Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εχω την εντυπωση οτι κολλησα (τεστ δεν εκανα, αλλα αυτην την εντυπωση εχω).
Αλλιως, γιατι ολη αυτη η ταλαιπωρια με δυσπνοιες το βραδυ ? Μου αφησε κουσουρακι ο ιουλης.
Ασθμα εχω (πανω απο 15 χρονια) αλλα καταπολεμιοταν με Aerolyn (η Pulmoton) μεσα σε 3 η 4 μερες.
Αυτο το πραμα, εχει ξεπερασει τις 40 μερες. Και ο μονος λογος που δεν πλησιαζω οτιδηποτε ιατρικο
για τεστ .... ειναι φοβος (για να μην πω, τρομος).

Ομως το θεμα δεν ειμαι εγω (οπως προειπα). Το θεμα ειναι να ΜΗΝ μεταδωσω στην μανα μου.
Η μανα μου τοσους μηνες κλεισμενη σε 4 τοιχους ειναι ενα κλικ απο το να σαλταρει.
Στα τηλεφωνα ειμαστε εγω και η αδερφη μου (μαζι της) καθε μερα, επι μια ωρα.
Περιμενω να κανω κατι (εμβολιο ?) που δεν θα μεταδωσει τον ιο απο μενα σε εκεινη.
Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ο ιος εξολοθρευεται 100% απο τα αντισωματα μου.

ΠΡΕΠΕΙ ... ΝΑ ΜΑΙ ... ΣΙΓΟΥΡΟΣ ........ (για εκεινην !)

(φυσικα θα ρωτησω γιατρο και ξερω ποιον ... αλλα προκαταβολικα μαλλον γνωριζω και την απαντηση του).

Δεν προσπαθώ, βέβαια, να υποκαταστήσω το γιατρό, αλλά πέραν από την επιμονή των συμπτωμάτων χρονικά υπάρχει και ποιοτική χειροτέρευση; Ελπίζω και εύχομαι όχι!
Σε κάθε περίπτωση καλό κουράγιο και καλή τύχη!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εχω την εντυπωση οτι κολλησα (τεστ δεν εκανα, αλλα αυτην την εντυπωση εχω).
Αλλιως, γιατι ολη αυτη η ταλαιπωρια με δυσπνοιες το βραδυ ? Μου αφησε κουσουρακι ο ιουλης.
Ασθμα εχω (πανω απο 15 χρονια) αλλα καταπολεμιοταν με Aerolyn (η Pulmoton) μεσα σε 3 η 4 μερες.
Αυτο το πραμα, εχει ξεπερασει τις 40 μερες. Και ο μονος λογος που δεν πλησιαζω οτιδηποτε ιατρικο
για τεστ .... ειναι φοβος (για να μην πω, τρομος).

Ομως το θεμα δεν ειμαι εγω (οπως προειπα). Το θεμα ειναι να ΜΗΝ μεταδωσω στην μανα μου.
Η μανα μου τοσους μηνες κλεισμενη σε 4 τοιχους ειναι ενα κλικ απο το να σαλταρει.
Στα τηλεφωνα ειμαστε εγω και η αδερφη μου (μαζι της) καθε μερα, επι μια ωρα.
Περιμενω να κανω κατι (εμβολιο ?) που δεν θα μεταδωσει τον ιο απο μενα σε εκεινη.
Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ο ιος εξολοθρευεται 100% απο τα αντισωματα μου.

ΠΡΕΠΕΙ ... ΝΑ ΜΑΙ ... ΣΙΓΟΥΡΟΣ ........ (για εκεινην !)

(φυσικα θα ρωτησω γιατρο και ξερω ποιον ... αλλα προκαταβολικα μαλλον γνωριζω και την απαντηση του).

Πρέπει να εξεταστείς από πνευμονολόγο και χωρίς καθυστέρηση περισσότερη, οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

«Αυτό που συνέβη με την ανάπτυξη εμβολίων κατά της Covid-19 είναι πρωτοφανές στην ανθρωπότητα.

Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας, της βιομηχανίας, των κυβερνήσεων και των ρυθμιστικών οργανισμών, αλλά και χάρη στην ταχύτατη χαρτογράφηση του SARS-COV-2, τα 15 έτη που χρειάζεται συνήθως η ανάπτυξη ενός εμβολίου συρρικνώθηκαν στην περίπτωση της παρούσας πανδημίας σε λιγότερο από ένα έτος, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση όσον αφορά στη μελέτη της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας, προκειμένου να λάβουν τα εμβόλια αυτά άδεια κυκλοφορίας».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, διευθύντρια της Β' Παιδιατρικής Κλινικής, επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Λοιμώξεων, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η κ. Τσολιά τόνισε πως και τα δύο mRNA εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί (σσ δηλαδή το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech και της Moderna ) έχουν πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα, ήπιες έως μέτριες ανεπιθύμητες ενέργειες που υποχωρούν σύντομα και πάρα πολύ καλή ανοσογονικότητα

Ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, είπε από την πλευρά του ότι η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η παγκόσμια βιοϊατρική κοινότητα τους τελευταίους μόλις 8 μήνες, οδήγησε στην ταχύτατη γενετική χαρτογράφηση του ιού και στον προσδιορισμό της ακριβούς χημικής σύστασής του.

Για την τεχνική που κατασκευάστηκαν τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech και της Moderna ο κ. Γραβάνης είπε ότι η προσπάθεια δημιουργίας mRNA εμβολίων ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 2 δεκαετίες, με στόχο να δημιουργηθούν εμβόλια κατά των καρκινικών κυττάρων και νόσων σχετιζόμενων με τον ενδιάμεσο μεταβολισμό. Στο διάστημα αυτό, επισήμανε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν με τη σταθεροποίηση του mRNA λύθηκαν, και χάρη στα χαρακτηριστικά με βάση τα οποία αναπτύχθηκαν τα mRNA εμβόλια, θεωρούνται σήμερα όχι αδίκως τα πιο «καθαρά» εμβόλια.

«Όσον αφορά στο εμβόλιο που αναμένεται να έρθει σύντομα και στη χώρα μας, το οποίο είναι ένα από τα δύο αυτά εμβόλια, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση των δεδομένων του εμβολίου από την παρασκευάστρια εταιρεία, η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών, περίπου 80-85%, φαίνεται να αναπτύσσει υψηλή ανοσία από την πρώτη δόση του εμβολίου, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί σημαίνει πως ενδεχομένως δεν θα χρειάζεται -τουλάχιστον σε ορισμένους πληθυσμούς- η χορήγηση δυο δόσεων».

Η ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκαν τα εμβόλια, για την οποία έγιναν πολλές συζητήσεις, υπογράμμισε ο κ. Γραβάνης, οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια βήματα της διαδικασίας πραγματοποιήθηκαν παράλληλα και σαφώς δεν υπήρξε καμία παράλειψη ή έκπτωση. Τα εμβόλια αυτά, τόνισε, είναι ασφαλή, έχοντας ακολουθήσει όλα τα απαιτούμενα στάδια. «Η ταχύτατη λειτουργία του συστήματος ανάπτυξης και αξιολόγησης εμβολίων οφείλεται στη στενή συνεργασία των ακαδημαϊκών χώρων ανάπτυξης γνώσης, των νοσοκομείων και της βιομηχανίας που επένδυσε ταχύτατα, στο συντονισμό των τριών αυτών συνιστωσών από τα κράτη, καθώς και στην ταχύτατη ανταπόκριση των ρυθμιστικών οργανισμών, υπό την πίεση της πανδημίας».

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πρέπει να εξεταστείς από πνευμονολόγο και χωρίς καθυστέρηση περισσότερη, οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Sorry ... δεν παω για σπιρομετρηση.
Αυτο μου συστησε ο πνευμονολογος.
Βρειτε μου ενα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ εξεταστικο κεντρο
και τοτε παω.

Ριψοκινδυνευω ΠΟΛΥ λιγοτερο με το να ΜΗΝ πηγαινω.
Χρειαζεται να εξηγησω ? Απλα θελω να ξεκινησει
ο εμβολιασμος οσο πιο γρηγορα γινεται. Μονο αυτο !

Αν έχεις παροξυνση βρογχικου άσθματος τότε χρειάζεσαι άμεση αντιμετώπιση και το εμβόλιο δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Το αρυθμιστο άσθμα είναι δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση, πήγαινε σε ιδιώτη ιατρό και μην χρόνοτριβεις, τυγχάνει να είναι η μία από τις δύο ειδικότητες μου η πνευμονολογια γι'αυτό στα γράφω αυτά.

Μα ιδιωτης ειναι ο πνευμονολογος μου.
Του πα ΑΝ γινεται σπιρομετρηση στο γραφειο του ... και μου ειπε οτι φοβαται αυτον τον καιρο να βαλει οποιονδηποτε.
Αντ'αυτου .... μου συνεστησε ειτε νοσοκομειο, ειτε ιδιωτικο εξεταστικο κεντρο.

ΔΕΝ σφαξαμε !!!

Σ'ευχαριστω παντως, τα ιδια μου ειπε και αυτος. Η επιλογη ομως ειναι δικη μου. Δεν θα παω να φτιαξω κατι
μπαινοντας στο στομα του λεοντα. Μονο τα βραδια εχω προβλημα ... αν ξεκινησει και τα πρωινα, τοτε θα
επανεκτιμησω την κατασταση. Μακαρι ολο αυτο να με εβρισκε ΠΡΟ πανδημιας. Ομως με βρηκε τωρα.

Εδώ να μην ξεχνάμε ότι:

1. Αυτό ήταν γνωστή παρενέργεια (άρα δεν οφείλεται στο ότι δεν έγιναν αρκετές δοκιμές ή στο ότι 'βιάστηκαν')
2. Σοβαρό (ή θανατηφόρο) αλλεργικό σοκ μπορεί κανείς να πάθει από σοκολάτα μέχρι ντεπόν, είναι να μη σου τύχει. Στον εμβολιασμό μάλιστα, επειδή ακριβώς είναι καταγεγραμμένο ως παρενέργεια, είναι πολύ πιο πιθανό να τη γλιτώσεις αφού θα είσαι ήδη στο νοσοκομείο/φαρμακείο.

Υπαρχει και ενα τριτο ερωτημα :

κοτζαμ υγειονομικος και δεν τους ενημερωσε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ για την υγεια του ? (ωστε να αποφευχθει ο εμβολιασμος του)

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Υπαρχει και ενα τριτο ερωτημα :

κοτζαμ υγειονομικος και δεν τους ενημερωσε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ για την υγεια του ? (ωστε να αποφευχθει ο εμβολιασμος του)

Δε νομίζω ότι αυτό είναι κρίσιμο. Πολλά μπορει να συμβαίνουν, δυο παραδείγματα:

1. Δεν γνωρίζεις πάντοτε ότι θα εμφανίσεις σοβαρή αλλεργική αντίδραση, μπορεί να μην είχε κάνει το σώμα σου κιχ μέχρι εκείνη τη στιγμή και να ήταν η πρώτη και φαρμακερή, σε οτιδήποτε.

2. Ως υγειονομικός (και υποθέτω μπλεγμένος σε θεραπεία ασθενών με COVID, αλλιώς δε θα απολάμβανε τέτοια προτεραιότητα), γνωρίζοντας ότι κινδυνεύει πολλαπλάσια σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό (δεν είναι τυχαίο το ότι διαβάζουμε συνεχώς για θανάτους παιδιών 20-30 χρόνων που είναι νοσηλευτές και γιατροί, αφού καθημερινά δέχονται τεράστιο ιικό φορτίο) ζύγισε τον κίνδυνο και αποφάσισε το ρίσκο.

Εγώ έχω άλλο ερώτημα που μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον: μετά από αυτή την περιπέτεια (που ξαναλέω, άμα σε πιάσει σε νοσοκομείο είναι καλύτερα από το να σε πιάσει αβοήθητο σπίτι σου), τουλάχιστον κρατάει τα καλά του εμβολιασμού; Λογικά ναι.

Το (πρώην) γραφείο μου συνορεύει με το γραφείο του χασοδίκη δίπλα μου,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα τον ακούω να φτερνίζεται διαρκώς.

Λέτε??

Φτερνισμα ; Μπαα... μαλον βγηκε γυμνος στο μπαλκονι το βραδυ.

Αμα ακουσεις βηχα και φυσημα βρογχων...ε τοτε κρατα αποστασεις.

Το (πρώην) γραφείο μου συνορεύει με το γραφείο του χασοδίκη δίπλα μου,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα τον ακούω να φτερνίζεται διαρκώς.

Λέτε??

Αν ακούσεις...

και κλανίδι, τότε απλά κρύωσε ο άνθρωπας

Για καλό και κακό εσύ να είσαι προσεκτικός.

Status
Not open for further replies.