Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Μόλις μπήκα σπίτι. 'Ημουν στους γείτονες, ούρλιαζε η γειτόνισσα το όνομα της μάνας μου που είναι φιλενάδες και πήγα έντρομος να δω τι γίνεται. Ο γιός της, 47 ετών πεσμένος νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου από ανακοπή, πρώτες βοήθειες μάταιες. Ήρθαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και πήραν τον Μανόλη ... Ο Μανώλης πριν από τρεις-τέσσερις μέρες είχε επισκευθεί πνευμονολόγο, είχε δύσπνοια και πόνο στο στήθος. Ο πνευμονολόγος του συνέστησε να πάει άμεσα σε νοσοκομείο γιατί ανίχνευσε υγρό στον πνεύμονα. ο Μανόλης δεν πήγε, φοβούμενος μην κολλήσει τον ιο. Στο καλό Μανόλη, λυπάμαι, λυπάμαι πολύ..
Συγνώμη για τη μαυρίλα αλλά δεν την παλεύω και πολύ.

Νικολα κουραγιο και καλο παραδεισο στον φιλο σας...Δυσκολες εποχες οσο για την μαυριλα ευχομαι συντομα να ανατείλει ξανα ο ηλιος της αισοδοξιας

Μόλις μπήκα σπίτι. 'Ημουν στους γείτονες, ούρλιαζε η γειτόνισσα το όνομα της μάνας μου που είναι φιλενάδες και πήγα έντρομος να δω τι γίνεται. Ο γιός της, 47 ετών πεσμένος νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου από ανακοπή, πρώτες βοήθειες μάταιες. Ήρθαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και πήραν τον Μανόλη ... Ο Μανώλης πριν από τρεις-τέσσερις μέρες είχε επισκευθεί πνευμονολόγο, είχε δύσπνοια και πόνο στο στήθος. Ο πνευμονολόγος του συνέστησε να πάει άμεσα σε νοσοκομείο γιατί ανίχνευσε υγρό στον πνεύμονα. ο Μανόλης δεν πήγε, φοβούμενος μην κολλήσει τον ιο. Στο καλό Μανόλη, λυπάμαι, λυπάμαι πολύ..

Καλό κουράγιο στη Μάνα του Νίκο. Και σε σας, αλλά κυρίως σε αυτή.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Καλό κουράγιο στη Μάνα του Νίκο. Και σε σας, αλλά κυρίως σε αυτή.
Ναι το πολύ άσχημο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα πράγματα δεν έγιναν "με τη σειρά τους" που λένε και οι παλιότεροι από εμάς. Και ο μακαρίτης είχε χρόνια μπροστά του. Θα δυσκολευτεί πολύ η μητέρα του.
@Νικος Πετειναρακης κουράγιο.

Ασύλληπτο αυτό που συνέβη στους δικούς του εκείνη τη στιγμή. Ή και στον ίδιο, άντε να μπεις στο μυαλό κάποιου που νιώθει να σβήνει, και των γύρω του που νιώθουν να χάνουν τη γη κάτω απ'τα πόδια τους.

Να'στε καλά ρε Νίκο εσείς, τι να πω.

Εννοείται, μην αναβάλετε ιατρικά θέματα, ο Covid που φοβάστε μην κολλήσετε, θα έχει θνησιμότητα 0.01-10%, ανάλογα την περίσταση, η καρδιά, ο καρκίνος, και τόσα άλλα την εκτοξεύουν στο διάστημα.

σήμερα δουλεύω από το σπίτι και είπα να παω "άσκηση-πεζοπορία" στο κέντρο της Αθήνας
έκπληξη: υπήρχε εικόνα κανονικού lockdown!
ηταν βέβαια σχεδόν τα πάντα κλειστά, ακόμα και ο Εθνικός Κήπος,
κάτι γίνεται λάθος τις υπόλοιπες ημέρες

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το κάνανε φάμπρικα στην Κέρκυρα με το εμβόλιο.
https://www.protagon.gr/epikairotit...tin-kerkyra-alla-ede-se-varos-tou-44342228991

Οπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής, πρόκειται για τον γιατρό σε βάρος του οποίου διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) επειδή πήγε να βάλει «από το παράθυρο» τους «περίφημους» ημετέρους στη λίστα των πρώτων εμβολιασμών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο δημοσιογράφος που «έβγαλε» την «είδηση», ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν σφήνα στη λίστα!
Μία ημέρα πριν την ΕΔΕ, ο γιατρός εμφανίστηκε στο νοσοκομείο επικαλούμενος παράλυση των κάτω άκρων αφού είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Eξετάστηκε όμως και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους παράλυση, περιέγραψε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Από τη μιά εχεις αυτόν, από την άλλη τον συνδικάλα της ΠΟΕΔΗΝ να δηλώνει δημόσια ότι "είπαμε ψέμματα ότι η νοσηλεύτρια αρρώστησε λόγω του εμβολίου για να αποζημιωθεί"...

... μετά περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα (όχι από χιόνι) σ'αυτή τη χώρα.

Τελικά το να βγαίνει ο καθένας από θέση επιρροής και να λέει ό,τι επικίνδυνο γουστάρει προστατεύεται από την ελευθερία λόγου/γνώμης; Ο γενικός πληθυσμός πως προστατεύεται από κάτι τέτοιους;

Δεν φταιει κανεις.....

Φταινε οι εισαγγελεις (σχημα λογου) που δες τους ξεσκιζουν ΑΜΕΣΑ (εννοω να κινησουν αμεσα οτι προβλεπεται απο τον νομο) και να τους κανουν παραδειγμα προς αποφυγη.

Απλό, τρόπος του λέγειν.
Πρόσθεσα και ένα φίλτρο να μου δώσει ειδήσεις μονο του τελευταίου 24ώρου.
Από το πλήθος των ειδήσεων που βγάζει η αναζήτηση, σαν λίιγο πιο έγκυρη μου φαίνεται να είναι αυτή. Αλλά ούτε από εκεί βγαίνει κάποιο σίγουρο, επιβεβαιωμένο συμπέρασμα, τι ακριβώς συνέβη.

Στην Ελλάδα απουσιάζει αυτό που λένε ερευνητική δημοσιογραφία.

Φιλε τον Οκτωβρη που μας περασε εχασα ενα φιλο κολητο, με αυτον που ακουγαμε μουσικη δισκους πικαπ και τετοια...
Στην ηλικια μου αλλα νεος, σβελτος, λεπτος, δανδης (και γκομενιαρης διοτι "ελευθερο πουλι") κανενα προβλημα και με τεστ καρδιας δυο μηνες πριν το συμβαν. Ολα καλα...

Ενα Σαββατο παιρνει τηλεφωνο την αδελφη του... "δεν αισθανομαι καλα εχω πονους στο στομαχι φοβαμαι" ειπε στην αδελφη.
Ειχε πονους κοιλια και στομαχι τη βδομαδα που περασε. Το προηγουμενο Σαββτο μιλγαμε στο τηλεφωνο (εξ αιτια κορωνοϊου) μεχρι που ελιωσε η μπαταρια, για αυτια, ακουστικη, πολιτικη και τετοια. Δεν ειχαν αρχισει τα συμπτωματα αρχισαν μεσα στην βδομαδα αλλα φοβοταν να παει στο νοσοκομειο εξ αιτιας του ιου.

Μου εδινε και συμβουλες υγειας. Τελος παντων. Απο οτι εμαθα απο την μια αδελφη του την ωρα που εφτιχνε το σαντουιτς του και αβαζε ενα δισκο... παει...τεζα. Τον βρηκε η αδελφη του το απογευα. Καρδια ειπε το πορισμα, ανακοπη κατι τετοιο.

Τεσπα, ολα αυτα για να πω... ειμαι ισως ο μονος που υποψιαζομαι οτι το επισκευτηκε ο ιος. Δεν το εχω πει οτε στην οικογενεια.

Γιατι το υποψιαστηκα, απο περιπτωσεις τετοιων ανακοπων οπου θα πηγαιναν ως τετοιες εαν η οικογενεια δεν ειχε ζητησει αυτοψια και δεν ειχε διαπιστοθει ο κορωναϊος. Περιστατικο παρμοιο μου δηιγηθηκε η αδελφη μου ενος φοιτητη της 40 χρονων και σε αψογη φυσικη κατασταση εως το εφραγμα που κατοπιν διαπιστωθηκε οτι υπηρχε κορωναϊος.

Και υπαρχουν πολλα περιστατικα νεων (σχετικα) που πεφτουν απο καρδιακα τελευτια.

Τα συμπτωματα μου θυμισαν τετοιες περιπτωσεις. Νομιζω μας σκαναρει ο ιος και ψαχνει "ρηγματα". Αλλα δεν εχει καμμια σημασια τι νομιζω.

Ειχα βαλει και ενα νημα με το συστημα του στην κατηγορια του ηχου.

Αυτα... συμαβινουν γυρω μας.

Αν δεν φοβοταν τοσο...ισως θα ειχε παει για εξετασεις και ισως...τεσπα

Πριν 4 χρόνια είχα τη μητέρα μου στο νοσοκομείο. Στο διπλανό κρεβάτι ήταν μια γιαγιά που είχε μονίμως δίπλα τον άνδρα της για παρέα. Πιάσαμε την κουβέντα με τον παππού. Καλοδιατηρημένος 80 άρης από τα Μέγαρα ή το Μαραθώνα αν θυμάμαι καλά. 2η γενιά φαρμακοποιός ο παππούς. Μου είπε την εξής φράση:
"Στο χωριό τα παιδικά μου χρόνια η καμπάνα χτυπούσε καθημερινά πένθιμα. Το καλοκαίρι κηδείες από ελονοσίες, το χειμώνα από φυματίωση". Είχαμε την ψευδαίσθηση ότι ξεπεράσαμε τόσο μαζικά προβλήματα υγείας. Κάναμε λάθος.

Παιδιά πιστεύω ότι το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη.. Σίγουρα από 40 και πάνω αλλά και λόγω εποχών μη πω και από 30.. Και το λέω εγώ που έχω να πάω γιατρό από τότε που είχα αρρωστήσει βαριά.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Παιδιά...καλή κι η πρόληψη δε λέω...
Να ρίξουμε ομως βάρος και στο άγχος...
Μεγάλο πράγμα το άγχος.
Από κει ξεκινάνε πολλά.
Και οι εποχές μας είναι γεμάτες από δαυτο...
Προβλήματά,δάνεια,εφορίες,υποχρεώσεις.
Να λες,σήμερα να πάω να πληρώσω την δόση;η να τα κρατήσω για κάτι έκτακτο;πού δυστυχώς συμβαίνουν πάμπολλα.
Λεφτά στη τσέπη πλέον δύσκολο να μείνουν.
Οπως έρχονται φεύγουν.
Πως να μην σκάσει ένας άνθρωπος.
Πως να μην του παρουσιαστεί κάποια μορφή καρκίνου η κάτι άλλο;
Οχι δεν είμαι επιστήμονας και δε μπορώ να αιτιολογήσω απόλυτα την άποψη μου.
Ομως μιλάω σαν ένας καθημερινός μέσος άνθρωπος πού παλεύει τα απαλευτα,οπως και πολλοί άλλοι.

Στάλθηκε από το SM-G985F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν υπάρχει λόγος για άγχος.

Το άγχος είναι μια κακή συνήθεια.

Οι παλιότερες γεννιές αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους τρομερά προβλήματα αλλά δεν είχαν άγχος.

Μπορεί να είχαν δυστυχία, να μην ξέρανε αν θα φάνε την επόμενη μέρα, όχι όμως άγχος.

Το άγχος είναι αγωνία μήπως σου συμβεί κάτι ή για κάτι που έχει ήδη συμβεί.

Ή μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα ή δεν μπορείς, οπότε πρέπει να το πάρεις απόφαση.

Το να αγωνιάς συνεχώς δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό καθεαυτό το πρόβλημα αλλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει κανείς τον εαυτό του και στην βάση του είναι η μεμψιμοιρία.

Χρήστο,επειδή το έχω ψάξει,το άγχος υπάρχει και μάλιστα υποβόσκει και ενώ εσύ δείχνεις ήρεμος ,σε τρώει ύπουλα σαν το σαράκι.

Και ξαφνικά κάνει το μπαμ,δεν το ελέγχεις και γίνεται βραχνάς.

Status
Not open for further replies.