Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τελευταία με απασχολεί ιδιαιτέρως η αγωνιστική πτώση του NBA,καθώς και το επίπεδο ποιότητας των παικτών..
Πήγε ο Pokuševski ο οποίος μέχρι πρότινος έπαιζε στην Α2 και στα δεύτερα του Ολυμπιακού και έκανε νταμπλ νταμπλ,βάζοντας 23 πόντους και κατέβασε 10 ριμπάουντ για πλάκα..
Λογικά αν πάει ο Μουρατος του Λαυρίου τους έχει σίγουρους τους 20plus πόντους μέσο όρο.. :)
Ευρώπη και πάλι Ευρώπη..Παίζουν σοβαρό μπασκετάκι.

Αυτό που έχει συμβεί σχετικά με την (παρα)πληροφόρηση γύρω από αυτό το εμβόλιο είναι στα όρια του εγκληματικού. Για μια φορά, η Ελλάδα δεν έκανε βλακεία αλλά ακολουθεί υπεύθυνη στάση, συνεχίζοντας τους εμβολιασμούς με αυτό μέχρι να αποφανθεί ο ΕΜΑ (κάτι που νομίζω περιμένουμε σήμερα). Το κακό βεβαίως είναι ότι συμπολίτες μας δεν θα πάνε να εμβολιαστούν επειδή άκουσαν ότι «κάνει κακό»

Ακόμα και αν αποδειχτεί αιτιολογική σχέση μεταξύ του εμβολίου της Astra και των θρομβώσεων, όλα είναι θέμα ποσοστού. Στην ιατρική μου καριέρα έχω πετύχει δύο περιστατικά διατομής αχιλλείου τένοντα μετά από χορήγηση του γνωστού αντιβιοτικού Ciproxin, μίας παρενέργειας που έχει συχνότητα εμφάνισης το ανώτερο 1/10.000. Εύκολα φαντάζεται κανείς ότι ο απόλυτος αριθμός θα ήταν μεγάλος αν υπήρχε ταυτόχρονη χορήγηση του αντιβιοτικού αυτού σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Μέχρι στιγμής η θνητότητα από τον Covid στην Ελλάδα είναι γύρω στο 3% με βάση τα δείγματα που λαμβάνονται. Αν υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι θετικοί σε Covid είναι τριπλάσιοι των δειγμάτων αυτό σημαίνει θνητότητα 1%. Αν η θρόμβωση απότοκη του εμβολίου συμβαίνει ανα 1 περιστατικό στις 100.000 (και βάζω πολύ μεγάλο ποσοστό) αυτό σημαίνει ποσοστό της επιπλοκής αυτής 0,00001%. Μεταξύ του 1% ή του 0,00001% εγώ θα διάλεγα το δεύτερο.

Όσο αφορά για το τι ισχύει για τους εμβολιασμένους και την ενδεχόμενη μετάδοση του ιού, υπάρχει μελέτη σύμφωνα με την οποία η μεταδοτικότητα μειώνεται κατά τα 2/3 αλλά αυτή "τρέχει" ακόμα. Ο εμβολιασμός προστατεύει τον εμβολιασμένο από την νόσηση αλλά σε το ποσοστό τον μη εμβολιασμένο από την μετάδοση του ιού από τον πρώτο μένει ακόμα να αποδειχτεί εξ'ου και η χρήση του "φερετζέ" ακόμα και από τους εμβολιασμένους.

Όχι, επειδή διαβάζω κάτι τρελά ποσοστά αύξησης ιικού φορτίου σε λύματα (πχ Ηράκλειο). Αν οι εμβολιασμένοι αποβάλλουν τότε είναι πολύ λογικό και θα πρέπει να σταματήσει η μέτρηση στα λύματα ως αναξιόπιστος δείκτης.

Χανιά: Τις τελευταίες δύο εβδομάδες (1-14/3/21) καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων κατά 1000%. Σημειώνεται ότι το ιικό φορτίο στα λύματα των Χανίων, πριν την απότομη αύξηση του 15νθημέρου, ήταν χαμηλό.

Παντως εγω προσωπικα αν εβλεπα τετοια αυξηση πιθανον και να ετοιμαζομουν για τα χειροτερα. Οπως εχουμε δει η αυξηση στα λυματα ειναι προαγγελος της καταιγιδας. Το ειδαμε και στην αττικη αυτο οταν γραφαμε για τα λυματα ποσο καιρο μετα εσκασε η βομβα του τριτου κυματος και ακομα δεν εχει δειξει σημαδια καμψης.

Εγώ έχω μία αίσθηση (για να μην πω βεβαιότητα) ότι πλέον η γραμμή από την κυβέρνηση είναι: αφού κανενας δεν υπακούει, (και επειδή δεν γίνεται να εφαρμόσουμε Lockdown κίνας) ανοίξτε τα όλα κι ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει.

Απλά το πάνε λάου λάου γιατί αν βγουν να το ανακοινώσουν έτσι θα γίνει χαμός μια ώρα αρχύτερα.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγώ έχω μία αίσθηση (για να μην πω βεβαιότητα) ότι πλέον η γραμμή από την κυβέρνηση είναι: αφού κανενας δεν υπακούει, (και επειδή δεν γίνεται να εφαρμόσουμε Lockdown κίνας) ανοίξτε τα όλα κι ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει.

Απλά το πάνε λάου λάου γιατί αν βγουν να το ανακοινώσουν έτσι θα γίνει χαμός μια ώρα αρχύτερα.

Ουτε καν. Εχει να κανει με μια οικονομικη/κοινωνικη/ιατρικη συνισταμενη βασισμενη σε ευρωπαικα προτυπα και οχι με το αν ο Μητσος φοραει τη μασκα στο σαγονι ή αν ο Τακης απο την Πετρουπολη πεταξε χαρταετο στον Φλοισβο.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Νομίζω πως πολύ καλά τα λες, αν και φυσικά είναι δύσκολη η εξίσωση. Αρκεί να ακούς τους τηλεσταρ γιατρούς ή μη που πάντα δίνουν τον τόνο όπως έχω παρατηρήσει από την αρχή.

Ξαφνικά με αυτό το χαμό σε νοσοκομεία και λύματα όλοι συμφωνούν πως πρέπει να "αποσυμπιεστούμε", και αυτές οι γραμμές είναι "ωραίο" ότι αλλάζουν πολύ ξαφνικά. Την Παρασκευή όλοι μας λέν να κάτσουμε και να σκάσουμε, και τη Δευτέρα με μια φωνή μας λεν πως πρέπει να αρχίσουμε τις βόλτες σιγά-σιγά.

Παιδιά μην ξεχνάτε και κάτι έχουν τελειώσει και τα λεφτά...Θα μας αμολήσουν με δίκη μας προσωπική ευθύνη και όποιος δεν προσέξει τον Κύριο οιδε (από κοντά)

Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε από τις Παρνηθες και τις Ικαριες μέχρι το την ανάληψη του ρίσκου με τους 1000αδες στις πλατείες (μην και χαθεί η Δημοκρατία και τα ψηφαλακια ) και τα κορωνοπαρτυ σε Κρητη* και Πατρα
το 2ο lockdown ήταν η Κωμωδία της Χρονιάς με πρωταγωνιστές ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
*Τα λήμματα στα Χανιά + 1000%......

Που τα διαβαζετε αυτα που σωθηκαν τα λεφτα και παμε να καταστραφουμε τωρα? :gossip:

τα λεφτα εχουν τελειωσει χρονια τωρα απλα αυτα τα χρηματα ειναι απο το νεο πακετο στηριξης που πηραν ολα τα κρατη εκτακτως και ενας θεος ξερει πως και ποτε θα ξεπληρωθουν.:chinese:

Αυτο λεμε Νατ τελειωσανε και αυτα βαλε οτι και ο κοσμος εχει αφηνιασει βαλε οτι ειναι και ανοιξη που ολοι θελουν να βγουν εξω να δουν και να τους δουν ειδικα ηλικιες 20 με 40 που σου λεει και να κολλησω ειμαι νεος στα ριδια μου τα παπαυδελια

ρε που το ξερετε οτι εχουν τελειωσει ?

Εγω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο στα σοβαρα.

Μεχρι τωρα πληρωνονται ολοι κανονικα (και εμεις οι καλλιτεχνες με μηνιαιο επιδομα ειμαστε)

Το μονο που χρειαζοταν ηταν ενα πραγματικο lock down τυπου Μαρτιου 2020 με πραγματικο ελεγχο ΚΑΙ στις επιχειρησεις. Ακουσα πολλαπλα παραδειγματα απο εταιρειες με εργαζομενους σε αναστολη που δουλευαν κανονικα, εκβιασμους για να πανε στο γραφειο ενω μπορουσαν να δουλεψουν απ το σπιτι, εργαζομενους που πηγαιναν στο χωρο εργασιας απο επιλογη (για να γλιτωσουν απο συζυγο/παιδια), συν τα παρτυ που προβαλλουν με
περίσσεια προθυμια τα καναλια, το κακο παραδειγμα που δινουν οι εχοντες τη δυναμη (Παρνηθες, Ικαριες, Ουζακια με κορδελες κλπ), ακομα και συγκεντρωσεις χιλιαδων (μετα ξυλου).

Ελπιζω και ευχομαι να εχετε δει ηδη τα χειροτερα

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ήρθε σε φίλο μου SMS οτι στην Αττική υπάρχει πληρότητα 100% στις MΕΘ.

Ήρθε σε κάποιον άλλο ?

Ελπιζω και ευχομαι να εχετε δει ηδη τα χειροτερα

Δεν τα εχουμε δει δυστυχως.

Οι εκτιμησεις που διαβαζω και ακουω εχουν μετακινησει το peak του τριτου κυματος απο τα μεσα Μαρτιου (εκτιμησεις απο τον ιανουαριο ηταν αυτες μεσω λυματων που πολλοι κοροιδευαν τοτε) στο τελος Μαρτιου με μεσα Απριλιου.....

Σημερα δε παμε για πανω απο 3000 κρουσματα χαλαρα.....Οι μετρησεις δειχνουν οτι θα ξεπερασουμε μαλλον και τους διασωληνομενους του δευτερου κυματος τον νοεμβριο- δεκεμβριο και ελπιζουμε λογω καιρου να μην φτασουμε παλι 100+ νεκρους την ημερα.....

ρε που το ξερετε οτι εχουν τελειωσει ?

Εγω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο στα σοβαρα.

Μεχρι τωρα πληρωνονται ολοι κανονικα (και εμεις οι καλλιτεχνες με μηνιαιο επιδομα ειμαστε)

Ε μα και εσύ. Δεν τα λένε όλα μαζί. Αλλά...
1) Ο Κυριάκος είχε βγει πριν αρκετό καιρό και λέει σφίγγουν τα κριτήρια για τις αναστολές από Μάρτιο.
2) Υφυπουργός οικονομικών βγήκε σε πρέπον κανάλι και λέει δεν είναι ανεξάντλητα τα αποθεματικά.
3) Ξαμολήθηκαν όλοι και μας λεν εδώ και μέρες πως πρέπει να ανοίξει η οικονομία (την ίδια ώρα στην άλλη πλευρά της πλάκας παίζουν το "γέμισαν τα νοσοκομεία")
Τι δεν καταλαβαίνεις??? :flipout:

Αλλά αυτά δεν νομίζω να χρειάζεται να έχουμε πτυχίο οικονομικών για να τα αντιληφθούμε. Εμένα όμως εκτός από την πραγματική κλίμακα της οικονομικής καταστροφής, με απασχολεί ότι αυτό και πάλι μπορεί...μάλλον σίγουρα θα, γίνει καραμέλα σε αυτούς ή τους επόμενους (παραλάβαμε χάος κτλ κτλ)

Status
Not open for further replies.