Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Παιδιά, το τι κάνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι τελείως άλλη κουβέντα από "παραμύθι που μας πουλάνε" από την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι αρμόδιοι βγαίνουν και λένε ξεκάθαρα ότι είμαστε σε πολύ κακή κατάσταση, και τα κλειδώματα πρέπει να συνεχίσουν. Δεν περιμέναμε τώρα να μάθουμε ότι τα ΜΜΕ είναι για τα πανηγύρια, ούτε θα πρέπει να λογοδοτούν υπουργοί και πρωθυπουργοί για το τι έγραψε κάποιος για να πουλήσει. Άλλη είναι η δουλειά τους, και ας τους κριτικάρουμε γι'αυτήν, αφού υπάρχει σαφές περιθώριο βελτίωσης.
...

Ιασωνα, μια και μιλησαμε για δημοσιογραφια.... Διαβασε εδω κ φριξε https://www.protothema.gr/life-styl...oios-einai-o-baden-baden-kai-ti-eglima-ekane/

Τετοιο brown nosing ειχα χρονια να διαβασω (οσο αντεξα) και δειχνει το επιπεδο της δημοσιογραφιας κ της ενημερωσης που εχουμε στην Ελλαδα. Τυποι σαν αυτον, αμα ειχαμε τον Τραμπ στην Ελλαδα, θα τον εβγαζαν αγιο..

ΥΓ. Δεν εχω τιποτα με τον ανθρωπο που αναφερεται στο κειμενο, ουτε με το ποιον του. Ο πλουτος δεν ειναι εγκλημα. Με τον γλυφτη του τα εχω.

Και εγω θα νοσταλγουσα την χλιδη μου ... ομως δεν θα βγαινα στο Internet να το γραψω.
Ειναι ορισμενα πραγματα που ΔΕΝ σου ξεφευγουν ως 50αρη και 60αρη (η και 40αρη).
Σου ξεφευγουν μονο ως παιδι ... 8 - 10 - 12 - 14 ετων.

Εκτος αν ζεις σε ενα παραλληλο συμπαν, οπου ο φτωχοτερος εχει 50 εκ. στην τραπεζα.
Εκει ΝΑΙ ... μπορεις να γραφεις τετοια πραγματα ! Και να μην σε ενδιαφερει αν ξεφυγουν.

(Με το τι εχει συνηθισει το κουτσομπολιστικο "ρεπορταζ" να ικανοποιει την "ενημερωση"
στην Ελλαδι ειναι ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα ... που ξεπερναει τα ορια της ξεφτιλας !!!
Ομως καποιος λαος ανεδειξε τον Κωστοπουλο ... και τα Nitro και τα Kλικ ... και ΔΕΝ
ηταν ο ιαπωνικος)

Ιασωνα, μια και μιλησαμε για δημοσιογραφια.... Διαβασε εδω κ φριξε https://www.protothema.gr/life-styl...oios-einai-o-baden-baden-kai-ti-eglima-ekane/

Τετοιο brown nosing ειχα χρονια να διαβασω (οσο αντεξα) και δειχνει το επιπεδο της δημοσιογραφιας κ της ενημερωσης που εχουμε στην Ελλαδα. Τυποι σαν αυτον, αμα ειχαμε τον Τραμπ στην Ελλαδα, θα τον εβγαζαν αγιο..

ΥΓ. Δεν εχω τιποτα με τον ανθρωπο που αναφερεται στο κειμενο, ουτε με το ποιον του. Ο πλουτος δεν ειναι εγκλημα. Με τον γλυφτη του τα εχω.
Μην απορείς. Μία και μόνο ματιά στα σημερινά (9-12-2020) Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων είναι αρκετή για ν' αντιληφθούμε τη νοοτροπία, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα σχεδόν στο σύνολο τους τα ελληνικά ΜΜΕ και -το χειρότερο απ' όλα- την αισθητική τους.

Αφήνω στην άκρη την Τηλεόραση. Σαν να ζούμε σε μονοθεματικό κόσμο. Ευτυχώς στο ραδιόφωνο μπορεί να βρεί κανείς μεγαλύτερη ποικιλία και πλούτο προσωπικών απόψεων.

Έχω φτάσει στο σημείο να ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση από 5 διαφορετικά ενημερωτικά sites, 2 ραδιόφωνα και 2-3 ξενόγλωσσες διεθνείς εφημερίδες, προκειμένου να είμαι σε θέση να σχηματίζω προσωπική άποψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Πέρα από την κατά καιρούς περιστασιακή ενημέρωση από πολλές άλλες πηγές.

Αλλά, σταματάω εδώ.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

...........................
(Με το τι εχει συνηθισει το κουτσομπολιστικο "ρεπορταζ" να ικανοποιει την "ενημερωση"
στην Ελλαδι ειναι ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα ... που ξεπερναει τα ορια της ξεφτιλας !!!
Ομως καποιος λαος ανεδειξε τον Κωστοπουλο ... και τα Nitro και τα Kλικ ... και ΔΕΝ
ηταν ο ιαπωνικος)
Μη μπερδεύεις, βρε συ, το λαό με το κουτσομπολιό των "μέσων"........ απλός παθητικός αποδέκτης είναι !

Έχω φτάσει στο σημείο να ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση από 5 διαφορετικά ενημερωτικά sites, 2 ραδιόφωνα και 2-3 ξενόγλωσσες διεθνείς εφημερίδες, προκειμένου να είμαι σε θέση να σχηματίζω προσωπική άποψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Πέρα από την κατά καιρούς περιστασιακή ενημέρωση από πολλές άλλες πηγές.

Δεν είσαι ο μόνος. Προσωπικά δεν έχω καν κεραία τηλεόρασης και δε μου λείπει καθόλου, αν και ζω στη Γερμανία όπου η ενημέρωση είναι υποτίθεται πιο ποιοτική.

Μην απορείς. Μία και μόνο ματιά στα σημερινά (9-12-2020) Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων είναι αρκετή για ν' αντιληφθούμε τη νοοτροπία, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα σχεδόν στο σύνολο τους τα ελληνικά ΜΜΕ και -το χειρότερο απ' όλα- την αισθητική τους.

Αφήνω στην άκρη την Τηλεόραση. Σαν να ζούμε σε μονοθεματικό κόσμο. Ευτυχώς στο ραδιόφωνο μπορεί να βρεί κανείς μεγαλύτερη ποικιλία και πλούτο προσωπικών απόψεων.

Αλλά, σταματάω εδώ.

Plato before it was (not) cool.

Attachments

• plato-allegory-of-the-cave_Image-result-for-plato.jpg
    plato-allegory-of-the-cave_Image-result-for-plato.jpg
    82.4 KB · Views: 139
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μη μπερδεύεις, βρε συ, το λαό με το κουτσομπολιό των "μέσων"........ απλός παθητικός αποδέκτης είναι !

Δεν ειμαι τοσο σιγουρος !
Ζουσαμε και την δεκαετια του 80 και του 90 και του 2000 και ειδαμε καποια πραγματα.
Ηταν ανυπαρκτες οι περιπτωσεις συμπολιτων μας που εκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να προβληθουν ?
Ακομη και με εναν αμιγως βλαχομπαροκ (μην πω γυφτικο) τροπο ? Αυτοι δεν ειναι που ωθουν
μεχρι και σημερα (τα media) σ'αυτην την ελεεινη κουτσομπολιστικη διαθεση ?

Υπαρχει μια πολυ ευστοχη παροιμια ... "κυλησε ο τεντζερης και βρηκε τον καπακη"

Δεν ειμαι τοσο σιγουρος !
Ζουσαμε και την δεκαετια του 80 και του 90 και του 2000 και ειδαμε καποια πραγματα.
Ηταν ανυπαρκτες οι περιπτωσεις συμπολιτων μας που εκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να προβληθουν ?
Ακομη και με εναν αμιγως βλαχομπαροκ (μην πω γυφτικο) τροπο ? Αυτοι δεν ειναι που ωθουν
μεχρι και σημερα (τα media) σ'αυτην την ελεεινη κουτσομπολιστικη διαθεση ?

Υπαρχει μια πολυ ευστοχη παροιμια ... "κυλησε ο τεντζερης και βρηκε τον καπακη"

Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει και τέτοιο κοινό -αυτό υπάρχει παντού- το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά κανάλια αποφάσισαν να απευθύνονται ΟΛΑ σε αυτό το συγκεκριμένο κοινό και να αγνοήσουν όλα τα άλλα.

Βεβαιοτατα !

Αλλωστε ειναι τοσο πιο ευκολη η χειραγωγηση (και ικανοποιηση) ενος τετοιο κοινου.
Βαζεις μια Aston Martin διπλα στον κουστουματο ... και καθαρισες.

Ομως, για πες μου ΕΣΥ,
πως θα ξερουμε ποσο μεγαλο (η μικρο) ειναι αυτο το κοινο ?
Ας πουμε οτι βγαινει ο Χ ανεξαρτητος ερευνητης (που το ποιος τον πληρωνει ειναι ενα θεμα)
και λεει ... "οι κουτσομπολες ειναι 30% του τηλεοπτικου κοινου" ....
θα προλαβει να ψελλισει τα στοιχεια της ερευνας του ?

Κοίτα όμως, από την άλλη, το να γράφει κάποιος τη γνώμη του το θεωρώ πιο τίμιο, γιατί να, μπορούμε μετά να τον κρίνουμε, και μάλιστα μέσα από την υπογραφή του. Το πρόβλημα με τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα (και όχι μόνο) είναι αυτά που αφήνονται να εννοηθούν ως γεγονότα μέσα από προσεκτικά διατυπωμένες μισές αλήθειες, και ανυπόγραφα, όπως το άρθρο του PP.

Βρε συ...Αυτο δεν ειναι η γνωμη του... Αποσπασμα απο Αρλεκιν ειναι! :flipout: Και ειναι σε τετοιο βαθμο που μου στρεφει τη σκεψη αλλου, ειδικα αφου η συζυγος δουλεψε για χρονια στο marketing εντυπων.

Κοίτα όμως, από την άλλη, το να γράφει κάποιος τη γνώμη του το θεωρώ πιο τίμιο, γιατί να, μπορούμε μετά να τον κρίνουμε, και μάλιστα μέσα από την υπογραφή του..

Παντως θυμιζω οτι τα fake news ειδικα αυτα που εχουν να κανουν με την πανδημια μπηκαν στο μικροσκοπιο του εισαγγελεα και με τον νομο πλεον....

Αντε γιατι εχει πεσει πολυ αρλουμπα ειδικα σε κατι ψεκασμενα sites ......

Θα βοηθουσε πολυ μια τηλεφωνικη γραμμη καταγγελιων.

Δηλαδη ?

Ποιος μειωσε τα τεστς ?

σήμερα μου είπαν ότι έχουν εξαφανιστεί από την αγορά αυτά τα πλαστικά
sold out παγκοσμίως γιατι τα ξοδεύουν μαζικά για τα μοριακά τεστ COVID
kits μπορεί να υπάρχουν,
πλαστικά όμως? αυτό δεν το σκεφτήκαμε ...

Σε τι χρησιμευουν αυτα ?
Την αποθηκευση των δειγματων ?

είναι κάτι σαν μικρο-ογκομετρητές και μεταφορείς υγρών μεγάλης ακρίβειας
κάθε ένα χρησιμεύει για να μεταφέρεις ένα μικρό όγκο (πχ 10 μικρο-λιτρα) από ένα διάλυμα στην τελική αντίδραση
χωρίς αυτά ΔΕΝ παρασκευάζεται αντίδραση σωστά και ας έχεις όλα τα συστατικά σε λίτρα και τα κιτ με το κιλο

Αμα εχεις πυγμη... και σε φεκ πλεον το πλαφον για τα τεστ covid. Στα 40 το μοριακο κα στα 10 το rapid. Μονο που στο μοριακο εχει 20 ευρω καπελο τη δειγματοληψια και 10 ευρω αντιστοιχα στο rapid. Α, και δεν εχει φπα στις τιμες αυτες (ακουσον ακουσον φπα στα τεστ). Και οι τιμες αφορουν δειγματοληψιες στο εξεταστικο κεντρο. Το κατ οικον εχει αλλο φεσι.
Και το πρωτοκολλο λεει στις 10 μερες βγαινεις και κυκλοφορεις δηλωνοντας οτι δεν εχεις πλεον συμπτωματα. Και ψαχνουμε γιατι τα κρουσματα ειναι εκει που ειναι.

Κατι ακομα, ερωτηση προς τους νομικους του site:
Εχω πληροφορηθει απο πολλες πλευρες οτι η αστυνομια μοιραζει προστιμα αβερτα σε οσους περιφερονται μακρυα απο τις περιοχες τους. Για ψωνια και για αθληση. Προβλεπεται καποιος περιορισμος απο την ισχυουσα νομοθεσια; Εχει ο καθε διοικητης μπατσος το δικαιωμα να δινει οτι εντολη του κατεβει στο καθε "οργανο"; και μετα να σε αναγκασει να μπλεξεις και να τρεξεις για ενστασεις; Δε μας φτανει το τρεξιμο απο τους πανταχόθεν ουριερ;

Προβλεπεται καποιος περιορισμος απο την ισχυουσα νομοθεσια; Εχει ο καθε διοικητης μπατσος το δικαιωμα να δινει οτι εντολη του κατεβει στο καθε "οργανο";

Οχι. Οι εντολες δινονται σε ολους και προερχονται απο το υπουργειο προστασιας του πολιτη ή οπως αλλιως λεγεται τελος παντων.

Αν σε βρουν εκτος του δημου σου για εφοδιασμο πιθανον θα την φας.

Αν πας για αθληση σε κατι που δεν υπαρχει στο δημο σου πχ κωπηλατοδρομιο ή βουνο για περπατημα ή θαλασσα για χειμερινη κολυμβηση πιθανον εισαι οκ .

Αν πας για περιθαλψη προσωπου σε αναγκη παλι οχι.

Αν το παιξεις μαγκας παντως το λογικο ειναι να την φας. Και πολυ καλα θα παθεις :ADFADF1:

Status
Not open for further replies.