Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.

Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις :flipout:

Φαντασου οτι ο Τσοχατζοπουλος με πολυ λιγοτερες κουταμαρες ειναι παλι υποψηφιος για μπουζου....

Σε αλλα νεα οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος το χανει.......ή απλα γινεται κυνικος οσο δεν παει

https://www.huffingtonpost.gr/entry...icle&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ζω στη Γερμανία και δεν υπάρχουν ούτε μίνι μάρκετ ούτε περίπτερα. όταν έχω λίγα ψώνια ρωτάω πάντα τον τελευταίο στην ουρά. Συνήθως μου την παραχωρούν από μόνοι τους, χωρίς να ρωτήσω καν.

Eγω ζωντας στην Γαλλια βλεπω στα ΣΜ τα ειδικα ταμεια για τα λιγα ψωνια και γρηγορη πληρωμη.

Οπότε αν καποτε υπαρχει καποιος σε κανονικη ουρα που με ρωταει να περασω γιατι εχω λιγα του δειχνω κατευθειαν αυτα τα ταμεια (εαν δεν βρισκομαι σε αυτα τα φαστ ταμεια γιατι τις περισσοτερες φορες σε αυτα περναω γιατι συνηθως στα ΣΜ κανω "καταδρομικες" ειδαλως παραγγελνω σε drive και απο εναρξης κοροναιου αποκλειστικα σε chrono drives).

ΥΓ. Μονο στα Lidl δεν εχει τετοια "γρηγορα ταμεια" εκει μπορει να αφησω καποιον, αλλα παει ενα χρονο που δεν εχω παει Lidl

127575459_10157824835302944_5879812888703851411_n.jpg

Βρετανία: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός

Τα βρετανικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μέσςα στο επόμενο δεκαήμερο, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του εθνικού συστήματος υγείας (ΝΗS) να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όπως αναφέρουν «Guardian» και «Daaily Mail».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του NHS, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer, έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, αρχικά μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που θα εμβολιαστεί. Έτσι, φαίνεται να μπαίνει στον «πάγο» το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα είχαν και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι δηλώνουν πως, αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μία «προδοσία».

----

Ειναι οι Βρεττανοι κατι παιδια.....αντι να συμφωνουν να βαλουν στην πρωτη γραμμη ασφαλειας αυτους που υπερασπιζονται με την ζωη τους ολους τους σκεφτονται ο καθενας το χαβα του....

Δεν ξέρω αν σε απόλυτο ρυθμό εμβολιασμού θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί η τα άτομα της κοινωνίας που αποτελούν ευπαθής ομάδες
Γιατί ναι μεν οι πρώτοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι στον ιό αλλά ίσως δεν νοσήσουν και τόσο βαριά όπως η δεύτερη κατηγορία και καταλήξουν.
Από την άλλη έτσι αποκόπτεις και την συνεχής ροη νοσηλευόμενων.
Από την άλλη γιατί δεν μπορεί να γίνεται κάπως ταυτόχρονα ο εμβολιασμός;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Δεν ξέρω αν σε απόλυτο ρυθμό εμβολιασμού θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί η τα άτομα της κοινωνίας που αποτελούν ευπαθής ομάδες
Γιατί ναι μεν οι πρώτοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι στον ιό αλλά ίσως δεν νοσήσουν και τόσο βαριά όπως η δεύτερη κατηγορία και καταλήξουν.
Από την άλλη έτσι αποκόπτεις και την συνεχής ροη νοσηλευόμενων.
Από την άλλη γιατί δεν μπορεί να γίνεται κάπως ταυτόχρονα ο εμβολιασμός;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Οι υγειονομικοί ορθώς έχουν την απόλυτη προτεραιότητα. Για κάποιον που τρώει τέτοιο τρομακτικό φορτίο ιού σε καθημερινή βάση, οι ηλικίες και η προηγούμενη φυσική κατάσταση καμία σημασία δεν έχουν. Δεν ξέρω πόσες φορές έχω διαβάσει άρθρα για γιατρούς και νοσηλευτές 25-30 χρονών που κατέληξαν. Εξάλλου, ακόμα και ηθικά να το πιάναμε, πάλι την απόλυτη προτεραιότητα θα'πρεπε να έχουν, αφού όσο εμείς καθόμαστε και χαζεύουμε netflix, αυτοί κάθονται στο μάτι του κυκλώνα σε τριπλοβάρδιες.

Οι βρετανοι ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ .... ακατανοητοι !
Επιτηδες πρεπει να το κανουν ... (δεν υπαρχει αλλη εξηγηση).
Μετα τους υγειονομικους, ποιοι εχουν προτεραιοτητα ?
Τα 10χρονα ?

Οι βρετανοι ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ .... ακατανοητοι !
Επιτηδες πρεπει να το κανουν ... (δεν υπαρχει αλλη εξηγηση).
Μετα τους υγειονομικους, ποιοι εχουν προτεραιοτητα ?
Τα 10χρονα ?

Μα οι υγειονομικοί εργαζόμενοι είναι αυτοί που μεταδίδουν τον ιό είτε σε άλλους ασθενείς, είτε στις οικογένειες τους. Δεν έχει σημασία αν θα πεθάνουν σημασία έχει ότι είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιου. Ένας υγειονομικός να μολυνθεί μετά μολύνει τους πάντες. Πόσοι και πόσοι έχουν κολλήσει τον ιο σε νοσοκομεία. Επίσκεψη σε νοσοκομείο αυτό τον καιρό σημαίνει πάρα πολύ αυξημένη πιθανότητα να κολλήσεις τον ιο. Απόλυτα λογικό να εμβολιαστούν πρώτοι από όλους.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μα οι υγειονομικοί εργαζόμενοι είναι αυτοί που μεταδίδουν τον ιό είτε σε άλλους ασθενείς, είτε στις οικογένειες τους. Δεν έχει σημασία αν θα πεθάνουν σημασία έχει ότι είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιου.

Εχεις διαβασει καποια στατιστικη για αυτο που λες ή δικη σου σκεψη ειναι ?

Ξαναγραφω ...

ΜΕΤΑ τους υγειονομικους, ποιοι εχουν προτεραιοτητα ?

Στο λινκ γραφει ....

"προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα είχαν ΚΑΙ οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας."

Δεν γραφει "προτεραιοτητα στους εμβολιασμους θα ειχαν ΠΡΩΤΑΜΟΝΟ) οι ηλικιωμενοι"

Έχω ακόμα πολλούς φίλους που δουλεύουν στην Εθνική. Δείξτε κατανόηση. Η πίεση που έχει φάει η πληροφορική της τράπεζας είναι αφόρητη. Τους έχουν ζητήσει (έχω χάσει το μέτρημα) για νιοστή χρονιά στη σειρά να μειώσουν το λειτουργικό κόστος της τράπεζας.
Έχει φύγει με τις εθελούσιες έμπειρος κόσμος, τα συστήματα που χρησιμοποιούν τα αγοράζουν με κριτήριο το πιο φτηνό, ταυτόχρονα λόγω της πανδημίας έχουν πολλαπλασιαστεί οι συναλλαγές από ΑΤΜ, κάρτες, web, άνοιγμα λογαριασμού χωρίς παρουσία σε κατάστημα κοκ. Τα συστήματα δουλεύουν στα όρια τους και οι άνθρωποι σε τρομερή πίεση.
Θα μου πεις τι να την κάνεις την κατανόηση αν είσαι στην ουρά να πληρώσεις στο SM με την καρτούλα

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ακριβές για τις υπηρεσίες που πουλάνε Στέλιο.

Και για να καταλάβετε τη διαφορά. Σε εμάς εδώ (τεράστια τράπεζα των ΗΠΑ) αποδεκάτισαν το ρισκ τα τελευταία 3 χρόνια. Μείναμε οι μισοί. Αποτέλεσμα? 400 εκατομμύρια πρόστιμο από το regulator (OCC) και αθρωες προσλήψεις.

Έτσι για το γαμωτο.

Όσο στην Ελλάδα τα πρόστιμα στις τράπεζες είναι γελοία κ μη αναλογικά ως προς το όφελος, η παρανομία θα συνεχίζεται. Έτσι απλά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχω ακόμα πολλούς φίλους που δουλεύουν στην Εθνική. Δείξτε κατανόηση. Η πίεση που έχει φάει η πληροφορική της τράπεζας είναι αφόρητη. Τους έχουν ζητήσει (έχω χάσει το μέτρημα) για νιοστή χρονιά στη σειρά να μειώσουν το λειτουργικό κόστος της τράπεζας.
Έχει φύγει με τις εθελούσιες έμπειρος κόσμος, τα συστήματα που χρησιμοποιούν τα αγοράζουν με κριτήριο το πιο φτηνό, ταυτόχρονα λόγω της πανδημίας έχουν πολλαπλασιαστεί οι συναλλαγές από ΑΤΜ, κάρτες, web, άνοιγμα λογαριασμού χωρίς παρουσία σε κατάστημα κοκ. Τα συστήματα δουλεύουν στα όρια τους και οι άνθρωποι σε τρομερή πίεση.
Θα μου πεις τι να την κάνεις την κατανόηση αν είσαι στην ουρά να πληρώσεις στο SM με την καρτούλα

...Μιά και περί φτηνών συστημάτων της άλλοτε "Μεγάλης μας φίλης" χθες μου έκανε καψόνι σε απόπειρά μου να μπώ στον διαδικτυακό τόπο της όπου απαιτούσε να βάλω κωδικό ΟΤΡ, τον οποίο δεν έστελνε με το προβλεπόμενο SMS, με τη δικαιολογία ότι "χρησιμοποιώ πρώτη φορά" τον συγκεκριμένο browser (ανακριβές)...
Τελικά μετά κάποιες αποτυχημένες απόπειρες άρχισαν να φτάνουν SMS μετά από 15~20 λεπτά.....!
Η προθεσμία να πληκρολογήσεις τον ΟΤΡ είναι <5 λεπτά..... Άει σιχτήρ :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

...Μιά και περί φτηνών συστημάτων της άλλοτε "Μεγάλης μας φίλης" χθες μου έκανε καψόνι σε απόπειρά μου να μπώ στον διαδικτυακό τόπο της όπου απαιτούσε να βάλω κωδικό ΟΤΡ, τον οποίο δεν έστελνε με το προβλεπόμενο SMS, με τη δικαιολογία ότι "χρησιμοποιώ πρώτη φορά" τον συγκεκριμένο browser (ανακριβές)...
Τελικά μετά κάποιες αποτυχημένες απόπειρες άρχισαν να φτάνουν SMS μετά από 15~20 λεπτά.....!
Η προθεσμία να πληκρολογήσεις τον ΟΤΡ είναι <5 λεπτά..... Άει σιχτήρ :violent-smiley-030:
Πώς και δεν σου τα στέλνουν με Viber ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πώς και δεν σου τα στέλνουν με Viber ?

Δεν έχω....Κάποτε είχα μιά "γεννήτρια ΟΤΡ" , η οποία τέλειωσε μαζί με τη μπαταρία της...

Όταν πήγε κάποιος σε security & compliance με την ιδέα του viber πρεπει να υπήρξαν εγκεφαλικά.

Οριακά ανεύθυνο μέτρο εξοικονόμησης πόρων.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Όταν πήγε κάποιος σε security & compliance με την ιδέα του viber πρεπει να υπήρξαν εγκεφαλικά.

Οριακά ανεύθυνο μέτρο εξοικονόμησης πόρων.
Χρόνια Πολλά και Καλά.

Status
Not open for further replies.