Μόλις μπήκα σπίτι. 'Ημουν στους γείτονες, ούρλιαζε η γειτόνισσα το όνομα της μάνας μου που είναι φιλενάδες και πήγα έντρομος να δω τι γίνεται. Ο γιός της, 47 ετών πεσμένος νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου από ανακοπή, πρώτες βοήθειες μάταιες. Ήρθαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και πήραν τον Μανόλη ... Ο Μανώλης πριν από τρεις-τέσσερις μέρες είχε επισκευθεί πνευμονολόγο, είχε δύσπνοια και πόνο στο στήθος. Ο πνευμονολόγος του συνέστησε να πάει άμεσα σε νοσοκομείο γιατί ανίχνευσε υγρό στον πνεύμονα. ο Μανόλης δεν πήγε, φοβούμενος μην κολλήσει τον ιο. Στο καλό Μανόλη, λυπάμαι, λυπάμαι πολύ..
Συγνώμη για τη μαυρίλα αλλά δεν την παλεύω και πολύ.
Φιλε τον Οκτωβρη που μας περασε εχασα ενα φιλο κολητο, με αυτον που ακουγαμε μουσικη δισκους πικαπ και τετοια...
Στην ηλικια μου αλλα νεος, σβελτος, λεπτος, δανδης (και γκομενιαρης διοτι "ελευθερο πουλι") κανενα προβλημα και με τεστ καρδιας δυο μηνες πριν το συμβαν. Ολα καλα...
Ενα Σαββατο παιρνει τηλεφωνο την αδελφη του... "δεν αισθανομαι καλα εχω πονους στο στομαχι φοβαμαι" ειπε στην αδελφη.
Ειχε πονους κοιλια και στομαχι τη βδομαδα που περασε. Το προηγουμενο Σαββτο μιλγαμε στο τηλεφωνο (εξ αιτια κορωνοϊου) μεχρι που ελιωσε η μπαταρια, για αυτια, ακουστικη, πολιτικη και τετοια. Δεν ειχαν αρχισει τα συμπτωματα αρχισαν μεσα στην βδομαδα αλλα φοβοταν να παει στο νοσοκομειο εξ αιτιας του ιου.
Μου εδινε και συμβουλες υγειας. Τελος παντων. Απο οτι εμαθα απο την μια αδελφη του την ωρα που εφτιχνε το σαντουιτς του και αβαζε ενα δισκο... παει...τεζα. Τον βρηκε η αδελφη του το απογευα. Καρδια ειπε το πορισμα, ανακοπη κατι τετοιο.
Τεσπα, ολα αυτα για να πω... ειμαι ισως ο μονος που υποψιαζομαι οτι το επισκευτηκε ο ιος. Δεν το εχω πει οτε στην οικογενεια.
Γιατι το υποψιαστηκα, απο περιπτωσεις τετοιων ανακοπων οπου θα πηγαιναν ως τετοιες εαν η οικογενεια δεν ειχε ζητησει αυτοψια και δεν ειχε διαπιστοθει ο κορωναϊος. Περιστατικο παρμοιο μου δηιγηθηκε η αδελφη μου ενος φοιτητη της 40 χρονων και σε αψογη φυσικη κατασταση εως το εφραγμα που κατοπιν διαπιστωθηκε οτι υπηρχε κορωναϊος.
Και υπαρχουν πολλα περιστατικα νεων (σχετικα) που πεφτουν απο καρδιακα τελευτια.
Τα συμπτωματα μου θυμισαν τετοιες περιπτωσεις. Νομιζω μας σκαναρει ο ιος και ψαχνει "ρηγματα". Αλλα δεν εχει καμμια σημασια τι νομιζω.
Ειχα βαλει και ενα νημα με το συστημα του στην κατηγορια του ηχου.
Αυτα... συμαβινουν γυρω μας.
Αν δεν φοβοταν τοσο...ισως θα ειχε παει για εξετασεις και ισως...τεσπα