Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Μη φανταστείτε ότι εδώ προχωράμε πιο γρήγορα, απλά ως essential worker το έκανα. Κι εδώ τώρα ο γενικός πληθυσμός είναι στους 65+. Η γυναίκα μου πχ δεν πρόκειται να το κάνει πριν τον Μάιο (και βλέπουμε).

Και όχι, δε με ρώτησε κανείς ποιο θέλω, με τρούπησαν και μετά είδα στο καρτελάκι ότι έγραφε Pfizer.

Last edited:
Eιδα λιγο τι φτιαχνει ο ανθρωπος, παπαδες... και τι ποιοτητα υλικων...
Αυτο ειναι αμα εχεις τεχνη και μερακι

Μη φανταστείτε ότι εδώ προχωράμε πιο γρήγορα, απλά ως essential worker το έκανα. Κι εδώ τώρα ο γενικός πληθυσμός είναι στους 65+. Η γυναίκα μου πχ δεν πρόκειται να το κάνει πριν τον Μάιο (και βλέπουμε).

Και όχι, δε με ρώτησε κανείς ποιο θέλω, με τρούπησαν και μετά είδα στο καρτελάκι ότι έγραφε Pfizer.

χαχαχα. Με μια μερα διαφορα το καναμε... Εγω εχθες το Pfizer. Ειναι περιεργα τα πραγματα στις ΗΠΑ. Πηγα να κλεισω ραντεβου απο το State Portal και μου εβγαζε ραντεβου Απριλιο/Μαιο κοντα μου (στην Πολη) ή Σε 15 μερες 280 μιλια απο εδω. Επελεξα το δευτερο κι ας ειχε 4 ωρες οδηγηση. Μετα πηγα να ζητησω βεβαιωση απο το γιατρο μου ιντερνετικα, και ειδα πως ειχε ξεχωριστο λινκ το πανεπιστημιακο νοσοκομειο στο οποιο υπαγετε. Μου εκλεισε ραντεβου την ιδια μερα (!), ενω ειχε διαθεσιμοτητα και για σημερα, την Δευτερα κλπ... Δεν μου φαινεται δικαιο αυτο.. Δλδ εγω εκανα το εμβολιο εχθες επειδη το Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο εχει προφανως αποθεμα, ενω μεσω της Πολιτειας (Δημοσιο) το πρωτο διαθεσιμο ηταν σε 15 μερες (στα 280 μιλια), και κοντα μου σε 1-2 μηνες.

Τεσπα... Καμια ιδιαιτερη επιπτωση μεχρι στιγμης απο το Pfizer, μονο μια ενοχληση στο σημειο του εμβολιου (δε θα το ελεγα πονο...οπως αν σας δωσει καποιος ενα χτυπημα στο νευρο που λεμε)

Οι ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες παρά τις διακηρύξεις και τις αναγγελίες, κανένας δεν ξέρει πότε και -κυρίως- με ποιά διαδικασία θα πάρουμε σειρά.

Οι ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες παρά τις διακηρύξεις και τις αναγγελίες, κανένας δεν ξέρει πότε και -κυρίως- με ποιά διαδικασία θα πάρουμε σειρά.

Υπομονή, αυτά τα προβλήματα (του ποιος προηγείται) είναι άλυτα. Καθένας έχει τα δίκια του. Ο καθηγητής που μπαίνει σε τάξη με 25 (ή 55, ή 100 στην περίπτωσή μου) άτομα, ο οδηγός λεωφορείου, ο υπάλληλος σουπερμάρκετ, ο μεταμοσχευμένος, ο ανοσοκατασταλμένος, ο υπερήλικας, κλπ.

Νομίζω εδώ η λογική στο πως ορίζονται οι προτεραιότητες είναι να μπορέσει η χώρα να μπει σε mode 'business as usual', κάτι που το'χει μεγάλη ανάγκη (όπως και κάθε άλλη χώρα εδώ που τα λέμε).

Έχω χάσει κι εγώ τον ύπνο μου με τον πατέρα μου που τρέχει για χημειοθεραπείες κάθε 15 μέρες, ανοσοκατασταλμένος και με χίλια-δυο προβλήματα, και ακόμα δεν έχει ιδέα πότε θα εμβολιαστεί (ετών 70).

χαχαχα. Με μια μερα διαφορα το καναμε... Εγω εχθες το Pfizer. Ειναι περιεργα τα πραγματα στις ΗΠΑ. Πηγα να κλεισω ραντεβου απο το State Portal και μου εβγαζε ραντεβου Απριλιο/Μαιο κοντα μου (στην Πολη) ή Σε 15 μερες 280 μιλια απο εδω. Επελεξα το δευτερο κι ας ειχε 4 ωρες οδηγηση. Μετα πηγα να ζητησω βεβαιωση απο το γιατρο μου ιντερνετικα, και ειδα πως ειχε ξεχωριστο λινκ το πανεπιστημιακο νοσοκομειο στο οποιο υπαγετε. Μου εκλεισε ραντεβου την ιδια μερα (!), ενω ειχε διαθεσιμοτητα και για σημερα, την Δευτερα κλπ... Δεν μου φαινεται δικαιο αυτο.. Δλδ εγω εκανα το εμβολιο εχθες επειδη το Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο εχει προφανως αποθεμα, ενω μεσω της Πολιτειας (Δημοσιο) το πρωτο διαθεσιμο ηταν σε 15 μερες (στα 280 μιλια), και κοντα μου σε 1-2 μηνες.

Τεσπα... Καμια ιδιαιτερη επιπτωση μεχρι στιγμης απο το Pfizer, μονο μια ενοχληση στο σημειο του εμβολιου (δε θα το ελεγα πονο...οπως αν σας δωσει καποιος ενα χτυπημα στο νευρο που λεμε)

Κι εγώ τίποτα περίεργο πέρα από ανεπαίσθητο πόνο στο σημείο. Βέβαια από άλλους που άκουσα, η δεύτερη δόση είναι αυτή που μπορεί να σε βγάλει γκολ για 1-2 μέρες. Εδώ φαίνονται αρκετά ψαγμένοι πάντως, η διαδικασία τελείωσε σε χωρίς υπερβολή 2 λεπτά (δεκάδες γκισέ και μπουθς για να μην υπάρχουν ουρές), και μετά κάτσαμε σε socially distanced καρεκλίτσες για άλλα 15-20 να βεβαιωθούμε ότι δε θα τα κακαρώσουμε. :D

Επίσης, έχει φτιάξει η CDC το πρόγραμμα Vsafe, που σου στέλνει με SMS ερωτηματολόγια για την πορεία σου τις επόμενες μέρες, ώστε να φτιάχνεται και καλή μπάνκα από data για πιθανές παρενέργειες κλπ.

E-ε-έρχεται! (σύμφωνα με πολύ πρόσφατες ...εξαγγελίες...)

the-amazing-colossal-man-still-1957_22.jpg

«Ως το τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω και οι ευπαθείς ομάδες» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε αυτό το καλοκαίρι με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
(Στμ: Ετοιμάζουμε τις μάνικες για να βρέχουμε τα αεροπλάνα από τα οποία θα κατέβουν τα δολάρια. Επειδή αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό μπορεί να μας το χαλάσουν μόνο τα γεμάτα κρεβάτια εντατικής εμείς έχουμε ακόμη μεγαλύτερο ζόρι και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Δια τούτο θα κάνουμε το παν.)
https://www.naftemporiki.gr/story/1702481/a-peloni-seira-ton-eupathon-omadon-gia-emboliasmo

Τον Απρίλιο έχω τα γενέθλια μου...
Λες; :blink:

Το πραγματικό πρόβλημα -ας μην κρυβόμαστε- είναι οργανωτικό. Χρειάζεται πρώτ' απ' όλα μία διαδικασία να πιστοποιήσει ότι ο ενδιαφερόμενος ανήκει πράγματι σε μία από τις θεωρούμενες ευπαθείς ομάδες. Ποιός θα το βεβαιώσει; Ο προσωπικός του, ο θεράπων ιατρός του; Ή μήπως θα καθιερώσουμε μία διαδικασία με δικαιολογητικά α', β', γ', το σύνηθες της ελληνικής γραφειοκρατίας;

Κι' έπειτα θα χρειαστεί να φτιαχτεί μηχανισμός. Με ανθρώπους και μέσα. Πολλοί από τους ανθρώπους στις ευπαθείς ομάδες -οι πραγματικοί, όχι οι "άλλοι"- έχουν δυσκολία στις μετακινήσεις. Θα υπάρξουν κλιμάκια που θα τους επισκεφθούν για εμβολιασμό στην κατοικία τους; Το είχαν πει μερικούς μήνες πριν, πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια. Αλλά τώρα τελευταία δεν ακούγεται λέξη. Και τι θα γίνει με άτομα σε ευπαθείς ομάδες που τυχαίνει να ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές; Θα υποχρεωθούν με κίνδυνο να ταξιδέψουν;

Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού είναι γνωστή. Για να λυθούν τα προβλήματα αυτά χρειάζονται μέτρα ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ της διαδικασίας. Δεν γίνεται να λυθούν κεντρικά. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να εφαρμοστεί και να εμπλέξει περισσότερους φορείς στην εμβολιαστική διαδικασία και προσπάθεια. Τους δήμους, τον ιδιωτικό τομέα, τους γιατρούς, τα φαρμακεία, να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ συνθήκες και ιδιαιτερότητες. Μέχρι στιγμής ένα τέτοιο σχέδιο δεν έχει ακουστεί ούτε σαν σκέψη.

Υπάρχει ανεπάρκεια στα εμβόλια, το ξέρουμε. Αλλά αποτελεί δικαιολογία, για να μη γίνεται η σχετική προετοιμασία;

Εδώ που τα λέμε έχουν εξαγγείλει ότι θα λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα. Υπάρχουν; Πόσα είναι σήμερα πραγματικά; Άλλο να "Εξαγγέλω" και άλλο να "Φτιάχνω". Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμβολίων.

Οργανωτικά -όσον αφορά τον εμβολιασμό- είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο.

Μέχρι και στους βόρειους (Γερμανούς, Ολλανδούς κ.λπ.) βάλαμε γυαλιά.

Tι σημαίνει πραγματικό ταλέντο.

Ο Elton John έχει πει ότι γράφει τα τραγούδια του πολύ γρήγορα.

Σε ζωντανή εκπομπή λοιπόν κάποιος από το κοινό του έδωσε τις οδηγίες του φούρνου που αγόρασε και τον προκάλεσε να γράψει τραγούδι.

Το αποτέλεσμα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

..........................................................................
......................................... Χρειάζεται πρώτ' απ' όλα μία διαδικασία να πιστοποιήσει ότι ο ενδιαφερόμενος ανήκει πράγματι σε μία από τις θεωρούμενες ευπαθείς ομάδες. Ποιός θα το βεβαιώσει; Ο προσωπικός του, ο θεράπων ιατρός του; Ή μήπως θα καθιερώσουμε μία διαδικασία με δικαιολογητικά α', β', γ', το σύνηθες της ελληνικής γραφειοκρατίας;

......................................

Τι διαδικασία ή υπάρχουν δεδομένα (κάποια βάση δεδομένων) ή δεν υπάρχουν. Αυτό μας έλειπε στην αναμονή γιά τον εμβολιασμό να εμφανισθούν, "ξαφνικά", κάποιοι και να προηγηθούν, επικαλούμενοι κάποια "χαρτιά"......Και μετά να ανακοινωθεί ότι ......"γιά σήμερα μας τέλειωσαν.....και προσεχώς θα ειδοποιηθείτε για νέο ραντεβού...." !
Εδώ, που τα λέμε δεν γνωρίζω όταν κάποιος αρρωστήσει σοβαρά, αν ενημερώνεται κάποιο "μητρώο".....
Προς το παρόν η σειρά εμφανίζεται εδώ και βρισκόμαστε στο στάδιο 4.....Θα δούμε.
Η παρεμβολή εμβολιασμών με ΆστραΖενεκα σε ηλικίες 60-64 έχει ήδη ανακατώσει τη σειρά, σίγουρα!
...Εκείνο, που με φοβίζει είναι μήπως όταν πιάσουμε ένα τέλος (απρόβλεπτο το πότε) θα πρέπει να ξαναρχίσουμε, γιατί η κάλυψη των πρώτων θα έχει λήξει.

Tι σημαίνει πραγματικό ταλέντο.

Ο Elton John έχει πει ότι γράφει τα τραγούδια του πολύ γρήγορα.

Σε ζωντανή εκπομπή λοιπόν κάποιος από το κοινό του έδωσε τις οδηγίες του φούρνου που αγόρασε και τον προκάλεσε να γράψει τραγούδι.

Εξαιρετικο . Brilliant

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Καλά ενταξει. Μετρήστε σήμερα + 15 μέρες να δείτε τι έχει να γίνει.....

Τοσο πορωση έχουν;; .....δεν βολεύονται με 2-3 πραγματακια από την γειτονιά τους;;

https://www.protothema.gr/greece/ar...rvakeio-gia-ta-psonia-tis-teleutaias-stigmis/

Τα κατοχικά σύνδρομα θα μας κατατρέχουν μέχρι να σβήσει ο Ήλιος.

Status
Not open for further replies.