους δεν είναι. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι όλα τα εμβόλια με τη μέθοδο RNA, το εμβόλιο της Οξφόρδης ας πούμε βασίζεται σε εξασθενισμένο ιό. Αυτό θα το κάνεις;

Κατ´ αρχάς έχοντας προσβληθεί από τον ιό και όντας ακόμα στο στάδιο της ανάρρωσης, ελάχιστα σκέφτομαι αν θα πρέπει να κάνω το όποιο εμβόλιο. Θεωρητικά έχω πλέον αντισώματα και θα έχω για κάποιους μήνες. Θεωρώ πως με ένα τεστ αντισωμάτων θα πρέπει να έχω το δικαίωμα να κυκλοφορώ όπως θα έχουν κι αυτοί που θα εμβολιαστούν. Από κει και πέρα, αν και όταν χρειαστώ εμβόλιο θα προτιμήσω κάποιο που δεν είναι mRNA.

Δεν σε καταλαβαίνω. Δηλαδή τι πρέπει να έχουν κάνει οι επιστήμονες για να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τη δουλειά τους; Ή μήπως νομίζεις ότι τα εμβόλια φτιάχνονται από ένα άτομο που μπορεί να ξέρει γενετική και να μην ξέρει από ιατρική;

Όλοι είμαστε συγκρατημένοι, όλοι προβληματιζόμαστε από τον χρόνο ρεκόρ που χρειάστηκε, αλλά ο λόγος που γράφεις είναι τελείως άτοπος.

Είναι η προσωπική μου άποψη, δεν εμπιστεύομαι τους γενετιστές. Θα προτιμήσω ένα συμβατικό εμβόλιο αν χρειαστεί παρά το mRNA

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Που στον κόρακα άκουσες για υποχρεωτικό εμβολιασμό?
Ειλικρινά γιατί το συζητάμε καν αυτό?

Οι δύο νόμοι της κυβέρνησης που έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 & κανείς δεν τους αντιλήφθηκε...

http://www.docmed.gr/oi-dyo-nomoi-tis-kyvernisis-poy-ekanan-ypochreotiko-ton-emvoliasmo-kata-tis-covid-19-amp-kaneis-den-toys-antilifthike/?fbclid=IwAR09xPzZTb1K_0o3_TKiKX_R-RYzho55ghSU_Tat86-588WO3pAn-e8vS2s

Οι δύο νόμοι της κυβέρνησης που έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 & κανείς δεν τους αντιλήφθηκε...

http://www.docmed.gr/oi-dyo-nomoi-tis-kyvernisis-poy-ekanan-ypochreotiko-ton-emvoliasmo-kata-tis-covid-19-amp-kaneis-den-toys-antilifthike/?fbclid=IwAR09xPzZTb1K_0o3_TKiKX_R-RYzho55ghSU_Tat86-588WO3pAn-e8vS2s

Δεν το ήξερα, πολλά μπράβο στην κυβέρνηση.

Αυτά αν πάνε να τα εφαρμόσουν θα πέσουν στα δικαστήρια. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει υποχρεωτική θεραπεία για το οτιδήποτε.

https://www.protothema.gr/greece/ar...diakomisthike-hthes-sto-attikon-apo-ti-drama/

Γι' αυτόν τον νεκρό θα τιμωρηθεί κανείς από το κρατικό μηχανισμό που απέτυχε να έχει τις απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ στη Δράμα;

Σήμερα στην ανακοίνωση βγήκε η εξής είδηση

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00 )

β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ.

Ερώτηση. Ποσο αξιόπιστα είναι τα rapid test και γιατί να προτιμήσει κανείς να κάνει το πιο ακριβό και πιο αργό στο αποτέλεσμα;
Η εταιρεία μου είχε πληρώσει κάπου 90 το άτομο για το α που κάναμε 3-4 φορές. Τα rapid δεν τα πολύ εμπιστευόταν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αυτά αν πάνε να τα εφαρμόσουν θα πέσουν στα δικαστήρια. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει υποχρεωτική θεραπεία για το οτιδήποτε.

Eχεις δικιο και νομιζω οτι ειναι και στο Συνταγμα.

Το οποιο ομως μπορει να αλλαχθει στο μελλον ή να τροποποιηθει μεχρι να γινει αυτο με νομο για εκτακτες περιπτωσεις.

Και θα βρεθουν τροποι.

Πχ να μην μπορεις να κυκλοφορησεις σε μερη οπου συχναζουν αλλοι πολιτες αν δεν εχεις εμβολιαστει.

Αν θες να κατσεις σπιτι μονος σου δεν θα σε υποχρεωσουν να εμβολιαστεις. Αν θες ομως να ταξιδεψεις να πας καπου θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικο. Αν θες να πας σινεμα θα ειναι υποχρεωτικο.

Και ετσι πρεπει.

Ολοι φοβομαστε τις παρενεργειες ενος ανετοιμου εμβολιου αλλα και σημερα να θυμησω μετρησαμε αλλους 100+ νεκρους.

https://www.protothema.gr/greece/ar...diakomisthike-hthes-sto-attikon-apo-ti-drama/

Γι' αυτόν τον νεκρό θα τιμωρηθεί κανείς από το κρατικό μηχανισμό που απέτυχε να έχει τις απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ στη Δράμα;

Αυτό παίζεται. Καταρχήν το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτά είναι αρλούμπες του pronews. Το κράτος έχει επιβάλλει πολλά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία του πολίτη, π.χ. τη ζώνη ασφαλείας. Στο στρατό ας πούμε ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, κανείς δε δύναται να τον αποφύγει. Οπότε θεωρώ ότι αν θελήσουν να τον επιβάλουν θα τον επιβάλουν. Και καλά θα κάνουν.

Και γιατί να τιμωρηθεί κάποιος; Πήγε σε ΜΕΘ στην Αθήνα. Δεν ήξερα ότι υπάρχει υποχρεωτική εντοπιότητα στις ΜΕΘ.

Κατ´ αρχάς έχοντας προσβληθεί από τον ιό και όντας ακόμα στο στάδιο της ανάρρωσης, ελάχιστα σκέφτομαι αν θα πρέπει να κάνω το όποιο εμβόλιο. Θεωρητικά έχω πλέον αντισώματα και θα έχω για κάποιους μήνες. Θεωρώ πως με ένα τεστ αντισωμάτων θα πρέπει να έχω το δικαίωμα να κυκλοφορώ όπως θα έχουν κι αυτοί που θα εμβολιαστούν. Από κει και πέρα, αν και όταν χρειαστώ εμβόλιο θα προτιμήσω κάποιο που δεν είναι mRNA.

Σοβαρα τωρα, εχοντας περασει τετοιο μανικι, θα ελεγες σε καποιον να μην κανει;
Ο ιδιος μπορει να εισαι εξω απο τον χορο.
Κι εμεις κατα 99% το περασαμε, παντως εμβολιο θα κανουμε.

Δεν είναι σωστό αυτό που γράφεις.
Κατ' αρχάς αν ήταν να τιμωρείται κάποιος στο κρατικό μηχανισμό για μη πρόβλεψη αναγκών σε οτιδήποτε, δεν θα υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι. Κανένας ΔΥ δεν θα έπιανε δουλειά με τέτοιους όρους. Το ίδιο θα γινόταν και στον ιδιωτικό τομέα.
Αν εννοείς σε θέση ευθύνης, δεν θα αναλάμβανε κανένας τέτοια θέση.
Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν υπήρχε ΜΕΘ στη Δράμα θα ζούσε ?

+4

Οσοι ειμαστε στην οικογενεια.

Εχουμε γεμισει παραδειγματα ανθρωπων που δεν πιστευαν οτι υπαρχει ιος, που δεν πιστευαν οτι θα νοσησουν, οτι θα εχουν προβλημα και τελικα κοιτανε τα ραδικια αναποδα.

Δεν αποκλειεται να εχουμε και παραδειγματα ανθρωπων που παρολο που το περασαν να συνεχισουν να μην αποδεχονται την πραγματικοτητα και να μην θελουν να εναρμονιστουν με οσα προτεινει η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Ελπιζω πραγματικα να μην εχουμε παρομοια εξελιξη.

Αυτό παίζεται. Καταρχήν το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτά είναι αρλούμπες του pronews. Το κράτος έχει επιβάλλει πολλά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία του πολίτη, π.χ. τη ζώνη ασφαλείας. Στο στρατό ας πούμε ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, κανείς δε δύναται να τον αποφύγει. Οπότε θεωρώ ότι αν θελήσουν να τον επιβάλουν θα τον επιβάλουν. Και καλά θα κάνουν.

Και γιατί να τιμωρηθεί κάποιος; Πήγε σε ΜΕΘ στην Αθήνα. Δεν ήξερα ότι υπάρχει υποχρεωτική εντοπιότητα στις ΜΕΘ.

Εντάξει τώρα, το ίδιο είναι να διασωληνωθείς εκτός ΜΕΘ επειδή δεν υπάρχει ελεύθερη και να σε μεταφέρουν με αεροσκάφος σε άλλο νοσοκομείο και το ίδιο είναι να υπήρχε άμεσα ΜΕΘ;

Δεν λέω σε κανέναν να μη κάνει εμβόλιο. Λέω ότι ΕΓΩ δεν εμπιστεύομαι το mRNA εμβόλιο και τους γενετιστές γενικότερα. Και δε θα δεχτώ υποχρεωτικό εμβολιασμό πχ του παιδιού μου για να πάει σχολείο. Θα απαιτήσω να συνεχίσει να παρέχεται η online εκπαίδευση. Δε θα κάνω τα παιδιά μου πειραματόζωα, δε μπορώ να το πω πιο απλά!

Να το θέσω αλλιώς, εάν έβλεπες αυτά που μας περιέγραψες πως πέρασες εσύ να τα περνάει αντ' εσού ο αδερφός σου, θα το έκανες το εμβόλιο; Έστω δηλαδή πως όντως και μετά τις δοκιμές παραμένει ένα κάποιο υπολογισμένο ρίσκο για το εμβόλιο που θα επιλεγεί για χορήση στη χώρα μας (δεν ξέρω εάν θα είναι ένα ή περισσότερα)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εντάξει τώρα, το ίδιο είναι να διασωληνωθείς εκτός ΜΕΘ επειδή δεν υπάρχει ελεύθερη και να σε μεταφέρουν με αεροσκάφος σε άλλο νοσοκομείο και το ίδιο είναι να υπήρχε άμεσα ΜΕΘ;

Δηλαδή όσοι διασωληνόνονται στις Μ.Ε.Θ. της πόλης τους επιβιώνουν? Για ρίξε μια ματιά στα στατιστικά πόσοι βγαίνουν ζωντανοί από τις Μ.Ε.Θ. από κορωνοϊό.

Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι όσες Μ.Ε.Θ. και να φτιάξουν, είναι τέτοια η μεταδοτικότητα του ιού που πάλι θα γεμίσουν.

Μακάρι να φτιάξουν 5000 Μ.Ε.Θ., λύθηκε το πρόβλημα?

Μπορεί να συνεχίσει η κοινωνία την ζωή της?

Γέμισαν στην Ελβετία που είχε οργανωμένα νοσοκομεία όταν εμείς κάναμε την επανάσταση του 1821.

Η μεταδοτικότητα είναι τέτοια που προκύπτει ανάγκη σοβαρής νοσηλείας.

H Γερμανία είναι η χώρα με τις περισσότερες μονάδες Μ.Ε.Θ. στην Ευρώπη.

Ξέρεις πόσες έχει? 38,7 μονάδες ανά 100.000 κατοίκους.

Ποιο είναι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει υποκείμενα νοσήματα πάσης μορφής ? Καρδιά, ζάχαρο, αυξημένο βάρος, άσθμα, καρκίνο κ.λπ. ή μεγάλη ηλικία?

Πόσο τα εκατό βγαίνει? καταλαβαίνεις για τι μιλάμε?

Μιλάμε για τρεις τάξεις μεγέθους πάνω! Επι χίλια να το κάνω λιανά.

Αν δεν γίνει εμβολιασμός, θα ταλανίζεται η ανθρωπότητα για χρόνια και θα πεθάνει μεγάλος αριθμός.

Σκέψου το λίγο πριν μιλάς για Μ.Ε.Θ.

Δεν λέω σε κανέναν να μη κάνει εμβόλιο. Λέω ότι ΕΓΩ δεν εμπιστεύομαι το mRNA εμβόλιο και τους γενετιστές γενικότερα. Και δε θα δεχτώ υποχρεωτικό εμβολιασμό πχ του παιδιού μου για να πάει σχολείο. Θα απαιτήσω να συνεχίσει να παρέχεται η online εκπαίδευση. Δε θα κάνω τα παιδιά μου πειραματόζωα, δε μπορώ να το πω πιο απλά!

Στην ουσία λες: κάντε το εσείς και τα παιδιά σας για να σωθώ και εγώ με τα παιδιά μου.

Κάθε κοινωνία έχει κάποιους υποχρεωτικούς κανόνες για τα μέλη της.

Δεν μπορεί ο καθένας να αποφασίζει "αυτός δεν μου κάνει, εγώ δεν τον ακολουθώ".

Αν δεν του αρέσει, φεύγει από την κοινωνία και πάει να ζήσει μόνος του.

Απλά πράγματα.

Γιατί αλλιώς να πει κάποιος: "εγώ δεν συμφωνώ με την απαγόρευση να φονεύεις κάποιον".

Και μην το θεωρείς τραβηγμένο γιατί με το να μην παίρνει κάνεις όλα τα μέτρα προφύλαξης των υπόλοιπων (του εμβολιασμού περιλαμβανομένου) δυνητικά μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να προκαλέσει θάνατο.

Οπωσδηποτε αργησαν να ληφθουν μετρα, αλλα και δεν επιβαλλονται σωτα τα ληφθεντα, αλλα και δεν υπαρχει κουλτουρα τηρησης τους απο τον κοσμο (πολιτες και λοιπους - δεν ξερω). Το ξαναλεω, Θεσσαλονικη μετρουμε ηδη 4 εβδομαδς "λοκνταουν" πλην λετουργιας δημοτικων σχολειων, τα οποια εκλεισαν μαζι με τη λοιπη χωρα. Η μειωση των κρουσματων ειναι, παρα το σοβαρο διαστημα που ηδη περασε, μαλλον μικρη. Περισσοτερο με σταθεροποιηση μοιαζει παρα με μειωση.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί δεν προσέχουν όσο πρέπει και συνεχίζουν να μολύνουν και να μολύνονται.

@send
Τάσο, δεν υπάρχει αφιβολία ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ ατομικών δικαιωμάτων και υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Από την άλλη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να λάβει δύο μορφές:
Άμεσα υποχρεωτικός. Με κυρώσεις για τη μη συμμόρφωση. Ποινικές, αστικές, διοικητικές. Εδώ υφίσταται ευθεία σύγκρουση ατομικών δικαιωμάτων και εμβολιασμού. Δεν μπορώ να φανταστώ με ποιό τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί τέτοια νομοθεσία. Και μάλιστα χωρίς να προκληθεί κοινωνική αναταραχή ή διολίσθηση σε άλλες καταστάσεις.

Έμμεσα υποχρεωτικός. Δηλαδή στέρηση βασικών δικαιωμάτων για τους μη εμβολιασθέντες. Πρόσληψη σε εργασία, συμμετοχή στην εκπαίδευση, δυνατότητα ταξιδιών, κλπ. Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα από νομική τουλάχιστον σκοπιά.

Διευκρινίζω ότι θα κάνω το εμβόλιο σε κάθε περίπτωση, αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμο, ακόμα και αν υπάρχει ρίσκο.

Status
Not open for further replies.