Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Σήμερα γλίτωσα το 300ρι παρά τρίχα αφού το όργανο αποφάσισε "να μου τη χαρίσει".. Η απόσταση του σημείου ελέγχου από το σπίτι μου είναι 1 χλμ. Πόσο ειναι η απόσταση Πάρνηθα-κοντινότερη γειτονιά;

Κανα δυο χιλιομετρα.....

Δεν εχει να κανει με την αποσταση αλλα ο κωδικος που εχεις δηλωσει και ποσο πιστευτος θα γινεις.....

Οχι. Οι εντολες δινονται σε ολους και προερχονται απο το υπουργειο προστασιας του πολιτη ή οπως αλλιως λεγεται τελος παντων.

Αν σε βρουν εκτος του δημου σου για εφοδιασμο πιθανον θα την φας.

Αν πας για αθληση σε κατι που δεν υπαρχει στο δημο σου πχ κωπηλατοδρομιο ή βουνο για περπατημα ή θαλασσα για χειμερινη κολυμβηση πιθανον εισαι οκ .

Αν πας για περιθαλψη προσωπου σε αναγκη παλι οχι.

Αν το παιξεις μαγκας παντως το λογικο ειναι να την φας. Και πολυ καλα θα παθεις :ADFADF1:

Κοιτα, για να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα. Το υπουργειο προστασιας νομοθετει. Η αστυνομια εφαρμοζει τη νομοθεσια. Επι της παρουσης, υπαρχει καποιος νομοθετημενος περιορισμος που να αφορα σε Δημους και τα υπολοιπα; Και ειναι θεμα μαγκιας να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου; Ή να εκνευριζεσαι οταν καταφανως αδικεισαι;

Ο κωδικός μου ήταν ο αληθής και προβλεπόμενος. Πήγαινα σε κοντινή παραλία για τρέξιμο.

Το τρεξιμο δεν απαιτει παραλια τωρα μεταξυ μας. Η χειμερινη κολυμβηση το απαιτει.

Αυτο ειναι κοινη λογικη και πιθανον σε αυτην βασιζονται αν θα εφαρμοσουν τον εκτακτο νομο κατα γραμμα ή θα ειναι ελαστικοι.

Αν δηλαδη πω οτι παω για προπονηση στην παρνηθα για ποδηλατο θα εχουν αδικο να μου την χωσουν οταν δουν οτι μενω διπλα στον υμηττο ?

Ξαναρωταω. Απο που προκυπτει ο περιορισμος στην αποσταση; Αν η κυβερνηση θεωρει οτι πρεπει να επιβληθει ας νομοθετησει επισημα.

Πάντως -και μην το πάρετε στραβά αυτό, μιλάω και για τον εαυτό μου- άμα τη γλιτώσουμε από τον Covid, η πανδημία θα μας κάνει πιο υγιείς. Θα είχε ενδιαφέρον να υπήρχαν στατιστικά για το πόσοι πήγαιναν για άσκηση πέρσι τέτοια εποχή προ-χριστουγεννιάτικα. :flipout:

Σε αυτο το λοκνταουν εχω δηλωσει κωδικο 6 μονο μια φορα, και αυτη πηγα στη μανα μου με το ποδηλατο και εβγαλα τον σκυλο βολτα.
Δεν εχω βγει για περπατημα εξω ουτε μια φορα, για ποδηλατο βολτα ουτε μια φορα. Βεβαια ολο αυτο το διαστημα οι 2 στις 3 μετακινησεις μου σπιτι-γραφειο θα ηταν με ποδηλατο - τωρα που βρεχει μας τα χαλασε, πηγα σημερα και στον γυρισμο εφαγα λιγη βροχη- και εδω και 3 εβδομαδες κανω καθημερινα στο σπιτι, ανελιπως, λιγη γυμναστική. Καθισματα, κοιλιακους, κάμψεις, και λιγο με ελαστικο ιμαντα. Κανενα τεταρτακι.

Ξαναρωταω. Απο που προκυπτει ο περιορισμος στην αποσταση; Αν η κυβερνηση θεωρει οτι πρεπει να επιβληθει ας νομοθετησει επισημα.

Λεγεται κοινη λογικη.

Να μην μετακινηθεις πολυ μακρυα για να μην μολυνεις αλλες περιοχες ή να μην μολυνθεις εσυ.

Το χειροτερο που εχουν να αντιμετωπισουν ειναι αυτο επειδη το αντιμετωπιζουν κυριως κατα περιοχες. Οταν λοιπον μια περιοχη δειχνει σημαδια στθαεροποιησης ας πουμε και ξαφνικα ενας αριθμος μολυσμενων παει εκει για γυμναστικη τους τα κανει ολα ανω κατω και αναγκαζονται να αναδιανεμουν ισως πορους ανα περιοχη.

Πιθανον να ειναι ακομα πιο πολυπλοκο παντως με κατι τετοιο εχει να κανει .Τωρα αν εσυ θετεις θεμα ανθρωπινων δικαιωματων δεν σου απαγορευει κανεις να πας στα δικαστηρια να δικαιωθεις.

Η αληθεια ως προς τα αποτελεσματα της καραντινας θα ειναι καπως ετσι:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λεγεται κοινη λογικη.

Να μην μετακινηθεις πολυ μακρυα για να μην μολυνεις αλλες περιοχες ή να μην μολυνθεις εσυ.

Το χειροτερο που εχουν να αντιμετωπισουν ειναι αυτο επειδη το αντιμετωπιζουν κυριως κατα περιοχες. Οταν λοιπον μια περιοχη δειχνει σημαδια στθαεροποιησης ας πουμε και ξαφνικα ενας αριθμος μολυσμενων παει εκει για γυμναστικη τους τα κανει ολα ανω κατω και αναγκαζονται να αναδιανεμουν ισως πορους ανα περιοχη.

Πιθανον να ειναι ακομα πιο πολυπλοκο παντως με κατι τετοιο εχει να κανει .Τωρα αν εσυ θετεις θεμα ανθρωπινων δικαιωματων δεν σου απαγορευει κανεις να πας στα δικαστηρια να δικαιωθεις.

Επιτρεψε μου να διαφωνισω ως προς το κατα ποσο ειναι κοινη λογικη ή αυθαιρετη τροποποιηση. Παραθετω την επισημη (αποτι καταλαβαινω) οδηγια απο την ιστοσελιδα της αρμοδιας υπηρεσιας. Πουθενα δε βλεπω κατι σχετικο με αποσταση ή το οτιδηποτε.
Ξαναλεω, ας το αλλαξουν. Οπως ειναι δομημενο δεν τους δινει δικαιωμα να μη σε αφησουν να πας στην Πάρνηθα για τρέξιμο. Ή στην παραλια Θεσσαλονικης ενω μενεις στον Ευοσμο.

Προφανώς και αν κάποιος μένει πχ νότια προάστια δεν μπορεί να πάει να αθληθεί στο ΟΑΚΑ.. Θα μετακινηθεί με τον ηλεκτρικό η με το αμάξι.. Τι θα πει πάω κανα 40 λεπτό απόσταση για τρέξιμο; Λογικότατο το πρόστιμο που θα φάει

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Προφανώς και αν κάποιος μένει πχ νότια προάστια δεν μπορεί να πάει να αθληθεί στο ΟΑΚΑ.. Θα μετακινηθεί με τον ηλεκτρικό η με το αμάξι.. Τι θα πει πάω κανα 40 λεπτό απόσταση για τρέξιμο; Λογικότατο το πρόστιμο που θα φάει

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ε, οταν γινεις μελος της βουλης, να το νομοθετησεις και να το εφαρμοσει η αστυνομια. Δεν ειμαι αρνητικος. Τυπικος ειμαι. Να ξηγιομαστε να μη παρεξηγιομαστε.

Δεν σημαίνει πως για να εφαρμόζεται κάποιος κανόνας δικαίου πρέπει να είναι νόμος. Υπάρχουν πολλοί άλλοι ενδιάμεσα, υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ.

Νομίζω πως για την άσκηση είπαν εντός περιφερειακής ενότητας.

Συγνώμη αλλά μιλάμε για την Κρήτη, Δεκέμβρη μήνα με το Νίκο να τρέχει μάλλον κάπου στο πουθενά. Στο μεταξύ η Κρήτη μπορεί να είναι και η πιο καθαρή περιοχή από Covid στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
Μάλλον οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να περάσουν το χρόνο τους πιο παραγωγικά κάπου αλλού. Έχουμε πήξει στην πόλη από τη κλεισούρα και την δικαιολογημένη υστερία με το covid-19 για Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα.
Δεν είναι όλη η χώρα σε αυτή την κατάσταση. Υπερβάλλων ζήλος.

Θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να επιβαλλεται αυστηρο οριο στις κοκκινες περιοχες. Και χρονικο, μεχρι 2 ωρες συνολικα τη μερα, και αποστασης, μεχρι χιλιομετρο. Στις πορτοκαλι χαλαροτερα, στις κιτρινες ή πρασινες δεν βλεπω λογο.
Αυτο που συμβαινει στις κοκκινες ειναι ομως απαραδεκτο. Κεφαλια θα επρεπε να παιρνουν.
Α και κατι αλλο. Ενω μειωθηκε σαφως η κινηση στην πολη, αν και τελευταια εχει παρει ξανα τα πανω της, αυξηθηκαν τα παρανομως παρκαρισμενα και διπλοπαρκαρισμενα στις κεντρικες αρτηριες. Με μεγαλη χαρα ειδα τις τελευταιες μερες να γραφουν συστηματικα σε Β. Ολγας και Τσιμισκη, δημοτικοι με μοτοσυκλετες, που οσοι εχουν αλαρμ - προφανως για πανω απο 1-2 λεπτα- ουτε που τους παιρνουν χαμπαρι. Να αγιασει το χερακι τους.

Εγώ πάντως σήμερα που βγήκα μετά από τόσες μέρες είδα πως όχι μόνο δεν μειώθηκε η κίνηση σε σχέση με τις δύο πρώτες βδομάδες αλλά πλέον πλησιάζει σε εικόνα κανονικοτητας.
Εκατό νεκροί την ημέρα και η κίνηση αυξάνεται....
Και απορώ, που πάνε όλοι αυτοί με κλειστά τα μαγαζιά;

Ιοί

3243 απωλειες εως τωρα στις ΗΠΑ !!

Νομιζω οτι προκειται για ρεκορ απωλειων πλεον....Δεν θυμαμαι αλλη τετοια ημερα. Να προσθεσαν νεκρους συσσωρευμενους ? Η καβαλανε το δευτερο κυμα κανονικα και ακομα ανεβαινουν ?

Αφού πλέον είμαστε στα 200,000 νέα κρούσματα ημερησίως. Σκέψου ότι τον Απρίλιο-Μάιο που γράφανε 2000 νεκρούς την ημέρα, είχαν 40 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως.

Η προτεραιότητα εξάλλου του κρατικού μηχανισμού δεν είναι ο ιός αλλά το πως θα ακυρωθούν οι εκλογές.

Last edited:
1677 κρουσματα (χθες) !
ΔΕΝ μαζευεται με τιποτα το πραγμα !
Ετσι θα παμε μεχρι τους εμβολιασμους.
Ετσι θα παμε μεχρι τελη Ιανουαριου (100 νεκρους την μερα).
Κερασακι ?.... Χαλαρωση των μετρων 2 μερες πριν και 2 μερες μετα την αλλαγη χρονου.

Ο ΙΟΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ !

Και ας ειναι κλειστες ολες οι αλλες δομες καθημερινης συναθροισης.
Ποσες φορες να το γραψουμε πια ? Ποσες ?

Αν όμως τηρούσαν όλοι με ευλάβεια τα μέτρα που φωνάζουν ΟΧΙ επισκέψεις, ΟΧΙ αγκαλιές και φιλιά (γιορτές) , ΟΧΙ άσκοπες μετακινήσεις κλπ ο ιός δεν θα διασπείρονταν ούτε στο σπίτι. Δεν μπαίνει μόνος του κάτω από την χαραμάδα.....

Status
Not open for further replies.